Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים שלום !

אני מתלבט לאחרונה רבות בין כמה סוגי רכבים כאשר התקציב הוא עד 50K ובלחץ 55K

הרכב אמור לשמש אותי בעיקר לנסיעות עירונית אם לא באופן חותך ( כמעט ואיני נוסע בינעירוני) ואמור להתסדר טוב עם העליות ותנאי הכביש בירושלים.

ההעדפות שלי מהחשובה ביותר לפחות חשובה הן :

א. צריכת דלק מעל הכל

ב. כמה שפחות מוסך = אמינות

ג. יציבות ובטיחות

ד. הנאה מביצועי הרכב - אני ממש לא פריק של רכבים - הרכב אמור להסיע אותי מנקודה א ל ב ותו לא.

הרכבים הם:

1 - טויוטה יאריס 2004-2006 פרטי

2 - I20 - 2009/2010 אפשרי מליסינג

3 - סוויפט - 2007-2008 פרטי

4 - קיה פיקנטו - 2011 פרטי

יש לציין כי רק רכב אוטומט יבוא בחשבון עקב אילוצי אישה...

תודה רבה לכל העוזרים מראש !!

פורסם

לכאלה תנאים הייתי הולך על הפיקנטו,היאריס תהיה הכי חסכונית אך בכ8 ישנה יותר.

הפיקנטו תהיה עם אחריות,קמ נמוך,היא מאובזרת יותר ולעיר היא מצוינת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שלום לך,

כבעלים של פיקנטו אני יכול להמליץ בחום רב - בטיחות (6 כריות אוויר למשל), נוחות יחסית, אבזור, אחריות ארוכה.

בוודאי בהשוואה מול רכבים ישנים יותר ועוד עם עבר של ליסינג.

פורסם

תודה על התשובות המהירות חברים.

יש פה עוד אנשים שיכולים להמליץ לי? מסתבר שהפיקנטו חורגת מהתקציב.

לגבי היונדאי i20 מישהו יכול לספר מנסיונו האישי מהי צריכת הדלק האמיתית בעיר??

היצרן זורק מספרים לא הכי נכונים בלשון המעטה לפי מה שאני יודע.

כמו כן האם ישנן בעיות האצה ברכב? קראתי פה על כמה אנשים שמתלוננים על כך וזהו עניין מהותי עבור העליות ותנאי הכבישים בירושלים.

תודה רבה לעוזרים

פורסם
לכאלה תנאים הייתי הולך על הפיקנטו,היאריס תהיה הכי חסכונית אך בכ8 ישנה יותר.

הפיקנטו תהיה עם אחריות,קמ נמוך,היא מאובזרת יותר ולעיר היא מצוינת.

תודה,

אך הפיקנטו מסתבר שקצת יקרה לי...

האם יאריס שנת 2005 עם ק"מ מתחת ל 60,000 ב 48,000 ש"ח תהיה כדאית עבורי ??

פורסם
אני במקומך הייתי הולך או על I20 בגלל השנתון הגבוה ובגלל שאתה צריך רכב לעליות, I20 תעשה את העבודה יופי.

אוקיי תודה על העצה..

המחשבה היא לכיוון של שנים 2009 ואולי בקושי רב 2010

האם מישהו יכול לספר מנסיונו האישי מהי צריכת הדלק האמיתית בתוך העיר?? מאחר וזה הולך להיות השימוש העיקרי שלה

היצרן זורק מספרים לא הכי מציאותיים בלשון המעטה לפי מה שאני יודע וקורא

כמו כן האם ישנן בעיות האצה ברכב? קראתי פה על כמה אנשים שמתלוננים על כך וזהו עניין מהותי עבור העליות ותנאי הכבישים בירושלים.

בעיות פלסטיקה - איכות חומרים ??

והאם לרכוש מליסינג רכב כזה הוא כדאי - ומה חשוב לשים דגש עליו בעת הקנייה מליסינג

פורסם

שלום tommico,

ליונדאי i20 אין בעיית האצה. לדגם ה-1.4 ליטר אוטומטי, שהוא הדגם העיקרי שקיים בשוק, יש ביצועים סבירים. יש מכוניות זריזות ממנה בקטגוריה, כמו מאזדה 2 או סוזוקי סוויפט, אך בכל מקרה לא מדובר בהבדל מאוד מאוד גדול.

צריכת הדלק הממוצעת של הרכב, על סמך הניסיון הרב שלנו עם הדגם הזה, היא בסביבות 12 קילומטרים לליטר בממוצע. כמובן שנסיעה עירונית בלבד תוריד את המספר הזה, לאזור ה-10.5 או 11 קילומטרים לליטר.

ברכישה מליסינג, כמו בכל רכישה של רכב משומש אחר, כדאי לבדוק היטב את מצבו של הרכב ולוודא כי מחיר הרכישה תואם את מצבו של הרכב. הרכב נחשב לאמין למדי כך שאין תקלות מיוחדות שיש לבדוק, למעט נקישה ממסרק ההגה שבהרבה מקרים גורמות לכישלון ברישוי השנתי. לרוב מדובר בבורג שיש לחזק ולא בתקלה שדורשת החלפה או תיקון יקרים.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם
שלום tommico,

ליונדאי i20 אין בעיית האצה. לדגם ה-1.4 ליטר אוטומטי, שהוא הדגם העיקרי שקיים בשוק, יש ביצועים סבירים. יש מכוניות זריזות ממנה בקטגוריה, כמו מאזדה 2 או סוזוקי סוויפט, אך בכל מקרה לא מדובר בהבדל מאוד מאוד גדול.

צריכת הדלק הממוצעת של הרכב, על סמך הניסיון הרב שלנו עם הדגם הזה, היא בסביבות 12 קילומטרים לליטר בממוצע. כמובן שנסיעה עירונית בלבד תוריד את המספר הזה, לאזור ה-10.5 או 11 קילומטרים לליטר.

ברכישה מליסינג, כמו בכל רכישה של רכב משומש אחר, כדאי לבדוק היטב את מצבו של הרכב ולוודא כי מחיר הרכישה תואם את מצבו של הרכב. הרכב נחשב לאמין למדי כך שאין תקלות מיוחדות שיש לבדוק, למעט נקישה ממסרק ההגה שבהרבה מקרים גורמות לכישלון ברישוי השנתי. לרוב מדובר בבורג שיש לחזק ולא בתקלה שדורשת החלפה או תיקון יקרים.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

תודה מיטל ,

מהי צריכת הדלק של הסוויפט 2007 בתוך העיר ?

כמו כן מה לדעתך תהיה רכישה טובה יותר מכל מה שהצעתי למעלה ?

פורסם

קרובי משפחה שלי נוסעים בi20, צריכת הדלק טובה למדי, בעיר הם משיגים משהו כמו 1:12, סגנון נהיגה רגוע יחסית. אבל לא הכי חסכוני.

מחוץ לעיר משהו כמו 1:15-1:16. צריכה טובה מאוד ל1.4 אוטומטית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
קרובי משפחה שלי נוסעים בi20, צריכת הדלק טובה למדי, בעיר הם משיגים משהו כמו 1:12, סגנון נהיגה רגוע יחסית. אבל לא הכי חסכוני.

מחוץ לעיר משהו כמו 1:15-1:16. צריכה טובה מאוד ל1.4 אוטומטית.

עבור איזה שנתון של I20 ?

פורסם

2010, מנוע 1.4 וגיר אוטומטי כפי שציינתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
עבור איזה שנתון של I20 ?

זה לא משנה. זה אותו המנוע ואותו הגיר מאז שהשוק הרכב ועד היום, כולל בדגמים החדשים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חברים תודה רבה על התשובות - מתחיל קצת להתחדד המצב.

מישהו נוסף יכול לחוות דעת על ה I20 ? אמינות ? חיסכון בדלק? התנהגות כביש ? תקלות ידועות ?

האם לרכב יש יתרון על פני פיקנטו 2011 / יאריס 2005,6 בכל הנוגע לרכב משפחתי עם ילד בעתיד ?

פורסם

היתרון יהיה מבחינת תא מטען יותר גדול בשביל עגלת תינוק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...