Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ים המלח

Maayan Z
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למישהו יש המלצות לאן אפשר לצאת בלילה/ לטייל ביום באיזור ים המלח?

אני מודעת לעובדה שהמזג אוויר לא משהו, אבל תהיתי אולי מישהו מכיר מסלול כלשהוא שמתאים לכל עונות השנה...

תודה :)

פורסם

בשעות הלילה: אין לי מושג.

בשעות היום: נחל דוד, נחל דרגות (למיטיבי לכת בלבד), חמי עין גדי, מערת הקמח (דורש בדיקה, בשנים קודמות היא היתה סגורה משום מה), מצדה, מצפה שלם. וכמובן גם טבילה בים באחד החופים.

ממליץ בחום להתעדכן בתחזית מזג האויר טרם היציאה. בתקופה הזאת שטפונות באיזור הזה הם עניין של כמה שעות. זה אומנם מרהיב עין, אבל רצוי לחזות בפלא הטבע הזה ממקום בטוח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

באזור ים המלח יש את נחל סלוודורה, האזור של עין גדי ונחל דוד, עין בוקק, עין סדק (מעיינות מים חמים), נחלי תמר וצפית (מדרום לו), נחל פרס, נחל צאלים, נחל דרגה, נחל פרצים, נחל אוג (צפון ים המלח), נחל משמר המממ לא עולים לי בראש עוד כרגע :)

אם אתם בעניין של סנפלינג, אז נחל רחף מומלץ.

אם יהיה ליל ירח מלא, אתם יכולים לעשות את חווארי מצדה בלילה ואת נחל פרצים. מערת הקמח עדיין סגורה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
בשעות הלילה: אין לי מושג.

בשעות היום: נחל דוד, נחל דרגות (למיטיבי לכת בלבד), חמי עין גדי, מערת הקמח (דורש בדיקה, בשנים קודמות היא היתה סגורה משום מה), מצדה, מצפה שלם. וכמובן גם טבילה בים באחד החופים.

ממליץ בחום להתעדכן בתחזית מזג האויר טרם היציאה. בתקופה הזאת שטפונות באיזור הזה הם עניין של כמה שעות. זה אומנם מרהיב עין, אבל רצוי לחזות בפלא הטבע הזה ממקום בטוח.

כן אני אבדוק יום לפני את מזג האוויר, אבל תודה רבה על ההמלצות :)

פורסם
באזור ים המלח יש את נחל סלוודורה, האזור של עין גדי ונחל דוד, עין בוקק, עין סדק (מעיינות מים חמים), נחלי תמר וצפית (מדרום לו), נחל פרס, נחל צאלים, נחל דרגה, נחל פרצים, נחל אוג (צפון ים המלח), נחל משמר המממ לא עולים לי בראש עוד כרגע :)

אם אתם בעניין של סנפלינג, אז נחל רחף מומלץ.

אם יהיה ליל ירח מלא, אתם יכולים לעשות את חווארי מצדה בלילה ואת נחל פרצים. מערת הקמח עדיין סגורה.

הלוואי ויהיה ירח מלא, אנחנו נוסעים שבוע הבא בדיוק וזה עדיין לא אמצע חודש עברי :/

אבל לא נורא, אני בטוחה שנטייל באחד מהנחלים שאתה ואלעד רשמתם.. אז תודה רבה :)

לגבי הסנפלינג, הוא עובד בכל עונות השנה? ויש שם מדריכים?

פורסם

אין שם סנפלינג פעיל כל הזמן, או שיש לכם ציוד וידע משלכם, או שתצטרפו לטיול מאורגן, או שתזמינו מדריך עם ציוד בשביל כולכם.

עכשיו אחרי השטפונות שהיו שם, ועם השמש שיש שם כרגע זה צריך להיות נהדר.

איזה סוג מסלול אתם מחפשים? כמה זמן? כמה קשה? מעגלי או קווי? עם גבי מים או בלי?

פורסם

לצאת בלילה באזור ים המלח? :roflmao:

תגידי תודה אם תיהיה הופעת בידור בלובי של המלון :wink:

לגבי טיולים - המסלול הקלאסי באזור הזה הוא נחל בוקק. מסלול קצר, לא קשה ודי חביב. אם אתם מיטיבי לכת אז יש גם מסלולים אחרים, כפי שהציע קודם אלעד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כבילוי בערב יש לך באזור המלונות את הטאג'מאהל ,אוהל בסגנון בדואי עם זמרים, רקדנית בטן והרבה מצב רוח.

פורסם
אין שם סנפלינג פעיל כל הזמן, או שיש לכם ציוד וידע משלכם, או שתצטרפו לטיול מאורגן, או שתזמינו מדריך עם ציוד בשביל כולכם.

עכשיו אחרי השטפונות שהיו שם, ועם השמש שיש שם כרגע זה צריך להיות נהדר.

איזה סוג מסלול אתם מחפשים? כמה זמן? כמה קשה? מעגלי או קווי? עם גבי מים או בלי?

אנחנו בקטע של לטייל, כי כמה אפשר לרבוץ במלון..

עדיפות לטיול עם נופים יפים (במיוחד אחרי השיטפונות שהיו שבוע שעבר), מסלול של שעה-שעתיים, מעגלי נראה לי עדיף כי אנחנו ניסע לשם בטח עם האוטו

פורסם

קחי בחשבון שבלילות בחות יכול להיות קר מאוד. אם אין ירח מלא (ניתן לבדוק באינטרנט) ואינכם מכירים טוב את דרכי העפר - השיטוט יהיה לא יותר מנסיעת אימון ניווט במילואים והרבה אבק, ואפשר לתעות - אם כי כשמגיעים לעלינ תלולה ברור שצריך לחזור...

רוב המסלולים יהיו יותר משעה - שעתיים כי יש גם את זמני הנסיעה.

בשעות ערב אפשר להכנס למים החמימים בים להרפות את השרירים, אם הם היו במאמץ קשה כל היום. רק בזהירות ולא להיסחף.

כדאי להתעדכן לגבי כבישים חסומים ותחזית לאותו יום - כי שטפונות יכולים לגרום לסגירת הכביש שתמנע חזרה למלון.

תכלס: אם זו פעם ראשונה באיזור - מצדה ועין גדי הן קלאסיות המומלצות. אם בא לכם טיפוס רצינ אז בען גדיי עלו ממעין דוד למערת דודים. מקום יפה ורומנטי אבל מחייב עליה תלולה מטד. גםפ נחל ערוגות והפל הנסתר נחמדים. אבל כבר עבר יום אור שלם.

פעילות גלישה כייפית ויש לתאם עם מי שמפעיל.

חוצמזה - אפשר גם ללמוד את ההנאה מהתפנקות של נירוונה וסתלבט במלון טוב והפעילות בו או לידו. מתרגלים מהר...

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
וכמובן גם טבילה בים באחד החופים..

אולי זה רק אני אבל מהפעם היחידה שאי פעם נכנסתי לסיוט הזה שנקרא ים המלח, זכור לי שכל נקודה בגוף שלי שאי פעם, לפני כמה עשורים, הייתה בה איזה סריטה קלה, שרפה כמו אש.

חוויה מפוקפקת ביותר! :?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

איזור ים המלח עשיר מאוד באתרים, ורבים הם כבר הוזכרו.

בחירת מסלול צריכה להתחשב בהרכב המטיילים - אין דין זוג בני 22 כדין משפחה מטופלת בילדים קטנים.

ובכל זאת כמה הערות:

1. לא הייתי מתחיל בטיולים ליליים בלי התנסות במסלולים בשעות היום. גם ביום חלק מהמסלולים לא קלים, בודאי לחסרי נסיון באיזור.

2. אנחנו בחורף - הימים יחסית קצרים.

3. בסופ"ש הקרוב צפוי חצי ירח. צריך לבדוק גם מה מצב העננות הצפויה.

4. יש להצטייד נכון - בגדים ארוכים, נעליים סגורות (ורצוי גבוהות), מזון והרבה מים.

5. חלק מהאתרים - בעיקר גנים לאומיים - סגורים בלילה, לעתים יש פעילויות לילה מודרכות - מצריך בירור (נסי באתר רשות הטבע והגנים).

6. טיוליפ רכובים - אפשר להצטרף לטיולי ג'יפים או לשכור נהג עם ג'יפ לכמה שעות, אשר מכיר את הדרכים וימנע מכם התברברויות.

6. מבחינת אתרים - יש האתרים הקלסיים (מצדה, עין גד עם נחלי דוד וערוגות, קומראן ודומיהם), הר סדום על נחליו, ועוד רבים שכבר הוזכרו.

7. הריצי חיפוש בפורום - לפני כשבועיים, בתשובה למישהו, העליתי כאן רשימת אתרים בהם תמצאי מדע על אתרי ומסלולי טיול בכל הארץ.

8. ממליץ על החזיון האור קולי ליד הסוללה המערבית של מצדה. להביא בחשבון שמדובר בנסיעה של כ-80 ק"מ מצדה המערבי של מצדה - צריך לעבור דרך ערד.

9. הלילות במדבר קרים מאוד. להצטייד בלבוש מתאים גם אם כל מה שאתם עושים הוא הליכה בטיילת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אנחנו בקטע של לטייל, כי כמה אפשר לרבוץ במלון..

עדיפות לטיול עם נופים יפים (במיוחד אחרי השיטפונות שהיו שבוע שעבר), מסלול של שעה-שעתיים, מעגלי נראה לי עדיף כי אנחנו ניסע לשם בטח עם האוטו

בהנחה שאתם צעירים ובריאים

מסלולים מומלצים וקצרים:

1. עין גדי, נחל דוד.

2. נחל ערוגות, אל תעצרו במפל הגדול הראשון איפה שכולם עוצרים. תמשיכו הלאה עד שתגיעו לתחילתו. שקט ומלא מים טריים וחביבים. - מסלול קצת ארוך של הלוך ושוב

3. עינות צוקים - קומראן. אפשר ברגל ואפשר ברכב. ללא מאמץ

4. תמר וצפית - מסלול כמעט מעגלי שכולל הרבה סולמות וחבלים, אבל קליל קליל.

5. עין בוקק - אחרי המפל שכולם נמצאים בו ממשיכים הלאה ומחפשים מפל מוסתר בתוך הסבך. שקט ורומנטי באופן מפתיע.

6. נחל סלוודורה - קצר וממצה, אין גבי מים.

7. נחל אוג - קליל ויפה

מסלולים קשים:

1. נחל צאלים עליון / נחל צאלים תחתון כולל בריכת צפירה שאמורה להיות מלאה לגמרי עכשיו.

2. עזגד - אשלים, כנ"ל מלא גבים

טיולי לילה (לא צריך לחשוש, מאוד פשוט לעשות אותם - צריך רק לבדוק אם יהיה ירח בשעה סבירה):

1. נחל פרצים, מגיעים לפני השקיעה, עולים עם האוטו להר סדום ונהנים מקרני שמש אחרונות וקצת אוכל / קפה / תה, יורדים עם האוטו לכיוון נחל פרצים והולכים בתוכו. אין סכנת התברברות, כל הנחל הזה הוא 1.5 ק"מ.

2. חווארי מצדה - אפשר לשלב עם סיור לילי במצדה אם מתקיים. פוטנציאל התברברות קצת יותר גבוה, אבל הכיוון הכללי הוא מערבה לכיוון ים המלח והכביש.

בלילות ירח מלא שנופלים בסופ"ש יהיו בשני המקומות דיי הרבה אנשים.

מה ההרכב של האנשים?

פורסם

רציתי להוסיף גם את נאות הכיכר. גם קצר וקליל והנופים יפים

פורסם

מה יהיה? 13 תגובות ולא המלצתם על הדבר הראוי באמת לעשות שם...

:shock:

בערב תוכלו לבלות בכביש העולה לערד.

אה כן, גם בצהריים. ובבוקר.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...