Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקרא את ההמשך.

הוא רוצה שלא משנה מי ייבחר, הוא יממש את הדרישות הפוליטיות של מר"צ-המשותפת (ואולי במידה כלשהי העבודה)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הבעיה שלי היא שכשמי ששילם את המחיר היה יהודים, ומי שנהנה מהתהליך היה מה שנקרא "השבט הלבן" (למשל בפארק צמרת) לא שמענו צעקות על הג'נטריפיקציה, לא תקפו את אנשי השבט הלבן בשטחי הפארק, ובטח שפוליטיקאים לא הביעו הזדהות ותמיכה בתקיפות כאלה.

אתה טועה. לחלוטין. אותם השמאלנים שמתלוננים על מה שקורה ביפו התלוננו ומתלוננים כבר שנים על מה שקורה בכל שכונה תל אביבית אחרת, בה היו או יש מעברות או בתים חצי מסודרים ועכשיו התושבים נדרשים לזוז. הטענות נגד ג'נטריפיקציה גם ללא התייחסות עדתית או אתנית הן חלק מכל דיון שאני מכיר על התחדשות עירונית, ואני אומנם לא מומחה בתחום אבל עוקב קצת. רק היום בבוקר קראתי פוסט תורן על גבעת עמל, שפנה לליבה של מיטל להבי - סגניתו של חולדאי ממרצ - וביקש ממנה להתנגד לתהליך מכירת הקרקע שם.

הבעיה שלך היא שאתה בורר בפינצטה ממה להתעצבן בזמן בזמן הקומפילציה שלך :).

לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז בניגוד לקומוניסטים, אני חושב שהדרך להגיע לשוויון זכויות זה צעד צעד לכיוון שוויון זכויות, לא צעד צעד הרחק משוויון זכויות.

וכמובן שהצעד הראשון שצריך לעשות זה לאפשר לך לקנות באום אל פאחם. לגמרי, זה מה שמשנה. שכנעת.

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עוד שאלה זה האם הם יוכלו באמת לגור שם בסוף, או רק לקנות ויסלקו אותם -

אתה גר בראשון, לא? מוזמן לבקר ביפו - זה קרוב - ולגלות בעצמך כמה מה שאתה מספר לא נכון.

לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל בוא לא נלך רחוק, הנה יהודי שהגיע כדי לבדוק קנייה בעיר מעורבת, אפילו לא עיר ערבית! מה קרה

יפו התקשרה ובקשה שתקים את בלוקבסט מחדש, ותחזיר להם את הסרט שאתה חי בו.

אשכרה לקחת מקרה אחד מעיר שנמצאת במהלכה של ג'נטריפיקציה מואצת כבר יותר מעשור, ועל זה אתה בונה תאוריה חברתית.

לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ומה קורה כשיהודים קונים או מממשים קנייה של בתים במזרח ירושלים? על סילוואן ובטן אל הווא אנחנו יודעים? או שאתה רוצה גם מקורות לזה?

כן, אני לא הולך לנהל דיון רציני על רמת ניתוק כזו, שמתבכיינת על זכויות מתנחלים במזרח ירושלים. 

שמעתי על סילוואן. "שוויון זכויות" זו לא האג'נדה שם. בדיוק כמו שזו לא האג'נדה בשום התנחלות אחרת. 

לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

המשפט הזה אומר שמבחינתך גזענות כלפי יהודים היא בסדר.

אבל אם אני אגיד שלערבים אסור לקנות בתים בעפולה זה לא בסדר נכון?

לא. המשפט הזה אומר שהמציאות המדומינת בה אתה המסכן והמוחלש מול תושבי אום אל פאחם או כל עיר ערבית אחרת קיימת רק בראש שלך.

אני בעד ערים מעורבות. אני בעד שוויון זכויות. גם חוקי וגם עקרוני. אני לא חושב שיש עתיד למדינה בדרך אחרת. אני לא חושב שהצעד הראשון שאתה מציע הוא צעד בכיוון הזה.

(וכל זה גם מקביל לחלוטין לבעיית המשילות והמעגליות שבה).

תגיד, למה אתה לא לומד שפות תכנות אחרות? אולי זה ישנה אותך? מה אתה חושב?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הוא רוצה שלא משנה מי ייבחר, הוא יממש את הדרישות הפוליטיות של מר"צ-המשותפת (ואולי במידה כלשהי העבודה)

אם הכוונה אלי, אז אני בסה"כ רוצה שתודה שהמדינה מקיימת מערכת רשמית של מכירת קרקעות ליהודים בלבד.

שזו כמובן גזענות (שאפשר להתווכח אם היא רצויה או לא).

אבל אתה סוחב אותנו כבר עשרות תגובות ולא מודה בזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

אתה טועה. לחלוטין. אותם השמאלנים שמתלוננים על מה שקורה ביפו התלוננו ומתלוננים כבר שנים על מה שקורה בכל שכונה תל אביבית אחרת, בה היו או יש מעברות או בתים חצי מסודרים ועכשיו התושבים נדרשים לזוז. הטענות נגד ג'נטריפיקציה גם ללא התייחסות עדתית או אתנית הן חלק מכל דיון שאני מכיר על התחדשות עירונית, ואני אומנם לא מומחה בתחום אבל עוקב קצת. רק היום בבוקר קראתי פוסט תורן על גבעת עמל, שפנה לליבה של מיטל להבי - סגניתו של חולדאי ממרצ - וביקש ממנה להתנגד לתהליך מכירת הקרקע שם.

הבעיה שלך היא שאתה בורר בפינצטה ממה להתעצבן בזמן בזמן הקומפילציה שלך :).

הבעיה שלך היא שאתה בוחר להתייחס רק לחלק מהדברים שלי :)

למשל לכל החלק של תקיפת ה"נהנים" מהג'נטריפיקציה והתמיכה של נבחרי ציבור בתקיפות הללו.

שהרי לא אכפת לי שתושבי יפו יתלוננו על ג'נטריפיקציה, זכותם, הבעיה שלי התחילה כשתקפו אנשים, והתגברה כשנבחרי ציבור עודדו את זה.

ואתה בעצמך אומר, מה עשו במקרים אחרים? כתבו פוסט, פנו לפוליטיקאים שיתנגדו! שרפו פחים? תקפו שוטרים? תקפו אנשים?

לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

וכמובן שהצעד הראשון שצריך לעשות זה לאפשר לך לקנות באום אל פאחם. לגמרי, זה מה שמשנה. שכנעת.

אפשר לדבר על Priority, אבל לפני זה אתה צריך להסכים שזה בכלל Issue.

כי מה המטרה לדבר על Priority אם בסוף אתה תגיד לי שזה As designed?

קודם תסכים שזו בכלל בעיה, שצריך מתישהו ואיכשהו לתקן אותה ולאפשר לי לקנות ולחיות בבית באום אל פאחם (או יפו, או מזרח ירושלים וכו').

לחילופין אפשר להציע אלטרנטיבה - יהודים יקנו רק בערים יהודיות ומעורבות, ערבים יקנו רק בערים ערביות ומעורבות.

מה שאצלי לא מתקבל על הדעת זה שיהודים יקנו רק בערים יהודיות ומעורבות, וערבים יקנו בערים ערביות, מעורבות ויהודיות.

לפני 15 דקות, יבגניפ כתב:

אתה גר בראשון, לא? מוזמן לבקר ביפו - זה קרוב - ולגלות בעצמך כמה מה שאתה מספר לא נכון.

אתה עכשיו טוען שכל הסיפור לא נכון, למרות שגם המתקיפים וגם המותקפים (וגם המפגינים שבאו אחרי כן) מסכימים שזה נכון?

כלומר כולם טוענים שהבעיה היא של יהודי (עם כיפה במקרה הזה) שמסתובב ביפו, ומסתכל על בית

לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

יפו התקשרה ובקשה שתקים את בלוקבסט מחדש, ותחזיר להם את הסרט שאתה חי בו.

אשכרה לקחת מקרה אחד מעיר שנמצאת במהלכה של ג'נטריפיקציה מואצת כבר יותר מעשור, ועל זה אתה בונה תאוריה חברתית.

לא צריך תיאוריה, הבאתי מקרים שקרו, לא מעניינת אותי הסיבה (בטח לא החברתית) לתקיפות.

ולכן אני לא בונה תיאוריה חברתית, אני מתאר מציאות עובדתית. תקפו יהודים כי הם יהודים שמסתובבים ביפו ורצו לקנות בית ביפו.

הג'נטריפיקציה מהווה בסה"כ סיבה, אבל אותי לא מעניין סיבות, מעניין אותי עובדות. מילא אם הסיבה הייתה שהחרדי תקף את הערבי וזה החזיר לו, אבל זה לא המצב.

לפני 18 דקות, יבגניפ כתב:

כן, אני לא הולך לנהל דיון רציני על רמת ניתוק כזו, שמתבכיינת על זכויות מתנחלים במזרח ירושלים. 

שמעתי על סילוואן. "שוויון זכויות" זו לא האג'נדה שם. בדיוק כמו שזו לא האג'נדה בשום התנחלות אחרת. 

מי שמתנחל במזרח ירושלים, וספציפית בסילוואן הם הערבים.

נזכיר שהמקום נקנה, נבנה, ואוכלס ע"י יהודים, חלקו נקרא בעבר "כפר התימנים".

לאחר מלחמת העצמאות השטח נכבש ע"י הירדים, שחילקו בחינם בתים בשכונה ושיכנו בהם ערבים.

זה בערך כמו שאני אבוא, אפרוץ לדירה שלך, אחליף מנעול, ואתן אותה מתנה לחבר שלי (נקרא לו אחמד). אתה חוזר, עם הוכחת בעלות על הדירה.

מי המתנחל פה? אתה או אחמד?

כמובן ששוויון זכויות זה לא האג'נדה שם, זכות קניין זה האג'נדה שם.

זה גם שוני עקרוני ביניהם לבין רוב ההתנחלויות.

הסיבה היחידה להתנגד ליהודים שנכנסים לגור בדירות חוקיות לגמרי ומסלקים פולשים לא חוקיים בסילוואן זה גזענות נגד יהודים.

אין חולק על כך שהערבים הם פולשים שלא קנו את הבתים שם, הטענה היחידה שלהם זה שהם נכנסו באישור של מדינה (אז מדינת אויב), כובשת.

זה שווה ערך לכך שיגנבו לך רכוש מהבית, אתה תופס את הגנב והוא אומר לך "אבל משפחת הפשע ששולטת בשכונה אישרו לי לגנוב מפה"

לפני 26 דקות, יבגניפ כתב:

לא. המשפט הזה אומר שהמציאות המדומינת בה אתה המסכן והמוחלש מול תושבי אום אל פאחם או כל עיר ערבית אחרת קיימת רק בראש שלך.

חשבת על זה שאולי אני לא מסתכל (בניגוד לתפיסת השמאל שיש מדכאים ומדוכאים, מחלישים ומוחלשים, וכו') ממקום של מסכנות ומוחלשות?

לפני 27 דקות, יבגניפ כתב:

אני בעד ערים מעורבות. אני בעד שוויון זכויות. גם חוקי וגם עקרוני. אני לא חושב שיש עתיד למדינה בדרך אחרת. אני לא חושב שהצעד הראשון שאתה מציע הוא צעד בכיוון הזה.

מי אמר שזה בהכרח הצעד הראשון? אני שואל אותך אם זו בעיה בעיניך או שזה מתקבל על הדעת?

אתה בעד ערים מעורבות = אתה בעד שאני אוכל לקנות בית באום אל פאחם גם אם השכנים מתנגדים שיהיה שכן יהודי?

לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

תגיד, למה אתה לא לומד שפות תכנות אחרות? אולי זה ישנה אותך? מה אתה חושב?

אני יודע מספיק שפות תכנות, אתה מנסה למלא לי את הזמן קומפילציה? נמאס לך דיונים איתי?

לפני 28 דקות, פינדר כתב:

אם הכוונה אלי, אז אני בסה"כ רוצה שתודה שהמדינה מקיימת מערכת רשמית של מכירת קרקעות ליהודים בלבד.

שזו כמובן גזענות (שאפשר להתווכח אם היא רצויה או לא).

אבל אתה סוחב אותנו כבר עשרות תגובות ולא מודה בזה.

הכוונה אליך כמובן.

למה הכוונה ב"מערכת רשמית"? אתה מתכוון אולי ל"מערכת ממלכתית" או "מערכת ממשלתית"?

כי גוף פרטי (וקק"ל הוא גוף פרטי - זה נגזר מהגדרתו כ"חברה לתועלת הציבור") הוא לא מערכת ממשלתית, ולא ממלכתית.

כמובן שקק"ל הוא גוף גזעני, באותה מידה שחוק השבות הוא גזעני, באותה מידה ששירות צבאי/לאומי הוא גזעני וכו'.

השאלה היא האם זה הופך את המדינה לגוף גזעני - ולזה התשובה היא כמובן לא.

כי הקשר בין רמ"י (כמייצגת הממשלה, שהיא מייצגת המדינה) לבין קק"ל נועד לממש איזשהו רצון מדיני של הממשלה.

באותה מידה ניתן לטעון ש"אירתקא" (מלגה לערבים, דרוזים, צ'רקסים) היא גזענית, כיוון שהיא מכוונת אך ורק לערבים, דרוזים וצ'רקסים, ולפיכך המל"ג (שאירתקא זו מלגה שלה) היא גזענית, ולפיכך המדינה (שמל"ג מייצגת את הממשלה ואת המדינה) היא גזענית.

מקובלת עליך ההגדרה הזו?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שהרי לא אכפת לי שתושבי יפו יתלוננו על ג'נטריפיקציה, זכותם, הבעיה שלי התחילה כשתקפו אנשים, והתגברה כשנבחרי ציבור עודדו את זה.

חלילה, אלימות לא מוצדקת מאף כיוון. אף פעם.

קודם תסכים שזו בכלל בעיה, שצריך מתישהו ואיכשהו לתקן אותה ולאפשר לי לקנות ולחיות בבית באום אל פאחם (או יפו, או מזרח ירושלים וכו').

כן, די במקום האחרון במתישהו ואיכשהו לדעתי. מזרח ירושלים נושא נפרד מאום אל פאחם.

מי שמתנחל במזרח ירושלים, וספציפית בסילוואן הם הערבים.

טוב גיבור.

חשבת על זה שאולי אני לא מסתכל (בניגוד לתפיסת השמאל שיש מדכאים ומדוכאים, מחלישים ומוחלשים, וכו') ממקום של מסכנות ומוחלשות?

אתה מתלונן על גזענות וחוסר שוויון זכויות, לא?

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מי אמר שזה בהכרח הצעד הראשון? אני שואל אותך אם זו בעיה בעיניך או שזה מתקבל על הדעת?

אני אומר שזו בעיה שנמצאת כל כך נמוך אצלי בסדר העדיפויות, שאני לא מבין למה אתה עוסק בה. למה אתה בוחר להדגיש דווקא אותה.

לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני יודע מספיק שפות תכנות, אתה מנסה למלא לי את הזמן קומפילציה? נמאס לך דיונים איתי?

לא, מנסה לנחש אם יש קשר בין הדכאון שבהמתנה לקומפילציה לבין דעות פוליטיות.

מ

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

חלילה, אלימות לא מוצדקת מאף כיוון. אף פעם.

יופי אז הגענו להסכמה.

לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

כן, די במקום האחרון במתישהו ואיכשהו לדעתי. מזרח ירושלים נושא נפרד מאום אל פאחם.

שוב, עזוב Priority, אתה מסכים איתי שזו בעיה, ושוב אנחנו מסכימים.

לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

טוב גיבור.

אתה מוזמן להסביר למה הערבים בסילוואן, שקיבלו אישור מהממלכה הירדנית שכבשה את השכונה, להיכנס לבתים לא שלהם, הם לא גנבים.

כמובן שהתעלמת מההקבלה למקרה אחר, כי אז אתה תהיה חייב להסכים איתי :)

לפני 15 דקות, יבגניפ כתב:

אתה מתלונן על גזענות וחוסר שוויון זכויות, לא?

אני לא מתלונן על גזענות, הפוך, טענתי קודם שלדעתי אם תדחוף כל אדם לפינה תגלה בפנים גזען קטן.

חוסר שוויון זכויות זה לא עניין של מדכאים ומדוכאים וכו'. כלומר אפשר להסתכל על זה דרך הפריזמה הזו שאין שוויון זכויות כי מישהו מדכא ומישהו מדוכא. אבל זו פריזמה אחת, וגם היא לא מעניינת אותי, מעניין אותי עצם החוסר שוויון זכויות. ולחוסר שוויון זכויות לא אכפת אם יש מדכא ומדוכא וכו'.

לפני 18 דקות, יבגניפ כתב:

אני אומר שזו בעיה שנמצאת כל כך נמוך אצלי בסדר העדיפויות, שאני לא מבין למה אתה עוסק בה. למה אתה בוחר להדגיש דווקא אותה.

למה לא? לא לימדו אותך שב-SCRUM צריך להיות לך Well prioritized backlog? אז זו בעיה בבקלוג, ועכשיו אתה גם הסכמת איתי שזו בעיה גם אצלך בבקלוג.

על ה-Priority המדויק אפשר לדון - זה לגמרי עניין פוליטי.

הדגשתי דווקא אותה, כי אם התשובה שלך הייתה שונה, אז בהכרח זה היה גזענות.

לפני 20 דקות, יבגניפ כתב:

לא, מנסה לנחש אם יש קשר בין הדכאון שבהמתנה לקומפילציה לבין דעות פוליטיות.

אתה בונה תיאוריה שככל שאתה ממתין לקומפילציה אתה מתעצבן והופך לימני יותר? 🤣

מה קרה? אתה צריך חומר לדוקטורט?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הכוונה אליך כמובן.

כהרגלך כתבת הרבה מלל שבסופו של דבר אומר בדיוק את מה שאמרתי במשפט אחד.

לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כי גוף פרטי (וקק"ל הוא גוף פרטי - זה נגזר מהגדרתו כ"חברה לתועלת הציבור") הוא לא מערכת ממשלתית, ולא ממלכתית.

בפעם המליון, קק"ל הוא "כאילו" גוף פרטי, בדיוק בשביל שאנשים כמוך יוכלו להגיד שזו לא המדינה גזענית, אלא קק"ל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

כהרגלך כתבת הרבה מלל שבסופו של דבר אומר בדיוק את מה שאמרתי במשפט אחד.

לא בדיוק, ולכן פירטתי

ציטוט

בפעם המליון, קק"ל הוא "כאילו" גוף פרטי, בדיוק בשביל שאנשים כמוך יוכלו להגיד שזו לא המדינה גזענית, אלא קק"ל.

סבבה, אז המדינה גם לא גזענית כשהיא מספקת מלגות מסוימות אך ורק לערבים, דרוזים וצ'רקסים. (למרות ששם זה אפילו לא דרך גוף פרטי או "כאילו פרטי" אלא ישירות דרך המל"ג).

לחילופין המדינה גזענית בשני המקרים

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אז אתה מודה שזו מדיניות גזענית???

הרי ההשוואה מגוחכת בין נדל"ן למילגת לימודים, היא עוד אחת מני רבות מהסחות הדעת שאתה זורק כל פעם שמוכחים לך שטעית בטענה כלשהי.

אני צריך להעסיק מזכירה בשביל לעקוב אחרי כל הטענות והתירוצים שהעלית עד עכשיו.

ובגלל שהתייחסתי להשוואה הזו, אתה תתחיל להתחפר בה, רק בשביל להרחיק את הדיון מעובדה שטעית בה.

בכל אופן, אתמול היה לי יום פנוי יחסית, אז יכולתי "להציק" לך תוך התעלמות מכל שיטת הגיש גאלופ שלך והתמקדות בנושא אחד.

היום לשמחתך כבר אין לי את הלוקסוס הזה, אז הבמה כולה שלך, להתבכיין על כמה אתה סובל מגזענות נגד יהודים במדינת היהודים.

• מצחיק 1
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, פינדר כתב:

אז אתה מודה שזו מדיניות גזענית???

מדיניות של מי? של קק"ל? ברור! זה במטרות החברה עצמה!

לפני 18 דקות, פינדר כתב:

הרי ההשוואה מגוחכת בין נדל"ן למילגת לימודים, היא עוד אחת מני רבות מהסחות הדעת שאתה זורק כל פעם שמוכחים לך שטעית בטענה כלשהי.

אני צריך להעסיק מזכירה בשביל לעקוב אחרי כל הטענות והתירוצים שהעלית עד עכשיו.

ובגלל שהתייחסתי להשוואה הזו, אתה תתחיל להתחפר בה, רק בשביל להרחיק את הדיון מעובדה שטעית בה.

למה מגוחכת? למה לא להשוות? תסביר למה מה שנכון לאדמה לא נכון למלגת לימודים.

לפני 19 דקות, פינדר כתב:

בכל אופן, אתמול היה לי יום פנוי יחסית, אז יכולתי "להציק" לך תוך התעלמות מכל שיטת הגיש גאלופ שלך והתמקדות בנושא אחד.

היום לשמחתך כבר אין לי את הלוקסוס הזה, אז הבמה כולה שלך, להתבכיין על כמה אתה סובל מגזענות נגד יהודים במדינת היהודים.

כאמור יש הרבה מאוד גזענות, כזו ואחרת, והסיבה שהעליתי את זה היא כדי לבדוק האם גזענות מפריעה לכם רק כשהיא מכוונת נגד ערבים, או שמפריעה לכם גזענות ככלל.

מיבגני הבנתי בהודעה האחרונה שיש לו בעיה עם גזענות ככלל, והשאלה היא רק מתי לטפל בכל בעיית גזענות, או באיזה עדיפות, וזה מקובל.

אם הבעיה היא אך ורק גזענות כלפי ערבים, אבל גזענות כלפי יהודים לא מפריעה לך, זה צביעות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 39 דקות, פינדר כתב:

לפני 19 דקות, m3x7r3m3 כתב:

למה מגוחכת? למה לא להשוות? תסביר למה מה שנכון לאדמה לא נכון למלגת לימודים.

מש"ל

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

או במילים אחרות - זה לא בר השוואה כי אתה החלטת שזה לא בר השוואה.

טיעון חזק

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה לא בר השוואה כי מהעדפה מתקנת במוסדות לימוד ועוד מקומות נהנים גם יהודים. אתה פשוט בוחר לשכוח אותם.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

אני לא בוחר לשכוח כלום, הבאתי דוגמה, שלפי התפיסה של פינדר, הייתה צריכה לקבל התייחסות של "גזענות".

יהודי לא יכול לקבל מלגת אירתקא, זו גזענות לפי הלוגיקה של פינדר.

האם יהודי יכול לקבל מלגה אחרת? כן, האם ערבי יכול לקנות קרקע שלא דרך קק"ל? כן

אתה יכול לומר שהעדפה מתקנת (=אפליה מתקנת רק שזה לא פופולרי לקרוא לזה ככה) הוא רצוי לפעמים, אני גם אסכים איתך, ואשאל אותך למי הסמכות לקבוע איזו אפליה רצויה ואיזו לא? התשובה היא כמובן הכנסת (באמצעות חוקים) או הממשלה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מדינת ישראל היא מדינה גזענית. אתה יכול לעצום עיניים הכל טוב. זה לא ישנה את העובדה שהיא מדינה גזענית.
אני מכיר בזה. עם חלק מהדברים אני חי בשלום, זו מדינת היהודים אחרי הכל, אבל חלק מהדברים בהתנהלות הגזענית כן מפריעים לי.

• מעניין 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...