Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קודניות לרכב, אתם בעד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קולגה שלי מארה"ב נכנס לרכב הליסינג שלי ושאל אותי: מה גם לך יש את הכפתורים האלו? רק בישראל הוא ראה משהו שכזה

כשהוא שאל אותי אם זה באמת ימנע גניבה, הייתי קצת :oops:

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי מי המתקין שהתקין את הקודנית,אם המתקין יודע מה הוא עושה ומתקין אותה בצורה נכונה, אין סיבה שיהיו תקלות.

אם המתקין חאפר אתם תסבלו מהקודנית.

אבל גם קודנית זה לא דבר שימנע גניבת רכב, ולנטרל קודנית זה לא כזה מסובך כמו שאתם חושבים.

דבר שכן יכול למנוע גניבה,במיוחד ברכבי VAG הוא כספת.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני ממש לא בעד.

התקנות מקומיות הן לא דבר מבורך, קודנית עלולה לגרום לבעיות חשמל.

בנוסף זה לא כלי יעיל למניעת גניבה. לראיה, ברכבים חדשים הפסיקו להתקין.

פורסם

אמנם הקודנית זה אכן אביזר שלא באמת מועיל ויש בישראל לא מעט הוכחות לכך בכל לילה שנגנבות לא מעט מכוניות.

גם ההתקנה כל עוד נעשתה כראוי לא אמורה לדפוק את מערכת החשמל ואני מכיר מספיק מכוניות שיש מהן קודנית ללא כל בעיית חשמל.

אותי מטריד שאנשים משקיעים המון כסף על רכב חדש ומעוצב ותוקעים להם על הדשבורד פאנל כפתורים שנראה כאילו קנו אותו באיזה שוק יד שנייה.

אותי היה מעצבן במיוחד שברכב שלי שכל תאורת הדשבורד הינה אדומה\כתומה פתאום היו תוקעים פאנל כפתורים ירוק מכוער.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בהחלט הדברים הכי מיותרים ברכב, גנב רוצה "לקחת" הוא גונב בלי קשר קודנית או לא. שמעתי על הרבה מקרים שנדפקה הקודנית ובן אדם היה תקוע בלי עבודה בגלל דבר כזה פשוט. עוד דרך של החברות ביטוח (רובן) להרוויח על האנשים הקטנים כסף.

פורסם

אם דברים היו מתנהלים כראוי חברות הביטוח היו "משלמות" למבוטחים שלהם בחלקי חילוף חדשים ואז לא היה צריך קודניות.

ברגע שחברות הביטוח והמבוטחים שלהם מחפשים "דלת תחליפית זולה" הם בעצם מזמינים גניבת רכב.

זה בומרנג אינסופי כי תמיד יהיה ביקוש לחלקי חילוף, תמיד יהיה רצון לחפש את הזול ביותר ולכן תמיד תיהיה דרישה של חברת הביטוח שתותקן קודנית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אותי הצלחתם לשכנע שקודנית זה מיותר. אמנם הייתה לי תחושה שזה קצת מעכב את הגנב אבל כנראה שלא במידה משמעותית וזה בטח נראה לאמשהו בכלל ברוב הרכבים החדשים.

דבר שכן יכול למנוע גניבה,במיוחד ברכבי VAG הוא כספת.

שאלה אחרת, מה זה הכספת שיש בVAG?

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

שונא את זה.

המקשים כנראה כבר רופפים וברוב הפעמים הוא לא מקבל את הקוד בפעם הראשונה, ולפעמים גם בפעם השנייה.

מייאש וסתם גוזל זמן מיותר.

אני חושב לנתק את הקודן, עכשיו כשכבר הוכחתי לחברת הביטוח שהוא מותקן. אני מניח שהם לא דורשים לבדוק אותו בכל חידוש שנתי.

Stay Dirty

פורסם

היי אסף, איני בטוח שאתה צודק במשפט האחרון, אולי.

כדאי לבדוק בחברות ביטוח נוספות. אולי יפטרוך מהעונש בתוספת מחיר זניחה.

אם בכל זאת אתה חייב קודנית, גש ותקן, חבל לסבול.

היום בו הסרתי קודנית היה יום מאושר. גם המצבר ראה ונהנה.

פורסם

ברכב הלפני קודם הייתה תקלת קודנית שחייבה החלפה, וגם ברכב של אחי. הרכב הנוכחי שלי נקנה ללא קודנית וגם ברכב של אשתי היא הוסרה בהזדמנות הראשונה. לגנב זה לא מכשול, אפילו לא אתגר, לי זה מפריע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

דבר מעצבן. לא נותן כלום חוץ מעצבון בכל התחלת נסיעה.

מתרגלים לחרא הקטן הזה, אבל זה עדיין מרגיז במקום פשוט להניע בכיף.

פלוס, במאזדיינת שלי סבלתי קשות מהתקנה מחורבנת במיוחד של המערכת קודנית וסטארטופ (או איך שלא קוראים לזה). הרכב פשוט החליט לא להניע, אחת לשבוע, באותה שעה, ואך ורק כשחם וכל מה שאני רוצה זה להגיע ל"מזגן" (שגם היה חרא, אגב - מחלה של הרכב).

לא ידעתי שניתן לבטח את הרכב ללא קודנית, אשקול את העניין בעת החידוש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

צודקים :-)

אכן חסר משמעות מבחינת גניבות, לכל היותר יעכב את הגנב בדקה או שתיים (אם בכלל).

אני מעדיף את הרכב שלי "בתול", כפי שהגיע ממפעל הייצור לאחר כל בדיקות האיכות של היצרן ועם עיצוב הדשבורד האמיתי בלי תוספות מכוערות.

כך אני אוכל להנות מרכב אמין, יפה יותר, התנעה זריזה וכיפית ("כמו פעם"). ואם יגנבו את הרכב? אז שהחברת הביטוח תחזיר את הכסף. אני גם ככה משלם להם, אז למה אני צריך גם לשלם להם וגם לסבול ולהרוס את הרכב עוד לפני שגנבו אותו?

פורסם

שאלה טיפשית.

מי שעונה כן - הזוי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מה זאת אומרת בעד? אף אחד לא שואל אותך. זו דרישה של הביטוח. לא רוצה, לא תבוטח.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא מדויק.

ניתן בהחלט לבטח כיום רכבים "ללא מיגון", או עם "מיגון יצרן" (בדר"כ אמובילייזר מקורי בלבד).

השאלה אם אתה "מתאמץ" לדרוש זאת מחברת הביטוח שלך (ולהחליף חברת ביטוח אם הם לא מסכימים) או שאתה מעדיף להתקין קודנית.

• תוכן חדש...