Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם,

ידוע לי שצמיגים טובים הם חלק בלתי נפרד מהאחיזה ומהבטיחות של הרכב,

אבל סלחו לי על השאלה- למה?

אם לוקחים צמיג סיני פשוט וצמיג של חברה מוכרת, הרי מה ההבדל בניהם? החתכים ?

לא הבנתי למה ההבדלים הם כל כך משמעותיים ( באחיזה ובבטיחות) בין צמיג פשוט לצמיג ממותג

פורסם

כי עד הוכחה אחרת, צמיגי החברות המוכרות, ככלל, נותנים ביצועים טובים יותר.

ההבדל הוא בעיקר בחומר אבל גם צורת הסוליה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שלום אופיר.

האם לדעתך יש הבדל בין סמארטפון סיני לאחד אחר?

האם יש הבדל בין לפטופ סיני לאחר? מה עם שעון? טלוויזיה? טוסטר?

הסינים אינם טובים בפיתוח, הם יודעים לייצר, את הפיתוח הם מעתיקים, חלק גדול מאד מהרכבים הסיניים החדשים שמיוצרים הם העתקים מדוייקים של רכבים קיימים של יצרני רכב מובילי מרחבי העולם, כנ"ל גם צמיגים.

אמנם נראה לך שמדובר בחתיכת גומי עם סוליה מעוצבת, אבל זה רק למראית עין, צמיג איכותי ומוביל הוא תוצאה של שנות פיתוח ונסיון רבות, בהן מפתחים את הרכב הגומי כך שיתן את האחיזה המושלמת על כלל המשטחים שהרכב נוסע בהם, גם הסוליה ועיצובה הם תוצאה של המון השקעה בפיתוח ע"מ להביא את הצמיג לרמת "פינוי המים" הגבוהה ביותר מבלי לגרוע מהאחיזה. הסינים לא מפתחים כמעט ובכלל, הם פשוט מעתיקים את הסוליה ומנסים להעתיק את הנוסחה של הגומי ע"י בדיקה של צמיגים איכותיים אחרים. הם אמנם מצליחים לייצר צמיג שעובר את המינימום של התקן, אבל הביצועים שלו רחוקים מצמיג איכותי אמיתי.

עכשיו בטח תגיד לעצמך "אבל אני לא נהג מירוצים, כל צמיג סביר מספיק לי" ואני אגיד לך, שבמירוצים אין הפתעות, אפשר לנסוע 200 קמ"ש צמוד לתחת של רכב אחר כי שניכם בולמים באותו הזמן, בכביש לעומת זאת, יש ילדים, חתולים, צמתים, רמזורים, ועוד 2.5 מיליון כלי רכב (חוץ ממך) שכל אחד מהם חושב בצורה שונה, רואה בצורה שונה ומתכנן את המסלול בצורה שונה ממך.

אז כשתצטרך לבלום חירום בגלל ילד שקפץ לכביש אתה תרצה את הצמיג הכי טוב שאתה יכול להרשות לעצמך, כי צמיג ב200 שקל של חברה סינית יגרום לך להרוג את הילד.

לסיכום, מקווה שהאנגלית שלך טובה:

http://www.youtube.com/watch?v=e2c9Ry0JfMw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לעיתים ישנם הבדלים נוספים המתגלים שמרכיבים צמיגים מאיכות נמוכה. תחושת ריחוף (צורך לייצב את כיוון ההגה), היגוי לקוי ורעידות נוצרים הרבה יותר בשימוש בצמיגים מאיכות נמוכה.

מניסיוני האישי. הרכבתי של הרכב שלי "דאנלופ" אינדונזי וההיגוי נדפק (בזמן פנייה הייחס בין זווית הסיבוב של ההגה לזווית ההיגוי של הגלגלים הקדמיים השתנה בצורה לא לינארית), החלפה לצמיג איכותי (טויו ופאלקן במקרה שלי) העלימה את הבעייה.

פורסם
שלום אופיר.

האם לדעתך יש הבדל בין סמארטפון סיני לאחד אחר?

האם יש הבדל בין לפטופ סיני לאחר? מה עם שעון? טלוויזיה? טוסטר?

הסינים אינם טובים בפיתוח, הם יודעים לייצר, את הפיתוח הם מעתיקים, חלק גדול מאד מהרכבים הסיניים החדשים שמיוצרים הם העתקים מדוייקים של רכבים קיימים של יצרני רכב מובילי מרחבי העולם, כנ"ל גם צמיגים.

אמנם נראה לך שמדובר בחתיכת גומי עם סוליה מעוצבת, אבל זה רק למראית עין, צמיג איכותי ומוביל הוא תוצאה של שנות פיתוח ונסיון רבות, בהן מפתחים את הרכב הגומי כך שיתן את האחיזה המושלמת על כלל המשטחים שהרכב נוסע בהם, גם הסוליה ועיצובה הם תוצאה של המון השקעה בפיתוח ע"מ להביא את הצמיג לרמת "פינוי המים" הגבוהה ביותר מבלי לגרוע מהאחיזה. הסינים לא מפתחים כמעט ובכלל, הם פשוט מעתיקים את הסוליה ומנסים להעתיק את הנוסחה של הגומי ע"י בדיקה של צמיגים איכותיים אחרים. הם אמנם מצליחים לייצר צמיג שעובר את המינימום של התקן, אבל הביצועים שלו רחוקים מצמיג איכותי אמיתי.

עכשיו בטח תגיד לעצמך "אבל אני לא נהג מירוצים, כל צמיג סביר מספיק לי" ואני אגיד לך, שבמירוצים אין הפתעות, אפשר לנסוע 200 קמ"ש צמוד לתחת של רכב אחר כי שניכם בולמים באותו הזמן, בכביש לעומת זאת, יש ילדים, חתולים, צמתים, רמזורים, ועוד 2.5 מיליון כלי רכב (חוץ ממך) שכל אחד מהם חושב בצורה שונה, רואה בצורה שונה ומתכנן את המסלול בצורה שונה ממך.

אז כשתצטרך לבלום חירום בגלל ילד שקפץ לכביש אתה תרצה את הצמיג הכי טוב שאתה יכול להרשות לעצמך, כי צמיג ב200 שקל של חברה סינית יגרום לך להרוג את הילד.

לסיכום, מקווה שהאנגלית שלך טובה:

http://www.youtube.com/watch?v=e2c9Ry0JfMw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הבנתי, תודה רבה על ההסבר המפורט!!!

פורסם
ההבדל העיקרי הוא מרחק הבלימה , ומניע מאיבוד שליטה בכביש רטוב/משומן.

אני בטוח שאותם אלה ששפר עליהם מזלם להתהדר במיטב התוצרת של מפעלי West Lake ו-TIANFU (טפו!) היו לוקחים בשמחה מרחק בלימה גדול יותר ואיבוד שליטה בכביש רטוב. בכל זאת, זה עדיין עדיף על התפרקות או התפוצצות של הצמיג.

http://www.haaretz.co.il/misc/1.1431996

ואם כבר, הנה שתי פסקאות מעניינות מאותה כתבה:

ואולם, יצרני הצמיגים הסינים, כך נדמה, לא משחקים לפי הכללים: "לפני כמה חודשים שלחתי את גיסי לסין כדי לבסס קשרים עסקיים עם יצרני צמיגים מקומיים", מספר סוחר צמיגים. "בעבור יצרני הצמיגים הסינים, צמיג שווה ערך לחולצה. כמו שהם מסוגלים לייצר חולצה ולרקום עליה כל סמל שהקונה רוצה, כך הם מתנהלים גם בייצור צמיגים. מנהל המפעל שאל את גיסי מה הוא רוצה שירשום על הצמיג. הם שאלו אם אנחנו מעוניינים שירשמו שלצמיג יש תקן בטיחות אירופי, אמריקאי או שניהם ביחד. גם תאריכי ייצור הם מזייפים. כמובן שמדובר בצמיג שלא עבר שום בדיקות".

נכונות חלק מהיצרנים לזייף פרטים לא מסתכמת רק ברישום על דופן הצמיג. גם באישורים הכתובים, מוכנים חלק מהיצרנים הסינים לספק ליבואן כל מסמך שירצה: "רוב היצרנים הסינים לא מעבירים צמיגים לבדיקת מעבדה, אך ישנם רבים שישמחו לספק אישורים שהצמיגים עברו בדיקה כזו", מסביר נעים. על פי הנוהל שפירסם משרד התחבורה, אישורי יצרן לא מספיקים. דרושה גם בדיקה במעבדה מוסמכת לרכב. אך בישראל, מתברר, כנראה שאין מעבדה שמחזיקה בציוד הנדרש לבדיקת צמיגים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה אחד הבעיות הקשות שיש עם תוצרת סין כי הם לא משחקים לפי הכללים הבין לאומיים מבחינת תקנים ואישורים ולכן צריך מאוד להזהר עם מוצרים סיניים באשר הם

• תוכן חדש...