Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה שלא יתאימו? לתקן API יש תאימות לאחור. אם הרכב דורש API SL או API SM, תוכל לשים לו את ה API SN ללא כל חשש.

גם אצלי ביאריס יש דרישה לAPI SL ורכשתי לו שמן בדירוג SN.

לדעתי ה 5W30 יעשה רק טוב לרכב. אם אפשר לשים שם 5W20 לפי ספר הרכב, מה טוב. מה ש- RP שינו זה את התוספים-הם הורידו את ה synerlac שלהם על מנת להתאים לתקן SN.

לאמא שלי יש סוויפט 2010, שמים לה במוסך מורשה יבואן 10W30 כנראה של דלקול. גם אצלה יש צריכת דלק לא משהו (מנוע 1.5 ל', נסיעות עירוניות לרוב) והרכב שותה 1:10.

אני מתכנן לשים שם 5W20 (אם אפשר על פי ספר הרכב, נראה לי שאפשר אפילו 0W20!) עם פילטר שמן חדש אחרי שאזרוק לה פחית של K44 למיכל הדלק. לא יזיק ואולי ישפר את הצריכה.

לפי מה שידוע לי, לא מוכרים בארץ שמן 0W-20 וזאת למרות שיש חברות מסויימות שאכן מייצרות כזה שמן. לעומת זאת כן מוכרים בארץ שמני 0W-30,40 אבל הם לא ממש זולים ביחס לאחרים. פעם אחרונה שראיתי שמן 0W-40 הוא עלה 350 שקל ל 4 ליטר ועוד בחנות חלפים ולא במוסך.

לגבי שמן מתקן חדש שמתאים לשנתונים ישנים. זה לא ממש מדויק, זה יהיה ממש לא בריא לשים שמן מהמילה האחרונה במנועים ישנים של מכוניות אספנות ובכלל מנועים ישנים.

כמו שרשמתי בעבר, חולי הגה פאנטים דיווחו על שיפור ב 5 אחוזים בצריכת הדלק כאשר הם עברו לשמן עם צמיגות 0W-XX בעיר. מחוץ לעיר הצריכה לא השתנתה. לפיכך, אם זה באמת נכון אז הגיוני שהמצב יהיה גם ההיפך באם עוברים לשימוש בשמן יותר סמיך או בצמיגות גבוהה יותר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Cerebral Cortex,

כאן לא מדובר במנוע ישן אלא במנוע בן 5 שנים שגם נוסע רוב חייו בעיר (אם הבנתי נכון). אתה צודק-אין בישראל שמן בצמיגות 0W20 אבל בהחלט יש בצמיגות 0W30. יחד עם זאת, חלק גדול מהחסכון בדלק מגיע עקב צמיגות השמן הנמוכה יותר בהתנעה קרה ובטמפ' עבודה.

אין לי כוונה לפתוח שרשור נוסף על שמנים, אבל אם ביאריס שלי אפשר לשים 0W20 וגם 5W20 (ונדמה לי שגם בסוויפט של אמי) אינני רואה שום סיבה מדוע לא לרדת בצמיגות ל 5W20 ברכב של פותח השרשור במידה וספר הרכב מאפשר זאת. אם לא, גם 5W30 יתאים בהחלט. מה שכן-שיקפידו על פילטר שמן מקורי. אולי גם כדאי להחליף פילטר אוויר במידה והוא ישן. האם הוחלפו פלאגים לאירידיום או לפלאגים פשוטים? כי נדמה לי שבסוויפט אפשר לשים רביעייה משני הסוגים.

פורסם

שיהיה לך בכיף, אם היצרן מרשה לך לרדת לשמן 0,5W-20 אני האחרון שימנע זאת ממך. פשוט הערתי לגבי הטענה ההיא ששמן חדש עונה על כל התקנים של השמנים הקודמים לו. זה אולי נכון אבל במנועים ישנים זה יכול להיות קריטי. דובר רבות על כך שמנועים ישנים צריכים כל מיני תוספים מסיבות כאלה ואחרות. תוספים אלה נחשבים היום לרעילים ומזהמים ולכן הם הוצאו מהשמן. לפיכך, שימוש בשמן מודרני שאינו מכיל תוספים אלה עלול לגרום לשחיקה מהירה של המנוע והמכלולים שלו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אני מוכרח להודות שאני כבר לא "עף" על שמני 0 כמו שהמלצתי פעם. על אף שהם בהחלט מפחיתים את הבלאי למנוע בהתנעות קרות (בהשוואה לשמני 5, 10 או 15) יש להם חסרון בדמות עמידות מופחתת למאמץ. שמן 5W40 יהיה תמיד כמו או עמיד יותר לגזירה מאשר שמן 0W40 של אותו היצרן מאותה הסדרה, זה לפחות מה שלי יצא לראות עד היום בהשוואות שבדקתי. אני מעריך שהסיבה העיקרית לכך היא התוספים שמתווספים לשמן שמשפרים את הצמיגות שלו (Viscosity improvers). צריך לזכור שגם ככה שמן 5 זה אוברקיל באקלים שלנו והיום ממש לא הייתי רץ והופך עולמות בשביל שמן 0.

בתיאוריה שמן 0W30 אכן יהיה חסכוני מעט משמן 5W30 של אותו היצרן והסדרה, בעיקר אם הרכב נוסע רוב הזמן על מנוע קר שלא מספיק להתחמם. האם זה יגיע לרמה של 5%? אין סיכוי. אפילו לא קרוב.

לגבי התקנים, ה API באמת טוען שכל תקן חדש חופף לתקנים הקודמים לו אך זה לא המצב, לפחות לא בכל הנוגע לרכבים ישנים וכאן אני מציע להסתייג בהמלצות וזו הסיבה שאני אף פעם לא מתערב בשרשורי השמנים (המשעשעים לעיתים) באספנות. אני לא יודע עד כמה השמנים החדשים מספקים הגנה ראוייה למנועים עם גלי זיזים ומרימי שסתומים ישנים שבנויים בכל מיני צורות וחומרים.

נקודה אחרונה, לשמן באמת יש השפעה על הביצועים וצריכת הדלק, אבל קשה לי להאמין שעלייה (או ירידה) משמעותית בצריכת הדלק נובעת אך ורק בגלל סוג השמן, בטח לא במנוע פשוט יחסית כמו של הסוויפט. היה מעניין לבצע ניסוי כזה, עצמאי ולא תלוי בכל מיני גורמים ולראות מה ההבדלים והאם הם בכלל ניתנים למדידה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה על התשובות של כולם!

אתמול התקשרתי למחלקה הטכנית של סוזוקי ודיברתי עם בחור חביב בשם חזי.

נאמר לי שהצמיגות המומלצת ע״י היצרן היא 5W30. (אצלי בספר רכב כתוב 10W40 חצי סינטטי).

היום אזמין את הRP ואבצע את ההחלפה בקרוב. (האם כדאי גם להחליף את המסנן שמן? הוא הוחלף בטיפול-לפני כ1500 ק״מ).

כמובן שאחזור לעדכן.

במידה ולא יהיה שינוי כלשהו, אפנה לכיוון המצתים.

תודה לכולם על העזרה!

שתהיה אחלה שנה אזרחית.

עודד

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

מה הקילומטרז' של הרכב?

גם אם ההבדל הוא מעל 50 שקל מומלץ להחליף למסנן שמן מקורי בכל החלפת שמן.

אגב, באתר הזה נרשמת ההמלצה הבאה:

Engine Oil

M13A, M15A - 4.1 quarts (0W20, 5W30, 10W30, 10W40, 15W40, 20W50)

ד"א, מצאתי עוד משהו מעניין. מסתבר שלפי הפוסט הזה בסוזוקי 2007 צריך לבדוק את מרווחי השסתומים (valve clearance?) במנוע מדי כמה שנים. האם אצלך עשו זאת?

פורסם

פיטלר זה באמת לא סיפור יקר, כך שאחליף בכל מקרה.

לגבי הרכב, הוא עם 57 אלף ק"מ.

לא זכור לי שביצעו בדיקה למרווחי שסתומים בטיפול האחרון או הקודם :shock:

מפתיע הקישור שצירפת להמלצה על 0W20! למרות שנראה לי שאשר בכל מקרה עם ה5W30.

עודד.

פורסם

ברכב הזה בארץ שלנו הולך 5w30, וכך גם המוסכים המורשים ממלאים אלא אם כן הם רוצים להרוויח יותר כסף לכיס מו במקרה שלך.

פורסם

דווקא בעניין שמן מנוע רצוי להיצמד להוראות היבואן

היצרן נותן טווח של צמיגות בהתאם לטמפ' הסביבתית.

היבואן בעזרת המהנדס הטכני מתאימים השמן למדינה שבה נמכרים הרכבים.

בקיצור, לאותו רכב יכול להיות המלצה שונה לשמן בכול מדינה (לדוגמה, ערב הסעודית, אלסקה, ישראל)

רענן

פורסם
ברכב הזה בארץ שלנו הולך 5w30, וכך גם המוסכים המורשים ממלאים אלא אם כן הם רוצים להרוויח יותר כסף לכיס מו במקרה שלך.

וזה בדיוק החשש שלי.

כמו כן פתאום מתחיל לעלות בי חשש שמא שמו גם מצתים רגילים וחייבו אותי על אירידיום.

מה שמטריד אותי זה שלא היה פירוט של צמיגות ויצרן, ב"פירוט טיפול" על הקבלה. (זאת בניגוד לטיפולים קודמים ששם היה מצויין בדיוק את יצרן וצמיגות השמן! {ברשותי כל הקבלות של הטיפולים של הבעלים הקודמים})

מה שכן מופיע זה מק"ט.

האם יש לי דרך לבדוק ע"י המק"ט את יצרן וצמיגות השמן?

רענן, זה בדיוק מה שהחלטתי בסוף.

תודה!

עודד.

פורסם
מה הקילומטרז' של הרכב?

גם אם ההבדל הוא מעל 50 שקל מומלץ להחליף למסנן שמן מקורי בכל החלפת שמן.

אגב, באתר הזה נרשמת ההמלצה הבאה:

Engine Oil

ד"א, מצאתי עוד משהו מעניין. מסתבר שלפי הפוסט הזה בסוזוקי 2007 צריך לבדוק את מרווחי השסתומים (valve clearance?) במנוע מדי כמה שנים. האם אצלך עשו זאת?

רק כדרך אגב, בלינק שצירפת יש המלצה לכמה סוגי מנועים. מיכוון שמדובר בפורום אמריקאי אולי יש שם התייחסות למכוניות שמיועדות לשוק בקליפורניה.

רשום בפירוש שהדרגה המודגשת בהמלצות היא זו הממולצת ביותר בעבור הרכב. דווקא בדגמי המנוע שהבאת כאן למעלה דרגת הצמיגות המומלצת לרכב היא 0W-20 ולא 5W-30. מעניין אותי אם כבר מדוע הם לא רשמו 0W-30 ודווקא הם מתעקשים על 0W-20 כאשר בצמיגויות האחרות הם עולים בדרגה.

אלה הן ההמלצות לפי דגם מנוע.

M16A - 4.6 quarts (5W30, 10W30, 10W40, 15W40, 20W50)

Text in bold represents Suzuki recommendation

פורסם

לפותח השרשור יש מנוע מדגם M15A ולכן גם 0W20 וגם 5W30 תופסות.

למיטב זכרוני ניתן גם להשתמש ב5W20, אני צריך לבדוק בספר הרכב של אמא שלי (יש לה סוויפט 2010 עם אותו דגם מנוע).

פורסם

0W30 זה שמן נדיר ולא נפוץ ולכן קשה למצוא המלצות עליו. 0/5W20 או 5W30 נפוצים הרבה יותר.

אני בספק שבשנת 2007 הייתה המלצה לשמן 0/5W20 ולפי ספרות יצרן מקורית (service manual) שברשותי במנוע הנ"ל ניתן למלא 5W30 ולא מתחת לזה.

איתמר.

suzuki.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון ביניים:

לפני שאתה רץ לפרק פלגים, בדוק איזה

פילטר אוויר התקינו לך .

רענן

עניתי לך בהתכתבות הקודמת שבמבט ראשון זה נראה כפילטר חדש.

הוא אכן היה חדש, רק לא מקורי!!!

הוצאתי אותו לפני כמה ימים וראיתי שאין עליו שום סממן זיהוי לזה שהוא מקורי.

הלכתי למכשירי תנועה בירושלים וביקשתי לראות אחד מקורי.

עליו כן היה מוטבע הלוגו של סוזוקי והמק״ט!

התקשרתי למוסך.

To make a short story long ;)

הייתי אצלם היום בבוקר והוחלף פילטר.

בנוסף, ביקשתי שיוציאו פלאג אחד כדי לוודא ששמו אירידיום.

עכשיו פה לא ממש ידעתי להבחין מה מצבו של הפלאג.

הוא כן אירידיום והוא כן עומד בדרישות היצרן, אך הוא היה נראה מפויח מידי בשביל פלאג שעבר בסה״כ 1500 ק״מ.

החזירו את הפלאג.

לאחר שיצאתי מהמוסך הזה, ניגשתי למוסך אחר בשביל להחליף מייסבים בגלגלים האחוריים. (לא רציתי לעשות את זה במורשה-זה ששם פילטר לא מקורי).

על הדרך ביקשתי ממנו להוציא פלאג ולראות מה מצבו.

הוא אמר (לא הייתי ליידו. השארתי את הרכב והלכתי לעבודה), שלדעתו זה הפלאג המקורי של הרכב! (למען הסר ספק, לא סיפרתי לו על כל השתלשלות המקרים. רק ביקשתי שיתן חו״ד על הפלאג.)

דיברתי עם בעל המוסך בטלפון ואמרתי לו.

הוא אמר שהוא ראה את הפלאג בעיניים והוא חדש.

הוא הזמין אותי ביום ראשון אליו לעשות השוואה בין פלאג חדש לבין ה שיש לי על הרכב. ואם זה לא יספק אותי, הוא יחליף על חשבונו ״ויספוג את הנזק״.

ביום ראשון יגיע יחד איתי חבר של אבא שלי שהוא לא מכונאי, אבל עם המון נסיון.

לגבי השמן, גם פה לא קיבלתי תשובה ברורה לגבי הצמיגות ששמו ברכב.

לפי המק״ט מנהל המוסך ״שלף מהזיכרון״ שזה 5W40.

אמר שאם אני רוצה, שאגש אליו אחרי שיחליפו פילטר ונבדוק במחשב.

זה לא קרה כי המוסך היה מפוצץ (7:30 בבוקר!!) ומיהרתי להכניס את האוטו למוסך השני למייסבים.

בכל מקרה נראה לי שאחליף שמן לRP 5W30 כבר בשבוע הבא.

אעדכן ביום ראשון לגבי החלפת הפלאגים וכמובן שבהמשך לגבי תצרוכת הדלק.

עודד.

• תוכן חדש...