Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אתה חושב שאני מנסה לשפר זמנים של 0-100? LOL.

זו ממש לא הכוונה, פשוט זה ניראה לי פיתרון טוב יותר ומישתלם בטווח הארוך.

ואם זה לא היה בעל משמעות - כניראה שפורד מטומטמים שאפילו ברכב פשוט כמו הפוקוס החדש הם ישתמשו בקארבון במיכסה המנוע לצורך הפחתת מישקל.

כל אחד הטוב בעיניו יעשה!

נ.ב : הבני בליעל האלה הגיעו קרוב מאוד למקום מגורי - עוצמת הפיצוץ בראשון הורגשה היטב בבניין שלי שנימצא מאות מטרים ממנו- עצוב שאנו מתחילים לקבל את המציאות הזו כגזרה משמיים!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל - אני מקווה שלא יפלו טילים יותר בעיר שלך ובכלל...

דבר שני, הפרוייקט שלך בהחלט יוצא דופן ובלי קשר לא יצליח או לא, אני חושב שבאמת יש לך מחשבה יצירתית.

בקשר לסוללות - אני עובד המון עם סוללות כאלה מסוגים וגדלים שונים למטרות שונות, ויש לי כמה הערות לתשומת ליבך:

1. לסוללה יש מנגנון טעינה ואיזון גם אם אתה לא רואה אותו (חייב להיות כזה)

2. לסוללה אסור להגיע לפריקה מלאה, וכנראה שהמעגל הפנימי יגן גם על זה

3. מוזר לי קצת שהסוללה לא יכולה להישלח בדואר אויר, כבר הזמנתי סוללות כאלה מסדר גודל כזה ויותר וקיבלתי בדואר כרגיל

4. תהיה לך בעיה קשה בקיץ, כפי שאמרתי לך זאת סוללה "מפונקת" ולכן טמפ' גבוהה כמו גם נמוכה עושה לה רע, ובארץ בקיץ בתוך תא המנוע אתה תגיע לטמפ' גבוהות. במכוניות שבאות עם זה, כבר נלקח בחשבון נושא המיקום והטמפ'

5. אם יהיו ימים קרים בארץ (לפעמים זה קורה) תשכח מלהניע...

6. אני לא בטוח שראית פעם סוללה כזו מתפוצצת, בטח לא מסדר גודל כזה... תקיש ביוטיוב LIPO EXPLOSION או משהו בסגנון ולפחות תכיר מה הסכנות ואיך הן נראות...

7. כשיש תקלה במצבר עופרת אז הוא נוזל או מתנפח. הליפו ממש לא סלחנית...

חוצמזה, בהצלחה. אם יהיו שאלות ספציפיות אני אשמח לעזור.

עריכה: אגב בקישור הזה יש חברה אמריקאית לסוללות LIFE שנחשבות פחות מסוכנות (גם קצת פחות צפופות אנרגיה אבל אתה לא צריך להיות גרידי), לדעתי לא תהיה בעיה לקבל משלוח אוירי לזה.

תעיף גם מבט בדף ה-FAQ

http://www.lithiummoto.com/faq.html

פורסם

תודה על העידוד- ובקשר לבטיחות- שים לב שאני מדבר על LIFEP04 ולא על הליתיום הרגיל, סוללה זו בטוחה בהרבה יותר ולא מיתפוצצת וכו'.

למצבר זה אין BMS, כי הBMS מגביל את המצבר לפריקה מקסימלית של 60A שלא מתאים לSTARTUP.

הוא מורכב מתאים שניבדקו בקפדנות ובעלי ערכים זהים טווח המתחים לשימוש הינם 11V-15~16V.

בעניין הטמפ' זה אכן מענניין אך לא ניראה לי שבמזג האוויר שלנו זו תיהיה בעיה קשה כי זה אמור להתאים לטווח רחב. בכל מיקרה אבדוק זאת.

בנוגע למישלוח אתה צודק- אתרים רגילים וגם אייבי ישמחו להגניב למישלוח רגיל בטיסה- אבל חברה גדולה ורצינית לא תסכים כי הם מחוייבים לתקנים ונהלים, לכן אני צריך לימצוא להם סוכן מישלוחים.

גם אני קונה המון סוללות מהוביקינג-אבל כאן העניין שונה.

עריכה: ציטוט מהקישור שלך-

17. I've heard old stories about lithium catching on fire ??

- Not these type. These are new LiFePO4 type, iron phosphate. No chance of that happening. Very safe, much safer than carrying around a bunch of highly flammable gasoline !

וכמו שצויין - המצבר מגיעה בתוך קופסה אטומה שעמידה לטמפ' תא המנוע וכניראה גם מבודדת.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בנוגע למישלוח אתה צודק- אתרים רגילים וגם אייבי ישמחו להגניב למישלוח רגיל בטיסה- אבל חברה גדולה ורצינית לא תסכים כי הם מחוייבים לתקנים ונהלים, לכן אני צריך לימצוא להם סוכן מישלוחים.

שים לב שמצוין שהם שולחים WORLDWIDE...

פורסם

שאלה קטנה- מה הזרם הטעינה המקסימלי של המצבר ברכב?

למשל אצלי יש מצבר 50AH- מה הזרם המקסימלי שיכול ליהיות בטעינה? ומה שולט על זה?

למשל: 1C, 0.25C וכו'.

כי אני רוצה לחשב מראש את גודל הסוללה שיעמוד בזרם הטעינה של הרכב.

תודה מראש!.

פורסם

זרם הטעינה נקבע ע"י האלטרנטור, פחות הצריכה המזערית של הרכב. יכול להגיע למאה אמפר ויותר, תלוי ברכב.

דני

פורסם

אתה מדבר על הערך שמופיעה על האלטרנטור, זה הזרם שהוא מסוגל לספק במקסימום לכל החשמל של הרכב, אני מדבר על הזרם הטעינה של המצבר בלבד, הרי למצבר יש בקר טעינה שאחראי עליו והוא קובע כיצד ועד מתי להטעין אותו, לכן אני רוצה לדעת מהו הזרם המקסימלי ומה קובע אותו?

פורסם

למצבר רגיל ברכב אין שום בקר והוא לא קובע כלום.

וסת הטעינה נמצא בתוך האלטרנטור והוא קובע מתי (באיזה מתח) תיעצר הטעינה.

זרם הטעינה נקבע לפי עצמת האלטרנטור, סל"ד המנוע וצריכת החשמל של הרכב.

ולכן, לשאלתך, אם יש לך אלטרנטור של 100 אמפר, אז זרם הטעינה המירבי יהיה קצת פחות ממאה אמפר (אולי 90).

דני

פורסם

דבר ראשון, כל הכבוד על החשיבה היצירתית.

אינני מבין כמאט במצברים, לכן אסמך להמשיך לקרוא עד שתמצא פתרון טוב באמת, וכנראה אתחיל לייסם.

דבר חשוב נוסף, ראיתי איזה סרטון פירסום של רכב שהורידו 17 גרם מהמראה האמצעית!

כל זה בא למטרות שיווק בלבד! להראות כמה הן משקיעות. בפועל רק החלפת חלקי פח רבים תביא לתוצאה כלשהיא, אך גם ייקר את הרכב משמאותית מאוד.

לכל אותן היצרניות של הרכבים הפשוטים לא באמת אכפת מהקילו-שניים שן חסכו, אכפת להן רק מהשיווק האיכותי שמביא רווחים.

דעה אישית שלי, כנראה ליצרניות הרכבים המשפחתיים הנפוצים ישנם מלאים/הסכמים עם יצרניות מצברים, ופשוט משתלם להן כלכלית המצבר הקיים. לא אתפלא אם יתברר שיצרניות הרכב שולטות בכמה יצרניות מצברים גדולות.

משום מה יש לי תחושה שאם נבדוק רכבים אקזוטיים ניתן יהיה למצא פתרונות מתוחקמים כמו מצבר ליתיום משהוא.

מיכאל

פורסם

תודה על התמיכה, כרגע אני חושב על בניית מצבר של 15AH עם זרם פריקה של 225A.

החשש היחיד שלי שעוד לא מצאתי בפורום עזרה לגביו הינו זרם הטעינה של מחשב הרכב במכוניות מודרניות וע"פ מה הוא ניקבע.

סוללות אלה יכולים לקבל טעינה של 1C ברגיל, ועד 3C אבל לא מומלץ, לכן חשוב לי לקבל מידע מדוייק באיזה זרם המחשב יטעין אותם ברכב.

המישקל:1.3~1.5 ק"ג! (חיסכון של מעל 11 קילו!) ואורך חיים של מעל 5 שנים.

פורסם

אם כך יש לך בעיה, מפני שצריכת הזרם של הרכב בשעת פעולה משתנה בהפרש ניכר, והאלטרנטור בנוי כך שיוכל להוציא מספיק זרם כדי שהמצבר יטען גם בשעת צריכת שיא, מה שאומר שבשעת צריכת שפל המצבר יטען בזרם חזק - 50 אמפר לפחות ואולי גם יותר.

כך שעל פניו נראה שתהיה לך בעיה בנושא הזה. האם יש למצבר שאתה קונה הגנה בנושא של טעינה מהירה?

דני

פורסם

בהתאם לזרם הטעינה המקסימלי ייקבע אם אני אלך על 4S1P או 4S2P ,

אם אבנה מערך של 12.8V 30A אזי הטעינה זריכה ליהיות בסדר.

הסיבה שאני שואל על הזרם הטעינה המקסימאלי נובעת מהעובדה הכימית שמצבר עופרת רגיל צריך להטעין מקסימום עד C/2 כלומר מצבר של 50AH צריך להטעין גג ב25AH אחרת יתחיל תהליך שיחרור גזים וקיצור אורך חיים למצבר.

רק מצברי ג'ל מתקדמים יכולים להיטען עד 1C ללא בעיות, לכן אני מחפש לימצוא את הערך המדוייק שבו מחשב הרכב יטעין וגם לדעת כיצד הוא בורר את הזרם הטעינה המקסימלי- כי אם לרכב מותר לשים מצבר בין 45~60 אזי זרם של 30AH יהרוג את המצבר הקטן, ולכן הוא צריך להטעין מקסימום ב22.5AH- וכל שארצה לדעת האם המחשב יודע בעצמו לזהות קיבולת מצבר ולהתאים את התנאים האופטימאליים לטעינה?

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

טוב הנושא שוב חזר ליהיות רלוונטי עבורי לאחר שהמצבר וורטא שרכשתי אז כבר לא בריא כמו בהתחלה.

לאחר מס' פעמים שיצא לי להטעין את המצבר בבית כי אני בקושי נוסע בחודשים האחרונים פעם בשבוע ואם כן אז יחסית נסיעות קצרות ואין סיכוי למצבר עופרת לשרת אותי נאמנה.

כעת הבעיה שלי היא כזו- מה קורה מצד הביטוח במיקרה וחס ושלום קורה משהו בלי קשר ומגלים שברכב מותקן סוללת LIFEPO4?

האם הם יכולים להישתמש בזה בתור תירוץ ליברוח מאחריות?

מה אומר החוק מבחינת טכנולוגיה אחרת בתור מצבר לרכב? מה הדרישות? מה מותר ומה אסור לעשות בכדי לא לישבור ראש עם החוק/חברות הביטוח במיקרה של צרה?

המצבר עופרת לא מתאים לנסיעות קצרות וההיתנגדות הפנימית שלו גורמת לקצב טעינה איטי מאוד שבשביל לישמור עליו טעון בימלואו ולהינות מחיים ארוכים צריך ליסוע שעות..

כאן הליתיום ניכנס לתמונה וניטען מהר מאוד יחסית לPB וכמובן נהנה מחיים ארוכים יותר.

אני מיתכוון להתקין אותו בתוך תיק מיוחד שעמיד לשריפות במיוחד בשביל סוללות כאלה- מה עוד צריך?

• תוכן חדש...