Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם היית יודע כמה מרויחה "שנפ" על מצבר, וכמה מרוויח המוסך שמוכר לך את ה "שנפ" הזה היית מבין למה אין להם אינטרס לייבא את המצברים האלו.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממש שווה, נראה שאפשר לחסוך כ10 ק"ג מקדימה! איפה קונים כאלה בארץ מפירמה מוכרת?

אגב, נראה שגם בVW גרסאות הBlue motion מקבלות מצבר lithium ion.

עשית לי חשק, ככה זה נראה בגולף (מצבר של חברת בראייל):

003-1.jpg

פורסם

שאלה טכנית קטנה- מה הגודל סוללה הדרוש להנעה של מנוע קטן כמו שלי? מדובר על זמן התנעה של כ1~2 שניות.

האם סוללה של 8.4AH מספיק לשימוש? (זרם התנעה מקסימלי מעל-320A).

האם מישהו יודע מה הזרם ההתנעה הממוצע למנוע כמו שלי בטמפ' של המרכז? 100/200/300 אמפר?

העלות כ290 ש"ח - אבל לא קונה במיוחד לרכב, לאחי יש המון כאלה למכוניות על שלט ובכל זאת יהיה לו שימוש :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

8.4AH פירושו שאם תצרוך מהמצבר 8.4 במשך שעה שלמה המצבר יפרוק את כל החשמל שבו [יגמר לו הטעינה] רק בישביל ההבנה אם תצרוך כפול הוא יתפרק תוך חצי שעה ואת תצרוך חצי אז הוא יחזיק שעתיים.

אני לא חושב שזרם כזה יצליח לתת סטרטר בצורה טובה אבל יכול להיות שאני טועה ויש איזה שיטה אחרת לדעת אם הוא יצליח,

תבדוק שהוא יכול לספק לך מספיק זרם בPEAK של ההתנעה [השאלה כמה אפשר להסתמך על הנתון של זרם הנעה]

פורסם

טוב רציתי לערוך ההודעה, לא רוצה ליסמוך על האמינות של הסינים.

שלחתי שאילת בנוגע למצבר ליפו ייעודי לרכב 12V20AH בעל זרם מקסימלי של 200A ל5 שניות- הבנתי שמצברים זה ניחשב לסחורה מסוכנת שהמישלוח שלה יקר יותר.

מקריאה ברשת הבנתי שסטרטר תקין אמור לקחת כאמפר לכל cubic inch - כלומר כ90A למנוע 1.4L.

אזי 200A אמור להספיק להתנעה.

המישקל -כ3.4 ק"ג.

המחיר- אמור ליהיות נורמאלי וסביר ביחס לתמורה.

בכל מיקרה אני אצטרף להחליף מצבר בחודשים הקרובים (שלי מ09) ואשמח להניח ידי על ליפו חמוד.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

hwgeek, לא חקרתי יותר מדי לעומק אבל..

נראה שהמצברים של Braile מיוצרים ע"י Deka. (אגב, הביקורות עליהם באינטרנט דיי טובות)

יש להם קטלוג אינטראקטיבי כאן: http://www.dekacatalog.com/

ולפי פורום גי'פולוג, יבואן Deka הוא "בית המצבר" בחיפה,

לדעתי שווה לך בדיקה.

פורסם

אני חושש שהמחיר שלהם יהיה כמה אלפיות(כנהוג בארצנו היפה), אני מדבר על המצבר ישירות מהיצרן סוללות הליפו,

מחיר לפני מישלוח פחות מ500 ש"ח ל12V20AH וכפול ל40AH.

אני אצור קשר עם DHL לבקשת הצאת מחיר על הובלת חומר מסוכן.

פורסם

טכנולוגית ה-LIFE/LION/LIFE באמת נותנת זרמי פיק גבוהים אבל הרגישות שלהן באה לידי ביטוי בעיקר בטעינה.

לא הייתי מציע לך לנסות לחבר ליפו במקום המצבר שלך היום.

נדרש איזון מדוייק וטעינה של התאים בנפרד כדי לשמור על האיזון הזה במהלך הטעינה, כמו כן, בטמפ' נמוכות כמו 0 מעלות ומטה יש לסוללה בעיות קשות להגיע לפיקים הגבוהים (ללא קשור לאיכות היצרן, אלא טכנולוגית).

לדעתי אלה הסיבות העיקריות.

(ובאמת אל תנסה את זה בבית...)

פורסם

נסיון עם הסוללות יש דיי הרבה, כולל התנעת קווליר עם סוללת ליתיום 4S 5AH בעל פיק פריקה מטורף- הניעה בקלות.

אבל ירדתי מהסוללות לצעצועים ביגלל האמינות.

אני נימצא בקשר עם חו"ל לגבי מצברים ייעודיים לרכב שלא דורשים איזון בטעינה ומיתחברים ישירות בימקום המצבר הסטנדרטי.

הבעיה היא המישלוח- כי מצברים/סוללות ניחשבות לחומר מסוכן לכן יש רק אפשרות שילוח דרך הים- למישהו יש המלצה על חברה אמינה וזולה למישלוח? (המוצר בצ'כיה). -DHL לא יכלו לעזור.

פורסם
נסיון עם הסוללות יש דיי הרבה, כולל התנעת קווליר עם סוללת ליתיום 4S 5AH בעל פיק פריקה מטורף- הניעה בקלות.

אבל ירדתי מהסוללות לצעצועים ביגלל האמינות.

אני נימצא בקשר עם חו"ל לגבי מצברים ייעודיים לרכב שלא דורשים איזון בטעינה ומיתחברים ישירות בימקום המצבר הסטנדרטי.

הבעיה היא המישלוח- כי מצברים/סוללות ניחשבות לחומר מסוכן לכן יש רק אפשרות שילוח דרך הים- למישהו יש המלצה על חברה אמינה וזולה למישלוח? (המוצר בצ'כיה). -DHL לא יכלו לעזור.

כמה כאלה אתה מביא?

יש עוד חברות שילוח קודם כל:

TNT

UPS

FEDEX

אתה יכול גם כמובן לבקש שישלחו בדואר רגיל לשלם מכס, ואז זה יגיע או אליך עם EMS או באמצעות שירות הדואר/תקבל פתק כזה לאיסוף חבילה.

אם אתה צריך להביא כמה כאלה- תלך על חברת שילוח כמו ROTHCARGO או משהו כזה.

אם אתה מצליח להביא כאלה והם באמת חוסכים משקבל ולא יוצרים בעיות כי לא צריך לעשות איזון מתחים.

תגיד לי אני אצטרף לקניה, (רק תגיד לי כמה זה עולה קודם).

בכל אופן, שיהיה בהצלחה! :)

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

המחיר לצערי לא יהיה זול לאחר תוספת המישלוח לחומרים מסוכנים+מכס ומיסים.

לדעתי המחיר יהיה קרוב ל1000 שקל ל12V20AH, לא חושב שאנשים יקפצו על המציאה- אני עדיין שוקל את האפשרויות.

חיסכון במישקל הוא דיי משמעותי- רוב המכוניות בעלי המנועים הקטנים ~1.4L הם בעלי מצברים של 50AH ששוקלים קרוב ל13KG

ההבדל במישקל מגיעה ל9KG! - אבל שוב- האם זה שווה לכם אלפייה?.

ואשמח לתגובה של חשמלאי הפורום בדבר הזרם המקסימלי- האם זרם התנעה של 200A מספיק למנועים הקטנים שלנו? 1L~1.6L ?

פורסם

לדעתי המחיר יהיה קרוב ל1000 שקל ל12V20AH, לא חושב שאנשים יקפצו על המציאה- אני עדיין שוקל את האפשרויות.

חיסכון במישקל הוא דיי משמעותי- רוב המכוניות בעלי המנועים הקטנים ~1.4L הם בעלי מצברים של 50AH ששוקלים קרוב ל13KG

ואשמח לתגובה של חשמלאי הפורום בדבר הזרם המקסימלי- האם זרם התנעה של 200A מספיק למנועים הקטנים שלנו? 1L~1.6L ?

אני גם שוקל - נשמע מאד מעניין ובטוח שיהיו הרבה שירצו.

קובי

:-)

פורסם

א)לא לכל אחד יש שטויות באוטו שאפשר להוציא.

ב)מדובר בפורום שיפורים- והורדת מישקל מהרכב גם ניחשב לשיפור- במיוחד כ10 קילו מחזית הרכב זה לא שולי.

ג)אני מעדיף להיתקדם קצת בטכנולוגיה- ומישקולת של 14 קילו מלאה בחומצה ועופרת שבקושי מחזיקה מעמד כ3 שנים נישמע לי כמו מקום לשיפור.

ד)המצבר שלי כמעט בן 4 שנים של שנפ- וכולם יודעים לאן זה הולך :-).

כמו שזה ניראה- למרות שהמחיר הוא כפול ממצבר רגיל- הנתונים של היצרן מדברים על 1500 מחזורי פריקה וטעינה , הרבה יותר מכפול ממצבר רגיל ולכן המחיר אמור להיתקזז והפחתה במישקל זה בונוס שמקבלים.

בנוסף הבנתי שישנם רכבים שמאוד רגישים למצברים ירודים ומעניין לדעת האם מצבר ליתיום פותר בעיה זו.

מה שנישאר לדעת האם קיבולת המצבר וזרם הפריקה המקסימלי של 200A הוא מספק למנועים מיתחת ל1.6L במזג האוויר החמים שלנו?

פורסם

אני חושב שזה יפה.

זה אומר שברכבים מתחת ל1000K חסכת בפוטנציאל 1% בצריכת הדלק והוספת עוד עשירית או שתיים בהאצה שלו מ0-100

(לא לתפוס אותי במילה, לא עשיתי חישובים מדוייקים על זה).

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

• תוכן חדש...