Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החוק שונה.

מותר לקטנועים לרכב בכביש מהיר.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מסכים עם מי שאמר שרוב האנשים פה הם כמו בת יענה טומנים את ראשם בחול

בניגוד לרוב האנשים פה , (גם אני לא מתחסד וגם אין לי בעיה להשחית רכוש של בן אדם שפגע ברכושי ) וכן אם מישהו שרט לי את הרכב הוא יקבל בחזרה שיבין איך אני מרגיש , כי מה לעשות אנשים פה מתנהגים כמו בריונים , וכמו כל בריון אם לא מתנגדים

זה נהיה יותר רע , ולטמון את הראש בחול ולהגיד שיהרוג את עצמו , לא תמיד עוזר כי לפעמים אותו בריון באמת הורג את עצמו ולוקח איתו משפחה של 5 נפשות .

לפני כמה חודשים רכב חנה בתוך התחת של הרכב של חברה שלי , והשאיר אותו ככה .

אני לא מדבר על חניה של קרוב או ליד , אלא כשהזזתי את הרכב ראיתי את הסימן שהוא השאיר טוב טוב גם על הרכב שלו .

5 דקות ושני מפתחות יות מאוחר , הוא כבר יחשוב על זה טוב טוב פעם הבאה שהוא יעז לעשות משהו כזה (ואם זה לא חינך אותו כנראה שיש לו בעיות אחרות ).

אני חושב שהבעיה היא באמת חינוך אבל לאף אחד לא ממש אכפת. ורוב הישראלים הם קופים . אז לא מבין למה הת'רדים האלו טובים רוב האנשים פה מטיפים פשוט להתעלם מהבעיה - ופה הבעיה האמיתית.

נ.ב בניגוד לחלק מהאנשים פה אני לא דתי אני לא סומך על זה שאת הלקח שלהם אלוהים ילמד אותם .

לגמרי ככה, בעיה של חינוך.

פורסם

:brickwall:

לגמרי ככה, בעיה של חינוך.

עין תחת עין, שן תחת שן - אחלה חינוך!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
יש לי פיתרון פשוט בשבילך, כשאתה מגיע לרמזור אל תעבור בין מכוניות...

נראה לי קצת מגוכח שאתה עובר על החוק (עזוב שזה הפך ללגיטימי), עוקף בין מכוניות ואז מתעצבן שהם פשוט ממשיכות בנתיב שלהן. זה מזכיר לי מקרה שרוכב קטנוע איטי במיוחד שנהג על כביש מהיר (שאסור לו אגב אאל"ט) והתעצבן על זה שעקפתי אותו מבלי לעבור לגמרי לנתיב השני.

לידיעתך יש גם מעברי חצייה ללא רמזור בתוך העיר, מכוניות נוסעות ולא עוצרות להולך רגל שחוצה מעבר חצייה ואף מאיצות. אני בטוח לא זה שעובר על החוק.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

סליחה, אני חשבתי שאתה מדבר בתור רוכב קטנוע משום מה ולא הולך רגל.

קבל את התנצלותי הכנה.

החוק שונה.

מותר לקטנועים לרכב בכביש מהיר.

זה חדש לי.

עד שנת 2008 הוגדרו קטנועים בנפח 50 סמ"ק ככלי רכב איטי שלא רשאי לנוע בכביש מהיר. בחודש פברואר בשנה זו, בוטלה התקנה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

המצב הזה, ביחד עם הצפיפות בכבישים גרמו לי להבין שאני כבר לא אוהב לנהוג. נותרתי אוהב רכבים, אבל לנהוג בארץ זה פשוט סבל. כל 100 מטר רמזור או כיכר, עם נהגים עצבניים וצפיפות.

שיפתחו את התחבורה הציבורית עוד ואנו ננהג רק בסופי שבוע.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

חששתי שהענין יתקבל כפשוטו, אבל קצת נמאס להתווכח בענין הזה ולכן השמטתי במקור את המשך המשפט שקרא : "...גם זה שלנו". מקווה שעכשיו הענין, לפחות מבחינתי, ברור.

פורסם

לפי מה שאני רואה הנשים בכביש יותר בהמות מהגברים :idea:

חסרות אדיבות,עוקפות בפראות ונדחפות לכל פינה פנויה.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

- בהחלט ניתן לזיהוי מחוץ לרכב. זה לא ודאי ולא מוחלט. אין שום עניין עדתי או שמות וכד'. כתבתי בתחילת תגובתי שזה לא שרשור בנושא רכב. אבל יכולת הזיהוי של אדם תרבותי בהחלט קיימת.

ההתנהגות של לא מעט אנשים בדרך שונה מהותית מהתנהגותם בנסיבות אחרות, וכמובן תלוי על איזה צד קמו בבוקר ומי הרגיז אותם באותו יום.

זה מצריך בדיקה סטטיסטית ותקנון לכל מיני משתנים, אבל האמת היא ששחורדיניות ב-SUV או אפילו קרוסאובר מפחידות אותי. באיזור שבו אני גר יש לא מעט כאלה וההתנהגות שאתה מתאר די מאפיינת אותן. עוד יותר מאפיינת אותן נטיה לחנות בכל מקום אפשרי ובלתי אפשרי, קרי על כל מדרכה ובכל מקום שבו הן חוסמות את המעבר.

מצד שני, הגעתי למסקנה העגומה שכנראה שאם אינך נוהג ב-SUV עם פגוש חזירים דינך נחרץ להדחק מהכביש. מצד שני, כבר שמעתי ען מי שהשתמש בפגושים מסוג זה כדי לטפל בחזירים על 4 גלגלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תכליל כמות הגברים היא אותו דבר בערך.

לפני כשבוע מיהרתי לנסוע לבית חולים ועצרתי בקניון לקנות מתנה לאמא שלי , בדרך לרכב נכנסה ברכב שלי בזמן שהוא עמד בחניה זקנה אנגלו סכסית מאוד נחמדה , שכל הזמן ניסתה לתרץ למה כולנו עם אחד , וכולנו צריכים לדאוג אחד לשני ואיך זה שבמקום ממנו היא באה אנשים יודעים איך לנהוג ,ו כמה רכב זה הבעיה הכי פחות רצינית אז למה להעביר את הפרטים שלה לביטוח . ברגע שהבינה שאני לא הולך לוותר , היא התחילה במשפטים כמו "במחשבה שניה זה לא אשמתי זה אשמתך אתה עמדת בצד ...... וכל מיני דברים הזויים .

ולבסוף קיללה אותי בכמה קללות עסיסיות על זה שאני לא מוותר לזקנה נחמדה כמוהה, בסוף אמרתי לה שאני מקווה שאלוהים יסלח על מה שהיא עושה לבן אדם שהולך לבלות את השבוע הקרוב עם אמא שלו במחלקה האונקולגית בבלינסון.

ואם יש לה מצפון אני מקווה שהיא למדה משהו מזה . -

ומפה גם רואים שאין קשה וזה לא מוגבל רק לששחורדיניות ב-SUV.

לגביי מי שהגיב פה על עין תחת עין ושן תחת שן , אולי יש בזה משהו אנשים צריכים להבין שיש מחיר לכל דבר שהם עושים , ולכן עליהם להיות יותר אחראיים.

פורסם
זה מתחיל בהורים (שהם בעצמם ילדים שמגדלים ילדים) שמגיל קטן מדברים חופשי ליד הילדים כולל קללות וצעקות, צוחקים שהילד נותן מכות במקום להגיד אסור, שהוא מגיע לבית ספר מחנכים אותו שלא להיות פראייר ולהחזיר, ששוטר זה מנאייק ולא דמות נערצת.

זה שמדינה שלמה מצאה כיוון של להיות כמה שיותר רדודים זה הכי הולך! (אני מזרחי בעצמי אז לא להיפגע) כמה שאתה יותר ״עמחה״ וסטייל עבריין אתה ה-גבר אבל אם אתה מנומס/מושכל ומתורבת אתה ״אשכנזי״ (שזה ממש הפך למושג לבדיחה/כינוי גנאי).

ולדעתי האשמים הגדולים ביותר המערכת המשפטית שלנו והשופטים במדינה שרואים אותה מתדרדרת מיום ליום למקום כמו הארלם, כל יום רצח ודקירות מריבות (כולם כמובן מאשימים את האלכוהול כי הוא כמובן המצאה של המאה ה21) ואפילו אם רצחת תשב כמות מינימלית של שנים ואחרי זה תחייה את חייך כאילו לא קרה כלום.

וזה במקרה של רצח, אם דקרת מישהו ולא עשית עבודה טובה והוא נשאר בחיים לא תרצה אפילו חודש אחד.

המחשבה הזאת בלבד מרתיחה אותי, כאילו שמישהו מחזיק סכין בכיס על מנת לצוד, או שלדקור אדם נהיה פה שווה משקל מגניבת מסטיק מפיצוצים ופשוט מעבירים את זה הלאה.

הענישה חייבת לקבל פרופורציות ולדעתי אפילו החזקת סכין עלייך צריכה להתבטא במאסר!

חבל שגם עכשיו שאני לקראת בחירות אף אחד לא מדבר על הנושא החשוב הזה, כי כאילו שלא חסרות לנו צרות אנחנו הורסים את המדינה הזאת בעצמנו.

כמה שאתה צודק!

מזמן הגעתי למסקנה שהסיבה היחידה להתנהגות כזאת היא החינוך מהבית. הכל מתחיל שם. שום עונשים כבדים לא יעזרו למזער את תופעות החוצפה, הביריונות וחוסר ידע בנהיגה. כל פעם מעלים קנסות, אבל זה לא עוזר. קנסות ועונשים זאת רק מעטפת חיצונית שיעילה למקרים נקודתיים. בשביל לשנות את הצב, צריך לטפל בשורש הבעיה - חינוך בבית וזה כנראה בלתי אפשרי. אי אפשר להכנס לכל הבתים ולהכריח את כולם לעשות משהו. לדעתי זה קרב אבוד במדינה הזאת.

מה שעוד שמתי לב - המון מפירי חוק וחוצפנים בכביש דווקא לא הערסים שכולם חושבים עליהם אלה דווקא אנשים מבוגרים שמהם הכי פחות מצפים לדברים מסוג זה. מלא פעמים נתקלתי בנהגות בנות +50 שעושות דברים בכביש שאפילו ערס היה חושב פעמיים לעשות.

בזמן האחרון אני אפילו באופן אוטומטי עושה סטטיסטיקה בזמן נהיגה - אחרי כמה דקות או מטרים אני אפגוש עוד בהמה בכביש. לפעמים גם בא לי לקרוא להם מתאבדים, כי למה שהם עושים, אי אפשר לקרוא אחרת. הבעיה אבל שהוא מסכן גם אחרים מסביב. שיתאבד בעצמו, אבל למה אחרים צריכים לסבול?

ולגבי מכות של דלתות נפתחות - אתם לא יודעים כמה עצבים וזמן אני מבזבז בשביל להגן על הרכב שלי מהמנוולים מסביב.

בקיצור, כל מה שאמרתי על רכבים, מתייחס גם לתחומים אחרים בחיים, לא רק לתחום הרכב. הכל קשור אחד בשני ולהכל יש את אותם השורשים - חוסר חינוך ותרבות. עד שלא יהיה שינוי בדברים האלה, שום דבר לא יעזור.

פורסם
השרשור הזה הוא לא בנושא רכב.

2 התייחסויות:

- שורש הבעיה לטעמי, נעוץ בשילוב של בליל תרבויות בארץ והעובדה שמזמן ויתרנו על הרצון להבין אחד את השני. מכאן, הדרך לכאוס קצרה.

- רק חינוך לכבוד לזולת ולשיפור השליטה העצמית יפתרו את זה. כרגע אין סימן שזה קורה, ולכן המצב יחריף בעתיד הקרוב...

ואיך אני מתייחס לזה?

- אני מרחם על הפראים מהג'ונגל...בסה"כ מסכנים. אין להם כישורי תקשורת ובוודאי מינימום תרבות. לפעמים אני אפילו מפרש את סימני הלחץ שאני נחשף אליהם כאל תוצאה של אסון מיידי שהם חווים, כמו צורך למהר למקום אסון שנודע להם כרגע (ילד או בת זוג שחייבים חילוץ מפיר של מעלית שנפלו אליו...וכמובן שברו את העצמות...), ולכן צריך לפנות להם את הדרך. לעזור להם...

ותשאלו - מה עם צדק? הרי הם גונבים לך את הכביש! שטויות. את העונש הם מקבלים בדרך אחרת. אני לא אהיה לקוח של ברברי ולא אעסיק אחד כזה. זה בד"כ אותם אנשים, לא?

ככה שהצופר והעצבים מיותרים. פתחו שליטה עצמית. הצדק יעשה בהמשך.

שבת שלום.

ראשית - השרשור עוסק בנושא נהיגה, אם כי אני מסכים אתך כי מדובר בסימפטום של מחלות רבות בחברה הישראלית, שיש להן גם ביטויים אחרים.

הבעיה אינה בליל התרבויות. סה"כ כבר קרוב ל-20 שנה העליה די מצומצמת ובינתיים נולד דור של צברים שגדלים בתרבות המקומית - למרות שכנראה יש עוד כמה עדות שמסתגרות בתוך עצמן (אם מרצון ואם בשל קשיי קליטה). הבעיה היא מערכת שה כל דאלים גבר ואין מי שידכא זאת על ידי אכיפת החוק. לדעתי במידה רבה עניין של תקצוב חסר, שעולה למדינה ביוקר רב בסעיפים אחרים.

ואם נדמה לך שתעניש את הפראים על ידי כך שלא תעשה אתם עסקים - צר לי, אבל אינך יכול לזהות אותם מרגע שיצאו מהרכב, ואם אינך בוחר את שותפיך על בסיס איזו סטיגמה עדתית ושם המשפחה שלהם הרי שאתה עושה אתם עסקים. ואם אתה בוחר בסינון שותפים לפי סטיגמה כזו או אחרת אתה פוגע בהרבה אנשים הגונים.

זו דעתך. אני חושב אחרת.

- נושא בליל התרבויות בשילוב חוסר חינוך לכבוד לזולת והויתור על לנסות להבין אחד את השני - הרסני. זה השורש לדעתי.

ו 20 שנה לא מרפאים את זה אלא מחריפים. נוצרו נורמות שילדים גדלים אליהם....העסק הרוס!

- בהחלט ניתן לזיהוי מחוץ לרכב. זה לא ודאי ולא מוחלט. אין שום עניין עדתי או שמות וכד'. כתבתי בתחילת תגובתי שזה לא שרשור בנושא רכב. אבל יכולת הזיהוי של אדם תרבותי בהחלט קיימת.

ההתנהגות של לא מעט אנשים בדרך שונה מהותית מהתנהגותם בנסיבות אחרות, וכמובן תלוי על איזה צד קמו בבוקר ומי הרגיז אותם באותו יום.

בוא ניקח את הפינג פונג ביננו כטסט קייס. אין כאן שום כוונה להעליב או להתנשא. רק להדגים.

שים לב לתגובתך האחרונה (המודגשת) למה שכתבתי והודגש כאן בכחול.

1. אתה חוזר למעשה על מה שרשמת והדגשתי בירוק.

2. מה שרשמתי בכחול, לא קיים מבחינתך.

3. אם לא היית בטוח שאתה צודק ושהאמת שלך היא היחידה, הרי שהיית מגלה עניין במה שהשבתי לך. היית שואל משהו כמו "תן דוגמא ליכולת לזהות...".

4. אבל אתה כאמור בטוח בעמדה שלך. באת לפורום להשמיע. לא רוצה ללמוד. לא באמת קורא מה כותבים לך.

5.בעצם, אם ניקח את זה לנהיגה. כמה זה רחוק מהעובדה שהכביש שלך, אחרים לא קיימים, לא צודקים, אתה לא טועה. גם אם מאותתים לך, זה לא קיים. רק אתה עם עצמך.

6. כן, ויכול להיות שאם נשאל עליך בעבודה או בין החבר'ה, יגידו שאתה אדם מאוד מנומס. אבל ביננו, הרי הרוב אותו דבר...אז איך הם יכולים להבחין.

7. אז זהו, שאני טוען שניתן לבדוק מה יש מתחת למסכה. גם מחוץ לכביש.

פורסם

לגביי מי שהגיב פה על עין תחת עין ושן תחת שן , אולי יש בזה משהו אנשים צריכים להבין שיש מחיר לכל דבר שהם עושים , ולכן עליהם להיות יותר אחראיים.

מי שלא הבין - האמירה שלי הייתה סוג של ציניות. ממש לא זו כוונתי.

אף אחד לא יכול לקחת את החוק לידיים! זה אסון!

מזמן הגעתי למסקנה שהסיבה היחידה להתנהגות כזאת היא החינוך מהבית. הכל מתחיל שם.

זה מתחיל שם. אבל התיקון לא יכול לבוא משם.

לדעתי הבעיה היא בהיקף שרק החלטה שילטונית על פרוייקט ארוך טווח יכולה לחולל שינוי.

אני סקפטי לגבי הסיכוי לכך.

פורסם

4. אבל אתה כאמור בטוח בעמדה שלך. באת לפורום להשמיע. לא רוצה ללמוד. לא באמת קורא מה כותבים לך.

שי, אני מספיק ותיק בפורום כדי ללמוד ממנו לא מעט (וראה את תגובתי היום לדבריו של חן ג. בשרשורים העוסקים בתנוחת הישיבה ובשימוש באורות בשעות היום). בשרשור הנוכחי אני חולק עליך, ותחושתי היתה שעלי להבהיר משהו שאולי לא הבנת.

אבל זה בסדר - גם אם אתה לא תשכנע אותי ואני לא אשכנע אותך לא יגרם כל נזק, כל עוד הדבר נעשה בצורה תרבותית. ועל כללים אלה שנינו שומרים - אפילו אם נמשיך באיזו התנצחות חסרת תוחלת.

אז שיהיה לילה טוב, ואשמח להתווכח אתך, או להסכים אתך, גם בהמשך .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

^

הוכחת את זה שוב.

אבל באמת - אחלה סופ"ש.

• תוכן חדש...