Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אחרי שה DV6000 שלי הלך לעולמו (ריספקט, החזיק אצלי מעל 5 שנים) הגיע הזמן לקנות לפטופ חדש ("13.3).

המחשב ישמש אותי ללימודים (סטודנט למדעי מחשב), חשוב לי שיהיה הכי קל שאפשר מכיוון שאני סוחב אותו איתי כל יום, כמו כן חשוב לי שלא יתחמם ושיהיה שקט ככל הניתן.

מעבר לכך אני לא משחק משחקים ואין לי דרישות מסויימות לגבי המפרט, רוב השימושים שלי זה נטו גלישה באינטרנט.

אחרי קצת שיטוט באינרטנט מצאתי את הדגם הנ"ל, Asus Zenbook Prime UX31A. על פניו נראה בסדר, המפרט די סבבה, המחיר מתאים והמשקל שלו מאוד נמוך אבל יש קצת ביקורות באינטרנט שמציינות לשלילה את הנדסת האנוש של המחשב (בעיקר העכבר והמקלדת).

למישהו יש התנסות איתו אולי ויכול לתת לי עליו חוות דעת או אולי להמליץ על לפטופים אחרים?

ראיתי גם שיש את הסדרה החדשה של סמסונג עם מסך מגע (גימיק מיותר?), המסך והמפרט קצת פחות טובים משל האסוס אבל הוא גם יותר זול, אני קצת נרתע ממנו בגלל המשקל (1.7 ק"ג לעומת 1.3 באסוס).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

היה לי את האסוס UX31A שקיבלתי מתנה מהעבודה. השתמשתי בו פעמים ספורות בלבד עד שמכרתי אותו מחוסר שימוש כי בבית כבר יש לי מחשב נייח עם מסך ענק ונייד עם מסך "15, כך שמסך "13 היה לי קטן מדי.

לא נתקלתי באיזושהי בעיה ארגונומית, אבל לעכבר צריך להתרגל. אין בו גלילה (scroll) בצד כמו בלפטופים אחרים. הגלילה נעשית ע"י הזזה של שתי אצבעות. ובכלל ה touchpad מתפקד כמו מסך בסמארטפונים: למשל ZOOM IN&OUT הוא ע"י שתי אצבעות שמתרחקות, הזזה של שלוש אצבעות מחליפיה בין מסכים. אני חושב שזה נוח ועם הזמן מתרגלים. המקלדת מוארת וזה יתרון חשוב.

הסוללה שלו מספיקה להרבה זמן, הוא שקט, קל ודק. הוא נוח למי שחייב להיסחב עם מחשב נייד. לשימוש ביתי יומיומי הוא לדעתי לא יהיה נוח.

הגדם הזה ניתן מתנה לעובדי היצור באינטל ורבים מהם מוכרים אותו. בזאפ הוא עולה 5000-6000 ש"ח וביד2 כ 4000 ש"ח. יש כאלה שאפילו לא פתחו את האריזה ואתה יכול לקנות מוצר חדש עם אחריות לשלוש שנים במחיר של משומש.

לפני כחודשיים אני מכרתי את שלי ב 3800 ש"ח.

פורסם

אני מעדיף בכל זאת חדש, מכיוון שאני מקבל החזר מע"מ (ובכל מקרה אין מוכרים ביד2 באיזור שלי).

קראתי גם עוד ביקורת שאומרים שהמאוורר שלו יחסית רועש ושהוא מתחמם יחסית? האם זה היה המצב גם אצלך?

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
אני מעדיף בכל זאת חדש, מכיוון שאני מקבל החזר מע"מ (ובכל מקרה אין מוכרים ביד2 באיזור שלי).

קראתי גם עוד ביקורת שאומרים שהמאוורר שלו יחסית רועש ושהוא מתחמם יחסית? האם זה היה המצב גם אצלך?

אז זהו, ש"יחסית" הוא תלוי למה משווים. לי לא היה לי ניסיון עם אולטרהבוקים אחרים. השוותי אותו למחשב נייד רגיל HP probook ולעומתו הוא הרבה יותר שקט ולא מתחמם.

פורסם

ממליץ לך על אחד מ-3 אפשרויות הבאות:

1. DELL LATITUDE E6330/E6430s

2. Lenovo ThinkPad T430s

3 המחשבים הנ"ל שוקלים בטווח של 1.6-1.8 ק"ג בהתאם לסוללה (שניתן להחליפה!)

יתרונם העצום על פני האולטרא- בוקים למיניהם:

1. הזיכרון שלהם ניתן להחלפה ושידרוג בניגוד לאולטראבוק שבו הוא מולחם.

2. הכוננים שלהם רגילים (פלאש/ קשיח) ולכן אמינים יותר מב"תצורות מיוחדות" שיש באולטראבוקים. שלא לדבר על אפשרות החלפה מהירה ואף הוספת כונן נוסף במקום הצורב.

3. המעבדים אמיתיים ולא "מוחלשים".

4. המערכת הקירור יעילה יותר.

5.יתרונם של הדגמים הספציפיים הנ"ל- מדובר בדגמים עיסקיים עם איכות בנייה ועמידות. מהשורה הראשונה ועם אחריות עיסקית (מתייחסים אליך יותר ברצינות, מנסיון).

אמנם בארץ מחירם יחסית יקר, אבל בחו"ל תוכל להביא אחד טוב במחיר של 600-1000 דולר כולל המשלוח והכל.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

את ה THINKPAD יש לנו בבית, אחותי קנתה אותו לא מזמן מארה"ב והחליף את ה THINKPAD הקודם שהחזיק המון שנים.

היא מאוד מרוצה מהם, אני לחוליפין פחות אהבתי, המחשב ממש מגושם והמסך לא נוח שלא לדבר על העכבר המזעזע, אני עד עכשיו לא מבין איך עושים SCROLL DOWN בעכבר הזה.

לגבי ה DELL אני אבדוק, תודה על ההמלצה!

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

מצטרף להמלצתו של ya_pl. כסטודנט מומלץ מחשב ,13.3, אבל אם תוותר על תצורת האולטראבוק תחסוך כ-1500-2000 ש"ח.

לבן שלי קניתי משל של אסוס מבוסס i5 שעשה עבודה מצויינת בעתה ל ימודים בטכניון (אין משמחעות לדגם שכן מדובר בקניה לפני כשנתיים). המחשב ישב הרבה שעות על הגב של הבחור והוא לא סבל ממשקלו (1.7 ק"ג, ולזה להוסיף מטען ועכברון).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
את ה THINKPAD יש לנו בבית, אחותי קנתה אותו לא מזמן מארה"ב והחליף את ה THINKPAD הקודם שהחזיק המון שנים.

היא מאוד מרוצה מהם, אני לחוליפין פחות אהבתי, המחשב ממש מגושם והמסך לא נוח שלא לדבר על העכבר המזעזע, אני עד עכשיו לא מבין איך עושים SCROLL DOWN בעכבר הזה.

לגבי ה DELL אני אבדוק, תודה על ההמלצה!

SCROLL DOWN: שמים שתי אצבעות על המשטח ומזיזים אותן ביחד למטה.

פורסם

זה בZENBOOK, ב THINKPAD זה לא עובד.

בכל מקרה, הזמנתי כרגע את ה ASUS מחבר הפורום ארז (THE WOLF אאל"ט) שנתן לי הצעת מחיר קצת יותר זולה מאייבורי וKSP וקצת יותר יקרה מההצעה הכי זולה ב ZAP.

תודה רבה לעוזרים!

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

מה שאמרו לך על המחשבים של אסוס זה נכון. הארגונומיה של האולטרא בוק שלהם "מביאה ת'חלסטרה". המקלדת בינונית (אין פידבק טוב בהקשות) ומשטח העכבר יגרום לך לרצות לרסק את המחשב. או שאתה מפספס את כפתור העכבר, או שאתה מתקתק פעמיים (כי חלק מזה מגע) על החלק הלא נכון ולא מבין למה מה-שזה-לא-יהיה לא נפתח. בקיצור - אסון.

מביקורות שקראתי, לסמסונג, HP ולנובו יש דגמים לא רעים בכלל. פשוט תריץ חיפוש על ultra book review ותמצא המון ביקורות

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
מה שאמרו לך על המחשבים של אסוס זה נכון. הארגונומיה של האולטרא בוק שלהם "מביאה ת'חלסטרה". המקלדת בינונית (אין פידבק טוב בהקשות) ומשטח העכבר יגרום לך לרצות לרסק את המחשב. או שאתה מפספס את כפתור העכבר, או שאתה מתקתק פעמיים (כי חלק מזה מגע) על החלק הלא נכון ולא מבין למה מה-שזה-לא-יהיה לא נפתח. בקיצור - אסון.

מביקורות שקראתי, לסמסונג, HP ולנובו יש דגמים לא רעים בכלל. פשוט תריץ חיפוש על ultra book review ותמצא המון ביקורות

זה מה שעשיתי, מצאתי הרבה ביקורות כתובות וסרטונים. בסה"כ מקבל חוות דעת די טובה, את עניין המקלדת הבנתי שהם פתרו בסדרה החדשה (ZENBOOK PRIME) ביחד עם עוד כמה שיפורים קטנים.

סה"כ מצאתי שהמפרט שלו די טוב, נראה מעולה, קל משקל, מסך משמעותית יותר טוב מהמתחרים (כך לפחות הבנתי מהביקורות), רמקולים של B&O ואחריות של 3 שנים בבית הלקוח, בגלל זה החלטתי ללכת עליו.

אם ה XPS היה יותר זול הייתי ככל הנראה הייתי מעדיף אותו אבל לא רציתי לעבור את רף ה 6000 ש"ח.

ספריאל, כמו שאמרתי לאחות שלי יש LENOVO T420 עם מסך 14" ומשקל של 2 קילו, הוא מאוד מאוד מגושם ולא היה לי נוח לסחוב אותו, בגלל זה העדפתי ללכת על אולטרה בוק (ועל האולטרה בוק הכי קל משקל שמצאתי בתקציב).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

מתי יצא הזן בוק פריים הזה?

כי יצא לי לשחק באיזה זן בוק באופיס דיפו מלפני משהו כמו חודשיים והמקלדת שלו הייתה פשוט זוועה. מהדברים שאתה מצפה למצוא במחשב אייסר 10 אינץ', לא במחשב פרימיום.

• תוכן חדש...