Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,זאת הפעם הראשונה שאני רושם בפורום ), יש לי בעיה רצינית והפנו אותי אליכם כי יש פה אנשים שמבינים עניין..

אני אתחיל מזה, יש לי אאודי A4 שנת 2000 1800 בנזין, לפני כשבוע שמתי את הרכב במוסך מורשה באזור הקריות על מנת לעשות טיימינג וחלפת משאבת מים וטיפול בנזילת מים שסבלתי ממנה כמה שבועות, בנוסף החליפו את מיכל המים כל הרצועות הצינורות הקשורים למערכת הקירור בנוסף לגומיות כלשהן.

האוט בילה שבוע ויום במוסך ואתמול (יום שישי) קיבלתי טלפון שהרכב מוכן.. באתי שילמתי, הסבירו לי שצריך לחפש חיישן אוויר. אבל הרכב טופל ומוכן. יצאתי עם האוטו ונסעתי עד קרית מוצקין, נסיעה של כ 5 דקות. בדרך חזרה ממוצקין (עוד 5 דקות) האוטו התחיל לרעוד קצת ואז שלוש צפצופי הזהרה אחד אחרי השני תוך כדי הנסיעה. מאחר שקראתי את הספרון של הרכב אני יודע שזה אומר שישנה תקלה מסיבית ויש לעצור בצד. (הטמפרטורה של האוטו לא עלתה מעל הנורמה ולא נדלקו חיישנים).

עצרתי, פתחתי את מכסה המנוע וואללה כל המיים שהיו במיכל החדש נעלמו.. ללא נזילות מתחת לאוטו. בדקתי את מד השמן וכמובן איך שציפיתי השמן היה הרבה מעבר לנורמה ובצבע אפרורי חום. התקשרתי למוסך, הוא טוען שהלך לי ראש מנוע, 10 דקות לאחר שיצאתי מידיו המקצועיות :\ ושכל משהו עשה ברכב, הטיימינג ומערכת המיים אין שום קשר לראש המנוע ואיך המים הגיעו לשם :x. יש להוסיף שמים לא יוצאים מהאגזוז.

השאלות שלי הן, האם יש קשר בין משהמוסך עשה לבין התקלה, בשגגה או בכל אופן אחר. כמה יעלה לי לתקן את ראש המנוע (פאקונג ראש) או תיקון תקלה אחרת אם אותם סימפטומים.. היכן אפשר להשיג את החיישן אוויר ובכלל מה לעשות עם כל המצב הזה.. מבקש את עזרתכם

דני

פורסם

לא סתם אומרים שרמת המכונאים בארץ ירודה,ואין שום טעם ללכת למורשה.

בכל אופן, צריך לבדוק את האוטו כדי לדעת אם הטיפול שנעשה הוא הגורם לבעיה או שיש סיבה אחרת אבל זה נראה כאילו הבעיה נוצרה מטיפול לקוי.

ואיך הוא ישר ידע שיש בעיה בראש מנוע???? ואם זיהה בעיה בזמן הטיפול אז למה לא טיפל או יידע אותך על כך???

אל תוותר להם ותאיים שתגיש נגדם תביעה (תשמור על הקבלות)

אנדרי

פורסם

כמובן שזה לא צירוף מקרים. אם האוטו נכנס תקין לטיפול תקופתי ויצא משם מושבת. בין אם מדובר במכונאי ברמה נמוכה שעשה נזק מחוסר ידע, ובין אם זה נזק מכוון כדי שתחזור למוסך לעשות ראש מנוע באלפי שקלים, אתה צריך להגיד להם שזה באחריותם (מכל בחינה, גם מבחינת החוק) ואם הם מתנגדים אז תתלונן עליהם במחלקת השירות הראשית של יבואן אודי ובאיגוד המוסכים.

פורסם

איזה דה ז'ה וו. כל פעם שמישהו מעלה שרשור על החאפרים בצ'מפיון אני נזכר בשרשור הבא.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=361361

לא סתם אני מביא אותו. פותח השרשור, אם אחרי כל מה שתנסה, לא תצליח מול היבואן, אחרי שראיתי שאין לך בעיה להעמיד את הרכב שבוע במוסך, אם אני במקומך, אני מפעיל את הגרר של הביטוח, שם את הרכב אצל רון, ויוצא עם כזה חיוך :D בסוף הטיפול.

דרך אגב, אני חושב שהמנוע שלך והמנוע בשרשור המדובר זהים.

היתרון שלו על מוסכי היבואן שהוא מטפל בגורם לתקלה, ולא מחליף מכלול שעולה 5 ספרות.

אצלי פעם טיפול בהזעה קטנה הסתיים בהחלפה של גומי אצל רון, בזמן שבמורשה רצו להחליף טורבו.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה מול היבואן, אני מקווה שלא תצטרך להוציא שקל נוסף מעבר למה שכבר שילמת.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אין ספק שהמוסך של רון מקצועי וטוב, בטח בהשוואה למה שנהוג במוסכים של צ'מפיון, אבל שים לב שפותח השרשור מאזור חיפה והקריות אז כנראה שזה לא רלוונטי לו. בכל מקרה מה שחשוב זה שהרכב המדובר יחזור למצב שהיה בו לפני שנכנס למוסך. אין מצב שזה סתם צירוף מקרים- או עבודה מרושלת או תעלול מכוון לגרום ללקוח לעשות תיקון יקר.

פורסם

אני מודע לזה שפותח השרשור מחיפה, לכן הצעתי שאם לא מסתדר מול היבואן, אז להפעיל את הגרר של הביטוח ולקחת אותו לת"א, אני בטוח שאם הוא "ייקבע תור" יקבלו אותו מהר, והוא לא ישאיר את הרכב שבוע ויום כמו שעשו לו אצל היבואן.

בטיפול האחרון שעשיתי אצל רון עמד לידי בחור מכרמיאל. אם אני זוכר נכון בחלק מהשרשורים ראיתי שמגיעים אליו גם מירושלים ומאזור הדרום.

אני בדיעה שאם לא נדלקת לך מנורה בלוח שעונים והכל בסדר, לפעמים שווה לנסוע שעה כדי להגיע לבעל מקצוע טוב.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לפני שהרכב נכנס למוסך, המנוע היה נורמאלי?

לא אכל מים, ושמן צבע רגיל?

אם כן היה נורמאלי, יש פה בסיס לתביעה עד כמה שאני יודע.

אם לא היה נורמאלי, צריך להתחיל לחפש, זה תלוי בהרבה מאוד דברים!

תכתוב לפי חוקים, יש פה ניהול קפדני.

תשתדל לכתוב בפסקאות ורווחים ביניהם, ככה יותר קל לעין.

פורסם

תודה לכולכם על התגובות והעזרה,

אני מנסה להבין האם ישנו קשר מכני כלשהו בין מה שעשו במוסך, (לא צ'מפיון, מוסך מורשה כללי) לבין המצב הנוכחי..

האם אפשר לגרום נזק ישירות או בעקיפין בראש המנוע כאשר מחליפים טיימינג,

משאבת מים , מיכל עיבוי , צינורות מים גומי ורצועות.

אם לא להסתמך על רשלנות האם יש קשר בין הסימפטומים.

המנוע עבד בסדר גמור לפני שנכנס למוסך, לא התחמם אף פעם ורמת השמן נשארה קבועה ובנורמה.

הסיבה העיקרית שהרכב נכנס למוסך זה מאחר שהיתה נזילת מים מאחד הצינורות המתחברים למיכל העיבוי + טיימינג

(קיט שרכשתי עצמאית), כל שאר החלקים היו לפי המלצת המוסך (אם אנחנו כבר שם אז למה לא) עלות החלקים 3700 שח + 1700 עבודה.

שאלןה נוספות, יש מישהו שמכיר מוסך שמתעסק באאודי באזור הצפון? ,(לא צ'מפיון), על מנת שאוכל לקבל חוות דעת נוספת על מה בדיוק נעשה באוטו, ומידת הנזק.

כמה בערך עולה לתקן תקלה כזו ? פאקונג ראש או ראש המנוע, כמה זמן עבודה.

אני ממש לא מבין הרבה במכונאות רכב אז אני מודה לכם שוב על התשובות הברורות)

פורסם
אין ספק שהמוסך של רון מקצועי וטוב, בטח בהשוואה למה שנהוג במוסכים של צ'מפיון, אבל שים לב שפותח השרשור מאזור חיפה והקריות אז כנראה שזה לא רלוונטי לו. בכל מקרה מה שחשוב זה שהרכב המדובר יחזור למצב שהיה בו לפני שנכנס למוסך. אין מצב שזה סתם צירוף מקרים- או עבודה מרושלת או תעלול מכוון לגרום ללקוח לעשות תיקון יקר.

אני חושב שעלות גרר מחיפה לרון שווה את המחיר במקרה כזה. ממילא הוא צריך לתבוע למוסך הזה את התחת ואחרי שתהיה לו חוות דעת מומחה (רון) יהיה לו קל יותר להתנהל מולם.

פורסם

שמע, לפי מה שאני יודע ולפי מה שאני חושב, כנראה שהייתה פריצה קלה באטם, וכשהחליפו צינורות, הלחץ מים עלה (זרם גדל, כי אין נזילה), ואז נפרץ הראש יותר, שוב, זה מה אני חושב ויש סיכוי שאני טועה.

אם כולם ממליצים לך ללכת למוסך רון, תלך, אולי זו השקעה שתיהיה שווה בסופו של דבר. ("השקעה"=גרר אליו, ודלק חזרה).

אטם ראש, לשפץ אותו לוקח אם אני לא טועה, כמה ימים.

לגבי מחיר אני שכחתי כמה עלה לי, ככה שאני לא רוצה לבלבל, וגם תלוי במנוע.

פורסם

יצרתי קשר עם מוסך רון.. המחיר ההתחלתי שלו לתקלה מהסוג הזה גבוהה ב 1000 שח מהמוסכים באזור חיפה והקריות,ולא כוללת מעמ. האם אפשר ליסוע 5 קילומטר עד המוסך כאשר יש מים במנוע? , באתי למוסך שממנו יצאתי עם התקלה.. הוא טוען שאין קשר בין התקלות ומתנגד לטפל.

אני חושב על למצוא בן אדם פרטי עם נסיון שיסדר את זה במקום ולא להתעסק עם מוסכים בכלל.

פורסם

חבר, אין מה להתעסק. אם האוטו נכנס לטיפול תקין ונוסע ויצא משם לא במצב נסיעה זו אחריות המוסך ללא קשר למה שהוא אומר. זו לא החלטה שלו אם לקחת אחריות או לא, זה פשוט החוק. תיצור קשר עם איגוד המוסכים ותיוועץ בהם.

פורסם
קיבלתי טלפון שהרכב מוכן.. באתי שילמתי
לפתוח הנושא, האם בקבלת הרכב מהמוסך עשית בדיקה קצרה כוללת שאכן יש נוזלים במיכלים הרלוונטים? האם בדקת את שמן המנוע? האם בחנת את צבעם ואת גובה הנוזלים/שמנים?

האוט בילה שבוע ויום במוסך
לא סביר לרכב פשוט יחסית כמו שלך ומעלה את החשד שמישהו במוסך מנסה לחסוך ממך פרטים.

10 דקות לאחר שיצאתי מידיו המקצועיות
שוב, זה נראה כאילו התקלה כבר הייתה קיימת בזמן שקיבלת האת הרכב מהמוסך.

ושכל משהו עשה ברכב, הטיימינג ומערכת המיים אין שום קשר לראש המנוע

תאמין לי שמכונאי לא מיומן/מבולבל/עייף שיעבוד באזור המנוע ויפתח רק בטעות את אחד הברגים שמחברים את ראש המנוע לבלוק וזאת התוצאה.

בנוסף, אם תוכל לרשום/לצלם את פרטי העבודה כפי שמופיע בחשבונית זה יעזור יותר מהסלט שרשמת על החלקים שהוחלפו וזמן העבודה.

פורסם

להלן החלקים :

מחזיר שמן פולי

מחזיר שמן גל זיזים

נוזל קרור

מיכל מים

גומי תומך מנוע

צינור מים,קפיץ נועל,פקק,רצועת הגה כח,רצועת מזגן,רצועת אלטרנטור.

עבודה:

פרוק פגוש

החלפת משאבת מים

החלפת טיימינג + מחזירי שמן טיימינג

פרוק אלטרנטור +תושבת בית משאבת הגה

פרוק סעפת יניקה+ החלפת בית נשם+החלפת רצועות מזגן,הגה כח,אלטרנטור.

החלפת חוטי הצתה+ פרוק 2 סלילי הצתה

החלפת צינור מים זווית + פלנש מים אחורי.

סך הכך 3500 ₪ לא כולל קיט טיימינג ומשאבת מים.

• תוכן חדש...