Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

המדינה החליטה לתת קרקעות לקק"ל כדי שהם ידאגו להתיישבות יהודית בלבד!

לעומת ליאור הרבה פחות מעניין אותי לסתור את הטענה הזו האם היא נכונה או לא. השאלה שיותר מעניינת היא, מה החלופות?

כשהמדינה קמה [הכנס כאן נרטיב נבחר], הרי שעבור המתיישבים, ההחלטה הזו היא 'לגיטימית' במובן של שימור ההתיישבות, ברור שלא במובן של שיוויון הזדמנויות וכו'.

האם ההחלטה הזו תופסת מים גם היום כאשר המדינה סיימה את שלב ההתיישבות (?). לא יודע. האם ההחלטה הזו בעייתית? כן. אבל אז אני שוב אשאל, מה החלופות? ומתי אתה מחליט להפוך את ההחלטה? יש איזה סף?

לפעמים לא נעים לדבר על זה, אבל בסוף היתה כאן מלחמה לא סופר נעימה, ואוכלוסיות נעו וזזו. במזל "היינו" בצד הנכון. אבל זה מקרי בהחלט.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

התשובה פשוטה - הוא רוצה לאפשר לערבים גזענות כלפי יהודים, זה הגיוני מבחינתו, אבל שלא יהיה חס וחלילה הפוך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, m3x7r3m3 כתב:

המומחיות של קק"ל זה היה (היום כבר לא) רכישה, פיתוח ושיווק קרקעות ליהודים.

אז עכשיו אתה חוזר  בדיוק(*) על הטענה המקורית שלי.

תודה רבה. שבת שלום.

(*)חוץ ממה שבסוגריים, שזה טעון הוכחה, שלא סיפקת. מה זה "היה". עד 48? אחרי 48?

לפני 12 דקות, Gosser1860 כתב:

האם ההחלטה הזו תופסת מים גם היום כאשר המדינה סיימה את שלב ההתיישבות (?). לא יודע. האם ההחלטה הזו בעייתית? כן. אבל אז אני שוב אשאל, מה החלופות? ומתי אתה מחליט להפוך את ההחלטה? יש איזה סף?

שאלות לגיטימיות. אחרי שסיכמנו מה תפקידה של קק"ל.

אבל ליאור גורר אותי כבר עשרות שורות וציטוטים וטענות, כדי לטעון שזה לא התפקיד של קק"ל.

בכל אופן, צירפתי קודם התייחסות לדיון משפטי על ערבים שמנעו מהם לרכוש נכס בכרמיאל, בטענה שמדובר בקרקעות של קק"ל.

זה היה ב2014 לא ב1948.

זה נראה לך סביר? אולי כן ואולי לא.

לי זה לא נראה סביר.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, פינדר כתב:

אז עכשיו אתה חוזר  בדיוק(*) על הטענה המקורית שלי.

תודה רבה. שבת שלום.

(*)חוץ ממה שבסוגריים, שזה טעון הוכחה, שלא סיפקת. מה זה "היה". עד 48? אחרי 48?

הטענה המקורית שלך הייתה:

בתאריך 25.4.2021 בשעה 18:17, פינדר כתב:

שכחתי גם מהעניין של הטריק עם קק"ל.

גוף ארכאי שהסיבה היחידה לקיומו היא כדי שיוכלו לשווק קרקעות ליהודים בלבד, בטענה שאלו אדמות קק"ל ולא אדמות המנהל.

העניין הוא שזה לא טריק, והראיתי שזה נכון גם למקרים אחרים, ולא רק לאדמות.

ושיווק קרקעות ליהודים בלבד זו ההתמחות של הגוף הזה, בשביל זה הוא הוקם, לא בשביל להתפיל מים.

לצורך כך הגוף הזה רוכש אדמות מהמדינה, מפתח אותן ומוכר.

אתה בא בטענות למדינה שהיא רוצה לפרסם מידע על הקורונה לחברה הערבית אז היא פונה לחברת פרסום ערבית?

אם המדינה תרצה לשווק קרקעות לערבים, אני בטוח שיהיה מי שיקים חברה שזו תהיה התמחותה.

לגבי הסוגריים זה למיטב ידיעתי לאחר סיפור הבג"צ.

לפני 16 דקות, פינדר כתב:

אבל ליאור גורר אותי כבר עשרות שורות וציטוטים וטענות, כדי לטעון שזה לא התפקיד של קק"ל.

לא על זה הויכוח, הרי ציטטתי לך בדיוק שמטרותיה של קק"ל זה בדיוק רכישה, פיתוח ומכירת קרקעות ליהודים, לשם כך היא משתמשת בין היתר בכספי תרומות של יהודים.

אתה פשוט רוצה להכריח את הגוף הזה להתעסק במשהו שזו לא מטרתו.

ובעקיפין אתה רוצה להשתמש בכספי תרומות של יהודי העולם, על מנת שערבים ייקנו אדמות בישראל.

אז תקים בעצמך עמותה, ותאסוף כספים ברחבי העולם כדי לקנות ממדינת ישראל אדמות ולשווק אותן לערבים. אל תרכב על גוף שמישהו אחר הקים

בדיוק כמו שאמרתי שתיקח את ICL ותכריח אותם לטהר מים.

אם בעיני המדינה ראוי לשווק קרקעות לאוכלוסיה הערבית, שתמכור קרקעות לעמותה מקבילה לחברה הערבית.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לינוי אשרם יכולה לקנא בפליק פלאקים שאתה מרביץ פה.

להזכירך זו היתה הטענה הראשונה שלך (כביכול כל הקרקעות נקנו לפני קום המדינה ע"י גוף פרטי):

לפני 7 שעות, m3x7r3m3 כתב:

"טריק" - גוף שהוקם לפני המדינה, יש בבעלותו קרקעות, ואתה רוצה להפקיע אותן.

ובסוף:

לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

לצורך כך הגוף הזה רוכש אדמות מהמדינה, מפתח אותן ומוכר.

אז הסכמנו שהמדינה מוכרת עשירית מהאדמות שלה לגוף "פרטי" רק כדי שהוא ימכור אותן ליהודים בלבד.

וזה בעיניך שקול למכירת זכיון להתפלת מים לכלל האוכלוסיה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

לינוי אשרם יכולה לקנא בפליק פלאקים שאתה מרביץ פה.

להזכירך זו היתה הטענה הראשונה שלך (כביכול כל הקרקעות נקנו לפני קום המדינה ע"י גוף פרטי):

הכנסת את עצמך לפינה. הבאת ציטוט שלי, וכתבת "כביכול כל הקרקעות"

אתה מוזמן לחפש בציטוט שהבאת איפה כתבתי כל הקרקעות.

אגב למיטב ידיעתי בלי קשר, כל הקרקעות של קק"ל נרכשו בכסף. לפני או אחרי קום המדינה.

לפני 4 דקות, פינדר כתב:

אז הסכמנו שהמדינה מוכרת עשירית מהאדמות שלה לגוף "פרטי" רק כדי שהוא ימכור אותן ליהודים בלבד.

וזה בעיניך שקול למכירת זכיון להתפלת מים לכלל האוכלוסיה.

והמדינה "מוכרת" גישה לשוטרים בקורסי פיקוד שלה רק כדי שעמותות ישטחו בפניה השוטרים את תפיסות עולמם.

כנ"ל לגבי חיילים.

שלא נטעה, העמותות האלה הן לא מייצגות את כלל האוכלוסיה, הן עמותות שמאל עם תפיסות עולם פוליטיות מובהקות.

אבל כשזה משרת את הרצונות שלכם זה כשר.

המדינה מוכרת הרבה דברים, לא רק אדמות.

כאמור אם בעיני המדינה זה רצוי, היא יכולה בקלות למצוא גופים מקבילים שישווקו אדמות לערבים.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הכנסת את עצמך לפינה.

ברור. בגלל זה קראת לזה קומוניזם.

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כאמור אם בעיני המדינה זה רצוי, היא יכולה בקלות למצוא גופים מקבילים שישווקו אדמות לערבים.

וזו כל הטענה. שזה לא רצוי בעיני המדינה לשווק קרקעות לערבים.

אבל היי, אתה לא יכול לקנות בית באום אל פאחם. גזענות!!!

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

אם זו הטענה שלך אז אני מקבל אותה, לא מזדהה איתה אבל מקבל אותה.

אין לי ציפיות מיהודי יותר מאשר מבן לאום / דת אחר, ולדעתי סביר להניח ש-When push come to shove, כל בנאדם גזען במידה כזו או אחרת.

טוב.

לא הבנתי, יש לך השגות לגבי ההגדרה של וויקיפדיה לג'נטריפיקציה?

כלומר לטענתך ג'נטריפיקציה זה רק כשהאוכלוסיה החלשה הנדחקת היא ערבית?

ההגדרה של ויקיפדיה לא סותרת את מה שאני אומר. היא מתייחסת לכך שיכול להיות מדובר בתהליך מתוכנן, היא מתייחסת לכך שיכול להיות מדובר בתהליך לא "טבעי" אלא יזום. ומה שאני אמרתי הוא כמובן לא ההקצנה הרגילה מהמשפט השני שלך. מה שאמרתי הוא בדיוק מה שנכתב גם במקור האמת שלך באינטרנט. ג'נטרפיקציה יכולה להיות גם מתוכננת ויזומה. לא חייבת. יכולה. אם ראשי הערים בעבר של תל אביב החליטו לייהד את יפו, וזה מתועד - זה מה שהם החליטו. מה לעשות? להתכחש לזה? 

ואין לזה שום קשר לרווח, נטו עניין של שוויון זכויות, או שהמושג הזה רלוונטי רק כל עוד הוא בא לשרת ערבים על חשבון יהודים ולא הפוך?

אין בארץ שוויון זכויות אפילו לא בתאוריה. יש לזה רבדים שונים. משום מה אני לא חושב שהפתרון לזה יגיע ממפלגה חושבת שבעלי הבית פה צריכים רק ערבים או רק יהודים.

אתה רוצה ממש להשיך ללעוס את זה?

אתה יכול לרפרף בכתבה הזו מישראל היום (תראה איך אני משקיע בך; לא מ"הארץ"). אתה יכול ללמוד ממנה כמה דברים: תכנית המתאר שמרחיבה את ג'סר א זארקא פתוחה לכולם, והצפי שיקנו שם גם יהודים וגם משקיעים מחו"ל. המחירים בה יהיו גבוהים לתושבי הכפר - אחד מהעניים בישראל - כך שהיא לא תפתור את מצוקת המגורים שלהם. לפחות הם יוכלו להתפנק על עבודה חדשה במלוניות היוקרה שיפתחו במתחם. קסום, לא? אה כמובן שמזכירים שם גם את יפו - איך לא?

...

מה קורה באום אל פאחם אני באמת לא יודע. לא יודע מה מונע ממך לקנות שם. מנחש שבעיקר חוסר עניין כלכלי. אחרת גם שם היו מפתחים את "אחת מהשכונות היפות במזרח התיכון" או משהו, מתוך הבנה וציפיה שבעיקר יהודים עשירים יקנו בה. דוגמאות לג'נטרפיקציה אתנית שכזו לא חסרות בישראל. אבל נניח. נניח שהכל לא נכון. אין ג'נטריפיקציה. סתם מישהו מונע ממך לקנות דירה בישוב שמדורג 2 מתוך 10 במדד הסוציו אקונומי בארץ. אז בוא נתייחס למציאות כאילו היא מתחילה ונגמרת בזה וזהו. זה בטוח יעזור.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, פינדר כתב:

בעיניך זה בסדר שאזרח צריך ללכת עד בג"ץ כדי שיוכל לקנות בית, רק כי הוא לא יהודי?

בגדול כן אם הוא קונה את הבית/ הקרקע מגוף פרטי.
אני לא חושב שצריכה להיות חובה לספק שירות לכולם באופן שווה. כל אחד ינהל את הרכוש שלו לפי ראות עיניו.

לדוגמא, נכון להיום אם יש לך מסעדה ויואב עליאסי והצדיקים של להב"ה רוצים לסגור אצלך אירוע כדי לחגוג שחרור מהכלא של אחד מהם ששרף לערבי את הבית אסור לך לסרב. זה מפגר.

לפני 5 שעות, יבגניפ כתב:

ה״פריוולגיה״ העצומה של הערבים ליות לבד בגטאות שלהם

הערבים לא חיים בגטאות. אפשר לומר הרבה על אום אל פחם אבל גטו זה לא. יש שם מקומות מוזנחים ומקומות מטופחים כמו בכל עיר ואין שם שערים שמונעים ממישהו לצאת.
הסיבה שאתה לא רוצה לקנות שם דירה היא כי אתה מעדיף לחיות בסביבת אנשים עם מנטליות ותרבות דומה לשלך, וזה בסדר גמור.  
כל העניין שהישובים הערביים נתפסים כ"גטו" זה הכי התקרבנות שיש מצידם.
הם בונים בניינים על שטחים חקלאיים שבבעלותם, הרשויות המקומיות לא הורסות כלום.
המדינה מנסה לקדם תכניות בישובים האלה כדי להעלות את איכות החיים, להכשיר את כל הבניה הלא חוקית הזו בלי להרוס אפילו מבנה אחד ולספק להם שירותים, הם מתנגדים. למה? כי כדי לעשות רחובות נורמליים וגינות עירוניות ושטחים למוסדות ציבור, שהם כל כך מתלוננים שאין להם, צריך להפקיע מהם שטחים וזה יהרג ובל יעבור. אז קשה מאד לעשות משהו. על כל תכנית שמנסים לקדם יש מיליון ואחד מתנגדים. כל אחד בונה לו ווילה על פיסת אדמה שבבעלותו, שניתן להגיע אליה רק ברנגלר משופר בדרך עפר בשיפוע לא הגיוני ובלי אפשרות להתחבר לתשתיות כמו שצריך. יש וויכוח עם השכן על איפה הגדר צריכה לעבור? מוציאים את הAK ופותרים את הבעיה. מחלקת ההנדסה בכפר מעיזה לעשות את העבודה שלה? שוב, ה-AK יוצא החוצה. בחורף יש הצפות מטורפות ואנשים נהרגים כי אין ניקוז, מי אשם בכל זה? המדינה, היהודים.
אני לא משווה את זה למה שקורה בציבור היהודי כי מדובר בתרבות ומנטליות שונה לגמרי. וכן, יש אצלם לא מעט אנשים שמבינים שזה צריך להשתנות דחוף, אבל כרגע זה המצב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

הערבים לא חיים בגטאות. אפשר לומר הרבה על אום אל פחם אבל גטו זה לא.

מבלי להמעיט ולזלזל בשום דבר ממה שכתבת אחר כך, הדרוג שלה הוא 2 מתוך 10 במדד הסוציו אקונומי.

יש אינסוף בעיות שצריך לפתור עם הערבים. הזכות של ליאור לקנות בית באום אל פאחם זו לא אחת מהן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

הזכות של ליאור לקנות בית באום אל פאחם זו לא אחת מהן.

כי הוא תותחפלצת של קפה במשרד

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 11 שעות, SlowRide כתב:

בגדול כן אם הוא קונה את הבית/ הקרקע מגוף פרטי.

אם זה מה שאתה כותב אחרי עשרות הודעות שבהן ראינו שקק"ל הוא לא בדיוק גוף פרטי והקרקעות שלו לא נקנו בשוק החופשי, אז באמת שאין לי כבר מה להוסיף.

רק מראה כמה אנחנו משקרים לעצמנו כדי לחשוב שאנחנו מוסריים ונעלים.

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תראה, אני לא אוהב את קומבינת להיות עם ולהרגיש בלי הזו של קקל והמדינה והנה גם בית המשפט קבע שבגלל שהקרקע שלהם מנוהלת ע"י המדינה הם מחוייבים בעיקרון השוויון. 

זה בכלל לא קשור למוסריות, זה עניין טכני של הגדרת קקל- פרטי או מדינה. 

אני בכלל חושב שכל הקרקעות צריכות לעבור לידיים פרטיות והמדינה לא צריכה קרקע בבעלותה למעט שטחים צבאיים, מוסדות מדינה או פארקים לאומיים, אבל זה כבר סטיה מהנושא.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 שעות, פינדר כתב:

ברור. בגלל זה קראת לזה קומוניזם.

כי מה שאני הבנתי מהטענה שלך זה שאתה רוצה שהמדינה תיקח את הקרקעות מקק"ל.

קרקעות שעליהן שולם כסף, יש לך מושג אחר לתאר את זה? זו הלאמה במובן הכי ברור ומובהק שלה.

לפני 15 שעות, פינדר כתב:

וזו כל הטענה. שזה לא רצוי בעיני המדינה לשווק קרקעות לערבים.

על זה אמרתי כבר מזמן, לא מרוצה מתפקוד נבחרי הציבור - אל תצביע להם - תצביע למישהו אחר.

אבל לא, אתה רוצה להכריח נבחרי ציבור שמייצגים את רוב הציבור, לבצע דברים פוליטיים בניגוד לרצונות שלהם.

אגב בעיניך חוק השבות - צריך להישאר או צריך לבטל אותו ולקבל עולים מכל דת?

לפני 15 שעות, פינדר כתב:

אבל היי, אתה לא יכול לקנות בית באום אל פאחם. גזענות!!!

אני לא מבין, אתה טוען שעצם זה שאני לא יכול לקנות בית באום אל פאחם זה לא גזענות?

הרי ברור שזה גזענות כי אם היו קוראים לי אחמד הייתי יכול לקנות שם.

זה אגב לא סותר שיש גזענות במקומות אחרים, אם להב"ה גזענים אז זה אומר שזהו, אין עוד גזענות בעולם? אין אצל ערבים גזענות? אצל רוסים? אצל אתיופים? אצל מרוקאים? אצל אמריקאים? וכו' וכו'.

לפני 14 שעות, יבגניפ כתב:

ההגדרה של ויקיפדיה לא סותרת את מה שאני אומר. היא מתייחסת לכך שיכול להיות מדובר בתהליך מתוכנן, היא מתייחסת לכך שיכול להיות מדובר בתהליך לא "טבעי" אלא יזום. ומה שאני אמרתי הוא כמובן לא ההקצנה הרגילה מהמשפט השני שלך. מה שאמרתי הוא בדיוק מה שנכתב גם במקור האמת שלך באינטרנט. ג'נטרפיקציה יכולה להיות גם מתוכננת ויזומה. לא חייבת. יכולה. אם ראשי הערים בעבר של תל אביב החליטו לייהד את יפו, וזה מתועד - זה מה שהם החליטו. מה לעשות? להתכחש לזה? 

לא זו הבעיה שלי, ג'נטריפיקציה קורית, קרתה, ותמשיך לקרות.

הבעיה שלי היא שכשמי ששילם את המחיר היה יהודים, ומי שנהנה מהתהליך היה מה שנקרא "השבט הלבן" (למשל בפארק צמרת) לא שמענו צעקות על הג'נטריפיקציה, לא תקפו את אנשי השבט הלבן בשטחי הפארק, ובטח שפוליטיקאים לא הביעו הזדהות ותמיכה בתקיפות כאלה.

כשמי שמשלם את המחיר זה ערבים, ומי שנהנה מהתהליך זה יהודים, פתאום כולם צועקים, הערבים מתפרעים, תוקפים יהודים ושוטרים, וחברי כנסת מביעים תמיכה.

או שג'נטריפיקציה זה בסדר Across the board, ולא משנה מי משלם את המחיר ומי נהנה מזה, או שזה לא בסדר Across the board. קונסיסטנטיות זה שם המשחק.

אין בארץ שוויון זכויות אפילו לא בתאוריה. יש לזה רבדים שונים. משום מה אני לא חושב שהפתרון לזה יגיע ממפלגה חושבת שבעלי הבית פה צריכים רק ערבים או רק יהודים.

אז בניגוד לקומוניסטים, אני חושב שהדרך להגיע לשוויון זכויות זה צעד צעד לכיוון שוויון זכויות, לא צעד צעד הרחק משוויון זכויות.

כלומר אם אני מגביר את אי השוויון הקיים, אני בחיים לא אגיע לשוויון זכויות, זה צעד בכיוון הלא נכון.

אתה יכול לרפרף בכתבה הזו מישראל היום (תראה איך אני משקיע בך; לא מ"הארץ"). אתה יכול ללמוד ממנה כמה דברים: תכנית המתאר שמרחיבה את ג'סר א זארקא פתוחה לכולם, והצפי שיקנו שם גם יהודים וגם משקיעים מחו"ל. המחירים בה יהיו גבוהים לתושבי הכפר - אחד מהעניים בישראל - כך שהיא לא תפתור את מצוקת המגורים שלהם. לפחות הם יוכלו להתפנק על עבודה חדשה במלוניות היוקרה שיפתחו במתחם. קסום, לא? אה כמובן שמזכירים שם גם את יפו - איך לא?

קודם כל מלוניות ויוקרה זה סתירה מובנית.

וכמובן שהמחירים יהיו גבוהים, בנייה לא רוויה על קו הים.

השאלה כמה אנשים יירצו לגור בג'סר א-זרקא, גם אם זה אומר לגור על הים.

עוד שאלה זה האם הם יוכלו באמת לגור שם בסוף, או רק לקנות ויסלקו אותם - זה משהו שכבר קרה בעבר, לא פעם ולא פעמיים.

בקיצור עוד מוקדם לחגוג.

אגב אני קראתי שם שדווקא ראש העיר של ג'סר בגדול בעד, גם הוא רוצה כסף, ומסתבר שכסף לא מגיע מתושבים, ועוד פחות מתושבים ערביים עניים.

מה קורה באום אל פאחם אני באמת לא יודע. לא יודע מה מונע ממך לקנות שם. מנחש שבעיקר חוסר עניין כלכלי. אחרת גם שם היו מפתחים את "אחת מהשכונות היפות במזרח התיכון" או משהו, מתוך הבנה וציפיה שבעיקר יהודים עשירים יקנו בה. דוגמאות לג'נטרפיקציה אתנית שכזו לא חסרות בישראל. אבל נניח. נניח שהכל לא נכון. אין ג'נטריפיקציה. סתם מישהו מונע ממך לקנות דירה בישוב שמדורג 2 מתוך 10 במדד הסוציו אקונומי בארץ. אז בוא נתייחס למציאות כאילו היא מתחילה ונגמרת בזה וזהו. זה בטוח יעזור.

אתה בדקת מה קורה ליהודי שקונה בית בעיר ערבית?

עזוב קונה בית, נכנס כדי לממש את זכותו הדמוקרטית להצביע, הנה מה שקרה

אבל בוא לא נלך רחוק, הנה יהודי שהגיע כדי לבדוק קנייה בעיר מעורבת, אפילו לא עיר ערבית! מה קרה

ומה קורה כשיהודים קונים או מממשים קנייה של בתים במזרח ירושלים? על סילוואן ובטן אל הווא אנחנו יודעים? או שאתה רוצה גם מקורות לזה?

אבל תשכנע את עצמך שאם רק תקנה באום אל פאחם זה יהיה שונה, שם יקבלו אותך ואולי אפילו יבקשו ממך להגדיר את הראוטר

לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

מוציאים את הAK ופותרים את הבעיה. מחלקת ההנדסה בכפר מעיזה לעשות את העבודה שלה? שוב, ה-AK יוצא החוצה.

תתעדכן הם עברו ל-M16, לממש מקושרים יש כבר תבור.

לפני 11 שעות, יבגניפ כתב:

מבלי להמעיט ולזלזל בשום דבר ממה שכתבת אחר כך, הדרוג שלה הוא 2 מתוך 10 במדד הסוציו אקונומי.

יש אינסוף בעיות שצריך לפתור עם הערבים. הזכות של ליאור לקנות בית באום אל פאחם זו לא אחת מהן.

המשפט הזה אומר שמבחינתך גזענות כלפי יהודים היא בסדר.

אבל אם אני אגיד שלערבים אסור לקנות בתים בעפולה זה לא בסדר נכון?

לפני 50 דקות, פינדר כתב:

אם זה מה שאתה כותב אחרי עשרות הודעות שבהן ראינו שקק"ל הוא לא בדיוק גוף פרטי והקרקעות שלו לא נקנו בשוק החופשי, אז באמת שאין לי כבר מה להוסיף.

רק מראה כמה אנחנו משקרים לעצמנו כדי לחשוב שאנחנו מוסריים ונעלים.

נו אז תקים חברה לתועלת הציבור מקבילה, שתפקידה לשווק קרקעות לערבים, ותבקש מהמדינה שתמכור לך קרקעות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

, לא מרוצה מתפקוד נבחרי הציבור - אל תצביע להם - תצביע למישהו אחר.

awkward pulp fiction GIF

מה אתה דלביוב? על מה כול השירשור הזה?

• מצחיק 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...