Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא צריך להגזים, בסך הכל לחץ על הגז. אולי הפריע טיפה למנוחת השכנים אבל לא עשה שום דבר מסוכן.

מה לגבי איבוד שליטה?

מה לגבי נהיגה אחראית בסביבה עירונית?

רוצה להשתולל?

סע למסלול מירוצים או לכבישים נטושים.

פורסם

אבדן שליטה בהאצה בקו ישר?

הבעיות שאני רואה עם הנהג הזה:

זינק מהר ומיד עם התחלפות הרמזור - מסוכן!

נתן ״דוגמה״ רעה למשתמשי הדרך מסביבו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מה לגבי איבוד שליטה?

מה לגבי נהיגה אחראית בסביבה עירונית?

רוצה להשתולל?

סע למסלול מירוצים או לכבישים נטושים.

אתה לא צריך לצטט את ההודעה שמעליך.

הוא לא איבד שליטה ולא עשה שום דבר מסוכן, בסך הכל רעש וצילצולים.

שוטר היה נותן לו קנס על נהיגה לא זהירה כי כך לא מתחילים נסיעה מעמידה אבל בטח שלא שלילת רישיון כמו שכתבת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה שאני לא מבין זה מה לעזאזל הטעם בלעשות את זה בתוך העיר. בשביל להגיע לרמזור הבא שתי שניות מוקדם יותר?

אם היה עושה את זה ביציאה מרמזור בבינעירוני, ניחא; עדיין מטומטם, אבל אפשר איכשהו להבין. אבל בתוך העיר? וואט דה פאק?

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

אנשים כאן שוכחים שיש אנשים שאוהבים ריגושים כאלו ואחרים.

אל תשכחו שגם אתם, בני אדם בסופו של דבר.

נכון, מנסים לשמור על תרבות מסויימות אבל עדיין, מדי פעם כן רוצים ללחוץ על הדוושה ומדי פעם כן רוצים להאיץ מהר.

קצת מגזימים בנושא.

אפשר לההרג בחציית מעבר חציה כיום, שום דבר מיוחד כן? בואו נהיה ריאליים.

פורסם (נערך)

לא מבין מה הדוגמה של חצית מעבר חציה קשורה.

מה שכן, אין ספק שיש מקום להאיץ בחוזקה בכביש, תלוי מתי ואיפה. העניין הוא שזה יהיה בטוח.

יש מקרים ששימוש נדיב בכוח המנוע מסייע לבטיחות, למשל בהשתלבות בתנועה מהירה יותר או בנטרול הגרר המושרה בכביש המפותל.

הרי ברור שמישהו שנוסע בקו ישר לא ייתקל בשום מכשול בחיים ואין סיכוי שהוא יאבד שליטה על הרכב.

איבוד שליטה זה מונח מאוד כללי. אדם יכול להאיץ בקצב כזה שהוא לא יהיה מוכן להפתעות בכביש, כמו שהערתי לגבי האפשרות שמישהו יעבור באדום בסמוך לרגע התחלפות הרמזור.

אבל, במשמעותו המצומצמת, מדובר על איבוד שליטה דינמי שנגרם עקב חריגה ממגבלות מעטפת הביצועים. במקרה של האצה, הסיכון לאבדן שליטה כזה הוא מוגבל כי:

1. מערכת ההינע היא, כמעט תמיד, המערכת החלשה ביותר ברכב ויכולתה לייצר כוח דועכת במשך ההאצה עקב עליית המהירות. ולכן הסיכוי לבעיות משיכה (שאינן רגעיות) - נמוך, בעיקר בכביש יבש, ברכב חדיש ובקו ישר.

2. בעיות משיכה בקו ישר יובילו לפרפור גלגלים נטו. לכל היותר תהיה משיכה מסוימת לאחד הצדדים אבל זה ירוסן ברגע שהנהג ירפה קצת.

3. יש בקרות משיכה בעולם.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
הנה אחד שלבטח יסכים -

כן, כי התוצאה של האצה מעמידה באיביזה 1.2 זהה לחלוטין לתוצאה של נסיעה ב180 קמ"ש ב135 עם בקרות כבויות על כביש מוצף.

Hooray logic!

Sent from my MI MAX using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

זו לא האצה בקו ישר, זה נסיון כושל של נהג בעל עיוורון מרחבי לעבור נתיב.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
1:56 עובר שם חזיר בר לא ראית אותו או שאני מדמיין?

היה גורם לטוטלוסט.

בצד ימין?

זה לא חזיר בר, זה בן אדם שנופף לי לעצור.

וכן לא ראיתי, הוא הפתיע אותי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...