Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגאן II 1.5 טורבו דיזל DCI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה עוד ניתן להוציא מרכבים כאילו שנת 2005-2007 שנמכרים עם 250K + ק"מ?

האם קנייה של רכב כזה תגרור חתונה עם המוסך?

הכוונה לקנות כזה רכב ולנסוע בו עד שימות כך כל שלא מעניין אותי פחת וכו אלא רק הוצאות על תיקונים.

האם יש אופציה אחרת של רכב עד 25K שח שיעשה בבינעירוני 1:20 או יותר טוב וידרוש מעט תחזוקה?

פורסם

אין אפשרות לדעת, כמה תצטרך להוציא על רכב כזה.

כמו שלא תוכל לדעת ב 100%, מה הסיבה שהרכב נמכר - אולי כי הגיע הזמן להשקעה רצינית.

אני אישית מאוד אוהב רכבי רנו DCI, והיתה לי קנגו עם מנוע כזה.

אבל אני לא חושב שזה הרכב המתאים למה שאתה מחפש.

25 אלף ש"ח זאת השקעה רצינית מדי בשביל "עד שימות".

ומגאן DCI מלא במערכות יקרות מאוד לתיקון\שיפוץ\החלפה.

אני מדבר על טורבו, מזרקים, משאבת הזרקה ועוד.

אני מציע לך לחפש מגאן כזאת עם קילומטראז' סביר בתקציב מתאים או להתמקד ברכבים פחות מסובכים ומנועים אטמוספריים.

יש לך סיטרואן קסרה 1.9 במחירי שחיטה - תוכל לנסוע עליו עד שהרכב ימות.

גם רכבי קבוצת פולקסוואגן עם מנעים SDI יעשו את העבודה.

יותר חלשים ויותר ישנים ממגאן, אבל גם יותר זולים בתיקונים.

אגב, גם מגאן DCI לא עושה 1:20 משולב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא ניתן לענות על שאלות כאלו, יכל להיות שתסע עוד 100K בשקט יחסית, ומאוד יכל להיות שלא. אגב 20K לליטר ממוצע זה בחלום, אולי בנסיעת סבתא ברכב ריק לאילת. תהיו מציאותיים, החיים זה לא מעבדה. מי שמוכר לך סיפור כזה מטעה ומשקר, תתרחק ממנו.

מניסיון, בממוצע אם תגיע ל 1:16 שחקת אותה. החיסכון בדיזל לעומת רכב בנזין מקביל הוא בסיבות 20% עד מכסימום 25%. לא יותר. לדעתי, לנהג לא מקצועי, הנסיעה בדיזל מהנה יותר בגלל המומנט הזמין (למי שאוהב), זה היתרון העיקרי ולאו דווקא החיסכון בדלק.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אז תתעורר מהחלום וזו המציאות. אם אין לך ניסיון ספציפי עם המנוע הזה בבקשה אל תכתוב דברים לא נכונים. רכבי מיני/משפחתיים עם מנוע דיזל/טורבו דיזל מגיעים לצריכת דלק הזוייה בהשוואה לגירסת הבנזין, בין היתר כי לרוב הם מגיעים גם עם גיר רגיל.

רכבים כמו פולו/פאביה TDI, סיטרואן C3, קיה ריו, קסרה ומגאן מציגות צריכת דלק שנעה סביב ה 1:20.

אחרי שזה נאמר אוסיף שלנהג יש משקל מכריע בתוצאה הסופית.

בשבוע שעבר רכשתי רנו מגאן 2007 עם המנוע הזה והדבר שמפתיע אותי הכי הרבה ברכב הזה הוא הצריכת דלק (ולא, אני לא סבתא..).

אחרי נסיעה של 800KM שרובה בדרך בין-עירונית הגעתי לצריכה ממוצעת של 1:22, ושוב אני לא נוהג כמו סבתא אלא במהירות התנועה בכביש ועוד קצת.. נוהג על כביש 6 והעליות לירושלים (שלעיתים עמוסות) בנוסף אני נוסע עם מזגן.

בתוך העיר הצריכה היא בערך 1:18 וזה בעיקר כי אני שם לב לצריכה הרגעית ולא מאיץ סתם (לפני רמזור, פול גז, שומר על הילוך נכון).

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תוכן חדש...