Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Ctzvi, זה לא נכון. לפי התיאוריה שלך יוקון בנזין עם מנוע 5.7 יכול להיות חסכוני בדלק. אם זה באמת אפשרי מחר אני קונה אחד ונוסע איתו כל יום לעבודה (ואל תגיד לעשות הסבה לגז).

רכב דיזל גם אם הנהג לא מאוד חסכוני, הדיזל בכל מיקרה יהיה יחסית חסכוני. כדי שבנזין יהיה חסכוני זה צריכה להיות פחונית בגודל שני מטר עם מנוע קטנצ'יק ולנסוע בקצב של סבתא.

פרינציפ העבודה של מנוע דיזל מכתיב לו להיות חסכוני יותר, הנהג שולט על כמות הדלק שנכנסת והמנוע שורף את כל האויר שהוא יכול. בבנזין הנהג שולט על כמות אויר שנכנסת ומנוע לפי זה מוסיף דלק כדי לשמור על היחס הקבוע.

הגרמניות עם מנוע SDI (פולו לדוגמא), לא היה לי ולא בדקתי, אבל לכמה חברים והרבה נהגי מונית ששאלתי, אמרו ככה.

מנוע SDI אכן סופר חסכוני. למעשה רוב מנועי דיזל חסכוניים מאוד יחסית לדגם בנזין מקביל.

אני מאוד מקווה שיבוא יום ויתחילו ליבא ארצה לרכבים קטנים עם מנועי דיזל. לכל היצרנים האירופאיים יש מנועי דיזל נהדרים בנפח קטן 1.2-1.4 מאוד חסכוניים ובעלי מומנט גדול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפי ידיעה שקראתי לאחרונה, סמל"ת מתכוונים לשווק בארץ את הפנדה החדשה בגירסת דיזל ידני עם מנוע 1.3 multijet שלפי נתוני היצרן עושה כ1:33 בממוצע.

סביר להניח שזה יהיה הרכב הכי חסכוני בארץ. :wink:

סמל"ת יתמחרו את הרכב באזור ה-100 אלף שקל.

פורסם

אם הרכב יעשה בפועל לפחות 1 ל25 הוא עדיין מאוד ישתלם גם במחיר של 100K. תלוי מקילומטרז', זה יכול להשתלם בפחות משנה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפני שקניתי את הרכב האחרון, עשיתי הרבה בדיקות, והגעתי למסקנות הבאות : (לא טוען שזה ב-100% נכון)

1) מיני : 107/C1, צריכה משולבת 1:18 ניסן מיקרה אקו 1:16.5

2) סופר מיני - או מיקרוונים, פביה דיזל 1.6, סיטרואן סי 3 פיקאסו דיזל. 1:20 או קרוב לזה ג׳אז רגילה 1:16 היברידית 1:17 יאריס 1:16 ... 1:17 ספייס וורסו 1:16

3) משפחתיות - אוריס/פריוס הברידית 1:18, פלואנס דיזל רובוטית 1:19 ... 1:18 אוקטביה/ג׳טה דיזל 1:17 , כל הווגיות עם מנוע 1.9 TDI כנ״ל

4) מנהלים - אין ממש חסכוניות :) אולי דיזל 2.0 של VAG (סופרב , פסאט) יתן קרוב ל 1:13 ... 1:14

בטח פיספסתי משהו, אז סליחה מראש.

מה שבאמת מעצבן, שאין יבוא סדיר של רכבים באמת באמת חסכוניים, כגון green line של סקודה או blue motion של פולקסווגן, שניתן בקלות להגיע גם ל-1:26 !!! כנראה מחשש אמיתי בפגיעה בהכנסות המדינה ממסים ...

זה צריכה בספר.

מעשי, תוריד 10-20 אחוז ויותר לכל אחד.

פורסם

tzvipper - לקחת את הציטוט שהבאתי קצת רחוק מדי :wink:

זה ברור שיש רכבים חסכוניים יותר ופחות, אבל עדיין אם ניקח רכבים דומים מאותו סגמנט, לצורת הנהיגה יש משמעות לא מבוטלת.

זה פשוט משהו שאנשים צריכים לזכור כשהם קונים רכב עם צריכה ממוצעת X ומשום מה מקבלים צריכה גבוהה בחמישים אחוזים.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

עם רכב בנזין הרבה יותר קל לחרוג בצורה פראית מצריכת הדלק של היצרן. דיזל גם בסגנון היגה לא חסכוני יהיה הרבה יותר חסכוני יחסית מבנזין בסגנון נהיגה "רגיל". על מנת לחסוך בבנזין צריך לנסוע בסנגון נהיגה רגוע באופן קיצוני עם תכנון כל עלייה וירידה. אם תסע ככה עם דיזל הוא יסע רק מהריח של סולר.

מי שרוצה לחסוך קונה דיזל. מי שלא - בנזין.

ואני לא מחשיב הקרבה של גודל הרכב ואיכות חיים על הכביש כי על דיזל קטן נפח אפשר לקבל הרבה יותר חיסכון - להשוות רכב גדול עם רכב קטן זה לא נכון.

פורסם

מרכבים שאני אישית מכיר - פלואנס 1.5 טורבו דיזל.

נסענו לאילת באוגוסט עם שני רכבים,הוא (החבר עם הפלואנס) הוציא 11 ליטר מירושלים לאילת ואני בערך 22

פורסם

הלנצ'יה שלי נותנת צריכה משולבת 1:19.2 בעקביות לפי מדידות, לא מחשב דרך.

הנסיעה בסביבות 70% בין עירוני והיתר בעיר.

היא אמנם מתאימה למי שמוכן לשלם את האקסטרה על הרכב אבל את אותו מנוע אפשר לקנות גם בפנדה הזולה יותר.

פורסם

זה שהרכב יותר חסכוני יכול להיות מצוין, אבל מה עם שאר ההוצאות: עלות,טיפולים,ביטוח,וכמה הרכב שומר על עצמו מכנית לאחר כמה שנים, זה לא פחות חשוב, כסף זה כסף.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

חם מהתנור: היום עשיתי ה"ב בעלות על ג'אז 2010 ידנית ומיד ביצעתי נסיעה צפונה.

ע"פ מחשב הרכב, בנסיעה רגועה לאורך כ- 175 ק"מ, התוצאה היא 4.2 ליטר ל- 100 ק"מ.

בפועל, המחשב זייף בפחות מ- 10% והרכב עשה 4.5 ליטר ל- 100 ק"מ.

נסיעה בין עירונית רגועה עם מזגן. אני ואדם נוסף ברכב.

Picture 001.jpg

פורסם
כללי אצבע:

חפש את הרכב הכי קטן, הכי ידני ועם מנוע דיזל.

תוספת קטנה - חפש את הרכב הכי קטן, ידני, דיזל, וכמה שיותר ישן ובמצב טוב - תתמקח כמה שיותר עם המוכר - ותקבל את הרכב הכי חסכוני.

אנשים לא מבינים שחסכוני שמסכוני - הם מפסידים פי 10 מהחסכון בדלק בירידת הערך המטורפת של הרכבים (ולא - רכבים חדשים לא בהכרח יותר אמינים ו/או חסכוניים מרכבים ישנים - כל מקרה לגופו!)

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

אם מנטרלים רכבים קטנים ומדברים על רכב למשפחה, אז בקלות הפלואנס דיזל (תיבת הדאבל קלאץ' חסכונית כמו ידני רגיל)

ההבדל הכי גדול שהפלואנס מביאה איתה מגיע בשני היבטים:

1. המחיר כמעט זהה לבנזין כשבשאר היבואנים יש פרמיה של 10,000 ש" ומעלה.

2. גרסאת הדיזל היא דווקא הבכירה לא רק בצריכה אלא גם בביצועים וזה תקדימי. בדר"כ בכדי לרוכש דגם דיזל, התרגלנו שצריך לשלם יותר אבל לקבל בפועל רכב עצל ולא מאובזר, מההיבט הזה הפלואנס היא בהחלט שינוי מרענן.

אני מודה שאם היה רכב שהפתיע אותי הרי שזה הרכב. היו לי זכרונות מרים מנהיגה על ה1.6 הכבד לעייפה, אבל גיליתי רכב זריז יותר מגרסאת ה2.0! (וזה עדיין לא הופך אותי לחובב דיזל גדול... אבל כן למישהו שממליץ על הרכב למשפחות האקונומיות...)

אבל אגב, כל מה שכתוב פה כבר לא יהיה משנה עוד מעט. עם שינוי המס הירוק לשנה הבאה כל רכבי הדיזל יעלו הרבה יותר וגם הפלואנס תהיה יקרה משמעותית מאחיותיה הפטרוליות.

השוק הפרטי יחזור לבנזין ויחפש פתרונות של מנועים ומכוניות קטנות. ככה זה, תמיד כשמשהו עובד לטובת הצרכן, תהיו בטוחים שמישהו מהר מאוד ידאג להוריד את הראש בחזרה לריצפה.

• תוכן חדש...