Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי דיהטו סיריון נפח מנוע 1000 שנת 99, לפני כחצי שנה היא עישנה באופן כבד מה שהביא אותי להתקין מנוע מיבוא לפני כשבוע.

היום כאשר ניגשתי לטסט נכשלתי על זיהום אוויר, פירוט:

בדיקת למבדה: 0.967 (תקין 0.970-1.030)

קובלט-Co - יצא 04.04 (תקין זה מקסימום 0.5)

לאחר בדיקת ויזואלית האוטו לא מעשן אלא אם כן הוא מגיע לסל"ד ממש גבוה של 4.5 וגם אז העשן הוא מועט.

המוסך שהתקין לי את המנוע טוען שיכול להיות ומדובר בממיר הקטליטי או חיישן החמצן - לאחר התקנת המנוע נדלקה לי נורת חיווי לכך שיש תקלה במנוע/בקרת זיהום אוויר.

הבדיקה בטסט נעשתה בעזרת הצינור שמכניסים לאגזוז.

השאלה שלי היא האם יש קשר בין זיהום אוויר לבין ממיר קטליטי או חיישן החמצן?? מה לדעתכם הבעיה??

פורסם

מישהו???

שאלה נוספת, יש לי אחריות חצי שנה על המנוע.. אני יכול לפנות בנושא זיהום האוויר (ממיר קטליטי/חיישן חמצן) למוסך שהחליף את המנוע במסגרת האחריות??

פורסם

יש קשר.

המלצה שלי: תוסיף (לחצי מיכל דלק לפחות) תוספת לדלק איכותי (80-100 ש"ח) וסע עם החומר במיכל דלק שלך לפחות לשבוע.

ביום של הטסט חוזר תגיע למכון שהאוטו חם, ולא מסיבובי מנוע בסרק בתור לטסט אלא מנסיעה ארוכה די שאתה יודע שהמנוע חם (סביב 95 מעלות לפחות).

יש סיכוי טוב שזה מספק, וכל הסיפור עם האגרה של טסט חוזר לא עובר את המאה ש"ח.

לא עזר? תבדוק ממיר/חיישן אבל פה זה כבר סיפור אחר בעלויות.

פורסם

תודה, יש לעוד אנשים תשובות?

שאלה נוספת, יש לי אחריות חצי שנה על המנוע.. אני יכול לפנות בנושא זיהום האוויר (ממיר קטליטי/חיישן חמצן) למוסך שהחליף את המנוע במסגרת האחריות??

פורסם

שים תוסף חצי שעה לפני הטסט ותלחץ את המנוע (אבל לא לקרוע אותו). במקרה הכי גרוע רק תחליף ממיר, לא משומש ולא מחודש פשוט לא שווה את זה.

פורסם

יש דרך לבדוק אם הבעיה היא במנוע או בממיר או בחיישן חמצן?

כמה עולה בדיקה כזו ואיפה ניתן לעשות אותה?

פורסם

למישהו יש מוסך מומלץ (אמין ולא יקר) בשביל כל העסק הזה של ממיר קטליטי וחיישן חמצן?

אני גר בירושלים וחשוב שלמוסך יהיה את מכשיר בדיקת הזיהום (4 גזים) כמו שיש בטסט..

• ספונסר פורום
פורסם
למישהו יש מוסך מומלץ (אמין ולא יקר) בשביל כל העסק הזה של ממיר קטליטי וחיישן חמצן?

אני גר בירושלים וחשוב שלמוסך יהיה את מכשיר בדיקת הזיהום (4 גזים) כמו שיש בטסט..

כדי לקבוע באופן חד משמעי אם הבעיה מחיישן החמצן, מהממיר הקטליטי או מהמנוע עצמו יש לבצע דיאגנוסטיקה מקיפה לרכב. להתחבר למחשב הרכב ולבדוק האם עולים קודי תקלות, לבדוק גזי פליטה עם מכשיר 3/4 גזים ולנתח את התוצאות על מנת להגיע למסקנה. הבדיקה הזאת עולה כסף ולכן כדאי שתבצע אותה במוסך שהחליף לך את המנוע או לחילופין במוסך בו אתה מתכוון לבצע גם את התיקון, כי אז יתקזזו איתך לרוב על עלות האבחון עם עלות ההחלפה.

בכל מקרה, מוסך כללי טוב שמתמחה בין היתר גם ברכבי דייהטסו הוא מוסך גדעון לוי. יש להם את כל הציוד הדרוש לאבחון התקלה הזו ובמידת הצורך יוכלו גם לעזור לך להחליף את החלק הבעייתי.

פורסם

המוסך שהחלפתי אצלו את המנוע מתעסק רק ביבוא מנועים וגירים מחו"ל.

הבנתי מתגובות קודמות שבכל מקרה הממיר הקטליטי והחיישן חמצן לא כלולים באחריות המנוע או באחריות העבודה על המנוע.

כמה עולה בדיקה כזו?

פורסם

בהמשך לשאלה הקודמת,

במידה והייתי ניגש לטסט עם רכב שהמנוע שלו עדיין מעשן, מה היה השוני מהתוצאות שאני קיבלתי בטסט הנוכחי??

(למבדה 0.967 ו-CO קיבלתי 4.04 פי עשר מהמותר)

פורסם

לפי דעתי ממה שנראה בבדיקה כדאי שתבדוק את חיישן האויר של האוטו ובמידה וזה לא פתר את הבעיה זה יכול להיות הרבה דברים אבל מתחילים בקטן. יכול להיות שמי שהתקין לך את המנוע לא חיבר טוב את הממיר הקטיליטי או שהוא לא עובד טוב.

• תוכן חדש...