Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, כוכב השחר כתב:

אף אחד, בשום שלב, לא אמר מילה על האם צריך לעצור אותה או לא, רק אחרי שהצלחת לעשות להם bait בזה שקראת לה טרוריסטית תומכת מחבלים עם ליטרלי אפס ראיות. הפואנטה היתה מהשניה הראשונה שזה לא תקין ששר המשטרה פוקד על המשטרה לבצע מעצר גם אם היא אכן תומכת טרור.

האמת שלפי מה שהוא כתב הוא לא אמר להם תעצרו אותה אלא הוא "הסב את תשומת לבם" והם כבר הבינו את הרמז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם (נערך)
לפני כשעה, oryo כתב:

צריך לחתוך את הצינור הזה ולהתמודד כמו מדינה עם מדינה שכנה

סליחה על הציטוט העצמי, אבל רגע לפני שמוציאים את דעתי מההקשר / לא מבינים את הכוונה:

אני לרגע לא טוען שצריך לתת להם מדינה מחרתיים, אני טוען שהצד הישראלי צריך להצהיר (ובאמת לנסות) לחתור לכינון מדינה פלסטינית, דרך הסכם מדורג עם יעדים מוגדרים ברורים ומוסכמים (גזר). אם הם לא רוצים לנהל על זה מו״מ, מהמם, אפשר להמשיך עם המקל ולדחוף להם אותו כ״כ עמוק לתחת עד שזה יצא מהגרון, וכל הזמן להזכיר את קיומו של הגזר וחוסר הרצון שלהם לאכול אותו. אם ישראל היתה ממתגת את הקרב בפלסטינים כ״שחרורם מחמאס״ ולא כ״נצחון מוחלט״, זה היה עושה לה רק טוב. אבל אגו, חוסר חזון, וכמובן בייס - לא מאפשרים להתנהל בצורה אסטרטגית. כבר רשמו כאן בעבר שמי שמפריד בין הפלסטינים והחמאסניקים הוא <שמות תואר>, במקום להבין שזו יכולה להיות דרך מאוד חזקה לקבל אשראי.

בכ״א כל עוד לא עושים את המינימום של לחתור להסכם קבע, כל עוד מצהירים במישרין או עקיפין שהם לנצח יחיו תחת המגף הישראלי, המאבק שלהם לעצמאות לא רק מתבקש - אלא על גבול המוצדק (😖🤮) - ובגלל שמדובר בנושא רגיש אז אציין את המובן מאליו: אני כמובן לא מסכים לרגע עם הדרך הברברית שלהם. היות והם מונהגים ע״י חבורה של פונדמנטליסטים פסיכופתים הם לא יודעים לעשות שום דבר בצורה נקייה, זו הטרגדיה של מי שבסה״כ רוצה עתיד טוב לילדים, והברכה של מי שמחפש להמשיך את הקרב לנצח מטעמי שררה/דת/משיחיזם.

ביום שיקום שם מישהו עם מספיק שכל בשביל להנהיג צעדות שלום מפורזות הדורשות עצמאות וזכויות מלאות, ישראל תכנס לבעיה הרבה יותר רצינית. ל״שמחתנו״ היום הזה כנראה לא יגיע בקרוב או בכלל כי אחד הג׳יהאדיסטים יזרוק אותו מהגג לפני שיספיק לצבור מספיק פופולריות 😅

אגב, אני מסכים איתך שלא יהיה פתרון, ושהנכדים של שנינו יראו את ישראל ממשיכה לעשות את אותו הדבר ולקוות לתוצאות שונות.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מעניין לעניין באותו עניין - 

https://www.ynet.co.il/news/article/ryxmr2zjyx#autoplay

image.png.c58a030a1468bb5f479eed41d66f72cb.png

הנה הפער בין עזה ובין מדינה שיש לה דברים להפסיד, הרי הם ספגו כלום בפיתה יחסית למה שקורה ברצועה.

כל הכבוד לכוחות הבטחון, כמובן שאני סבור כי אין לקדם הפסקה משום סוג כעת, יש חוב רציני שהם צריכים לשלם על השנה האחרונה. אם כבר כעת הם מתרפסים זה כנראה אומר שיש התכנות אמיתית להפיכה פנימית ואולי אולי אולי, פתרון שורש. הלוואי.

הישגים מדהימים של מע׳ הבטחון, סליחה, של ביבי. הבנתי שהוא אישית המציא את הפטנט שהוביל לפיצוץ הביפרים. רמה אחרת!

• אהבתי 1

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 49 דקות, David32 כתב:

אבל יובל קבע שהיא מחבלת.

זה בדיוק כמו שבמקרה שהבאתי, של סגן ראש עיריית באר שבע שאיים בנשק על בדואים בתחנת דלק, כי שמעו מוסיקה ערבית. גם שם הוא קבע קטגורית שבטוח שהם אשמים במשהו. למרות שאם אני זוכר נכון הם או בני משפחה שלהם שרתו בצבא.

ככה זה כשקשה להבין שהעולם יותר מורכב, מערבי זה רע יהודי זה טוב. 

היה השבוע סרט מומלץ, הרשימה של עוז, על עוז דוידיאן שהבין שבמרחק של 3-4 ק"מ בקו אווירי מהבית שלו, יש צעירים שבורחים ממסיבה. הוא השאיר בבית אישה וילדים ועם הרכב הפרטי שלו חילץ עשרות צעירים, תוך כדי שהוא נתקל במחבלים פנים מול פנים וגם פוגע בהם עם האקדח הפרטי או פשוט דורס אותם. נסע שוב ושוב. סיפור מדהים.

בשלב מסוים הוא מתקשר לצעיר בדואי שהוא מכיר מהעבודה שלו במנהל. הוא אומר לו, תביא חברים ותביאו נשק. חוקי, לא חוקי, עלי. הבחור אוסף חברים, חלקם יוצאי צבא ונשקים, לא חוקיים מן הסתם. הם מגיעים לזירה, מחסלים מחבלים ומחלצים מבלים.

אני לא מכחיש שיש בעיית פשיעה קשה מאוד בקרב הבדואים בדרום. ואני ממש לא מרוצה מכמות הנשק הלא חוקי שהם מחזיקים. אבל אפילו אותם לא הייתי ממהר לקטלג כתומכי טרור. ככה זה החיים. מורכבים.

• אהבתי 6

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 47 דקות, David32 כתב:

הוא אוהב להזכיר את המקל והגזר

מה הגזר? 

לפני 47 דקות, oryo כתב:

אתה אחראי לגורל שלך, לא לגורל של אחרים

נכון מאד, ובגלל זה אתה מחוייב לשמור על עצמך מהם.

כשאתה כותב התמכרתם לשלוט בהם, זה מצטייר כאילו כל אחד שמקבל זימון למילואים אומר יווו איזה יופי המדינה סידרה לי שבועיים לשלוט בפלסטינים!! איזה כיף חיים! כל אחד שהילד שלו מתגייס מבסוט עד השמיים כי הוא סוף סוף מקבל הזדמנות להראות לפלסטינים העלובים האלה מי הבוס פה. אתה מתייחס לזה כאילו זו המטרה. זה בסך הכל אמצעי לשמירה על הביטחון שעובד באופן יחסי. 

לפני כשעה, oryo כתב:

צריך לחתוך את הצינור הזה ולהתמודד כמו מדינה עם מדינה שכנה

הפיתרון שאתה מציע - להתנתק מהם - ישאיר את המצב בדיוק כמו שהוא רק עם כותרת אחרת. נניח ומתנתקים מהם, משרטטים גבול רציף עם רצועת ביטחון של קילומטר ומפנים גבעות חורי תחת מיו"ש (ואני בעד זה בלי קשר). עושים פלסטין א' בעזה ופלסטין ב' ביו"ש. חותכים מים וחשמל, אין כלום. תתחילו לייבא מירדן, תקימו נמל ושדה תעופה ותביאו בעצמכם הכל. 

מה אתה חושב שיקרה שם ומי אתה חושב ינהל את הקרקס הזה? האמירויות? סעודיה? ארה"ב? הצחקת את חמינאי. הם ימשיכו בשלהם פשוט בעצימות הרבה יותר גבוהה עד שיתחשק להם שוב להילחם. יודע מה? סבבה, אנחנו הכי חזקים שיש, צה''ל ישמור חזק על הגבולות כי גם החרדים יתגייסו לצבא, המוסד יגלה מראש את התכניות שלהם וימצא דרך יצירתית לפוצץ להם את האשכים. החיילים ילחמו, האזרחים ירוצו למקלטים, כמה חודשים של מיני כאוס וניצחנו. ואז זה יקרה שוב ושוב ושוב. ולמה? כי אנחנו לא מסוגלים לתת להם מה שהם רוצים. אין לנו את הגזר הספציפי הזה.

לפני כשעה, oryo כתב:

כמובן שכדאי שתהיה הנהגה אחראית שעושה את זה כמו שצריך, זה לקח פאקינג שנה(!!!!) להתחיל להתמודד עם לבנון, אבל זו לא ״אשמת לבנון״ אלא אשמת ממשלת ישראל

אין ספק שהממשלה הזאת כישלון טוטאלי וצריך תמיד להזכיר שהיא וכל הגלגולים הקודמים שלה הכניסו אותנו למצב הרע הזה, אבל נניח וביבי נעלם במשולש ברמודה ביאכטה עם אחד החברים המיליארדרים שלו ומישהו נורמלי והחלטי עם חזון, מילה וביצים מקבל את ההגה.

מה האפשרויות שלו בנושא הספציפי הזה? 

במקום לחכות 11 חודש בשביל להתמודד עם לבנון, יעשה את זה תוך יומיים. אחלה. איך זה מבטל במשהו את המלחמה הבאה?

חיזבלה לא יעלם מלבנון. הוא יהיה מוכה ומושפל בתקווה שלכמה עשרות שנים ויבנה את עצמו מחדש כל עוד איראן בעניינים. אותו דבר עם עזה.

כל ממשלה שהיא, מוצלחת ככל שיהיה, נראה לך שהמערב יסייע לה להפיל את איראן? הצרפתים והאמריקאים יזמו את המהפכה הדפוקה ב79 כדי להוזיל את הדלק. הם מעדיפים שהמצב ישאר ככה, ושישראל תתמודד. גם אם היינו יותר אחראיים ופחות מטומטמים שמעבירים כסף לחמאס והיינו מצליחים למנוע את האסון ב7.10, זה היה מזיז למישהו במערב שהטרור האיראני תוקף אותנו? 

מכל הסבבים ה20 שנה האחרונות נראה שלא.

אז מה הפואנטה בכל החפירה הזאת?

גם אם תתנתק ותיפרד חד צדדית תקבל מלחמות וטרור אז why bother? 

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

גם אם תתנתק ותיפרד חד צדדית תקבל מלחמות וטרור אז why bother? 

צר לי, אני באמת לא יודע כיצד לפשט את זה עוד יותר - נדמה שאתה לא כ״כ מבין שאנחנו מדברים על השוואה בין אלטרנטיבות גרועות ולא על האם אתה שוכב עם בר רפאלי או דורבן.

האמת שזה די פשוט: שאל את עצמך, בהינתן מה שאתה יודע על לבנון ושאר החפירונת הנ״ל - האם אתה מעדיף לכבוש אותם לשים עליהם מצור ולשלוט בהם, או מעדיף להשאיר אותם ריבוניים ולתפעל את מה שיש?

.... בדיוק.

לפני 33 דקות, SlowRide כתב:

כשאתה כותב התמכרתם לשלוט בהם, זה מצטייר כאילו כל אחד שמקבל זימון למילואים אומר יווו איזה יופי המדינה סידרה לי שבועיים לשלוט בפלסטינים!! איזה כיף חיים! כל אחד שהילד שלו מתגייס מבסוט עד השמיים כי הוא סוף סוף מקבל הזדמנות להראות לפלסטינים העלובים האלה מי הבוס פה. אתה מתייחס לזה כאילו זו המטרה. זה בסך הכל אמצעי לשמירה על הביטחון שעובד באופן יחסי. 

הערת צד: זה לא מה שמצטייר, זו פרשנות אישית שלך לדברים שאני כותב, ואני עוד לוקח צעד אקסטרה ומאמין שדרך ההיכרות הוירטואלית שלנו אתה לכאורה אמור לדעת(?) שזה מאוד מאוד שונה ממה שאני חושב ולכן אני לא מבין את הרציונל.

כתבתי משפט, די קצר, די ברור, אבל אם מנסים לתמצת עוד יותר: מבין סט הפתרונות, הפתרון המועדף עליך הוא שליטה אינסופית, ויש לך סיבות לכך.

בפסקה השניה תיארת את המציאות האלטרנטיבית במסגרתה ישראל חתרה להסדר קבע ואחרי כל התנאים והערבויות הצדדים הגיעו לשם, ואז קרה מה שאתה מדמיין שקרה, ובאמת ייתכן שזה תיאור מדויק 1:1 או קירוב טוב לכך. הסיטואציה שתיארת נשמעת לי עדיפה על הסיטואציה הנוכחית, ובכלליות אני סבור כי הסיטואציה מול לבנון עדיפה על הסיטואציה מול עזה. 

אני חושב שבין אלטרנטיבות גרועות אתה סבור כי אתה בוחר בגרועה-פחות, אני רק טוען שמה שאתה בוחר איננו פתרון בר קיימא ושלטעון שהפלסטינים אמורים להיות בסדר עם זה שנשלוט בהם לנצח ופתאום לחנך את הילדים שלהם לסובלנות ואהבה זו בדיחה גם אם הם לא היו הפח שהם, אז קל וחומר בהינתן תנאי ההתחלה. גם לטעון שהעולם אמור להבין ש״ברור״ שישראל צריכה לשלוט בפלסטינים לנצח ומי שלא מסכים הוא אנטישמי או צבוע זה אבסורד, tunnel vision ממש ברמת ההגדרה.

אין דרך להכשיר שרץ (=שליטה נצחית בעם אחר), אין ולא תהיה, ושוב - זו הסיבה שאנחנו לא באמת מדברים על השרץ externally אלא בעיקר internally. יש סיבה שביבי חירטט בעבר על 2 מדינות, ושרוב הפוליטיקאים השפויים-למחצה דוחפים להתנחלויות וחיסול כל סיכוי להסדר מבלי להצהיר קבל עם ועדה שנשלוט בפלסטינים עד שהם יהפכו לבודהיסטים או יתאיידו לאוויר. 

פורסם

אני לא יודע איך עובדת תוכנית איילנד אבל התוכנית הכי הגיונית שיש לי זה לעשות grid locks, לטהר הכל באותו תא שטח, מנהרות, אמצעי לחימה ולאחר מכן להקים שם עיר אוהלים ולהכניס לשם אנשים לאחר שעברו בדיקה. מניח שחלק מהם ירצו לעבור לתא השטח הזה - בכך שלשם יוסט חלק מהסיוע וגם הם לא יצטרכו לעבור כל פעם..

ומשם נראה לי תבוא הישועה. ואולי יקום שם שלטון אחר..

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 9 שעות, פינדר כתב:

עזבו את זה שההאשמה היא מגוחכת וכנראה מקורה בחוסר הבנה של הרשתות החברתיות.

מי שחושב שזה בסדר ששר המשטרה פוקד על המשטרה את מי לעצור, שלא יתפלא כשקוראים לו פאשיסט.

כהערת ביניים, לא פחות מטריד אותי ששר בכיר בישראל שמשתתף בישיבות קבינט מחזיק מכשיר סלולרי שמותקנת בו אפליקציית הריגול טיקטוק. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, oryo כתב:

הם ספגו כלום בפיתה יחסית למה שקורה ברצועה

לא יודע אם זה נכון להגיד את זה ככה. אולי אבסולוטית זה נכון, אבל קצב ההרס שם הוא בקנה מידה אחר ביחס למה שישראל עשתה אי פעם. כבר מספר ימים שחלונות בחיפה ויקנעם רועדים בגלל הפצצות בלבנון, רק תחשוב מה הם חווים שם.

גם השטח שהפך שם לעפר קרוב לשטח של עזה, זו פשוט מדינה הרבה יותר גדולה.

תודה לביפרים שכפו על ביבי לאפשר מערכה מול לבנון, כי עוד שבוע לפני כן הוא קרא לאופציה הזו "אסון".

ואני עדיין לא בטוח שעשר שנים קדימה נראה את הגבול עם לבנון שקט, כי גם הפעם אני לא חושב שיש אסטרטגיה לטווח ארוך, ובלעדיה הכל יחזור על עצמו.

• אהבתי 5
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

נדמה שאתה לא כ״כ מבין שאנחנו מדברים על השוואה בין אלטרנטיבות גרועות ולא על האם אתה שוכב עם בר רפאלי או דורבן

פה המחלוקת. אני לא חושב שמה שאתה מציע טוב במשהו מהסידור המחורבן הקיים. זה פשוט סידור מחורבן שונה.

לפני שעתיים, oryo כתב:

שאל את עצמך, בהינתן מה שאתה יודע על לבנון ושאר החפירונת הנ״ל - האם אתה מעדיף לכבוש אותם לשים עליהם מצור ולשלוט בהם, או מעדיף להשאיר אותם ריבוניים ולתפעל את מה שיש?

אין מה להשוות בין המצב של לבנון לעזה. זה שונה לחלוטין. לבנון זאת מדינה לא מתפקדת. אפשר לעזור לה לחזור לתפקד. עזה והרש"פ זה אפילו לא קרוב להיות מדינה לא מתפקדת.

לפני שעתיים, oryo כתב:

אני רק טוען שמה שאתה בוחר איננו פתרון בר קיימא ושלטעון שהפלסטינים אמורים להיות בסדר עם זה שנשלוט בהם לנצח ופתאום לחנך את הילדים שלהם לסובלנות ואהבה זו בדיחה גם אם הם לא היו הפח שהם

אף אחד מהפתרונות האלה לא בר קיימא. בשניהם נדלג ממלחמה למלחמה. הפלסטינים לא יחנכו את הילדים שלהם לסובלנות כמו ש1.9 מיליארד מוסלמים בעולם פחות איחוד האמירויות ובחריין ואולי עוד כמה מחנכים את הילדים שלהם שהיהודים רעים וזה טוב להרוג אותם.

לפני שעתיים, oryo כתב:

אין דרך להכשיר שרץ (=שליטה נצחית בעם אחר), אין ולא תהיה, ושוב - זו הסיבה שאנחנו לא באמת מדברים על השרץ externally אלא בעיקר internally. יש סיבה שביבי חירטט בעבר על 2 מדינות, ושרוב הפוליטיקאים השפויים-למחצה דוחפים להתנחלויות וחיסול כל סיכוי להסדר מבלי להצהיר קבל עם ועדה שנשלוט בפלסטינים עד שהם יהפכו לבודהיסטים או יתאיידו לאוויר

אני חושב שברגע שההשפעה של איראן ושל האחים המוסלמים תישבר לא נצטרך לשלוט באף אחד. אין סיכוי שישראל תגרום לזה לקרות בכוחות עצמה. 

ביבי כמו ביבי, יגיד מה שצריך למי שצריך. אבל הסדר? עם מי? אתה יכול לעשות הסדר עם ממשלת מצרים, ירדן, לבנון. אלה ממשלות. איזה הסדר אתה אמור לעשות עם ארגון טרור?

לא מספיק הטימטום שהעברנו להם כסף ואפשרנו להם להתחזק עכשיו גם נתייחס אליהם כמשהו לגיטימי שצריך להסדיר אותו? או שאתה מתכוון בעצם לרשות, ש70% מהציבור הזה מתעב אותה?

• אהבתי 3

פורסם
לפני 4 שעות, oryo כתב:

הבנתי שהוא אישית המציא את הפטנט שהוביל לפיצוץ הביפרים. רמה אחרת

די נו, מה עד עכשיו לא הבנתם מה יאיר עושה במיאמי?! 

• מצחיק 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Ooga כתב:

לא יודע אם זה נכון להגיד את זה ככה. אולי אבסולוטית זה נכון, אבל קצב ההרס שם הוא בקנה מידה אחר ביחס למה שישראל עשתה אי פעם. כבר מספר ימים שחלונות בחיפה ויקנעם רועדים בגלל הפצצות בלבנון, רק תחשוב מה הם חווים שם.

גם השטח שהפך שם לעפר קרוב לשטח של עזה, זו פשוט מדינה הרבה יותר גדולה.

תודה לביפרים שכפו על ביבי לאפשר מערכה מול לבנון, כי עוד שבוע לפני כן הוא קרא לאופציה הזו "אסון".

ואני עדיין לא בטוח שעשר שנים קדימה נראה את הגבול עם לבנון שקט, כי גם הפעם אני לא חושב שיש אסטרטגיה לטווח ארוך, ובלעדיה הכל יחזור על עצמו.

ביבי גם חטף על זה. כי לפי פרסומים זרים (של ארץ מסויימת עם 50 מדינות) ביידן התפוצץ על ביבי כשחיסלו את רמטכל חיזבאללה אחרי הביפרים. אז מצד אחד הוא כלוא בין האמריקאים - שבבירור לא מעניין אותם כלום ושם דבר עכשיו למעט הבחירות וזו בושה לממשל הנוכחי שם - ומאידך בין הרצון שלו לחיות בצורה שבו כל החלטה שלו מקדמת אותו ואת עצמו בלבד.

לשמחתנו, איך שהוא, המחוגים במוח שלו התכופפו לכיוון הנכון וישראל עשתה בלבנון את מה שהייתה צריכה לעשות מזמן. הצבא עושה את זה בצורה מעוררת הערצה. אני מאוד מקווה שלא יעצרו עכשיו, כי המטרה הטקטית והאסטרטגית התכנסו לאותו הצורך של להמשיך ולפרק את חיזבאללה כרגע. אם לא נעשה את זה עכשיו, לא נקבל עוד הזדמנות בקרוב. 

הקיפול שלהם צפוי. 

המלחמה בצפון כעת משרתת גם אך המערכה בדרום. סינוואר חושב שיש לו יותר סבלנות מישראל. הוא טועה. זה משחק על אשראי. לדעתי התלקחות האזור טובה לנו עכשיו כי היא גורמת לעולם לשכוח מעה כמו מאוקראינה. 

מאידך זה הדבר האחרון שביידן רוצה עכשיו ועל כן האמריקאים מדליפים את מה שהם מדליפים. בגלל זה הם מנהלים שיחות עם איראן וקטאר על הפסקת אש כוללת. לא כי כיף להם ישראל, לא כי שלום עולמי, אלא כי בחירות עוד חודש. סה טו. 

לנו דווקא טוב לסבך את איראן עם ארה"ב, לנו טוב שאיראן תתקוף את הנפט הסעודי. אם ביבי יעשה את זה הוא מחוק בארה"ב אצל הדמוקרטים, אז זה סיכון עצום בשבילו ובשביל הדבר שהכי חשוב לו בעולם.

מה שמצחיק זה שארה"ב יכולה ב12 שעות לנטרל כל תשתית אזרחית באיראן. באמת לא מבין למה הם כל כך רופסים רק בגלל שיש בחירות. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 4

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמעתי אתמול תיאוריה מעניינת שכל הסיפור עם האמריקאים זה הצגה. הם ידעו שאנחנו הולכים להיכנס חזק בלבנון, הם יודעים בדיוק מה הולכת להיות התגובה לאיראן, הם בעד פגיעה קשה באיראן כי הם רואים בה גורם מרכזי לחוסר היציבות באזור. רק מה? הם לא רוצים להיות שוב השוטר של העולם כי זה לא מתאים להם לקראת הבחירות ועדיף להם שזה יראה כאילו הדברים קורים בלי התערבות שלהם. הם יספקו נשק ומודיעין וסיוע בהגנה וישראל "בכאילו" תעשה הכל על דעת עצמה והם יראו מופתעים.

לי זה מסתדר בעיקר בגלל הפתאומיות שבה ביבי גידל אשכים ועמוד שדרה אחרי 11 חודשים של משחקים פוליטיים ומריחת המלחמה בעזה.

• אהבתי 4

• תוכן חדש...