Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לפני יומים נסעתי עם הרכב הנ"ל ותוך כדי עמידה פתאום הטורים התחילו לרדת עד שנכבה המנוע.

איכשהוא הצלחתי לחנות, ניתקתי את המצבר בערך לשעה וחצי, חזרתי נסיתי להניע קצת שיחקתי עם הגז

והטורים התייצבו האוטו נסע מצוין. היום בלילה באתי להניע אחרי שכל היום לא הדלקתי את האוטו,

והבעיה חזרה עמדתי ככה עם רגל על הגז עד שהאוטו התחמם ואז הוא נסע כרגיל,

מה יכולה להיות הבעיה לדעתכם?

נ.ב. בתחילת השבוע עשיתי עדכון תוכנה לגיר במוסך מרכזי. כמו כן בשתי הפעמים שקרתה התקלה האוטו היה

עם קצת פחות מרבע מיכל דלק לא נדלקה נורת הדלק, האם זה יכול להיות קשור?

תודה מראש ושבוע טוב.

פורסם

אין קשר בין עדכון תוכנה למחשב גיר לבין התקלה שלך..

לפי מה שאתה מתאר זה יכול להיות לחץ דלק נמוך או מצערת מלוכלכת..

היית במוסך המרכזי בבני ברק?

פורסם

המצבר באוטו כמעט חדש הוחלף באוגוסט. ולא הייתי במוסך בבני ברק אלא במוסך סיטרואן בירושלים.

היום בבוקר האוטו הניע רגיל, נסעתי נסיעה קצרה ואחרי כעשר דקות באתי להניע ולא הצלחתי עד שעמדתי

עם רגל על הגז עד שהאוטו התחמם ואז הטורים התייצבו והאוטו נסע רגיל, אחרי הצהרים בחזור האוטו הניע רגיל,

ובערב שוב לא הניע.אשמח לקבל עזרה.

פורסם

עדכון. הגעתי למוסך אופיר בירושלים הם בדקו את האוטו במחשב הופיעה תקלה בחיישן מהירות,

הפלא הוא שהחיישן מהירות עובד מצוין, בכל אופן הטכנאי אמר שלא נראה לו שזה הבעיה

אלא נראה לו שהבעיה במנוע צעדים, מכיון שלא הופיעה במחשב תקלה במנוע צעדים הנחתי שהוא לא נשרף

אלא רק התמלא לכלוך, אז יצאתי משם ופתחתי את בית המצערת ואכן היה שם שחור משחור,

כמובן שפירקתי את בית המצערת ניקיתי אותו היטב, גם פירקתי את המנוע צעדים ניקיתי אותו החזרתי הכל

והאוטו מניע הכל מצוין, חבל שלא חשבתי על זה לבד,

השאלה שלי עכשיו א. מה זה יכול להיות שמופיעה במחשב תקלה בחיישן מהירות והוא עובד מצוין?

ב. האם זה בעיה לינסוע ככה או שזה דחוף לתקן?

פורסם
עדכון. הגעתי למוסך אופיר בירושלים הם בדקו את האוטו במחשב הופיעה תקלה בחיישן מהירות,

הפלא הוא שהחיישן מהירות עובד מצוין, בכל אופן הטכנאי אמר שלא נראה לו שזה הבעיה

אלא נראה לו שהבעיה במנוע צעדים, מכיון שלא הופיעה במחשב תקלה במנוע צעדים הנחתי שהוא לא נשרף

אלא רק התמלא לכלוך, אז יצאתי משם ופתחתי את בית המצערת ואכן היה שם שחור משחור,

כמובן שפירקתי את בית המצערת ניקיתי אותו היטב, גם פירקתי את המנוע צעדים ניקיתי אותו החזרתי הכל

והאוטו מניע הכל מצוין, חבל שלא חשבתי על זה לבד,

השאלה שלי עכשיו א. מה זה יכול להיות שמופיעה במחשב תקלה בחיישן מהירות והוא עובד מצוין?

ב. האם זה בעיה לינסוע ככה או שזה דחוף לתקן?

התקלה של חיישן סיבובי מנוע מופיע כתוצאה לוואי של סיבובי סרק לא סדירים\כיבוי מנוע לא מתוזמן עקב כשל במייצב הסרק או בבית מצערת ממונעת או של כשל בחיישן עצמו,או בחיווט.

פורסם

יש לי תקלה דומה בסיטרואן C5 2006 2.0 .

הייתי היום במוסך, אשר בדק עם סורק תקלות (שיש גם לי) והופיעו אותן תקלות בסורק שלו ושלי.

אני פשוט לא יודע לפענח את מספר התקלה.

בכל מקרה מספרי התקלות הן:

P0170

P0597

P0011

P0012

P0172

P0420

המוסך טוען שיש התראה על "מערכת עשירה" בדלק וכל התקלות הללו נובעות מחיישן שאני לא זוכר בדיוק את שמו, והוא נמצא בצמוד ל COIL.

הבנתי שזה החיישן שאחראי לתזמון המנוע.

הוא הזמין היום את החיישן מהמוסך המרכזי שלי סיטרואן ואני אמור להרכיב אותו מחר.

המחיר שהוא גובה על הכל זה 650 ש"ח - נראה לי קצת יקר, אבל אני מקווה שיפתור את הבעיה.

פורסם

האם התזמון נבדק?האם אין בעיה בלחץ דלק?על פי התקלות, האם הלחץ הדלק תקין יכול להיות שהחיישן למבדא עליון תקול ויש גם תקלה של הממיר הקטליטי של הזדקנות.

האם הרכב מקרטע בתאוצה?

פורסם
האם התזמון נבדק?האם אין בעיה בלחץ דלק?על פי התקלות, האם הלחץ הדלק תקין יכול להיות שהחיישן למבדא עליון תקול ויש גם תקלה של הממיר הקטליטי של הזדקנות.

האם הרכב מקרטע בתאוצה?

הרכב לא מקרטע בתאוצות. הוא דווקא עובד ממש חזק. תזמון לא נבדק ולא ידוע לי על בעיה בלחץ דלק.

הרכב עבר ראש מנוע לפני כשלושה חודשים. לאחרונה הופיעה התקלה בה הרכב מגמגם עד שהוא נכבה בדקות הראשונות של ההנעה - לאחר מכן לא מרגישים בבעיה כלשהי.

כמו כן, מידי פעם בסוף נסיעה כשאני מחנה את הרכב (הטורים חוזרים להיות נמוכים) אני מקבל התראת לחץ שמן מנוע נמוך.

פורסם
ושמן במנוע יש, אני מניח? באיזה אתה משתמש?

שמן - כמובן שיש.

אני לא יודע בדיוק איזה שמן כרגע - לא הוספתי שמן בכלל מאז ראש מנוע לפני כשלושה חודשים ואני לא יודע איזה שמו לי.

פורסם

לפי קודי תקלות שיש לך, יש מספר בעיות ברכב:

P0420 - הממיר שלך החזיר את נשמתו לבורא. בדרך כלל הם מתפרקים, ואם תסתכל לתוך הממיר כשתפורק, תראה שאין כוורת בכלל בתוך האגזוז. שום תוסף לא יחזיר אותה.

לגבי P0170 וP0172 - יש לך תקלה בתערובת דלק. בדרך כלל זה חיישן חמצן עליון, אבל יש לך גם את התקלות P0012 ו P0011 שזה מראה שהטיימינג לא מכוון, אז צריך לבדוק את הטיימינג. אם תקין, אז זה חיישן חמצן עליון.

יש לי הרגשה שהטיימינג שלך מפוספס בשן אחת או שניים (קל מאוד לפספס במנועים האלה, בייחוד אם לא משתמשים בציוד היעודי)כאשר עשו לך את הראש מנוע.

לגבי הכבוי של האוטו, יכול להיות שזה בגלל הטיימינג שמפוספס. אם הטיימינג תקין, נקוי מצערת, עדכון תוכנה להזרקה, וביצוע תהליך לימוד לפי הספר למערכת ההזרקה.

לגבי התרעת לחץ שמן- הייתי בודק האם זה נובע מסיבובי מנוע מאוד נמוכים, מהסיבה שהמנוע רוצה להיכבות, או שאולי באמת יש בעיית לחץ שמן כתוצאה מחוסר שמן או במקרים גרועים מסננת שמן באגן שמן סתומה.

הבעיה האחרונה מצריכה התייחסות רצינית, כיוון שאי טיפולה, יכולה לגמור את המנוע.

אסי

• תוכן חדש...