Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב :-P

עבר זמן רב מאז שפתחתי פה נושא חדש.

רציתי לשמוע מכם הפעם על כלכלת המשפחה. ניהול תקציב המשפחה

האם אתם מעורבים בנושא? או משאירים הכל לאישה?

אתם עובדים בצורה מסודרת עם קובץ אקסל, רושמים הוצאות, הכנסות, בודקים בסוף כל חודש?

ממש בצורה מסודרת.

יודעים כמה אתם מכניסים בחודש, כמה אתם מוציאים.

יש לכם טיפים לתת לקוראים בנושא כלכלת המשפחה?

בזמן האחרון התחלתי לנהל קובץ אקסל.

אני חייב לציין שזה מאוד נוח. מאוד מסודר, הכל מול העיניים בצורה מסודרת.

יודעים כמה הכנסנו, כמה הוצאנו. איפה הגזמנו, איפה לא. איפה אפשר לחסוך יותר

בהתחלה מכניסים את כלל ההוצאות הקבועות (הוראת קבע, ארנונה, טלויזיה, סלולרי, אינטרנט, וכו')

לאחר מכן הוצאות משתנות (חשמל, מים, גז, דלק, וכו'), ואז עוברים לשונות כמובן לכל היתר.

איך אתם מתנהלים בנושא הזה של ניהול תקציב הבית, כלכלת המשפחה?

אשמח לקרוא תגובות, טיפים, עצות. כל דבר שיעזור לאחר. גם אם סתם תכתבו איך אתם מתנהלים - זה גם יכול לעזור לאחרים.

פורסם

Google Spreadsheets

זמין מכל מחשב, וגם בסלולרי.

גיליון לכל חודש, 12 גליונות בקובץ, השנה התחלתי את הקובץ ה-5.

מאד מאד מעניין לראות טרנדים בהוצאות השונות במבט לאחור.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
Google Spreadsheets

זמין מכל מחשב, וגם בסלולרי.

גיליון לכל חודש, 12 גליונות בקובץ, השנה התחלתי את הקובץ ה-5.

מאד מאד מעניין לראות טרנדים בהוצאות השונות במבט לאחור.

שגוגל גם ידעו על ההוצאות והכנסות שלי? לא תודה.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

אני מאמין שבבית יש רק שר אוצר אחד.

אצלי ספציפית זה אני, הכל עובר דרכי.

שיטת הניהול זה איך שנוח לכל אחד,לי אישית אין צורך בתוכנות או אקסל, 95% מההוצאות הם בכרטיס אשראי והשאר במזומן או צ'קים למי שאין אופציה אחרת(כמו הגן של הילדה).

באופן עקרוני אני לא רוכש כלום בתשלומים, הכל בתשלום אחד ,יהיה הסכום אשר יהיה(זה בעצם לקנות רק כשיש את הסכום לקניה).

בכרטיס אשראי הכי קל לעקוב כי הכל נמצא באתר הבנק ואני כל הזמן עם היד על הדופק לגבי שאר ההוצאות שלא בכרטיס , כמובן שהאשה מעודכת באופן שוטף במצב החשבון וכמו כן יש לה יד חופשית לרכוש כל מה שהיא חפצה בו, רכישות בסכומים גבוהים עוברות דרכי קודם לקבל אישור להוציא את הסכום באותו החודש.

עד היום לא היו בעיות וזה כמובן בזכות מנטרה שמנחה אותנו שהיא שלא מוציאים יותר ממה שמכניסים.

פורסם

כעיקרון אני אחראי על הכספים.

לא מנהל רישום כי אני פשוט זוכר ויודע הכל ברמת דיוק של עשרות שקלים בודדות בכל חודש.

לאקתי יש יד חופשית וכל מה שאני מבקש זה שתעדכן אותי שאדע לכלכל את שאר ההוצאות שניתנות לתמרון.

משתדלים לא לקנות כלום בתשלומים פרט לדברים לא צפויים שאין ברירה (מקרר שמת למשל או דוד שקורס בחודש הלא נכון). כעיקרון מחזיק כסף בצד לדברים כאלה אבל לפעמים בלתמים באים בצרורות כמו גיר אוטומטי שהולך באותו החודש יחד עם מכונת הכביסה ותשלומי בתי הספר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לכל המגיבים, קראתי את שכתבתם - תודה רבה.

אשמח אם תמשיכו להגיב. גם אם רק תספרו איך אצלכם בבית, או תתנו טיפ קטן - מה שבא לכם.

THE-ONE - חלילה, וודאי שגם לרווקים אני פונה. לכולם

כל מי שרוצה, שישתף בבקשה את התנהלותו. כיצד הוא מתנהל עם כלכלת הבית, הוצאות הבית.

זה נושא שנחשפתי אליו לאחרונה, לכן רציתי לשמוע מעט גם מאחרים. להחכים וללמוד גם משיטתם של אחרים.

אם תרצה, נשמח לשמוע איך אתה מתנהל כלכלית:?:

פורסם
אני מאמין שבבית יש רק שר אוצר אחד.

אצלי ספציפית זה אני, הכל עובר דרכי.

שיטת הניהול זה איך שנוח לכל אחד,לי אישית אין צורך בתוכנות או אקסל, 95% מההוצאות הם בכרטיס אשראי והשאר במזומן או צ'קים למי שאין אופציה אחרת(כמו הגן של הילדה).

באופן עקרוני אני לא רוכש כלום בתשלומים, הכל בתשלום אחד ,יהיה הסכום אשר יהיה(זה בעצם לקנות רק כשיש את הסכום לקניה).

בכרטיס אשראי הכי קל לעקוב כי הכל נמצא באתר הבנק ואני כל הזמן עם היד על הדופק לגבי שאר ההוצאות שלא בכרטיס , כמובן שהאשה מעודכת באופן שוטף במצב החשבון וכמו כן יש לה יד חופשית לרכוש כל מה שהיא חפצה בו, רכישות בסכומים גבוהים עוברות דרכי קודם לקבל אישור להוציא את הסכום באותו החודש.

עד היום לא היו בעיות וזה כמובן בזכות מנטרה שמנחה אותנו שהיא שלא מוציאים יותר ממה שמכניסים.

אצלנו אותו דבר עם הדגש שהוספתי.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
ומה איתנו הרווקים? אין לנו זכות להגיד את דברינו? מה אנחנו, מצורעים?!!

:evil:

:idea:

חס וחלילה, אבל לא חשבתי שאת הניהול הפיננסי של הבית שלך, עושה החתול או הכלב שלך...:wink:

alfa 156 2.5.

פורסם

אצלנו החלטנו שאין שר אוצר, יש וועדת כספים ובמסגרתה מתייעצים ומיידעים על כל הוצאה כספית חריגה.

אנחנו מודעים לכמה אנחנו מכניסים (יודעים על 80% מהסכום, היתר יהיה לרוב עם תנודות כיוון שאישתי עצמאית).

מודעים כמובן להוצאות הקבועות, מודעים גם להוצאות "קבועות משתנות" (סופר למשל, שבוע אחד יכול להיות X, שבוע הבא Y, חודשי ממוצע קבוע -+15%).

לא רוכשים בתשלומים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אצלינו אני עושה את רוב הניהול הכספי, ומעביר דו"חות ליו"ר על פי דרישה.

לפני שאיחדנו את הכלכלות הלאומיות שלנו, היא נהגה להתנהל עם אקסל ועל פי הקצבה חודשית. עכשיו כשהמשכורות מאוחדות, אין צורך בזה כי יש יותר מרווח, אבל אנחנו עדיין שמים לב היטב להוצאות, ויש התייעצות אחד עם השני לפני הוצאות גדולות.

אני לא משתמש באקסל למעט נושאים ספציפיים (בהמשך), אלא בראש הסוחר הספרדי שעבר אלי מסבתא ואבא, שזוכר כל גרוש שיצא, ומחירים של מוצרים שנים אחורה. ההוצאות אצלינו מתחלקות לשני שליש כרטיס אשראי, שליש מזומן, כך שיחסית קל לעקוב.

בודק את חשבונות הבנק, את כרטיסי האשראי ואת הפנסיה כמה פעמים בשבוע. תפסתי ככה פעם גניבה מהחשבון שלי ע"י כרטיס מזוייף 20 דקות אחרי שהיא קרתה.

דברים שאני כן מנהל באקסל:

1. השקעות. כמה כסף נכנס ומתי, כמה יצא, שערוכים, תרחישים עתידיים וכו'

2. התחשבנויות מול מקום העבודה שלי. בין אם מדובר בהחזרי הוצאות ובין אם בפדיון ימי חופש, בונוסים וכו'

3. מיסים

למעט משכנתא, לא לוקח הלוואות או תשלומים בשביל כלום.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא רק זה אלא שבכל חודש סכום מסויים חייב ללכת לחסכון ליום גשום. מי שלא מסוגל להתאפק עם כל ההוצאות ה"דחופות" שלו שלא יבוא לבכות אח"כ.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• אחראי פורום
פורסם

מצטער להגעיל אבל אצלנו זה חצי חצי קלאסי. ההתנהלות וההתנהגות שלנו עם כסף דומה כך שזה מסתדר.

שנינו פותחים פעמיים-שלוש בשבוע את החשבון באינטרנט, בודקים אם יש משהו חריג בכרטיסים, משתדלים לעדכן

פעם בחודש הוצאות-הכנסות באקסל (סכומים כוללים, לא ירידה לפרטים קטנים מדי).

זה משהו שהתחיל בזמן בניית הבית כדי לסכם כמה מרווח נוצר כל חודש וכך לתכנן את ההוצאות וההתקדמות,

אבל נשאר גם אחרי שהבנייה הסתיימה ועוזר לאותה מטרה בדיוק - רכישות גדולות בעתיד.

בעיקרון לא קונים בתשלומים אלא אם זה משהו גדול יחסית וגם אז ל-2-3 תשלומים (כנגד יכולת מוכחת לעמוד בהם).

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...