Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי אחד כזה בקיבוץ, על השמשה האחורית יש את הסטיקר BABY ON BOARD... ואכן כך היה, ילד כבן שנה וכמה חודשים יושב על הברכיים ומשחק עם ההגה :/

פורסם
נו שיין... 15 קמ"ש כשההורה תכלס על כל הדוושות וגם מחזיק את ההגה. לא צריך לעשות מכל ארנב פיל ולהיות יותר צדיקים מהאפיפיור.

מתי היית שם בפעם האחרונה? אף אחד לא נוסע "15 קמ"ש“. וההורה גם מסתכל במראות? ומרוכז 100 אחוז בנהיגה?

פורסם

נוסע קבוע על כביש 57. מזמן שלחתי סרטונים למשטרה על הערבים שמסיעים פועלים בתשלום ונוהגים כמו חלאות, עוקפים מהשוליים, חותכים בצמתים, עוברים באדום. אף אחד לא רצה לשמוע, אף אחד לא צייץ, לא שמעתי מהם, כלום..

רק שמישהו כמעט נדרס למוות והם מסכנים את כל מי שבסביבה שלהם העניינים מתחילים לזוז.

חבל שלא קוטעים את הדברים האלה מהשורש לפני שהם מתפתחים.

ואני לא מדבר על זה בכלל שכאשר מנסים לדבר איתם הם צועקים, מקללים, יורדים מהרכבים, מאיימים.... בקיצור כל מה שרואים בסרטון!

פורסם

זוכרים לפני כמה מאות עמודים היה פה סבאל'ה עם אוטו ירוק שהחליט לעשות פרסה באמצע כביש מהיר?

אז הנה עוד אחד http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4867457,00.html

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שני דברים:

1. בן 60 הוא אולי סבא אבל האמירה שלך "סבאל'ה" מציגה איזה קשיש שכבר בקושי מתפקד קוגניטיבית ופיסית היא לא לעניין.

2. ראיתי את הידיעה ותהיתי אם מדובר בחוסר תשומת לב מצער או פשוט חלק מסגנון הנהיגה (ולא רק נהיגה) שרווח בארץ, כזה שמתעלם לחלוטין מהסובבים. כל אחד עושה מה שבא לו, מתי שבא לו ושימות העולם.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

חבל שלא מלמדים נהיגה אלא לעבור טסט בארץ.

במידה וקורה דבר כזה, נהג האוטובוס צריך לבלום ולהמשיך באותו כיוון ללא סטייה.

ככה גם הם היו יוצאים רק עם פציעות וגם אם מישהו מגיע בנתיב ממול הוא לא היה נפגע סתם.

פורסם

זה כבר מעבר ללימוד נהיגה.

כדי להתגבר על האינסטינקט של הפניית ההגה שמאלה בבלימה יש צורך לתרגל בלימות חירום.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
חבל שלא מלמדים נהיגה אלא לעבור טסט בארץ.

במידה וקורה דבר כזה, נהג האוטובוס צריך לבלום ולהמשיך באותו כיוון ללא סטייה.

ככה גם הם היו יוצאים רק עם פציעות וגם אם מישהו מגיע בנתיב ממול הוא לא היה נפגע סתם.

אני לא חושב שנהג האוטובוס חשב שהרכב יחתוך אותו וינסה לבצע פרסה אלא להשתלב לנתיב נסיעה, ואז סטייה שמאלה הייתה מצילה את המצב.

ברוב המקרים שרכב עומד בשוליים או פתאום נכנס לך לנתיב הוא ישתלב לנתיב נסיעה ולא יבצע פרסה אז הרבה יותר נכון לסטות שמאלה.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

פורסם (נערך)
ברוב המקרים שרכב עומד בשוליים או פתאום נכנס לך לנתיב הוא ישתלב לנתיב נסיעה ולא יבצע פרסה אז הרבה יותר נכון לסטות שמאלה.

במצב חירום, כמעט תמיד מוטב להתחיל בבלימה ורק אז לבצע פעולת התחמקות:

הורדת מהירות קונה לך עוד זמן תגובה.

אתה נותן לנהג האחר (או חיה או הולך רגל) זמן לזוז מדרכך או להאט.

זמן התגובה הכולל לבלימה קצר יותר כי הפעולה יותר פשוטה.

הורדת המהירות מסייעת להצלחת התמרון.

בלימה חזקה מקהה את ההיגוי, דבר רצוי בתמרון במהירות גבוהה.

אם עדיין פגעת במשהו (או נאלצת לפגוע) זה לפחות יכאב פחות.

המקרה היחיד שבו עדיפה חמיקה במצב חירום הוא אם אין לך מספיק מרחק לעצור אך יש לך נתיב מילוט אפשרי אחד שיש בו תנועה מאחוריך אשר, במידה ותבלום חזק, תדביק אותך ולא תאפשר לך לחמוק.

זה מצב מאוד נדיר, כי ברוב המקרים אם אין זמן להוריד מספיק מהירות אז גם אין זמן לחמוק, במיוחד ללא האטה. במצב כזה אתה הרי תבלום כדי שזה לפחות לא כל כך יכאב.

באותה מידה, ייתכן גם מצב שתוכל לבלום ועדיין להצליח לחמוק כי הרכב בנתיב הסמוך לא רק ידביק אתך אלא גם יחלוף על פניך ותוכל לעבור נתיב אחריו.

כמובן שיכולה להיות תנועה הישר מאחוריך בזמן הבלימה שתפגע בך מאחור, אבל אם לא דאגת לנהוג לאט יותר מראש בשל כך אז אין לך מה לעשות ועדיין עדיף שתבלום כדי שהפגיעה העיקרית בחזית תהיה פחות חזקה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני לא חושב שנהג האוטובוס חשב שהרכב יחתוך אותו וינסה לבצע פרסה אלא להשתלב לנתיב נסיעה, ואז סטייה שמאלה הייתה מצילה את המצב.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

תסכים איתי שפגיעת צד היא הרבה יותר קטלנית מפגיעת חזית-אחור.

אז זה יכול להציל את הבא בנתיב הנגדי ממוות במידה ויש שם רכב.

חוצמזה, כמו בהמון מקרים - למה לערב גורמים לא קשורים?

אם מישהו נכנס לך לנתיב ואתה סוטה ופוגע במישהו אחר לאותו כיוון נסיעה או כיוון נגדי - למה?

לא חסרים מקרים (בייחוד מרוסיה) שבו הנפגע העיקרי דווקא היה אחד שלא קשור לסיטואציה.

מישהו נכנס לך לנתיב - הוא ישלם מחיר ולא חף מפשע שסתם עבר שם.

דוגמא טובה שהעליתי לפני כמה שבועות:

קפוץ לשניה 50 - אם לא הייתי בולם והמשאית היתה נכנסת בי והבן שלי ואני (שהיינו ברכב פה) היינו נפגעים:

למה?

כי יש נהג משאית מטומטם ואישה מפגרת שנדחפה לו?

איך אני אשם בטימטום שלהם בדיוק?

פורסם (נערך)

הבעיה של אנשים כמו נהג האוטובוס וכמו נהג המשאית בדוגמה שלך, היא שהם (כמו רוב הנהגים) מאוד מהססים, מסיבות שונות, לבלום בחוזקה ולכן הם בוחרים להשתמש בהגה וזו, כפי שביססנו, טעות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בריטניה או מדינת ישראל?

אפילו עקיפות מבצעים כמו בריטים.

סרטון שנזכרתי שקיים אצלי לאחר עוד נסיעה בכביש 22 בו זה המצב השגרתי.

יש שמגדילים לעשות ונוסעים נגד כיוון התנועה, קרה לא פעם :roll:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...