Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרן השתלמות-כיצד לבחור?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך בוחרים קרן פנסיה?:roll:

מקום עבודה מסודר ראישון שלי.:oops:

האפשרויות הם : מגדל,דש,אנאליסט,מיטב וכלל.

האים ההצעות הם אינדיבידואליות לכל אדם?

תודה מראש!

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

מה שחשוב בעיקר לבדוק זה את גובה דמי הניהול שמתחלקים לשניים. יש דמי ניהול שנגבים מכל הפקדה (בסביבות ה 3% אבל יכול להגיע עד 6%) ודמי ניהול שנגבים מסך כל הצבירה (בממוצע 0.5% אבל יכול להגיע גם ל 1%). ככל שאתה צעיר יותר יש חשיבות יותר גדולה לדמי הניהול מהצבירה כי אם יש לך 40 שנה לעבוד עד הפנסיה אז משקל שהפקדת היום ייגבו 40 פעם דמי ניהול מהצבירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הכל אותו ח**

מדובר בחברות שלרוב נמצאות בשליטת הטייקונים, תפקידן לקחת את החסכונות שלך, לעשות מהן שקשוקה ולהשקיע אותם בגופים החביבים על הטייקון ששולט בחברת הביטוח.

אז בשורה התחתונה, כמו שכתב נהג הלילה, בחר את החברה הכי זולה וצא לדרך. במילא כשתצא לפנסיה תגלה שהרבה כסף לא נשאר לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כן, יש עניין של תשואות. אבל אף אחד לא יכול להבטיח לך שהתשואות האלו יעבדו לטובך.

דוגמא:

אתה חותם בחברת נקניק ביטוח פנסיוני. בעשר השנים הראשונות החברה משיגה לך תשואה פנטסטית של 10 אחוזים בשנה. אבל מה, אתה עדיין צעיר ויש לך יחסית מעט כסף בקופה כך ש-10 אחוזים מקצת זה אפילו עוד יותר קצת.

בחמש השנים האחרונות שלך בעבודה, ממש לפני הפנסיה, מסתבר שקבוצת נקניק שהיא הבעלים של חברת נקניק ביטוח פנסיוני, נמצאת על סף פשיטת רגל. אבוי לבושה, לא מעט מהכסף שלך מושקע באגרות חוב של קבוצת נקניק ועוד לא מעט כסף מושקע בחברת קבנוס השקעות שהשקיעה בעצמה בקבוצת נקניק. בקיצור, בדיוק בשנים האלו הפסדת 15 אחוז מכספך. עכשיו זה כבר 15 אחוז מהרבה, כלומר לא מעט כסף. בקיצור, ניקנקו לך את הפנסיה.

בשורה התחתונה, בוודאי שאתה רוצה שהתשואות יהיו כמה שיותר גבוהות. אבל גם אם תבחר בקופה שעשתה תשואות נהדרות בחמש השנים האחרונות, אף אחד לא מבטיח לך שאלו גם יהיה התשואות בחמש השנים הבאות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בקיצור סיבכתם אותי עם כל העסק הזה.

אני חדש בתחום,אין לי מושג מה רוצים ממני,

קרן השתלמות,קרן פנסיה,ביטוח פנסיוני.

בקיצור לא משנה במי לבחור?

איזה חברה מהרשימה הכי מרשימה?:roll:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

צביקה בגלל זה אפשר לעבור מחברה כזאת או אחרת ויש מגוון מסלולי השקעה, וגם אף אחד לא מחייב אותך להיות באותו הקרן אתה יכול לעבור מתי שבא לך, אני לא אומר תעקוב כל שבוע מה הקרן עשתה אבל פעם ב3 חודשים,לראות קרנות שבעליה או ירידה או קרנות שיש תשואה.

פורסם

מאמי,מה שהמאסטרו אומר הוא שכולם אותו נקניק. עברת לאחד טוב יותר? מחר הוא יהיה טוב פחות.

לכן הוא גם מצדד בנהג לילה ששם דגש על דמי הניהול.

כמובן, מדי פעם צריך לבדוק שדמי ניהול לא שונו מהותית או שההתשואה לאורך זמן גרועה.

כל החברות שהוזכרו כאן אינן חברות קיקיוניות שאפשר לשלול בקלות.

פורסם
הכל אותו ח**

מדובר בחברות שלרוב נמצאות בשליטת הטייקונים, תפקידן לקחת את החסכונות שלך, לעשות מהן שקשוקה ולהשקיע אותם בגופים החביבים על הטייקון ששולט בחברת הביטוח.

אז בשורה התחתונה, כמו שכתב נהג הלילה, בחר את החברה הכי זולה וצא לדרך. במילא כשתצא לפנסיה תגלה שהרבה כסף לא נשאר לך.

+100

המצאה "גאונית" של המדינה איך לגנוב עוד ועוד כסף מהאזרח הפשוט והעובד בתירוץ של "להבטיח חסכון לכל אחד בגיל פרישה", ממש...

הטיפ הכי טוב הוא להתנהל נכון כלכלית, לחסוך ולהשקיע כסף בעצמך.

בקשר לפנסיה, תפריש מה שצריך, בדוק למי יש דמי ניהול הכי נמוכים ותתייחס לזה כאילו בגיל הפרישה לא תראה שקל, מקסימום תופתע לטובה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
בקיצור סיבכתם אותי עם כל העסק הזה.

אני חדש בתחום,אין לי מושג מה רוצים ממני,

קרן השתלמות,קרן פנסיה, ביטוח פנסיוני.

בקיצור לא משנה במי לבחור?

איזה חברה מהרשימה הכי מרשימה?:roll:

אין קשר בין קרן השתלמות לבין פנסיה.

קרן השתלמות היא סוג של תוכנית חיסכון שבה המעביד מפריש את עיקר הסכום והעובד את היתרה והקרן זמינה לשחרור כל 7 שנים. זה לא תחליף לפנסיה אלא בא בנוסף. לא כל המעסיקים נותנים את ההטבה הזו.

פורסם
צביקה בגלל זה אפשר לעבור מחברה כזאת או אחרת ויש מגוון מסלולי השקעה, וגם אף אחד לא מחייב אותך להיות באותו הקרן אתה יכול לעבור מתי שבא לך, אני לא אומר תעקוב כל שבוע מה הקרן עשתה אבל פעם ב3 חודשים,לראות קרנות שבעליה או ירידה או קרנות שיש תשואה.

העדכון שאתה מקבל כל רבעון הוצא על התוצאות של הקרן בעבר, ללמוד ולהשליך מזה על מה היא תעשה בעתיד זה לא רציני ובטח שלא מדד להאם כדאי לעזוב את הקרן הזו או לא. ההבדלים בין הקרנות מבחינת תשואות בטל ב 60 , לעומת זאת, החיסכון בדמי ניהול יכול להיות משמעותי.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...