Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי יש נטיה להענות למושכות ?

קראתי ביקורות לא חיוביות על הקיימן, ה S2000 ועוד כמה ששכחתי, ואני מניח שהמיאטה תשלף ראשונה כנכנעת העממית.

אז חוץ מהמאזדה (נגיד, אין לי מושג באמת) מי עוד ידידותית לנהג הרוצה להשאר על האספלט בכיוון הנסיעה המקורי ?

פורסם

לא בטוח שהבנתי את השאלה. אתה מתכוון איזו מכונית ספורט היא הכי פחות "נשכנית" על המגבלות?

הנעה כפולה תהיה הכי בטוחה במעמד איבוד האחיזה. אחריה, בגדול, הנעה אחורית עם מנוע קדמי ולבסוף הנעה אחורית עם מנוע מרכזי, אבל יש עוד המון השפעות של גורמים אחרים, מהמתלים, הדיפ' ועד הצמיגים, כך שאי אפשר לתת תשובה חד משמעית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אל תשכח זה גם תלוי ב"תוכנית הנהיגה", ע"ע מצב נוחות/ספורט/ספורט +/פיפי במכנסיים; וכמובן יכולת לנתק ESP.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני יודע שהבימר שלי דיי סלחנית,אפשר ממש להרגיש מתי הטוסיק מתחיל לקשקש,ודיי קל לצאת מזה(לפחות במהירות ובזווית שהיה לי ביצים לנסות בכביש ציבורי)

Porsche 944 turbo

פורסם
לא בטוח שהבנתי את השאלה. אתה מתכוון איזו מכונית ספורט היא הכי פחות "נשכנית" על המגבלות?

הנעה כפולה תהיה הכי בטוחה במעמד איבוד האחיזה. אחריה, בגדול, הנעה אחורית עם מנוע קדמי ולבסוף הנעה אחורית עם מנוע מרכזי, אבל יש עוד המון השפעות של גורמים אחרים, מהמתלים, הדיפ' ועד הצמיגים, כך שאי אפשר לתת תשובה חד משמעית.

לא, ב"נשכנית על המגבלות" אני מניח שהכוונה לאבדן אחיזה לא הדרגתי ומפתיע.

אני מתכוון למה שקורה אחרי שהמגבלות נחצו.

פורסם

זה בערך אותו הדבר - אחרי שהמגבלות נחצו האם אובדן האחיזה הוא הדרגתי או לא... כאמור זה תלוי בהמון גורמים. אני אכן יכול לאשר שמיאטה יחסית נשלטת במובן הזה. מצוינת למתחילים בתחום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לאון 4 עם esp שומרת עליך כמו בייביסיטר, בלי esp הכל הופך לכיף יותר אבל עדיין בטוח.

אני זורק אותה לפניות בנונשלנטיות במהירות שבקליאו היו מייבשות לי את גרון.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
לא, ב"נשכנית על המגבלות" אני מניח שהכוונה לאבדן אחיזה לא הדרגתי ומפתיע.

אני מתכוון למה שקורה אחרי שהמגבלות נחצו.

זה פחות או יותר אותו הדבר :-).

Porsche 944 turbo

פורסם

אני חושב שהעניין מצדיק דיון קצת יותר מעמיק. אני אתחיל.

קודם כל צריך להבדיל בין מהירות המעבר מאחיזה להחלקה לבין "איזו מכונית הכי קל להחזיר לאחר איבוד האחיזה." הייתי כמעט אומר שאלו שני דברים הפוכים. מתלים קשים, לחץ אוויר גבוה בצמיגים או שימוש בצמיגים ספורטיביים עם דופן נמוכה או קשיחה - כולם גורמים לרכב להתחיל להחליק באופן הרבה יותר פתאומי ועם פחות סימנים מקדימים אבל ההחלקה עצמה גם יותר נשלטת.

למה? כי מתלים קשיחים (ולעניין הזה דפנות הצמיגים הן חלק אינטגרלי מהמתלה) גורמים לרכב להגיב מהר יותר לפקודות ניהוג של האצה, האטה או היגוי. כשהרכב מגיב מהר יותר לפעולות, הרי שהוא יגיב יותר מהר גם לפעולה שתביא אותו אל מעבר למגבלות ולכן הוא יחרוג מהמגבלות מהר יותר. אבל, הוא יגיב מהר יותר גם לפעולה המתקנת שלך להחלקה.

גם סוג המשטח שעליו נוסעים משנה את הסיטואציה. אני תמיד אומר שעל אספלט יש הרבה אחיזה - עד שאין. למה? כי אספלט הוא משטח קשיח. בכך הוא שונה מחול, עפר או חצץ שהם משטחים תחוחים שהצמיגים, תחת משקל הרכב, מתחפרים לתוכו, בעיקר בזמן החלקה. אם העפר הדוק, ההתנהגות תהיה דומה יותר לאספלט אבל כיוון שהצמיגים עדיין לוחצים אותו ומזיזים אותו, ההחלקה עדיין תהיה הדרגתית יותר ונשלטת יותר.

אספלט רטוב מתנהג כמו אספלט יבש, אבל גרוע יותר. הרכב מחליק מוקדם יותר, ועובר להחלקה בצורה מהירה יותר ועם פחות סימנים מקדימים ולאחר שההחלקה התחילה, הצמיגים נכנסים אוטומטית למצב של ציפה על המים ולכן קשה מאוד להיחלץ מההחלקה. המצב גרוע עוד יותר (ליתר דיוק, פי שתיים) כאשר ישנם זרזי החלקה נוספים כמו צבע אקרילי, עלווה, אבק שהופך לבוץ ושמנים למיניהם. גם קרח מתנהג בצורה דומה.

הנקודה האחרונה החשובה לעניין הזה היא סגנון הנהיגה. הרבה פעמים זה ההבדל בין החלקה שנגמרת בתיקון קל או דריפט נשלט לבין ספין. הכוונה היא לא לאופן התיקון עצמו, אלא לסגנון הנהיגה עד לרגע ההחלקה. מה הכוונה? בנהיגה ספורטיבית בכביש הציבורי, בה אנו צריכים מקדם בטחון מכובד, אנו לא נוהגים על 100% אף פעם. בוא נגיד, רק לצורך ההדגמה, שאנו נוהגים על 70% ממעטפת הביצועים של הרכב.

כדי להחליק, עלינו לחרוג לפחות רגעית מה-100% וכדי להגיע לכך אנו צריכים לעשות טעות רגעית ודי גדולה כמו הפניה מאוד גסה של ההגה, בלימה חדה מדי וכדומה. הטעות תגרום לחריגה רגעית מה-100% ונתחיל להחליק אבל רגע אחר כך סביר שהנהג יספיק מיידית את מה שהוא עשה שגרם להחלקה והאחיזה תחזור. נכון שכיוון שההחלקה כבר התחילה היא לא תיפסק מיד אבל היא תהיה נשלטת ויהיה אפשר לתקן אותה.

אבל, אם מראש נוהגים על 100% - כמו שנוהגים במסלול - תטעה טעות קטנטונת, תפנה את ההגה קצת מהר מדי לתוך הסיבוב, תלחץ על הבלמים קצת יותר מדי לתוך הסיבוב, תפתח את הגז קצת מאוחר מדי - ותעוף לקיבינימט בלי שום יכולת לתקן. למה? כי מראש אתה נוהג על 100% ואין לך שום רזרבה כדי להשתמש בה לטובת התיקון. התקווה היחידה שלך היא להוריד מהירות ולקוות שכשהיא תרד לתחום סביר עדיין תהיה על המסלול ואולי גם בכיוון הנכון.

עניין ההנעה הוא הכי פחות משמעותי כאן. לעניין המעבר מאחיזה להחלקה הייתי אומר שאין לו קשר ישיר אלא רק כחלק מהמכלול ביחד עם השלדה והמתלים. עם זאת, רכב הנעה כפולה תמיד קל יותר לחזיר מאשר רכב הנעה אחורית. קן בלוק מצליח להשיג את הזויות המטורפות שלו כי בעזרת לחיצה על הגז אמנם הגלגלים האחוריים ימשיכו להחליק, אבל בסוף הגלגלים הקדמיים ימשכו אותך החוצה מההחלקה. הנעה קדמית עוד יותר קלה לתפעול במובן זה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, אני אפילו לא יודע אם תקרא את התגובה הזו, אבל בכל זאת רציתי להודות לך.

תודה רבה לך על עוד שיעור חשוב שלימדת אותי.

בזכות הידע שצברתי מהתגובות שלך הצלחתי לראות מראש מצבים של איבוד אחיזה ולמנוע אותם מבעוד מועד.

תודה רבה לך!

אל תתייאש ממגיבים שפוסלים אותך מראש ומנסים להוציא לך את הרוח מהמפרשים.

יישר כח!

אלון

• תוכן חדש...