Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, mikyl כתב:

לא מומחה, אבל איך הגעת שאורתודוקסים הם הזרם המרכזי? יש לך נתונים? 

https://he.m.wikipedia.org/wiki/יהדות_ישראל

אם תשווה את הדתיים רק אז כן, הם לכאורה מיעוט.

בתאכלס, לך לאדם אקראי ברחוב שצריך להעלות את הילד שלו לבר מצווה, הוא ילך לרב אורתודוקסי.

ואם תבקש לזה נתונים, מבחינתי אתה כמו שאשא-ביטון שרוצה הוכחות שקורונה מדבקת בחדר כושר.

פוסט עצוב על אתמול:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02ZAKJERDYeVzta1d181X6bAScb4Q84DdKuEhgeNSgqCBZn1ULtNT56E1y9b2gNGq4l&id=586209479&mibextid=Nif5oz

לפני 15 דקות, SurfHigh כתב:

זה לא הזרם המרכזי ביהדות! 

זה זרם שקיבל מונופול מהמדינה מגובה בתקציבים להחליט מי זה ומה זה יהדות, מה זה כשר, איך להתחתן, איך להתגרש ואיך להיקבר. 

נחפש תמונות מהכותל במהלך הסליחות האחרונות ונעשה השוואה בין הרחבה הכללית לרחבת הרפורמים?

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

נחפש תמונות מהכותל במהלך הסליחות האחרונות ונעשה השוואה בין הרחבה הכללית לרחבת הרפורמים?

נחפש תמונות ממסגד ונסיק שהאיסלאם היא הדת המרכזית בארץ?

יש הרבהזרמים בין הרפורמים לאורתודוקסים ובין האורתודוקסים לבין עצמם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

זהו שזה לא להיפגע מהפרדה בתפילה אלא להיפגע מהגבלה זוחלת.

זה גם וגם.

בגבעתיים לדוגמא ראיתי סרטון של אנשים שמתפללים ברחוב בלי שום הפרדות ובאות אליהם כל מיני "לוחמות חופש" ומפריעות.

ככה הופכים מאבק לגיטימי לבזיון ואני בטוח שזה משחק לטובת עמותת ראש תחת ולא ההפך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, GTאי כתב:

מישהו מוכן להסביר לי למה מחיצה בתפילה בכיכר פעם בשנה שונה ממצעד הגאווה במרחב הציבורי פעם בשנה?

לא מדובר בפעם בשנה. לפי עיריית תל אביב, התחילו להציב מחיצות להפרדה גם בימי שישי בערב כבר. 

לא מדובר באירועים דומים. מצעד הגאווה, במתכונת המקורית שלו, מתקיים כדי לדרוש זכויות למיעוט שבעבר הלא רחוק היה חסר זכויות ככזה. התפילה ההמונית בת״א אורגנה על ידי מחזירים מקצועים בתשובה, שאפשר להגיד עליהם הרבה דברים. אבל מיעוט חסר זכויות הם לא.

לא מדובר בתהליכים דומים. הומוסקואלים לא חתומים על גירוש המוני של בני אדם אחרים מאף עיר. דתיים מזרמים שונים אחראים על זה במגוון ערים. הומואים לא מקימים ישובים רק להומואים. דתיים כן. הומואים לא מנסים לשכנע סטרייטים להיות הומואים. ארגוני מיסיון דתיים מגיעים לתל אביב אך ורק כדי לנסות להחזיר את כולם בתשובה.

לפני 10 שעות, GTאי כתב:

אולי נכריז על יום שבו כל הכוללים מבני ברק מגיעים ללמוד ברחובות תל אביב עם מגפונים - מוכן לזה תמורת מצעד? 

כמו כל מי שמעלה את בני ברק ושואל מה היה קורה אם הצדיקים משם היו מגיעים לתל אביב ללמוד - אתה שוכח שבני ברק היתה עיר מעורבת עד די לא מזמן. אפילו בתחילת שנות ה90, היו עוד חילוניים מהעליה שלי שהלכו לגור שם. הדוגמא הזו לא משרתת את הפואנטה שלך. כי היא מוכיחה בדיוק את ההפך. מקום שדתיים משתלטים עליו הוא לא מקום שחילוניים רוצים או יכולים לחיות בו.

לפני 10 שעות, GTאי כתב:

ושאלת ההמשך המתבקשת - מה מפריע לאנשים שיש מחיצה במרחב הציבורי לצורך תפילות ביום ספציפי? הרי מי שנמצא שם נמצא מבחירה.

מה שמפריע זה לא התפילה, אלא התהליך מאחוריה. ה״מסורת״ הזו קיימת 4 שנים שלמות. עד היום איש לא התלונן. אני די בטוח שעברתי שם מתישהו כשהם התפללו ואפילו לא שמתי לב.

מה לעשות, רצה הגורל, והמשיחיים קצת עברו את הגבול השנה. אני כמובן לא הדובר של אף אחד חוץ מעצמי, אבל אני חושב שהעניין העקרוני כאן זה לא ההפרדה, אלא הפחד המאוד מוחשי מהתהליך שהמסיונרים מובילים. 

כתבתי בעוד מקומות ואכתוב גם כאן: כשחובבי המאחזים ישתלטו על דיזנגוף - לי אין מקום יותר בישראל. זו הנקודה שבה עם כל חוסר הרצון שלי, אני קם ועוזב, ולא משנה מה מחכה לי בצד השני.

אני יודע שאת השותפים למסע הצלב הזה זה לא מעניין, או אפילו להפך - זה מבורך. הרי בשביל זה שם. אבל אם אתה לא קיצוני כמוהם, ונראה שאתה לא - נסה להבין את זה. נסה להבין את הקנטוניזציה שעוברת על ישראל. ואת העדר הסימטריה ביחסים שבין דתיים מכל הסוגים לחילוניים וכו׳. ובמקום להתמם ולשאול ״מה מפריע לכם?״ - שאל האם דתיים שרוצים שהמדינה הזו תמשיך להתקיים ולא כמדינת הלכה, לא צריכים להוקיע תנועות מסיונריות שבאות לתל אביב להתריס ולהתסיס. וכשזה יקרה, האמן לי, לאף אחד לא יהיה באמת איכפת איך אנשים מתפללים בכיפור.

עריכה: עכשיו אני נחשף גם לכותרות ולציטוטים של כל הסחלה שמרכיב את הממשלה הנוכחית, ההנהגה של המשיחיים וכמובן גם יורש העצר, ילד ז׳ הראשון.

בדיוק כמו שכתבתי אתמול, הצד שלי יכול רק להפסיד פה. אם נותנים לטקס הזה להתקיים, אין דיזנגוף יותר. אם לא נותנים, אצל כל הימין הביביסטי פרימיטיבי זה שואה שלישית, אחרי השואה השניה שהיתה בהתנתקות. וזה כולל כמובן את אוכל השרצים מקיסירה ומשפחתו, שהקשר שלהם לדת יותר רופף מהקשר שלי. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

זה גם וגם.

בגבעתיים לדוגמא ראיתי סרטון של אנשים שמתפללים ברחוב בלי שום הפרדות ובאות אליהם כל מיני "לוחמות חופש" ומפריעות.

ככה הופכים מאבק לגיטימי לבזיון ואני בטוח שזה משחק לטובת עמותת ראש תחת ולא ההפך.

יצרו מלחמה מיותרת.

זה כמו שכשאנחנו רואים ערבי ברחוב אנחנו נזהרים למרות ש99.9% מהם לא עסקו ולא יעסקו בטרור.

לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

אתה שוכח שבני ברק היתה עיר מעורבת עד די לא מזמן

ואתה לא יודע שהיא היתה פעם עיר חילונית.

פורסם
לפני 29 דקות, יובל .מ. כתב:

בתאכלס, לך לאדם אקראי ברחוב שצריך להעלות את הילד שלו לבר מצווה, הוא ילך לרב אורתודוקסי.

רק שכחת דבר אחד קטן. רוב היהודים לא חיים בארץ. ואני לא בטוח לאיזה רב ילך יהודי נגיד בארה"ב. חוץ מזה מכיר מלא אנשים שעשו בר מצווה לילדיהם אבל לא מתקרבים לבית הכנסת אפילו ביום כיפור.

פורסם
לפני 56 דקות, mikyl כתב:

רק שכחת דבר אחד קטן. רוב היהודים לא חיים בארץ. ואני לא בטוח לאיזה רב ילך יהודי נגיד בארה"ב. חוץ מזה מכיר מלא אנשים שעשו בר מצווה לילדיהם אבל לא מתקרבים לבית הכנסת אפילו ביום כיפור.

יהדות העולם לא מעניינת אותי, מה שאני רושם מתייחס לארץ.

רשמת שהם עשו בר מצווה לילדים שלהם, זה רק בנים או גם בנות?

כי אם רק בנים אז אתה מחזק את מה שרשמתי..

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אני אדם אקראי, 

השנה הבן הגדול שלי מגיע לגיל מצוות.

יעשה עליה לתורה בבית כנסת רפורמי בטקס רפורמי.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

הגדול שלי עלה לתורה לפני 6 שנים בבית כנסת אורתודוקסי. הוא למד את הדרשה אצל רב של חב"ד, שגר בשכונה הסמוכה, בדיוק בשביל שיוכל להיות שם בשביל החילונים. כועס על עצמי היום שזרמתי עם זה אז.

בדיוק אתמול הבן הצעיר, בן 12.5, אמר שהוא לא מעוניין לעלות לתורה. אשתי והבת מאוד הופתעו וניסו לשכנע אותו שזה חשוב.

אני אמרתי שזו בחירה שלו (ושמחתי בלב).

אני מעולם לא צמתי בכיפור. אשתי והילדים הגדולים צמים כל שנה.

מרגיש שמלחמת הדת מחלחלת גם אלי הביתה..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 38 דקות, פינדר כתב:

בדיוק אתמול הבן הצעיר, בן 12.5, אמר שהוא לא מעוניין לעלות לתורה. אשתי והבת מאוד הופתעו וניסו לשכנע אותו שזה חשוב.

אני אמרתי שזו בחירה שלו (ושמחתי בלב).

אני מעולם לא צמתי בכיפור. אשתי והילדים הגדולים צמים כל שנה.

מרגיש שמלחמת הדת מחלחלת גם אלי הביתה..

זו לא מלחמת דת אלא ראיה שונה.

גם אני מעולם לא צמתי ולא עליתי לתורה (ההורים שלי השאירו את זה לי) כשאשתי והבנות צמות.
זה אף פעם לא היה אישו. אני אוכל (לא מחמם ולא מבשל) ורואה טלויזיה בחדר השינה, אשתי צמה ושומעת מוזיקה באזניות, הגדולה לא נוגעת בחשמל והקטנה מדליקה חשמל אבל לא טלויזיה ומוזיקה. כל אחד מוצא את מקומו ומכבד את האחרים.

אני פסלתי את הדת עבורי. זה לא אומר שזה גם מה שמתאים לבנות שלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, ArikM כתב:

אני אדם אקראי, 

השנה הבן הגדול שלי מגיע לגיל מצוות.

יעשה עליה לתורה בבית כנסת רפורמי בטקס רפורמי.

אחותי חגגה לבן הגדול שלה בכותל, ואחרי שהזדעזעה מהיחס ומההפרדה ומזה שבעצם לא הייתה בבר מצווה של הבן שלה, לאחיו הקטן כבר חגגו ברחבה הרפורמית.

אחי לעומת זאת חגג בר מצווה לבן שלו בבית הכנסת השכונתי, בלי הפרדה 😯

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם
לפני 11 דקות, פינדר כתב:

כתבתי בציניות.

אין לי באמת מלחמה בבית.

ואני התייחסתי רק לדת.

המלחמה האמיתית זה בגלל הבלגאן שאני משאיר אחרי אבל אחרי כמעט 30 שנה כבר יש סטטוס קוו גם בנושא הזה.

פורסם
לפני 11 דקות, flytomars כתב:

אחותי חגגה לבן הגדול שלה בכותל

אשתי העלתה את הרעיון הזה עם הגדול.

שאלתי אותה אם היא רוצה להרגיש כמו אורחת בבר מצוה של הבן שלה ולראות את הטקס כשהיא עומדת על כסא מאחורי מחיצה.

ויתרה על הרעיון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

יהדות העולם לא מעניינת אותי, מה שאני רושם מתייחס לארץ.

ציטוט

הזרם המרכזי ביהדות רוצה הפרדה בתפילה

זה מה שרשמת. היהדות הממסדית הקלריקלית בארץ היא מעוט ביהדות העולם.  

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

רשמת שהם עשו בר מצווה לילדים שלהם, זה רק בנים או גם בנות?

כי אם רק בנים אז אתה מחזק את מה שרשמתי..

התייחסתי לבר/בת מצווה. זה לא משנה את העובדה שהוריהם לא מתקרבים לבתי כנסת.  

• תוכן חדש...