Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהתחום נורא קשה ללימוד אך מצד שני מאוד מתגמל בתאריך שבו כל ישראל עולזים על קבלת השכר.

האם יש ביקוש מספק למהנדסים בתחום?

לפי מה שאני זוכר בקרה נלמד בתור התמחות בהנדסת מכונות, כיצד תואר בחומרה משתלב עם התמחות בתוכנה?

והשאלה הניצחת, אני כרגע הנדסאי מכונות בהתמחות מכוטרוניקה ויש לי כמובן את האופציה להמשיך באותו מסלול לתואר, האם זה תחום עם ביקוש או שעדיף להתמקצע בתחום יותר ממוקד?

תודה מראש למסייעים.

פורסם

תראה תשמע

אני לא יודע איך המסלול של הנדסאי מכטרוניקה

בנאדם שנכנס ללמוד הנדסת מכונות, באוניברסיטה (דגש על כך) יש בפניו התמחויות רבות יותר, והוא אינו מוגבל למה שהמכללה בחרה. בכנות אומר לך שאני לא יודע מהי הדרישה למהנדסי מכונות "פרופר" - כלומר, אני לא יודע כמה בקשות תראה ש"דרוש מהנדס מכונות" לכך וכך אבל התחום הזה ספציפית, נוגע בכמעט כל דבר שאפשר לחשוב עליו, ככה שלמהנדס מכונות יש לא מעט אופציות למשרות (ביו-רפואה, בניין, תכן, מכשור ובקרה, אלקטרוניקה {פחות בחומרה, יותר בתכנון מעגלים ומכשורים בהתאם לדרישות} וכו').

נ.ב: הנדסת מכונות זה אמנם מקצוע שבבסיסו עוסק בחומרה, אבל אינו מוגבל לכך בכלל (בהתאם להתמחות).

נ.ב2: למיטב ידעתי, זה לא רק "בקרה" אלא "תכן ובקרה" (תכנון של מה-שזה-לא-יהיה ובקרה)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ההתמחות בהנדסת מכונות היא מעין "בונוס" שניתן לסטודנטים ללמוד נושאים שבאמת מעניינים אותם (וגם זה בערבון מוגבל) אחרי שנתיים של סבל מר ואכילת חצץ במגוון קורסי מתמטיקה, פיזיקה וכו'.

או במילים אחרות, אין שום קשר בין ההתמחות שלך לבין מה שתבחר לעבוד.

ולראיה בתעודת מהנדס שלך לא רשום באיזה תחום בחרת את ההתמחות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ברמת העיקרון אתה צודק, אבל עובדה שאתה רואה דרישות להתמחויות ספציפיות, וגם ההתפצלות למגמות בהמשך התואר, היא קצת מעבר לאיזה קורס בחירה אחד (במיוחד אם עושים פרוייקט משותף בשנה אחרונה)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קודם כל תחליט מה אתה אוהב ומה מעניין אותך.

אין דבר כזה רק בקרה או רק מכטרוניקה. תמיד זה משולב עם עוד דברים. אם תשלב בקרה עם תכן או ייצור זה יתן לך בסיס תעסוקתי רחב מאוד.

אני למדתי מכטרוניקה, בקרה וייצור וזה נתן לי בסיס מאוד רחב (אני עובד בתעשייה המסורתית ומשתמש בידע משלושת המסלולים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מספר סימני שאלה.

1) אם בתעודת מהנדס לא רשום התמחות, אז הדרך היחידה לזהות התמחות היא בעצם גיליון הציונים אז בעצם אני יכול פשוט לקחת

קורס אחד מכמה התמחויות ובסוף להיות מהנדס "שקר כלשהו" בהתמחות "כל מקצוע אפשרי בתבל"? סתם תהיה.

2)נהג לילה - בלימודי הנדסאי מכטרוניקה בקרה היה המקצוע העיקרי. לפי מה שמשתמע ממה שרשמת בקרה זה לא חלק אינטגרלי מלימודי מכטרוניקה בלימודי תואר?

3) להחליט מה מעניין אותי... מעניין אותי הכל, החל מהכל וכלה בהכל. ערפתי את כל התחום ההומני מהאופציות בגלל רמת הכנסה

נמוכה, וכעת אני מאוד משתדל לצמצם בתחום הטכני וזה לא פשוט. איפה שרוב האנשים רואים שבילים אני רואה וויתורים. :cry:

פורסם

בקרה היא חלר ממכטרוניקה אבל מכטרוניקה היא לא חלק מבקרה. בבקרה יש הרבה יותר מתחום הבקרה והאוטומציה ובמכטרוניקה יותר חומרה, תוכנה, אלקטקוניקה וחיישנים.

לדעתי אל תסתכל רק על השכר אלא על תחומי העניין שלך ואיפה אתה רוצה לראות את עצמך עובד עוד 15 שנים. לפי זה בחר תחום התמקצעות ותבנה את עצמך גם בלימודים וגם בעבודה לכיוון הזה.

פורסם

לגבי שאלה 2, גם אני הייתי במצב שלך לפני כמה חודשים.

מה שהחלטתי לעשות זה לבחור התמחות אחת שימושית והתמחות אחת שבאמת מעניינת אותי.

בנוסף אם כל מה שמעניין אותך זה להרחיב את הידע שלך אז אתה יכול פשוט להכנס לקורסים שמעניינים אותך (ולא קשורים דווקא להתמחות שלך) מבלי להירשם פיזית לקורס (הרי באוניברסיטה אתה יכול להכנס לאיזה שיעור שבא לך). החסרון היחיד הוא שזה לא ירשם לך בגיליון ציונים, אבל מצד שני בראיון עבודה תוכל להפגין את הידע שרכשת.

פורסם

נהג לילה:

חשבתי שדווקא הבקרה במכטרוניקה היא זהה לבקרה ה"רגילה" אבל פחות מקיפה. בגלל זה הנחתי שהתמחות בבקרה תהפוך את ההתמחות שלי ליותר תוכנתית מאשר חומרתית. תודה שהעמדת אותי על טעות.

אני משתדל להסתכל על כל החבילה, השכר הוא רק שיקול שולי. אני מאוד רוצה למצוא את עצמי בחטיבת פיתוח גדולה, חטיבת פיתוח שבה כל חוקר נוגע בכל האספקטים של הפיתוח כמו למשל פיתוח רכב שלא מחולק לחטיבות של מנוע, מתלים וכו' אלא כולם עובדים על הכל יחד. כמובן שמעבדות כאלה ספורות אם קיימות בכלל. כמו עם הלימודים, הכל ויתורים - אם אני רוצה לעבוד על מכונה בשלמותה יותר קל להגיע למקום כזה בתור מהנדס תחזוקה.

למשל בפרויקט הגמר אני מתכנן לבנות אופנוע מאפס, כולל כל הסטטי, דינאמי, מפות ותוכנות. אני בספק אם אצליח להרים פרויקט כל כך מורכב אבל תמיד כיף לחלום.

ורד אדום:

שאלה כסילית נוספת, אני הייתי בטוח שבוחרים מקצוע כללי והתמחות אחת, אז בעצם אני אמור לבחור שני התמחויות?

הפתרון של להכנס להרצאות לא קשורות דווקא מצא בעיני ואני משתעשע בו כבר זמן מה, זה לא פיתרון אידיאלי אבל בהחלט עדיף על כלום.

תגדיר התמחות שימושית והתמחות לא שימושית. הרי לכל מקצוע יש שימוש כלשהו.

פורסם

במקום להיכנס סתם להרצאות קח את הקורסים על חשבון הבחירה החופשית. התואר שלי כולו קורסים מהפקולטה פרט ליחסים בינלאומיים.

לגבי עבודה ללא הפרדה למחלקות זה רק במפעלים קטנים ובינוניים. לרוב זו סביבת לואו טק אבל גם בסביבה כזו מטפלים בשדרוג ותיקון ציוד מתקדם )לי כבר יצא לתכנן מערכת פניאומטית שונה מהמקורית למכונת cnc ולהתעסק בכל מיני בעיות בקרה).

במקום גדול כמו יצרן רכב אין לך סיכוי לגעת בהכל למרות שמהנדס המכונות ברמות היותר גבוהות הוא האינטגרטור של המערכת ומרכז את התחומים השונים.

בתחום הבקרה יש למהנדס המכונות יתרון גדול על מהנדס החשמל שהוא יכול לשנות גם את החלק המכאני ולא חייב לשחק רק בבקרה.

פורסם

נהג לילה, במקרה שלי ההמלצה שלך לא תקפה כי בהמלך התואר חייבים לעשות 2 קורסים באנגלית ואצלנו במכללה הקורסים היחידים באנגלית הם הקורסים הכלליים (לכן אני לא יכול לנצל את הקורסים הכלליים שלי בכדי לבחור בקורסים שלא בהתמחות).

אצלנו ניתן לעשות התמחות במכניקת מוצק, זרימה ואנרגיה, מכטרוניקה ורובוטיקה, מערכות רכב, חומרים.

אתה אמור לבחור 2 התמחויות, היוצא מן הכלל זה מערכות רכב שאת ההתמחות הזו ניתן לבחור בלעדית (בלי התמחות נוספת).

אני בחרתי מכניקת המוצק מכיוון שבמסלול זה ישנם הרבה קורסי בחירה שמאוד חשובים להמשך דרכו של מהנדס (מניסיון של בוגרים ואנשים שעובדים בתחום). ההתמחות השניה שבחרתי היא רכב, אני מאמין שזה ברור לך מדוע בחרתי בהתמחות זו.

המחזור שלי הוא הראשון שיכול לבחור בהתמחויות החדשות (רכב וחומרים). אני לא רוצה שיתגלחו על חשבוני ולכן רוב הסיכויים שאני לא אקח קורסי בחירה מהמסלול הזה (אלא רק אכנס להרצאות כדי להעשיר את הידע).

אני לא יודע בכמה ראיונות עבודה היית אבל יותר חשוב שתפגין ידע בנושא מסויים מאשר שיהיה רשום לך בגיליון ציונים שעשית את הקורס הזה (גם אם הצטיינת בו). נכון שהתעודה והציונים מאוד חשובים אבל מהניסיון שלי ידע וניסיון מנצח ציונים ומוסד יוקרתי בראיונות עבודה.

בנוסף, מהניסיון שלי רוב הקורסים שאתה עושה הם תיאורטיים לחלוטין ומעט מאוד מתעסקים במציאות ובבעיות שתתקל בהם בעבודה. לכן אני לא ממליץ לך לבנות יותר מדיי על הידע שתרכוש במהלך הלימודים.

פורסם

אלעד, הייתי בעשרות ראיונות אבל מהצד המראיין.

אני מסתכל על גליון הציונים אבל לא על הציונים. זה נותן לי מושג מה מעניין את המועמד ואיפה הוא רוצה לראות את עצמו. לא מעניין אותי הציונים שלו אלא יותר התפיסה שלו ואיך אני מתרשם ממנו כאדם עם חשיבה מקורית ויכולת להשתלב ולענות לצרכים שלי. כמובן שכשמגיע אדם על ניסיון של שנה שנתיים אז כבר לא אכפת לי איפה למד ומה למד כי כבר יש לי משהו ממשי יותר להסתמך עליו.

לגבי המסלולים, אני לא יודע מה מלמדים אצלכם ברכב אבל זה מסלול שיכול לכלול מכטרוניקה, אנרגיה, דינמיקה ותכן ויכול גם לא להכיל כלום.

פורסם

מה שאתה רושם רק מחזק את הטענות שלי. אם אני אגיע אלייך לראיון מבלי קורס אחד בבקרה אבל אני אפגין ידע בתחום עקב עבודה בעבר במפעל או משהו בסגנון, לעומת בחור שני שמגיע עם התמחות בתחום הבקרה (גיליון ציונים), במי תבחר?

אני יודע מה תהיה התשובה שלך, אני בסך הכל רוצה להמחיש את זה לפותח השרשור (לא צריך לזלזל בחומר הלימוד אבל גם לא צריך להפוך אותו לתורה מסיני).

לגבי הקורסים, אתה מוזמן לעיין כאן (תגלגל למטה להתמחויות).

פורסם

אתם מאמתים את מה שחשבתי וזה הופך את העניין ליותר מורכב.

תודה על הקישור לרשימת התמחויות. זאת פשוט כמות מטורפת, ידעתי שיש הרבה אבל זה פשוט הזוי. הבנתי שיש מוסדות (באוניברסיטאות יש בוודאות) בהם יש מחלקה שלמה שתפקידה לעזור לסטודנטים לבחור התמחויות ומגמות, יש טעם לקבוע פגישה או שזה ביזבוז זמן כמו האיבחונים של מכון הדסה למקצוע ש"מתאים לך"?

עוד יריה באפלה, מה יחס התעשיה לבוגרי דו-חוגי בהנדסה? זה נחשב ל"אובר קווליפייד" או ל"תפיסה לא נורמאלית"?

נהג לילה, ברשותך, שאלה שמעניינת אותי כבר הרבה זמן.

במידה ומגיע אלייך מישהו לראיון, והבחור הספיק לעבוד בכל תחום אפשרי ויכול להוכיח שהצטיין בכל מה שעשה אבל בכל זאת אחת לתקופה שינה כיוון בצורה מוחלטת ואני מתכוון ברמה של מאחזק מכונות-מלצר-טכנאי מנועים-שירות לקוחות פרונטלי וכן הלאה. מה בעצם הרושם שאתה מקבל על אותו מועמד?

• תוכן חדש...