Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא רק זה אלא שבכל חודש סכום מסויים חייב ללכת לחסכון ליום גשום. מי שלא מסוגל להתאפק עם כל ההוצאות ה"דחופות" שלו שלא יבוא לבכות אח"כ.

אמנם לא ציינתי אבל גם אנחנו שמים בכל חודש סכום מסויים בצד, חשוב מאוד על מנת להיות מאוזנים כאשר יש הוצאות גדולות לא צפויות וחד פעמיות.

פורסם

עוד פרספקטיבה של רווק.

כשגרתי בניכר ידעתי שעוף עולה 2.29 לקילו ועגבניות 1.80, המחירים על רוב המוצרים בסופר היו קבועים והתעדכנו פעמיים בשנה, בדומה למחירי התח"צ או מוצרי המזון בפיקוח בישראל. שכר הדירה היה קבוע, החשבונות פחות או יותר קבועים, כך שבסה"כ היה די קל לנהל את התקציב החודשי. הייתי בודק את חשבון הבנק מדי כמה ימים לראות שאין הוצאות חריגות ואת המסקנות הסקתי לפי השורה התחתונה - ידעתי שיש בעיה רק אם בסוף החודש נשאר פחות מסכום מסויים שהלך תמיד לחסכון.

מאז שחזרתי לארץ נהיה קצת יותר מאתגר לנהל את הפיננסים, משום שפה כל ביקור בסופר זה מרדף אחרי מבצעים ועל פניו די קשה לחשב את ההוצאות הקבועות. עם זאת, גיליתי שבשורה התחתונה הסכום החודשי הממוצע הוא פחות או יותר זהה, כך שכיום הדבר היחידי שנשאר בעייתי בעיניי זה הנושא של כרטיסי אשראי. באירופה השתמשתי בדביט-קארד (סוג של ארנק אלקטרוני) וכאשר הבנק שלח לי פעם אחת כרטיס אשראי הביתה, החזרתיו למחרת לסניף במעטפה חתומה. כאן אין לי אפשרות אחרת מלבד להתנהל על הכרטיס ברכישות מסויימות (דלק למשל, אני לא אוהב להסתובב עם ערימת שטרות בכיס), למרות שביום יום אני משתדל לעבוד עם מזומן בלבד.

נשמע קצת נדוש להגיד את זה אחרי שכל הפורום כבר חתם על המשפט, אבל כן, בלי תשלומים. אף פעם. אם אין כסף בחשבון, פשוט לא קונים (זה קל כשאתה רווק).

הנקודה החשובה ביותר לדעתי היא הגישה - אני משתדל לזרום עם התקופות הכלכליות השונות בחיי, עד כאן זה הוכיח את עצמו היטב. בחודשים האחרונים למשל הייתי מובטל ולכן שמתי בסטנדביי כל מיני הרגלים שהיו לי כמו טיולים לחו"ל וארוחות במסעדה. לא קניתי שום גאדג'טים ואפילו הקניות הקטנות באיביי היו צריכות "לעבור בשלוש קריאות". אם קודם הייתי קופץ לאשקלון או לראשל"צ לבקר חברים בלי לספור את הדלק, בתקופה זו השתדלתי להיפגש איתם באמצע הדרך ולפעמים להגיע עם תח"צ, את הנסיעות ברכב הפרטי צמצמתי מאד באופן כללי. כשהייתי צריך לפגוש מישהו לקפה, הייתי נכנס מבעוד מועד לאתר האינטרנט של המקום ועובר על התפריט בשביל לדעת מהם המשקאות הזולים ביותר. לא נשארתי רעב ולא סבלתי במיוחד, פשוט חייתי מהחסכונות ושאפתי לצמצם הוצאות כדי שיספיק ליותר זמן. היום אני עובד, יש משכורת וחזרתי לבקר במסעדות, אולי בקיץ גם אסע לאנשהו.

חיים בהתאם ליכולות, זה הרעיון בגדול.

פורסם

תודה לכל חברי הפורום, שמח על השתתפותכם בדיון. תודה רבה!

אני מבין שפחות או יותר האנשים פה מתנהלים מצוין.

כל אחד ודרכיו. אך בכללי המצב דומה אצל כולם. יפה מאוד וכל הכבוד.

Derish, היי!

הרבה זמן לא ראיתי הודעות שלך. עבר זמן רב מאז שדיברנו :-P

לצערי אני לא יכול לשלוח ה.פ, בגלל מגבלת הודעות.

אני זוכר שעזרת לי המון כשהייתי זקוק לעזרה, לייעוץ. אתה וחברי הפורום היקרים שפה.

אז היה לי שם משתמש אחר, לכן אולי רבים לא זוכרים כל כך.

לא ידעתי שחזרת לארץ, קראתי בעבר שאתה חי בספרד אם אני לא טועה.

ברוך שובך. מקווה שטוב לך כאן, ואתה מצליח והכל מסתדר לך.

המון בהצלחה, ושמחתי לראות אותך שוב :mm_smile:

פורסם

באחריותי הבלעדית. זוכר בע"פ מחירים של מוצרים,

בשלל סופרמרקטים ובסטות, כולל עקומת מחירים של פירות עונתיים.

אשתי מסדרת ומתייקת חשבונות, לא מוצא טעם לבזבז זמן על אקסל

כשזוכרים די במדויק מה נכנס ומה יוצא.

לא קונים בתשלומים, אין הלוואות ויש התיעצויות מקדימות

בסכומים משמעותיים.

בעבר לא הקפדתי על חיסכון מסודר, היום אני מקפיד יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...