Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ב"ה אחרי התעניינות רבה בפורום וגם לא מעט שאלות הצתמצתי לשתי אפשרויות: סויק ואימפרזה

נתחיל מהחלק החשוב בשבילכם - תקציב, שהוא כ20K עם גמישות עד כדי 26K ואם תשכנעו אותי שבאת כדאי אולי נסחוט עוד כמה גרושים.

עכשיו מה שחשוב לי באוטו:

התנהגות - תגובה מהירה וחדה(לכל פעולה בדגש על היגוי), יציבות בזמן בלימה ובמהירות גבוה כמובן, שינוי כוון מהיר ושמירה על איזון (העברות משקל?) גם בטלטול, וכמובן אחיזה :)

בטיחות - עם כל הכבוד לביטחון עצמי, הנאה ודמיונות, אני לא רוצה להרוג את עצמי.

דלק - לא יעצור אותי, אבל אם אפשר לשלב כיף עם חיסכון אז אדרבה.

מרווח - לא רלוונטי במיוחד.

כוח - חשובה לי יותר ההתנהגות, אבל אם ההבדל משמעותי אז אשמח להרגיש שיש לרכב מה להציע.

אמינות ואחזקה - למיטב ידיעתי אין הבדל גדול אבל בכל זאת סטודנט אז חשוב לי לדעת, כנ"ל ביטוח.

תיבת הילוכים - אני מפקפק באפשרות למצוא ידנית שמורה אך זה בכל זאת סוג של אידיאל מבחינתי, אם אתם בפקפוק שלי, אשמח לחוות דעת על התיבות האוטומאטיות מבעלי ניסיון.

אני מוכן גם להצעות לרכבים שלא עלו לי בראש ולדעתכם יתנו תמורה טובה

תוך כדי כתיבת הדרישות מהרכב, הסובארו הלכה והתגמדה בעיניי, אבל עצם ההתעקשות של סובארו על מנועי בוקסר נמוכים והנעה לארבעת הגלגלים מעידים בעיניי על מחויבות מסויימת של היצרן להתנהגות, עם זאת היא זוכרה לי כרכב מרוכך יחסית שבנוי למשפחות ממוצעות.

אם מישהו יכול להסביר לגבי הדגמים השונים של הסובארו (גרנד לאונה, ניו אייג', יש עוד אחד?) וגם על הסיויק, נפח מומלץ, שנתונים מומלצים, מרכב...

תודה רבה לכל מי שיתן מזמנו כדי לעזור, ההכוונה שלכם חשובה לי כי אני באמת די אבוד פה, אני יודע מה אני רוצה ויש לי ניסיון כביש אמנם מועט(שנה) אך למדני מאוד אבל לא התמצאות רחבה וניסיון על מגוון גדול של רכבים. ואשמח גם אם תמקדו אותי אפילו עד לארבעה אפשרויות ואת ההשוואה האמיתית אעשה בעצמי בשטח.

פורסם

שני הרכבים שהצעת הם מסגמנט המשפחתיות.

הדגש בהם הוא ממש-ממש לא לספורטיביות, התנהגות, והנאה מנהיגה - אתה לא בכיוון בכלל.

אם אתה סטודנט שנוסע לבד ברכב, בשביל מה לך רכבים כאלה גדולים?

נ.ב - כל הכבוד על הכותרת :lol:

אלי.

פורסם

ברור לי שהרכבים משפחתיים יפניים ועל פניו לא אמורות להיות ספורטיביות

אם בתקציב הזה יש לך משהו ספורטיבי אמיתי ושלא יתפרק אני אשמח לשמוע...

כרגע הפשרה היחידה שמצאתי היא רכב אמין ונפוץ שיש לו נטיה לדינמיות על פני המתחרות, אם ייש רכבי האצ'בק קטנים וזריזים שיכולים לתת שימושיות והנאה כאחד מה טוב אבל מי הן אותן האצ'יות??

פורסם

שמע, הייתה ברשותי כשלוש שנים הונדה סיוויק 2002, ספוריטיבית היא לא הייתה. :roll:

אם אתה מתעקש על ה1600-יפני-משפחתי, לפי דעתי האפשרות הטובה ביותר היא דווקא המיצובישי לנסר, בדור הקודם.

לא מבריקה בכלום, אבל אמינה מאוד ולכל הפחות יש לה מראה ספורטיבי, גם אם אין לזה כל גיבוי ממשי בשטח.

מה לגבי הפג'ו 206GTI? - מהנה מאוד, 140 כ"ס, צעירה וספורטיבית.

פורסם

ממה שאני יודע(ואני לא ממומחי הרכב פה אלא רחוק מזה), האימפרזה בגירסה הנורמטיבית משפחתית, לא תתן לך שום הנאה מנהיגה ובטח לא איזה מנוע שיודע לתת בגז. דווקא מהמקבילות לה בקטגוריה, היא בין הרגועות. מצד שני, נראה לי שהיא די בטיחותית וכמובן שאמינה.

פורסם

נשמע לך ריאלי עניין ה206?? מבחינת זמינות, מחיר, אחזקה... וד"א די ביאסתם אותי לגבי הרכבים שהיו לי בראש, ברור לי שהן לא נבנו במטרה לספורטיביות מדהימה אבל ממה שהיה ידוע לי הסיויק נחשבת לרכב חזק ויציב ומישיבה בסיויק של חבר דורש הסיויק הפגינה אחיזה ויציבות שהפתיעו אותי לטובה ביחס למה שציפיתי ממנה.

על כל מקרה אני סומך על מה שיש לבעלי ניסיון להגיד, אבל לאור הפירוט של הדרישות שלי הייתי מצפה מכם להצעות על רכבים שכן יענו עליהן, מישהו יכול לתת כוון?

פורסם

נראה שאתה "נעול" על יפנית משפחתית.

מאזדה 3 היא בעלת ההתנהגות הכי טובה בחבורה. אני לא יודע אם נכנסת בתקציב שהגדרת.

אם היית חושב בכיוון אירופה, הייתי ממליץ לך על פוקוס דור ראשון האצ'בק ידנית בלבד.

עדיפות למנוע 2.0 על מנוע 1.6 .

בהצלחה בבחירה

רענן

פורסם

אם היית חושב בכיוון אירופה, הייתי ממליץ לך על פוקוס דור ראשון האצ'בק ידנית בלבד.

בהצלחה בבחירה

רענן

ממש לא, לא נעול ובטח לא משפחתומטיות... אני חושב שדי הבהרתי את זה. אני עם ראש פתוח ואפילו נמשך לרכבים הנדירים יותר. הסיבה שהצגתי שתי "משפחתומטיות" היא שכרגע זה מה שאני הצלחתי למצוא כפשרה הכי הגיונית, הכוון שלי הוא יותר GTI, 159, לאון, אפילו רכבים בגדר אספנות כמו איזו מרצדס או מוסטנג ישנה... אבל אני משתדל להישאר ריאלי ולמצוא רכבים שיתנו לי הנאה מקסימלית אבל שאם אמצא אחת בתקציב היא עדיין לא תהיה שחוטה מרוטה ומתפרקת, כמו כן אני צריך לקחת בחשבון עלויות ביטוח, זמינות חלפים, מחיר תיקונים וטיפולים, תכיפות הטיפולים, דלק, בטיחות, ושאר הדברים המשעממים בעולם הרכב.... אם אתם באמת חושבים שיש הצעה הגיונית מהבחינות היבשות שמציעה גם הנאה אמיתית מהנהיגה ויכולות דינאמיות גבוהות אני מאוד רוצה לשמוע!!

אני גם מתכוון לשמור על האוטו הן חיצונית והן מכאנית על כל המשתמע וגם לא לחסוך על חלפים, צמיגים, וטיפולים בזמן, אני יודע להעריך רכב, אני אוהב רכב ואוהב נהיגה. אני פשוט לא מוצא אלטרנטיבות.

אולי יתאימו גולף 2000~2002?? איביזות כלשהן? לא עולות לי עוד אופציות כרגע... אבל אני רוצה להבהיר דבר אחד: התנהגות הכביש והיכולת הדינאמית של הרכב היא התכונה המרכזית שאני מחפש, עניין הקניה והאחזקה הוא סך הכל הכרח!

פורסם

בהצלחה בבחירה

רענן

באמת מעניין אותי מה גרם לך לחשוב שאני נעול על הבוקסות האלה...

פורסם
נשמע לך ריאלי עניין ה206?? מבחינת זמינות, מחיר, אחזקה...

ה-206 מכונית אמינה, זריזה ומהנה בהחלט לנהיגה.

לאחר מחשבה שניה, אולי גרסת הGTI לא מתאימה לך.

אבל הXS עם 110 סוסונים בריאים מאוד, וגיר ידני יתאימו לך.

מה גם שתוכל למצוא בתקציבך אחת בשנתון גבוה משמעותית מזה של היפנטומאטיות.

פורסם

יש למישהו עוד הצעות לרכב מעניין בסכומים האלה? משהו בסגנון של מיצובישי קולט רק עם ביצועים אמיתיים... קטן צעיר אבל עם אחזקה שפויה, אפשר להתפשר על דלק

• תוכן חדש...