Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוד מזראטי שלא תגיע לארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה לא גנב?

האיש מכניס את ידו לקופסת העוגיות השייכת לציבור ודולה ממנה עוגיה שבמצב אחר היתה מחולקת ליתר העם.

זו גניבה, נקודה.

אפשר לעטוף אותה בבצק סוכר דביק ולכנות אותה בשמות מעומלנים אבל זו עדיין גניבה.

ממש הפוך, המדינה הכניסה יד אל קופסת העוגיות שלו ושודדת אותו מעצם היותה הריבון הכל יכול.

האיש הרוויח כספו ביושר (או שלא - זה איננו נושא הדיון) והלך לרכוש פריט שנפשו חפצה בו, המדינה החליטה (כי היא יכולה) שאירוע כזה מחייב את בעל השמחה לשתף אותה בשמחתו.

איפה כאן הגניבה? האיש ניסה להקטין את התשלום שקבעה המדינה לרגל הארוע המשמח - הא ותו לא.

הכסף שייך לו ואלמלא רכישת הרכב הוא גם היה נשאר בחשבון הבנק שלו - ממש לא גניבה.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם מערבבים בין שני דברים.

לקופסת העוגיות יש מנהל, הממשלה, טובה יותר או פחות, מושחתת יותר או פחות. לנו כאזרחים יש את הזכות להחליפם או לבחור בהם שוב בבחירות דמוקרטיות.

בעל המזראטי ודומיו מעלימי המס נכנסים מלמטה, ללא קשר לממשלה, ומרוקנים את קופסת העוגיות של כולנו. הם גנבים.

אם הם לא היו גונבים קופסת העוגיות לא היתה מתרוקנת בקצב שבו היא מתרוקנת.

פורסם

בעל המזראטי ודומיו מעלימי המס נכנסים מלמטה, ללא קשר לממשלה, ומרוקנים את קופסת העוגיות של כולנו. הם גנבים.

ידידי, הטיעון שלך ממש לא נכון.

בעל המזראטי סירב למלא את קופסת העוגיות בכמות שהמדינה דרשה, לשלם 200 א' ש"ח מס זה ממש לא להכנס מלמטה ולרוקן את הקופה, אלא לזרוק מלמעלה פחות ממה ששודדי האוצר דורשים.

תבדיל - האיש עבריין כי הוא עבר על חוקי המדינה, האיש לא גנב כיוון שלא גזל מאף אחד אחר את השייך לו.

פורסם
אתם מערבבים בין שני דברים.

לקופסת העוגיות יש מנהל, הממשלה, טובה יותר או פחות, מושחתת יותר או פחות. לנו כאזרחים יש את הזכות להחליפם או לבחור בהם שוב בבחירות דמוקרטיות.

במקום להיות גרידי ולחשוב על המס שהוא לא שילם, תחשוב על המס שהוא כן שילם (200 אלף שקל).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
זה הפוך, החוק נובע מהמוסר, ולא להפך. החוק הוא אכיפת מה שמוסרי בעיני המחוקק. יכולת לבטל מחר את כל החוקים ועדיין אנשים - ברובם - לא היו פוגעים באחרים מאחר וזה לא דבר מוסרי.

החוק נובע ממקום מאוד פשוט: הבנה שבלעדיו אנשים כנארה היו אוכלים זה את זה ברחובות. זכותך לחשוב אחרת, אבל בעייני (וזה משהו כמובן שלא ניתן להוכיח) האמונה במוסר העומד בזכות עצמו היא קצת נאיבית. ה-"מוסר" של רובינו הוא תוצר של חינוך, ששוב, נובע מהמערכת החוקית שאנחנו חיים בה. ההפרדה שלך, שזה בסדר לא לשלם מס' ברמה המוסרית, היא שלך בלבד, ולא איזו אמת אבסולוטית, כי מחר אני יכול להחליט שבתור מי שלא מצליח למצוא תעסוקה בה מרוויחים מספיק למזארטי, אני אפרוץ לבית של אותו האיש ואנגוב לו את המפתחות של הרכב ואת הרכב עצמו. גם את זה אתה יכול להצדיק מוסרית, אם נתגלגל מספיק בטענה שהמדינה פוגעת ביכולת שלי להרוויח מספיק. אתה הופך את המושג "מוסר" למשהו שאתה מסכים או לא מסכים איתו, ובדיוק בגלל זה ובשביל למנוע מצב בו כל אחד מעביר את הגבול לעצמו, יש חוק. בדיוק בגלל זה אני גם טוען ש-"מוסר" הוא מושג מעורפל ולא ממש קיים בפני עצמו, ולכן גם צריך חוק, אחיד, שיחייב את כולם וינסה למנוע פגיע של אנשים זה בזה. בדיוק בגלל זה העניין הוא לא הסכום שהוא שילם, אלא עצם העבירה שהוא בצע על החוק. יש, אגב, גם הגיון בחוק של הפנסיה, מעבר ללתת לתייקונים לשחק בכסף שלנו, בעיקר כשחיים בעולם בו אנשים חושבים שאף אחד לא חייב לאף אחד שום דבר, ואנשים עושים טובה שהם משלמים מסים.

אתה ומי שהולך בשיטה שלך בוחרים להתעלם מהרקע של הסיפור ולנפנף בזה שהוא שם 200 אלף לקופת המדינה, כאילו הוא עושה לי טובה, וכאילו הוא איזה רובין הוד. אתה באמת חושב שהוא ישב והשקיע מחשבה ב-"תרמתי כבר X למדינה, נראה לי מבחינה מוסרית זה בסדר"? לא ברור לך שאנשים מהסוג הזה לא יהססו לגנוב בסכומים הרבה יותר גדולים, אם ידעו שאיש לא יתפוס אותם? אתה חושב שהוא באמת מפריד בין זה שהוא "לא שם עוגיות בצנצנת" לבין זה שהוא מביא לזה שמפשחה כזו או אחרת לא תהייה מסוגלת לקנות אוכל לשבת בגלל הגנבות שלו? הוא בן אדם עשיר, כל הכבוד לו. לא אני ולא אתה לא יודעים ממה הוא עשה את הונו. מנקודת פתיחה כזו, של ניסיון לא לשלם מס בשווי מאות אלפי שקלים, אני מרשה לעצמי לפקפק בעבר הנקי שלו ובזה שהוא הרוויח את הכסף שלו ביושר. גם אם אני טועה, עוד לא שמעתי על בן אדם שהכסף נפל עליו מהשמים. אי אפשר להתייחס לאיש הזה, או לכל עשיר אחר, כאל מי שהתעשר בתוך איזה ואקום ועכשיו המדינה מציקה לו. הרווח לא מגיע משום מקום, הוא מגיע מכיסים של אנשים אחרים, בדרך כלל, וכאן גם מתערבת המדינה, שלא מצפה ממנכל אינטל לשלם לאחרון המנקים במפעל כמו שמשלמים לו, אבל כן מצפה ממנו לתת אחוז גדול הרבה יותר מהמשכורת שלו לטובת המיסים, וכדי להבטיח שהבן של אותו המנקה יכול להיות מנכל אינטל בעצמו, בעוד כמה עשורים.

אפשר להתווכח עד מחר על האם החלוקה של התקציב היא הגיונית והאם נדרש שינוי (נדמה לי שרובנו נסכים על זה שהיינו רוצים לראות שינוי ולא לשלם מס של כמעט 100% על רכב חדש). אפשר להתווכח על כל דבר. השורה התחתונה היא שמאוד לא סביר שהבן אדם הזה השקיע מחשבה ככ רבה אם מה שהוא עושה "מוסרי" או לא. בטח שהוא לא ישב לחשב איך וממה הוא הרוויח את הכסף שלו וכמה הוא עכשיו חייב בחזרה למדינה בה הוא חי באיזה מונחים אבסולוטים - לא קיימים. הוא פשוט ראה משהו שנראה לו כמו פרצה, ורצה לנצל אותה. ואתם מצדיקים אותו כאילו הוא איזה מהפכן שפועל לטובת כולנו, או לכל הפחות מנסים להוכיח שהוא לא חייב שום דבר לאיש כי הוא "גם ככה שילם"

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

השורה התחתונה היא שמאוד לא סביר שהבן אדם הזה השקיע מחשבה ככ רבה אם מה שהוא עושה "מוסרי" או לא. בטח שהוא לא ישב לחשב איך וממה הוא הרוויח את הכסף שלו וכמה הוא עכשיו חייב בחזרה למדינה בה הוא חי באיזה מונחים אבסולוטים - לא קיימים. הוא פשוט ראה משהו שנראה לו כמו פרצה, ורצה לנצל אותה. ואתם מצדיקים אותו כאילו הוא איזה מהפכן שפועל לטובת כולנו, או לכל הפחות מנסים להוכיח שהוא לא חייב שום דבר לאיש כי הוא "גם ככה שילם"

יבגני - אכתוב את זה שוב, האיש עבריין נ-ק-ו-ד-ה, אבל האיש לא גנב.

קח דוגמא קטנה להמחשת העניין, המדינה הכריזה על מס מהירות חדש* שניגבה באמצעות מצלמות הגאטסו.

עכשיו בוא וניקח שני נהגים היפותטיים, האחד מצוייד במיגון והשני לא, האחד נוסע במהירות X נלכד ומשלם את המס, השני ממוגן מאט לפני פס המדידה ובכך משאיר את קופסת העוגיות הכללית ריקה.

לשיטתך האיש גנב כי הוא נסע במהירות, סיכן את התנועה (הינה הבאתי את ההצדקה המוסרית לגביית המס), אבל לא שילם את מס המהירות כנדרש ממנו.

אני בטוח שתענה לי שהאנלוגיה שלי עקומה כי אמצעי מיגון הם חוקיים ולכן הנהג הממהר לא עבר על החוק. כדאי שתחשוב שוב, כי החוקיות שבמעשה נגזרת מהחלטה שרירותית של המדינה שאמצעי המיגון הם חוקיים, אבל בוא ונמתח את זה עוד קצת - נניח שהנהג הממהר משתמש לא בגלאים אלא במשבשים שהם לא חוקיים.

לשיטתך גם הוא גנב, כי מס המהירות שמגיע ממנו לא מועבר לקופסת העוגיות בשל שימוש באלמנט לא חוקי (שים לב שההגדרה הכללית הזו מתאימה בדיוק למעשיו של בעל המזראטי).

בקיצור - תחשוב שוב, לא תגנוב הוא אחד מעשרת הדיברות, באותם הדיברות לא ראיתי שכתוב 'לא תעלים מס'.

* מס מהירות - מכיוון שמהירות של עד 25 קמ"ש מעל המותר מחוץ לעיר גוררת קנס של 270 ש"ח ללא נקודות, לא נותר אלא להסיק שהמעשה הזה איננו חמור בעיני המחוקק וכל תכלית החקיקה היא להעשיר את קופת האוצר ככול הניתן.

פורסם
יבגני - אכתוב את זה שוב, האיש עבריין נ-ק-ו-ד-ה, אבל האיש לא גנב.

קח דוגמא קטנה להמחשת העניין, המדינה הכריזה על מס מהירות חדש* שניגבה באמצעות מצלמות הגאטסו.

עכשיו בוא וניקח שני נהגים היפותטיים, האחד מצוייד במיגון והשני לא, האחד נוסע במהירות X נלכד ומשלם את המס, השני ממוגן מאט לפני פס המדידה ובכך משאיר את קופסת העוגיות הכללית ריקה.

לשיטתך האיש גנב כי הוא נסע במהירות, סיכן את התנועה (הינה הבאתי את ההצדקה המוסרית לגביית המס), אבל לא שילם את מס המהירות כנדרש ממנו.

אני בטוח שתענה לי שהאנלוגיה שלי עקומה כי אמצעי מיגון הם חוקיים ולכן הנהג הממהר לא עבר על החוק. כדאי שתחשוב שוב, כי החוקיות שבמעשה נגזרת מהחלטה שרירותית של המדינה שאמצעי המיגון הם חוקיים, אבל בוא ונמתח את זה עוד קצת - נניח שהנהג הממהר משתמש לא בגלאים אלא במשבשים שהם לא חוקיים.

לשיטתך גם הוא גנב, כי מס המהירות שמגיע ממנו לא מועבר לקופסת העוגיות בשל שימוש באלמנט לא חוקי (שים לב שההגדרה הכללית הזו מתאימה בדיוק למעשיו של בעל המזראטי).

בקיצור - תחשוב שוב, לא תגנוב הוא אחד מעשרת הדיברות, באותם הדיברות לא ראיתי שכתוב 'לא תעלים מס'.

dorky, המינוח שאתה משתמש בו לא ככ משנה מבחינתי. אתה לא חייב לקרוא לו גנב, כל עוד אנחנו מסכימים על זה שהוא עבריין. אני בסך הכל יצאתי נגד הניסיון להפוך אותו לאיזה רובין הוד, שנלחם למען כולנו נגד המדינה שגוזלת מאיתנו כסף בדרכים ישירות ועקיפות. אתה יכול להיות בטוח, כמו שאני בטוח, בזה שהבן אדם ממש לא ראה לנגד עינייו איזו מלחמה חברתית על טובת הכלל. הוא פשוט רצה לחסוך לעצמו עוד כמה מאות אלפי שקלים. זהו. תקרא לזה עבריין שאיננו גנב, תקרא לזה עבריין מוצדק מוסרית, תקרא לזה איך שאתה רוצה. צדיק הוא לא. הוא גם לא עושה לי או לאלעד או למעט האנשים האחרים שלא מסכימים איתכם טובה שהוא משלם מס. אי אפשר גם להתייחס לעושר שלו כמשהו שנוצר בתוך ריק, ועכשיו באים אליו פקידי האוצר ומנסים לגנוב ממנו.

האנלוגיה שלך היא לא עקומה, כי כבר כתבתי לרועי שרוב הדברים שאנחנו מתייחסים אליהם כ-"מוסריים" נובעים מהחלטות שרירותיות פחות או יותר של המדינה, ועל כל דבר אפשר להתווכח אם הוא מוצדק או לא (ורוב החוקים לא מופיעים בעשרת הדיברות, כמו שאנחנו יודעים). אני רק יכול להזכיר לך את הבחור ההוא שהתווכחנו איתו לפני כמה שבועות על גניבה של סמלים: הוא פשוט לקח את קו המחשבה שלכם צעד קדימה, וטען שמי שאין לו כסף, "המסגרת" אשמה בזה, ולכן זה מוצדק שיגנוב סמלים. אז איפה אתם מעביירם את הגבול? סומכים על זה שאנשים ידעו לבד שלגנוב ממישהו קונקרטי זה לא בסדר, ולהעלים מס, שמתורגם בסופו של דבר לפגיעה בכולם זה בסדר, כי ל-"כולם" אין פרצוף אחד מוחשי?

אתם באופן מודע או לא מודע מצדיקים את הבחור הזה כי, באנלוגיה שלך, לא רשום בעשרת הדיברות שאסור להעלים מס', והעבירה שהוא עשה היא לא "עבירה מוסרית", הוא לא פגע באופן אישי באיש ובמדינה בה לכאורה גוזלים ממך המון גם ככה, זו לא בושה לא לתת למדינה את כל מה שהיא רוצה. ומבחינתי בן אדם כזה מייצג בדיוק את מה שחלקכם לפחות מתלוננים עליו: חלק בלתי נפרד מאותה השיטה שדוגלת בדאגה אך ורק לעצמך או למקורבים אליך, שבגללה (כמו שאנשים כאן טענו, לפחות) אנחנו משלמים ככ הרבה מסים מלכתחילה. ברור שיש רמות שונות של עבריינות. הנזק שנגרם לכולנו,בשורה התחתונה, מעבריינים מהסוג הזה, יכול להיות עצום פי כמה מפריצה של גנב מוחשי לתוך בית או גנבה של איזה תיק או רדיו דיסק מהאוטו. גם את זה צריך לזכור.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מספר הערות:

01. אני חושב שהבחור שניסה להביא את הרכב במירמה לא במיוחד אינטיליגנט (למעשה אני חושב עליו שהוא בדיוק ההפך מזה!), רק מישהו בלי הרבה שכל היה מאמין שיעביר במכס רכב כל כך יוקרתי, מותג כל כך נחשב כאשר הוא מצהיר על מחיר קנייה כל כך נמוך (לרכב מסוג זה).

02. טוב יעשו במדינה/במכס אם ישנו במקצת את החוקים וכל רכב שמחולט יוכנס למכירה במכרז תוך שלושה חודשים לכל היותר, זה מה שעושים במדינות אירופאיות מערביות מתקדמות, לדוגמא בגרמניה אפשר לרכוש מכוניות שחולטו וכדומה אפילו און-ליין!

ההכנסה למדינה היא כפולה ומכופלת, גם ממכירת הרכב והמיסים וכן מהקנס שיגבו מהמבריח.

03. כמו אחרים כאן גם אני ראיתי את זה אצל חבר שמחובר לדף הפייסבוק של אוטו איטליה וטוב יעשו שם אם הם יתמקדו בעצמם ולא יחפשו להשמיץ אחרים, זה ממש לא לעניין, המכירות שלהם לא בדיוק מרקיעות שחקים (זוהי אחת הסיבות שאוויס ברחו) ולדוגמא האיש שמנהל עבורם את יחסי הציבור וכן מנהל את דף הפייסבוק שלהם הוא בטלן לא קטן! ואף יותר אבל אני לא רוצה להיכנס לזה ולשמות, וזו רק בעייה אחת מיני רבות שיש להם שם, בקיצור יותר טוב שאלון יעשה סדר אצלו בעסק עם עובדיו ויתמקד בלמכור, כי בינתיים אני לא רואה אותם מוכרים 50 מכוניות בשנה כפי שהם הבטיחו בתחילה (לפני ששינו את דעתם).

נ.ב. די מביך שאוטו איטליה רק עכשיו לפני שבועיים הצליחו למכור את ה-599 פיוראנו שיצורה כבר הופסק לפני מספר חודשים!

שבת שלום :-)

אני חושבת שאתה טועה.

אני חושבת שזה טוב מאוד שהעלו את פרטי האירוע לגבי ניסון ההברחה על הדף שלנו בפייסבוק, אבל אנשים צריכים ללמוד לא לרמות את המדינה.

חוץ מזה אני מכירה טוב מאוד את מי שאתה מדבר עליו והוא איש יקר ומצויין שעובד יותר קשה מרוב האנשים כאן בפורום בשביל לקדם את אוטו-איטליה, הוא אחד מהאנשים המבריקים בתחום ודבר אחרון אוטו-איטליה מכרו המון והעלו המון מכוניות פרארי ומזראטי על כבישי ישראל, אנשים פשוט לא יודעים על כמה מדובר (מדובר על הרבה) אז ממציאים דברים.

פורסם
dorky, המינוח שאתה משתמש בו לא ככ משנה מבחינתי. אתה לא חייב לקרוא לו גנב, כל עוד אנחנו מסכימים על זה שהוא עבריין. אני בסך הכל יצאתי נגד הניסיון להפוך אותו לאיזה רובין הוד, שנלחם למען כולנו נגד המדינה שגוזלת מאיתנו כסף בדרכים ישירות ועקיפות. אתה יכול להיות בטוח, כמו שאני בטוח, בזה שהבן אדם ממש לא ראה לנגד עינייו איזו מלחמה חברתית על טובת הכלל. הוא פשוט רצה לחסוך לעצמו עוד כמה מאות אלפי שקלים. זהו. תקרא לזה עבריין שאיננו גנב, תקרא לזה עבריין מוצדק מוסרית, תקרא לזה איך שאתה רוצה. צדיק הוא לא. הוא גם לא עושה לי או לאלעד או למעט האנשים האחרים שלא מסכימים איתכם טובה שהוא משלם מס. אי אפשר גם להתייחס לעושר שלו כמשהו שנוצר בתוך ריק, ועכשיו באים אליו פקידי האוצר ומנסים לגנוב ממנו.

יבגני, תראה הטענה שלי היא שהאיש עבריין אבל חומרת מעשיו קטנה משל גנב כיוון שאיננו כזה, עוד טענתי שהאיש עבר על חוקי המדינה אבל לא עבר על חוק מוסרי, הנימוקים לכך להלן:

- האיש יכל להעביר את הכסף לחו"ל ולרכוש שם את הרכב בלי המיסוי המטורף שישנו כאן, במצב כזה הוא היה פועל כחוק כשהציבור לא רואה ולו סנט אחד של מס נוסף.

- פירוק פקק של ונטיל מרכב של מישהו הוא גניבה, כיוון מדובר בלקיחת רכוש מזולתך ולכן הדבר איננו דומה למעשי האיש.

- אל תשכח שההון הנדרש לרכישת הרכב כבר נצבר אחרי עבודה קשה ותשלום מיסים (אלא אם פקידי המס התרשלו) וכאן דורשים מס נוסף על הוצאת ההון.

ברור שהאיש עבריין וברור שמעשיו אלה נועדו לטובתו האישית בלבד, עדיין זו עבירה שחומרתה המוסרית פחותה בעיני מגניבה.

פורסם

dorki - האיש הוא גנב. הוא שודד את הקופה הציבורית - כלומר כסף ששייך לי, לך וליבגניפ, ולעוד 8 מיליון אזרחי מדינת ישראל.

אם האיש ירכוש את הרכב בחו"ל - אין בעיה. שם חוקי המדינה לא חלים. אם הוא יעביר כסף לחו"ל - עליו לעשות זאת לפי חוקי המדינה. בעבר היו על כך מגבלות, אין לי מושג מה המצב היום. אבל מרגע שהאיש החליט להביא את המכונית ארצה עליו לפעול לפי חוקי מדינת ישראל.

האנלוגיה שלך לקנס על עבירה היא עיוות מוחלט. קנס על עבירה הוא עונש, לא מס. אתה לא אמור לעבור עבירות, על כן אינך אמור לשלם קנסות, וועקרונית המדינה אמורה לתכנן את תקציבה ללא קנסות (אם כי מעשית אני מניח שהאוצר מכיר את התנהגות הישראלים, ולכן הוא מביא את הקנסות בתחשיב הכנסות המדינה, בדיוק כפי שהוא מביא בחשבון תשלומי מס הכנסה, מע"מ ומסים אחרים - וכאשר יש מיתון וירידה בהכנסות ממסים אוצר המדינה ותקציבה בצרות). לעומת זאת - מיסי יבוא על רכב הם חובה על כל מי שמייבא רכב ועל כל אחד לשחק לפי הכללים שקבעה המדינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד כה, אני חושב שהדבר הטוב ביותר שיצא מהשרשור הזה הוא שובה של עמליה עמליה :)

במקום להיות גרידי ולחשוב על המס שהוא לא שילם, תחשוב על המס שהוא כן שילם (200 אלף שקל).

אם לא הייתי מייחד את החתימה שלי למטרה שהיא קצת יותר ראויה בעיניי, המשפט הנ"ל היה מתנוסס בה בגאון.

אתה יודע רועי, חבל שלא בחרת להיות עו"ד, זה ממש בזבוז. נראה לי שהיית שמח לייצג את הבחור החביב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
עד כה, אני חושב שהדבר הטוב ביותר שיצא מהשרשור הזה הוא שובה של עמליה עמליה :)

אם לא הייתי מייחד את החתימה שלי למטרה שהיא קצת יותר ראויה בעיניי, המשפט הנ"ל היה מתנוסס בה בגאון.

אתה יודע רועי, חבל שלא בחרת להיות עו"ד, זה ממש בזבוז. נראה לי שהיית שמח לייצג את הבחור החביב.

אפילו לעורך דין תהיה יושרה מוסרית בשביל לא להשוות בין אונס לזיוף חשבונית על רכב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
dorki - האיש הוא גנב. הוא שודד את הקופה הציבורית - כלומר כסף ששייך לי, לך וליבגניפ, ולעוד 8 מיליון אזרחי מדינת ישראל.

לפי איך שאני רואה את זה הכסף לא שייך לי (כלומר - לי באמצעות המדינה) אלא לאיש, זה שהמדינה החליטה שמותר לה להכניס את שתי ידיה לכיסיו ולפשפש בהם כבשלה, עדיין לא הופך את העניין לצודק ולכן בניגוד אליך אינני מרגיש שהאיש גנב ממני כסף.

האיש עבר על חוקי המדינה ולכן עליו להענש, הוא לא עבר על שום ציווי מוסרי.

פורסם
אפילו לעורך דין תהיה יושרה מוסרית בשביל לא להשוות בין אונס לזיוף חשבונית על רכב.

למה לא להשוות? אני דווקא רואה הרבה מן המשותף בין:

לבין:

"כבודו, במקום לבזבז את זמנו של ביהמ"ש בהתעסקות בזוטות כמו החוויה הלא נעימה ששתי עלמות החן הצעירות עברו, תחשוב על כך שמרשי מימן להן מכיסו ומיוזמתו טיפול פסיכולוגי ובגדים חדשים".

אה, ובבואך לבקר את המוסר שלי, גם אם ברמיזה, מן הראוי הוא שראשית תערוך אצלך בדק בית. אתה יודע איך זה: "כל הפוסל..." ושאר הבולשיט הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם כבר דיברתם עליי ,אז אני חושב שהעלמת מיסים זאת מצווה ,ותפסיקו להיות כאלה יפי נפש .

במיוחד אתה יבגניפ ,אף פעם לא נסעת לחו"ל וקנית בגד או פריט שכביכול היית אמור לשלם עליו מיסים אבל החלטת להעביר אותו במסלול הירוק ?

אף אחד מכם לא הזמין בebay והפריט עבר בשלום את המוכס ,כלומר לא היה צריך לשלם מכס ומע"מ ובכל זאת מיוזמתו הלך ושילם ,כי הוא לא הרגיש טוב מוסרית עם עצמו ? האמת ,אני פעם אחת עשיתי את זה והרגשתי ממש רע !

אה יבגניפ ?? עכשיו תגיד שאתה צדיק ואתה לא עשית את כל זה ,לא לקחת מגבת או שמפו במלון ,הצהרת על כל מס וכל אגורה ,לא ניסית להתחמק מתשלומי אגרת רדיו וטלוויזיה ,לא ניסית לעקוף זקנה בתור לאוטובוס ותמיד עזרת לבעלי חיים מוזנחים ברחוב (סתם הגזמתי בכוונה) .

ואם אתה כזה אז באמת נפלנו על צדיק ,כי 99% הם לא כאלה !

המדינה תמורת המיסים שלי לא מצליחה להגן עליי ,לדאוג לילדים שלי לחינוך טוב יותר ועוד מיליון דברים לא צודקים שקוראים כאן ,וכן אני מרגיש אזרח סוג ב' ,אז אני כן מרגיש צורך "לדפוק אותה" .

אם אתה מקורב לפוליטיקאי כזה או אחר או אם אתה חסר יכולת וקיבלת תיק אוצר או תחבורה רק בגלל שאתה 33 שנה בפוליטיקה ושמה אתה חוגג ,מבזבז ודואג למקורבים אז זה בסדר זאת כביכול דמוקרטיה והכל נעשה לפי החוק .ביבי הולך לקדנציה שלישית בדיוק כמו פוטין ,ואין בכוחנו להשפיע על זה ,רק שלפוטין אנחנו לא מאמינים לביבי ,כן ! כי בארץ זאת דמוקרטיה :) ושם לא ! למרות שאף אחד לא יכול להסביר לי למה שם זה לא וכאן זה כן !

בסוף אותם האנשים שוב יקבעו את החוקים הנאורים שלך ,שאתה נלחם כל כך על צדקתם ושוב העולם ינהג כמינהגו . אז אותי זה לא קונה ! ואם לך זה מתאים תמשיך לדבוק בצדקתך ואני אמשיך לעשות את מה שאני עושה .

אם תספור את כל הטייקונים וכמה כסף הם הוציאו מהמדינה ולא דיווחו עליו או פוליטיקאים שנעשו מיליונרים ועל הדרך וסידרו את כל החברים והמשפחה ,אני מבטיח לך אתה תחטוף דום לב במקום ,וההבדל בינם לביננו ,שלהם מותר הם מקורבים ואתה לא !

לך אסור ,אתה חייב לציית לחוק והם לא ! כי אתה סוג ב' והם לא ! כי המדינה חזקה בלאכוף חוקים על האזרח ששומר חוק ולא על מי שמעל לחוק (מקורב ,פולטיקאי,שופט,איש תקשורת,טייקון) או מתנגד לחוק (עבריין).

קל להיות חזק על חלש ,למדנו את זה בכיתה א' .

• תוכן חדש...