Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל פעם שאני עוצר במעבר חציה דו נתיבי אני או עוצר על 2 הנציבים או מסמן עם היד לעצור.

לפעמים זה צעד מתבקש, נכון.

אני מסתפק בדרך כלל בהטייה קלה של הרכב שלי לנתיב הסמוך (מבלי ממש לחסום אותו) ואיתות שמאלה.

בכל אופן, כדאי לעשות כמו הנהג המצלם ולעצור במרחק מסוים ממעבר החציה - זה פותח יותר שדה ראיה לנהג בנתיב הסמוך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

"הוא היה יכול לעצור", אמר על הנהג הפוגע, "כמו המכונית השנייה. אנחנו חצינו את הכביש, מכונית אחת עצרה, התחלנו לעבור, ואז משום מקום, הופיע נהג המונית ופגע בנו.

מתוך כתבה על אירוע דריסה למוות של ילד.

פורסם

"

הוא לא פחות מסוכן מאחרים, או כמוני כשאני מחפש את חבילת המסטיקים שלי בתא הקטן מתחת להגה, גם אז אני לוקח סיכון אדיר אז מה? כאלו הם החיים וצריך לזכור את זה."

אתה רציני?

כן.

חדש לך לקיחת סיכונים ביום יום בחיים? תראה, יש אנשים שיוצאים מהבית וכל יום, זה עולם חדש עבורם כן?

כן, לקיחת מסטיק מהתא הקטן זה סיכון לא קטן שנדרש ממני, כן לדבר בנייד זה סיכון לא קטן, כן לדבר עם חברים או להסתכל על פלא הנדסי שנבנה או על כוסית ברחוב זה מסוכן לא פחות.

מכיר מקרה של חבר ילדות שהתבונן בתאונה בנתיב ממול ואז מצא את עצמו בולם וסוטה לעפר, גם זה קורה.

מה לעשות? אתה צריך להתקדם לשלב שבו אתה אמור להבין, להפנים ולהיות שלם עם העובדה שסביבך פועלים בני אדם, אשר טועים ומתנהגים באופן שבו הם מתנהגים.

כן, בשביל זה יש ביטוח, כן יש אנשים שהם יהיו בשיקום לאחר תאונה, כן יהיו כאלו שייהרגו, כן יהיו כאלו וכאלו וכאלו, מה ניתן לעשות? לנסוע ולירות בכל אחד שלא מחזיק 2 ידיים על ההגה ומסתכל קדימה כמו רובוט?

יש שלב בחיים (ואני עוד בחור צעיר) שבו מבינים, יש דברים שנמצאים בשליטתנו ויש כאלו שלא ועליינו לחיות עם זה.

בדיוק כמו שאני לא יודע אם השכן שלצידי בבניין מחליט להפוך מחר לעבריין או סוחר סמים או לאדם נוראי כך אין לי אפשרות להבין מה יקרה בכביש.

כן, יש ציפייה להתנהגות מסויימת, אבל מעבר לכך? אלוהים איתך כמו שאומרים.

לגבי הקטע עם האופנוע שכתב מעליי שנפגע, זה יכל להיות רכב שייפגע גם כן או רוכב אופניים, מידת הנזק שונה פשוט אבל הפגיעה היא אותה פגיעה במידה והייתה מתרחשת.

בכל מקרה, אפשר להתווכח עד מחר, אני נוהג בצורה חכמה בכביש לשמחתי ולאחרונה בצורה של פחות "אני הצודק" וואלה? מאפשר לאחרים להשתלב, גם אם זה תוקע אותי בעוד רמזור וזה שהשתלב הצליח לעבור וכו', לא ביג דיל.

השלווה הנפשית שלי עם עצמי, תורמת לבטחון שלי וכל השאר? רק אלוהים יעזור לי.

ויהיו נהגים כוכבים כאלו ואחרים כאן בשרשור, שתמיד יחפשו צרות ולי, קשה לי למצוא סרטונים מהשנים האחרונות של הנהיגה שלי ששווים להעלאה לעומת כאלו שכל שני וחמישי יש משהו חדש ומאשימים את העולם, גם זה קורה נו אז מה?

כמו שאומרים, הכלבים נובחים והשיירה...?

אחרים הבינו כאן כאילו מגנים את הנהג או כל צורה כזו או אחרת, ממש לא. אבל יש המון דברים שגם אנחנו בתור נהגים עושים שעלולים להראות מהצד כמו עבירות קשות מאוד, קחו את זה בחשבון.

השיימינג היום תפס תאוצה ממש קשה או תפנית לא צפויה.

נהגת ערסית לא פחות מחנכת נהג ערס עוד יותר ויוצאת צדיקה, הרשו לי לגחך.

תהיו בטוחים שהנהגת הזאת עוד תחנך אתכם בדרך, תצפור לכם, תגיד שעשיתם לה משהו, תצעק עליכם ודברים גרועים הרבה יותר שאנשים כמוה עושים, מאשר דיבור בטלפון, קחו לתשומת ליבכם.

פורסם (נערך)

למה להשחית על זה 410 מלים?! להלן תגובה ב-120 מלים (אורך טוב לקריאה ברפרוף) - קרא ולמד:

יש הרבה סיכונים בחיים שאנחנו פשוט חיים איתם מבלי לעשות משהו מיוחד בעניינם, לרוב כי הם יחסית זעומים. אף אחד לא הולך ברחוב עם קסדה מחשש שעורב לקח סכין נוצצת ובזמן מעופו ישמוט אותה מגובה והיא תיפול בדיוק על קודקודו של אדם.

במקרה של הסיכון בדרכים (כמו שהוא כיום), הוא הרבה אבל הרבה יותר מובהק ולכן לא נכון להשלים איתו אלא יש לעשות בזמן נהיגה כל מה שאפשר כדי לצמצם אותו. כן, אי אפשר להעלים אותו, אבל כמה שרק אפשר להקטין אותו - שווה.

אם להשתמש בדוגמה שלך, אז לא, לא פשוט שולפים את המסטיק מהתא אלא עוצרים (ברמזור או בצורה יזומה) כדי לעשות את זה. להגיד לעצמך ש"נו, יש דברים יותר מסוכנים אז זה בסדר" - לא באמת עוזר לאף אחד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש סיכונים הכרחיים ויש סיכונים לא הכרחיים.

כשאנחנו לוקחים סיכונים לא הכרחיים (מבט לטלפון, לוקחים מסטיק, עקיפה מסוכנת וכו') זה מטומטם, ברמה האבולוציונית.

למזלנו לא תמיד הטבע מצליח לברור אותנו החוצה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
למה להשחית על זה 410 מלים?! להלן תגובה ב-120 מלים (אורך טוב לקריאה ברפרוף) - קרא ולמד:

יש הרבה סיכונים בחיים שאנחנו פשוט חיים איתם מבלי לעשות משהו מיוחד בעניינם, לרוב כי הם יחסית זעומים. אף אחד לא הולך ברחוב עם קסדה מחשש שעורב לקח סכין נוצצת ובזמן מעופו ישמוט אותה מגובה והיא תיפול בדיוק על קודקודו של אדם.

במקרה של הסיכון בדרכים (כמו שהוא כיום), הוא הרבה אבל הרבה יותר מובהק ולכן לא נכון להשלים איתו אלא יש לעשות בזמן נהיגה כל מה שאפשר כדי לצמצם אותו. כן, אי אפשר להעלים אותו, אבל כמה שרק אפשר להקטין אותו - שווה.

אם להשתמש בדוגמה שלך, אז לא, לא פשוט שולפים את המסטיק מהתא אלא עוצרים (ברמזור או בצורה יזומה) כדי לעשות את זה. להגיד לעצמך ש"נו, יש דברים יותר מסוכנים אז זה בסדר" - לא באמת עוזר לאף אחד.

לא....

פורסם (נערך)

מה לעשות? אתה צריך להתקדם לשלב שבו אתה אמור להבין, להפנים ולהיות שלם עם העובדה שסביבך פועלים בני אדם, אשר טועים ומתנהגים באופן שבו הם מתנהגים.

כן, בשביל זה יש ביטוח, כן יש אנשים שהם יהיו בשיקום לאחר תאונה, כן יהיו כאלו שייהרגו, כן יהיו כאלו וכאלו וכאלו, מה ניתן לעשות? לנסוע ולירות בכל אחד שלא מחזיק 2 ידיים על ההגה ומסתכל קדימה כמו רובוט?

...

לגבי הקטע עם האופנוע שכתב מעליי שנפגע, זה יכל להיות רכב שייפגע גם כן או רוכב אופניים, מידת הנזק שונה פשוט אבל הפגיעה היא אותה פגיעה במידה והייתה מתרחשת.

עשה לי טובה. זו לא טעות תמימה של נהג נורמטיבי. הוא לא 'התבלל בגלל הוויז'. זו התנהגות של אפס שאין בילתו על על הכביש. זה ניכר גם ב'תיקון' שביצע וגם בתגובה שלו להערה. למה מי היא שתעיר לו?!

אתה כתבת שהנה היה בסדר, ותיקן את הטעות כמו שצריך בלי לסכן אף אחד.

אחזור שוב: לא נכון!

הפעם לא קרה כלום. בפעם הבאה יעבור רוכב אופנוע ויהרג. או שתעבור משאית 15 טון ותקפל את הדביל סביב התמרור הקרוב.

אבל למי אכפת. בשביל זה יש ביטוח.

הביטוח מעלים את הכאבים, את החיים שנעצרו לחצי שנה, את הצלקות הענקיות, את הקריירה שנפגעה ואת התכניות לעתיד שהלכו לפח.

תאונות קורות ויקרו, נכון?

לא מתייחס לנהגת שהעירה לו. לא אכפת לי שתנסה לתקן את העולם עד מחר. אבל אתה חייב להבין שהוא כן מסכן חיים ולא מדובר בשיימינג של מישהו שעקף בתור למכולת.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי audiR8

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

פשוט מרתיח את הדם. פונה ימינה מכשיש שמאלה בלבד כשלרכבים מימין יש ירוק (!!) וכמעט דורס הולכת רגל או לפחות עושה לה טובה שנתן לעבור.

כי לבזבז חצי דקה מהחיים ולעשות פרסה בעוד 100 מטר זה לחלשים.

אתה חושב שהוא קנה ב.מ.וו סדרה 7 חדשה כי הוא מרבה לציית לחוק, או בגלל ערכי המוסר הגבוהים שלו? :roll:

פורסם
נכון שבשני המקרים מדובר בעבירה, אבל במקרה הראשון הולכי הרגל עמדו מלכת. נכון שלשון החוק המתוקנת היא שיש לעצור ולתת להם לחצות ובמקרים רבים זה גם הדבר העדיף בטיחותית, אבל עדיין - נורא, זה לא.

במקרה השני, נכון שאסור (וברוב המקרים אף מסוכן מאוד) לעקוף על מעבר חציה, אך במקרה זה הולכי הרגל כמעט והשלימו את חצייתם בלאו הכי. שוב, עבירה - כן. מסוכן - לא ממש.

אולי אתה מכיר חוקים אבל בהחלט לא בני אדם.

בן אדם מכופף חוקים לאט לאט יותר ויותר.

ככה שני הדבילים האלו וכל שאר המצולמים הגיעו לאן שהגיעו.

אז:

נורא - ברור.

עבירה - ללא שום ספק.

מסוכן - בהחלט!

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הכי כיף להגזים.

יצאת מהמקום עם קצת עשן מהצמיגים? שלילה לנצח.

לא שמת לב שהרמזור התחלף לירוק? מאסר עולם.

שכחת לאותת ב2 בלילה כשהצומת ריק? תא גזים.

לא מתייחס לנהגת שהעירה לו. לא אכפת לי שתנסה לתקן את העולם עד מחר. אבל אתה חייב להבין שהוא כן מסכן חיים ולא מדובר בשיימינג של מישהו שעקף בתור למכולת.

אנשים כמו הנהגת הזו גרועים לא פחות מהמפגר שהתבלבל עם הוויז/חיפש מסטיק בתא כפפות/נתפס לו המה-שמו בריץ'-רץ'. הסתומה הזו מפנה את כל הריכוז שלה כדי לחנך מישהו ולהרגיש טוב עם עצמה ולא נשארים תאי מח שישגיחו מה קורה בכביש סביבה.

אתה חושב שהוא קנה ב.מ.וו סדרה 7 חדשה כי הוא מרבה לציית לחוק, או בגלל ערכי המוסר הגבוהים שלו? :roll:

מה הקשר בין רמת המוסר שלו לסוג הרכב?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה הקשר בין רמת המוסר שלו לסוג הרכב?

אני באמת צריך להסביר לך סטיגמות על נהגי ב.מ.וו? כל מקרה, זה היה בצחוק.

פורסם

כמה חבל שהגאטסו אינן מצלמות always-on, אלא דרוכות לולאות בלבד (עד כמה שאני יודע, יתכן שאני טועה). אם כן, אולי המשטרה יכולה לאתר את המקטע הזה מהצומת על סמך התאריך והשעה של זה שמצלם ולשלוח לעבריין הזמנה יפה לדין.

פורסם (נערך)

אוטומטיק - אמנם אתה מוביל דעה - אבל לאן אתה מוביל ואיזה דעה.

הנהג המצולם מסוכן. במיוחד הסטיה שלו שמאלה. התבלבל בגלל הויז? אז מה. סע עד המעגל\פרסה החוקיים הקרובים וחזור. תאמין לי שכבר נסעתי עשרות ק"מ בגלל בלבול של נווטן זה או אחר, כדי לחזור בדרך חוקית.

אם המסטיק שלך חיוני? יש לך סדרי עדיפויות מעוותים לחלוטין. מילא שאתה מוכן למות בשביל המסטיק, אבל למה לקחת אתך עוד אנשים?למה לדבר בטלפון אם זה מוציא אותך משליטה ברכב?

מה לעשות? אתה צריך להתקדם לשלב שבו אתה אמור להבין, להפנים ולהיות שלם עם העובדה שסביבך פועלים בני אדם, אשר טועים ומתנהגים באופן שבו הם מתנהגים

זו בדיוק הסיבה שבגללה אתה חייב להיות מרוכז בנהיגה. אתה משלים עם נטילת סיכונים לא סבירים באופן מכוון. יש הבדל בין מי שהציץ במראה הימנית ופספס משהו שהתרחש משמאלו לבין מי שאיבד את ההתיחסות לדרך בגלל המסטיק\טלפון\סיגריה. זה שהציץ במראה יחזור מיד לראות מה קורה בשאר שדה הנהיגה שלו, זה שמתעסק במסטיק ירצה גם לשלוף אותו מהאריזה, ולהשליך את האריזה לפח (או מהחלון) ולהתחיל ללעוס. מן הסתם מדובר במישהו שלא מסוגל ללעוס ולכת באותו זמן ובודאי שלא לנהוג.

לגבי המצלמת - טוב, מישהי שצועקת לעצמה "יש לי מצלמה, יש לי מצלמה", כאילו הערס שומע אותה, מעידה בעיקר על טפשות. בתקוה שהטפשות לא תענש בעונש מוות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...