Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אורות מצוקה בנסיעה בגשם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חצי שעה נסעתי על איילון והיה גשם ממש חזק עם ראות נמוכה, ראיתי מספר רכבים שנסעו עם האורות מצוקה,

האם זה נהוג כשיש מזג אוויר קשה וראות גרועה?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא חובה,אך בראות גרועה זה עוזר לראות את הרכב,בעיקר בערפל כבד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בצפון זה נהוג בעיקר בזמן סופת גשמים חזקה - נוסעים עם אורות ערפל קדמיים ואחוריים ואיתות חירום. האיתות חירום נועד לסמן לנהגים מאחור שישנה בעיה, במקרה הזה נסיעה במהירות נמוכה במיוחד שמתאימה לתנאי הדרך הקשים. הנהג מאחור יודע שישנה בעיה כלשהי ומאט. האורות ערפל (בנוסף לאורות החזית הרגילים) נועדו כדי לראות ולהיראות יותר טוב, יש לציין שהפנסי ערפל הקדמיים מצילים אותי כל פעם מחדש.

יום אחד גם ניידת משטרה של קצין בכיר (I20 לבנה עם מס' אדום וצקלקה על הגג) הפעילה את איתות החירום בזמן סופת גשמים חזקה.

פורסם
הנהג מאחור יודע שישנה בעיה כלשהי ומאט.

אתה מתכוון מגיע מהר מדיי ונעמד על הברקס ונכנס ברכב שלפניו?...

מסכים עם כל מה שאמרו פה- עוזר להיות נראה, שזה חשוב, ואך ורק בגשם כבד כשהראות היא אפסית.

מעניין לעניין- אין לי פנסי ערפל קדמיים. כדאי לרכוש?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מעניין לעניין- אין לי פנסי ערפל קדמיים. כדאי לרכוש?

לא הפסדת כלום,לא עוזרים בשיט (אולי רק אני)

תפעיל אור ערפל אחורי וזהו,אפשרי להוסיף איתות מצוקה (4 וינקרים)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

בערפל כבד בשעות החשיכה אני מעדיף להפעיל את אורות הערפל ולוותר על איתות המצוקה, עשוי סתם להטעות אחרים. תחת גשם מלגזות (כאלו שגם מטילים ברד במשקל 20 טון ומעלה) אין בעיה לשלב בין השניים.

פורסם
אם אתה חושב שמספר ימי הערפל במקום בו אתה גר מצדיקים את זה, לך על זה.

לא ממש...:roll:

לא הפסדת כלום,לא עוזרים בשיט (אולי רק אני)

תפעיל אור ערפל אחורי וזהו,אפשרי להוסיף איתות מצוקה (4 וינקרים)

אני תוהה לגבי איך זה ייראה, ואם זה יעזור במשהו. אתה אומר שאתה לא רואה הבדל איתם, אני חושב שאוותר על התענוג.

תודה על התגובות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בארץ, מעבר ליומיים ערפל שיש לנו, אני נעזר לעיתים בפנסי הערפל כדי לאתר בורות (לא חסר באזור חיפה והקריות) כאשר יורד גשם רציני והראות גרועה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני מתגורר בצפון, בגשם חזק אני נוהג להפעיל את אורות החירום וזאת על מנת לסמן לנהגים אחרים "שיש בעיה" וכדי שישימו לב אליי ויורידו את הרגל מהגז.

פורסם

לפני יומיים חזרתי על כביש 1 לכיוון ירושלים, לפתע היה ערפל כבד מאוד עד שאני לא רואה כלום ממרחק מטרים ספורים ממני.

הפעלתי אורות מצוקה ופתאום אני רואה שכל מי שליידי הדליק גם אחריי.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
לפני יומיים חזרתי על כביש 1 לכיוון ירושלים, לפתע היה ערפל כבד מאוד עד שאני לא רואה כלום ממרחק מטרים ספורים ממני.

הפעלתי אורות מצוקה ופתאום אני רואה שכל מי שליידי הדליק גם אחריי.

חח תרבות העדר:-D

8):?
פורסם

נסעתי בשיירה עם עוד כמה חברים ופתאום התחיל מבול כזה שלא רואים מטר קדימה, אחד החברים הפעיל אורות מצוקה, וכולנו הפעלנו אחריו. לפני זה אף פעם לא יצא לי לנסוע בכזה מזג אוויר ולא ממש הספקתי לחשוב מה לעשות כדי שיראו אותי טוב יותר, אז זה היה טיפ חשוב וטוב.

באותו רגע שהתחיל המבול בדיוק הייתי בנתיב השמאלי כי סיימתי עקיפה, ובגלל הגשם לא רציתי לזוז לשום מקום כי הראות היתה אפס. המהירות ירדה לכ-60קמ"ש אולי פחות. למרות זאת, לא עברו 10 שניות והגיע הטייס התורן על מזדה והתחיל להבהב לי מאחורה שאזוז, אז זזתי ונתתי לו לטוס קדימה. הוא אפילו לא האט.

פורסם

זה טוב להשתמש באורות המצוקה בגשם כבד\ראות לקוייה, יתרה מכך, אני וחבריי נוהגים להשתמש באורות המצוקה בעת נהיגה ספורטיבית כאשר מזהים מפגע כלשהו (למשל רוכב אופניים, כלב, פרה על הכביש....כן, נתקלנו בכל אלה), וכמובן כדי לסמן המצאות מצלמת מהירות.....

זה מצויין וכבר הציל אותנו לא פעם ממפגשים לא נעימים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...