Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נהגת שודים,

את עושה דבר חכם מאוד.

אבל מה קורה אם אותו חכמולוג יחליט להדבק אליך?

ערס פסיכי שנוהג עם כבוד וביצים (במובן השלילי).

אי אפשר להיות בטוח בשום דרך ב 100 %, אבל ניתן לצמצם נזקים.

לנסות לשמור מרחק, וכמה שיותר גדול מזבלות אנושיות מהסוג הזה,

(סליחה על צורת הביטוי כי אני לא יודעת איך להגדיר אותם בצורה שונה, כי זה מה שהם).

לא תמיד זה מצליח.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מילא אם אתה במכונית שמגינה עליך.

אני עומד מטר בתוך מעבר חצייה בתור הולך רגל, המכוניות ממשיכות לסוע כאילו אני אוויר ואפילו מאיצות...

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אני אוהב את שוחרי השלום שתמיד טוענים "אני, אני אלמוני בכביש, אני לובש מעיל ענק עם צווארון גבוה וברגע שמישהו מסתכל עליי אני מהר מרים את הצווארון ומתחבא, שלא יראו."

אם אתם טומנים את הראש בחול הבעיה לא תעלם.

זה שמי מכם מחליט שלא להסתכסך בכביש ולהשאיר את הראש שלו מחוץ למים, זה לא אומר שהערס התורן יבוא ויכניס לכם את הראש בכוח לתוך המים.

מדוע? בגלל דברים טריוואלים שכולנו (בפורום שבו יש אנשים מתורבתים לרוב ולא בהמות) עושים כמו למשל:

- עמידה בתמרור עצור שמכעיסה לאין שעור את הערסים שמאחורינו

- האטה לפני פסי האטה על מנת לשמור על הרכב (ראו שרשור "רן מחליט להאט בפסי האטה וסוף הסיפור בתקיפה של הרכב שלו ע"י נהג עצבני)

- נסיעה במהירות חוקית ו/או מהירות הסמוכה לחוקית (גם אם אתם נוסעים 70 או 80 בכביש של 60 יש מי שיתרגז שזה לא 90 או 100)

ועוד כהנה וכהנה דוגמאות כיד הדמיון הטובה עליכם.

את "תרבות" הנהיגה פה צריך לעקור מהשורש, זה צמח רקוב, שגם אם הוא נמצא בפינה נידחת בחצר של כולנו, באזור שאנחנו לא רואים אותו, מגיע יום, ולאט לאט רובנו מרגישים את היום הזה יותר, שבו הצמח הזה משתלט על כל הגינה. באיזשהו שלב הוא יתחיל לטפס על קירות ביתנו.

צאו מהאדישות.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

האיתות הדבר שלדעתי בין החשובים בנהיגה, לא עושים אותו פה בארץ למה? מה כל כך קשה להוריד או לעלות כפתור? כמה פעמים שאני נוסע מהר יחסית ליד אחרים פתאום יוצא אחד בלי לאותת ואני כמעט נכנס בו.

כמה פעמים אפשר לנסוע בנתיב השמאלי כשהימני ריק (מאיזה סיבה אוהבים אותו כל כך) . אני לא אומר שכולם נוהגים ככה אבל בהחלט הרוב. גם לי קרה לפני כמה ימים את אותו קטע בכביש רק עם מונית גדולה (וזה לא שנסעתי לאט).

פורסם
כמה פעמים אפשר לנסוע בנתיב השמאלי כשהימני ריק (מאיזה סיבה אוהבים אותו כל כך)

הסבר אפשרי לכך הוא שכל אותם/ן חסרי/ות בטחון בנהיגה (או כאלו שסתם לא נחנו בראיה מרחבית מדהימה), מרגישים יותר בנוח כשהשוליים קרובים/צמודים לצד שלהם.

פורסם

סופרבמבה - איך אתה בדיוק מתכוון "לעקור" את הצמח הרקוב המדובר?

אכן הייתי שמח לעקור אותו, אבל משום מה אני לא רואה את זה קורה בזמן הקרוב בארצנו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני היום ישבתי ברכב וחיכיתי לאבא שלי שיצא לקניה קטנה בסופר. ב10 דק' שאני עומד 2 נהגות שנעמדו לידי הטיחו את הדלת שלהן ברכב שלי. בשני המקרים יצאתי ונזפתי בהם איפה העדינות שלכן? למה הרכב שלי צריך לקבל מכות בגלל החוסר אחריות שלכן? הראשונה אמרה "אתה רציני פגעתי ברכב שלך?".. עניתי "כן. למה אתה לא נזהרת??" היא התנצלה נורא וכנראה שהרגישה לא טוב עם זה, היא הציעה לי לחמניה :|

השניה אמרה גם: "באמת פגעתי ברכב שלך?".. עניתי "כן. למה אתה לא נזהרת?? זה המקרה השני ב10 דק' האחרונות". היא אמרה סליחה (אני מאמין שלא ממש התכוונה לזה גם... אלא רק לצאת לידי חובה)

הראשונה השאירה סימן קטן מאוד שלא הוריד מהצבע אבל רואים שהפח נפגע מעט..

השניה לא יודע מה הנזק.. האוטו מלוכלך ולא יכולתי להבדיל, אני מאמין שלא הוריד את הצבע.. אבל מה שהבנתי מהמקרה הזה שאנשים אין להם כבוד לא איכפת להן\ם לפתוח את הדלת ולהטיח אותה בדלתם של אחרים... זה באמת מתסכל :?

JL Audio

פורסם
הסבר אפשרי לכך הוא שכל אותם/ן חסרי/ות בטחון בנהיגה (או כאלו שסתם לא נחנו בראיה מרחבית מדהימה), מרגישים יותר בנוח כשהשוליים קרובים/צמודים לצד שלהם.

אני חושב שיש שני סוגים:

הראשון הוא אלו שחושבים שכך יגיעו יותר מהר. אלו הם האנשים שאתה רואה עוברים שמאלה גם כשהכבישים ריקיים לחלוטין.

הסוג השני הוא אלו שפשוט פוחדים לנהוג. אני רואה את זה יום יום בהשתלבות של כביש החוף עם כביש 5. נהגים שלא יודעים לעבור נתיב ולכן נכנסים לנתיב הכי שמאלי של כביש 5, וכך נוסעים בו עד היעד שלהם פחות או יותר.

בשני המקרים, האנשים האלו לא זזים מהנתיב אף פעם.

בתכלס אני לא כ"כ מבין איך כל אותם הפחדנים הוציאו רשיון מלכתחילה, אבל זו כבר בעיה אחרת

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
האיתות הדבר שלדעתי בין החשובים בנהיגה, לא עושים אותו פה בארץ למה? מה כל כך קשה להוריד או לעלות כפתור? כמה פעמים שאני נוסע מהר יחסית ליד אחרים פתאום יוצא אחד בלי לאותת ואני כמעט נכנס בו.

כמה פעמים אפשר לנסוע בנתיב השמאלי כשהימני ריק (מאיזה סיבה אוהבים אותו כל כך) . אני לא אומר שכולם נוהגים ככה אבל בהחלט הרוב. גם לי קרה לפני כמה ימים את אותו קטע בכביש רק עם מונית גדולה (וזה לא שנסעתי לאט).

רוצה להוסיף, כל עוד קנס יעמוד על 100 ש"ח בלבד, כל אחד ואחת ימשיך לנסוע ללא איתותים!

כאשר נהג יודע שאם יראה אותו שוטר ויעצור על כך שהוא לא אותת לפני הרכב או אחריו יקבל 100 ש"ח בלי נקודות, מה הוא יעשה אח"כ פשוט ימשיך לנסוע כמו שעשה לפני כן! וזאת למה? כי....

הקנס קטן ללא נקודות וגם כי אין הרתעה מספיקה בכביש!

מה הפתרון? יותר ניידות משטרת תנועה עם מצלמות מובנות ברכב, אשר מתעדות כל עבירה ועבירה!

כדי שאח"כ בביהמ"ש לא יבואו ולא יגידו שוטר לא ראה נכון או כד'.

פורסם

השרשור הזה הוא לא בנושא רכב.

2 התייחסויות:

- שורש הבעיה לטעמי, נעוץ בשילוב של בליל תרבויות בארץ והעובדה שמזמן ויתרנו על הרצון להבין אחד את השני. מכאן, הדרך לכאוס קצרה.

- רק חינוך לכבוד לזולת ולשיפור השליטה העצמית יפתרו את זה. כרגע אין סימן שזה קורה, ולכן המצב יחריף בעתיד הקרוב...

ואיך אני מתייחס לזה?

- אני מרחם על הפראים מהג'ונגל...בסה"כ מסכנים. אין להם כישורי תקשורת ובוודאי מינימום תרבות. לפעמים אני אפילו מפרש את סימני הלחץ שאני נחשף אליהם כאל תוצאה של אסון מיידי שהם חווים, כמו צורך למהר למקום אסון שנודע להם כרגע (ילד או בת זוג שחייבים חילוץ מפיר של מעלית שנפלו אליו...וכמובן שברו את העצמות...), ולכן צריך לפנות להם את הדרך. לעזור להם...

ותשאלו - מה עם צדק? הרי הם גונבים לך את הכביש! שטויות. את העונש הם מקבלים בדרך אחרת. אני לא אהיה לקוח של ברברי ולא אעסיק אחד כזה. זה בד"כ אותם אנשים, לא?

ככה שהצופר והעצבים מיותרים. פתחו שליטה עצמית. הצדק יעשה בהמשך.

שבת שלום.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני מסכים עם מי שאמר שרוב האנשים פה הם כמו בת יענה טומנים את ראשם בחול

בניגוד לרוב האנשים פה , (גם אני לא מתחסד וגם אין לי בעיה להשחית רכוש של בן אדם שפגע ברכושי ) וכן אם מישהו שרט לי את הרכב הוא יקבל בחזרה שיבין איך אני מרגיש , כי מה לעשות אנשים פה מתנהגים כמו בריונים , וכמו כל בריון אם לא מתנגדים

זה נהיה יותר רע , ולטמון את הראש בחול ולהגיד שיהרוג את עצמו , לא תמיד עוזר כי לפעמים אותו בריון באמת הורג את עצמו ולוקח איתו משפחה של 5 נפשות .

לפני כמה חודשים רכב חנה בתוך התחת של הרכב של חברה שלי , והשאיר אותו ככה .

אני לא מדבר על חניה של קרוב או ליד , אלא כשהזזתי את הרכב ראיתי את הסימן שהוא השאיר טוב טוב גם על הרכב שלו .

5 דקות ושני מפתחות יות מאוחר , הוא כבר יחשוב על זה טוב טוב פעם הבאה שהוא יעז לעשות משהו כזה (ואם זה לא חינך אותו כנראה שיש לו בעיות אחרות ).

אני חושב שהבעיה היא באמת חינוך אבל לאף אחד לא ממש אכפת. ורוב הישראלים הם קופים . אז לא מבין למה הת'רדים האלו טובים רוב האנשים פה מטיפים פשוט להתעלם מהבעיה - ופה הבעיה האמיתית.

נ.ב בניגוד לחלק מהאנשים פה אני לא דתי אני לא סומך על זה שאת הלקח שלהם אלוהים ילמד אותם .

פורסם
רוצה להוסיף, כל עוד קנס יעמוד על 100 ש"ח בלבד, כל אחד ואחת ימשיך לנסוע ללא איתותים!

כאשר נהג יודע שאם יראה אותו שוטר ויעצור על כך שהוא לא אותת לפני הרכב או אחריו יקבל 100 ש"ח בלי נקודות, מה הוא יעשה אח"כ פשוט ימשיך לנסוע כמו שעשה לפני כן! וזאת למה? כי....

הקנס קטן ללא נקודות וגם כי אין הרתעה מספיקה בכביש!

מה הפתרון? יותר ניידות משטרת תנועה עם מצלמות מובנות ברכב, אשר מתעדות כל עבירה ועבירה!

כדי שאח"כ בביהמ"ש לא יבואו ולא יגידו שוטר לא ראה נכון או כד'.

הפסקה הראשונה שלך שגויה - חוסר ההרתעה אינו נובע מגובה הקנסות אלא מחוסר שוטרים, כך שלנהג ברור שהסבירות שייתפס נמוכה מאוד. נהג גרמני שלא חוזר לנתיב הימני בסוף עקיפה יודע שתוך 2-3 ק"מ המשטרה תעצור אותו ותעכב אותו, גם אם הקנס שיוטל יהיה קטן. הנהג הישראלי יודע שגם אם יהיה שוטר בדרך הוא לא יתיחס לעבירה שעבר, אלא אם, במקרה, מדובר במלכודת שנועדה למטרה זו, ושמוצבת במקומות קבועים ומוכרים.

לכן המשפט האחרון שלך נכון, וגם כאן יש תנאי - שהמדינה תהיה מוכנה לשלם לשוטרים איכותיים עם ציוד מתאים. אבל האוצר כנראה מעדיף לבזבז כסף על תאונות ותוצאותיהן במקום להשקיע במניעתן.

השרשור הזה הוא לא בנושא רכב.

2 התייחסויות:

- שורש הבעיה לטעמי, נעוץ בשילוב של בליל תרבויות בארץ והעובדה שמזמן ויתרנו על הרצון להבין אחד את השני. מכאן, הדרך לכאוס קצרה.

- רק חינוך לכבוד לזולת ולשיפור השליטה העצמית יפתרו את זה. כרגע אין סימן שזה קורה, ולכן המצב יחריף בעתיד הקרוב...

ואיך אני מתייחס לזה?

- אני מרחם על הפראים מהג'ונגל...בסה"כ מסכנים. אין להם כישורי תקשורת ובוודאי מינימום תרבות. לפעמים אני אפילו מפרש את סימני הלחץ שאני נחשף אליהם כאל תוצאה של אסון מיידי שהם חווים, כמו צורך למהר למקום אסון שנודע להם כרגע (ילד או בת זוג שחייבים חילוץ מפיר של מעלית שנפלו אליו...וכמובן שברו את העצמות...), ולכן צריך לפנות להם את הדרך. לעזור להם...

ותשאלו - מה עם צדק? הרי הם גונבים לך את הכביש! שטויות. את העונש הם מקבלים בדרך אחרת. אני לא אהיה לקוח של ברברי ולא אעסיק אחד כזה. זה בד"כ אותם אנשים, לא?

ככה שהצופר והעצבים מיותרים. פתחו שליטה עצמית. הצדק יעשה בהמשך.

שבת שלום.

ראשית - השרשור עוסק בנושא נהיגה, אם כי אני מסכים אתך כי מדובר בסימפטום של מחלות רבות בחברה הישראלית, שיש להן גם ביטויים אחרים.

הבעיה אינה בליל התרבויות. סה"כ כבר קרוב ל-20 שנה העליה די מצומצמת ובינתיים נולד דור של צברים שגדלים בתרבות המקומית - למרות שכנראה יש עוד כמה עדות שמסתגרות בתוך עצמן (אם מרצון ואם בשל קשיי קליטה). הבעיה היא מערכת שה כל דאלים גבר ואין מי שידכא זאת על ידי אכיפת החוק. לדעתי במידה רבה עניין של תקצוב חסר, שעולה למדינה ביוקר רב בסעיפים אחרים.

ואם נדמה לך שתעניש את הפראים על ידי כך שלא תעשה אתם עסקים - צר לי, אבל אינך יכול לזהות אותם מרגע שיצאו מהרכב, ואם אינך בוחר את שותפיך על בסיס איזו סטיגמה עדתית ושם המשפחה שלהם הרי שאתה עושה אתם עסקים. ואם אתה בוחר בסינון שותפים לפי סטיגמה כזו או אחרת אתה פוגע בהרבה אנשים הגונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה אינה בליל התרבויות. סה"כ כבר קרוב ל-20 שנה העליה די מצומצמת ובינתיים נולד דור של צברים שגדלים בתרבות המקומית - למרות שכנראה יש עוד כמה עדות שמסתגרות בתוך עצמן (אם מרצון ואם בשל קשיי קליטה). הבעיה היא מערכת שה כל דאלים גבר ואין מי שידכא זאת על ידי אכיפת החוק. לדעתי במידה רבה עניין של תקצוב חסר, שעולה למדינה ביוקר רב בסעיפים אחרים.

ואם נדמה לך שתעניש את הפראים על ידי כך שלא תעשה אתם עסקים - צר לי, אבל אינך יכול לזהות אותם מרגע שיצאו מהרכב, ואם אינך בוחר את שותפיך על בסיס איזו סטיגמה עדתית ושם המשפחה שלהם הרי שאתה עושה אתם עסקים. ואם אתה בוחר בסינון שותפים לפי סטיגמה כזו או אחרת אתה פוגע בהרבה אנשים הגונים.

זו דעתך. אני חושב אחרת.

- נושא בליל התרבויות בשילוב חוסר חינוך לכבוד לזולת והויתור על לנסות להבין אחד את השני - הרסני. זה השורש לדעתי.

ו 20 שנה לא מרפאים את זה אלא מחריפים. נוצרו נורמות שילדים גדלים אליהם....העסק הרוס!

- בהחלט ניתן לזיהוי מחוץ לרכב. זה לא ודאי ולא מוחלט. אין שום עניין עדתי או שמות וכד'. כתבתי בתחילת תגובתי שזה לא שרשור בנושא רכב. אבל יכולת הזיהוי של אדם תרבותי בהחלט קיימת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מילא אם אתה במכונית שמגינה עליך.

אני עומד מטר בתוך מעבר חצייה בתור הולך רגל, המכוניות ממשיכות לסוע כאילו אני אוויר ואפילו מאיצות...

יש לי פיתרון פשוט בשבילך, כשאתה מגיע לרמזור אל תעבור בין מכוניות...

נראה לי קצת מגוכח שאתה עובר על החוק (עזוב שזה הפך ללגיטימי), עוקף בין מכוניות ואז מתעצבן שהם פשוט ממשיכות בנתיב שלהן. זה מזכיר לי מקרה שרוכב קטנוע איטי במיוחד שנהג על כביש מהיר (שאסור לו אגב אאל"ט) והתעצבן על זה שעקפתי אותו מבלי לעבור לגמרי לנתיב השני.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...