Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

גיסי מחפש רכב סטודנטים זול ואמין בתקציב נמוך של 7000-10,000₪.

הוא סטודנט בטכניון, שעיקר המטרה היא הגעה מאזור רחוב מוריה בחיפה, לטכניון וחזרה.

אפשרויות שעלו: סוויפט, קאיה פרייד, אולי גולף משנת 1990- 1992.

אשמח להמלצותיכם המנומקות!

תודה מראש,

עידו.

:-)

פורסם

בתקציב כ"כ נמוך הכיוון שלך הוא רכבים ידניים, מטופלים ככל האפשר ועם טסט ארוך ככל האפשר.

יש סטוקים של דגמים, תעשה חיפוש ביד2 לפי תקציב ותראה לבד מה הוא מאפשר.

לצורך העניין - אפשר למצוא בתקציב הנ"ל גם דברים משנת 2000 ולא צריך לרדת לזנות של גולף שנת 92.

פורסם

תשקול להוסיף פונטו לרשימה.

תוכל למצוא אחת משנתון יחסית גבוה ואיבזור נדיב שיכנס לגיסך בתקציב.

במחירים האלה היא אחת התמורות היותר טובות לכסף.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עדיף רכב ידני אבל השנתון פחות חשוב, כי ברור שכדאי להעדיף רכב שמור ומטופל לפי הספר משנת 95 ולא גרוטאה יד 5 מהשכרה אבל שנת 2001. לכמה זמן הרכב? כי עדיף לחפש מכוניות משנת 93 ומעלה כדי להמנע מ2 טסטים בשנה. מצד שני, אם הרכב לא להרבה זמן אפשר תמיד לגרוט ולהחזיר חלק מההשקעה. בסכום של 7K אפשר לדעתי למצוא מכוניות שמורות עם ק"מ נמוך שיכולות לשרת עוד הרבה זמן עם תחזוקה נכונה.

אני למשל עושה כל יום (בתקופת הלימודים) את המסלול מטבעון לטכניון עם הרכב שבחתימה ואני מרוצה, כך שזה לא מדע מדוייק ותלוי בהעדפות של הגיס. למשל drsubaru ירגיש במקומי שהורידו אותו לזנות :-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
עדיף רכב ידני אבל השנתון פחות חשוב, כי ברור שכדאי להעדיף רכב שמור ומטופל לפי הספר משנת 95 ולא גרוטאה יד 5 מהשכרה אבל שנת 2001. לכמה זמן הרכב? כי עדיף לחפש מכוניות משנת 93 ומעלה כדי להמנע מ2 טסטים בשנה. מצד שני, אם הרכב לא להרבה זמן אפשר תמיד לגרוט ולהחזיר חלק מההשקעה. בסכום של 7K אפשר לדעתי למצוא מכוניות שמורות עם ק"מ נמוך שיכולות לשרת עוד הרבה זמן עם תחזוקה נכונה.

אני למשל עושה כל יום (בתקופת הלימודים) את המסלול מטבעון לטכניון עם הרכב שבחתימה ואני מרוצה, כך שזה לא מדע מדוייק ותלוי בהעדפות של הגיס. למשל drsubaru ירגיש במקומי שהורידו אותו לזנות :-)

נתנאל, כידוע - שנינו זונות שחבל״ז! :-)

אני זונה גאה, שנהנה בכל רגע ורגע שאני נוהג בגולף שנת 90 1300 שלי.

אגב, drsubaru - מי כמוני יכול לחזק את דבריו של חברי מהקומה למעלה :-) - מצאתי לפני פחות משנה גולף בת 23, יד 1 מגברת יקית ומבוגרת, שגמאה בגולף שלה 73,000 ק״מ בלבד, תיעדה כל טיפול ותדלוק שלה, ושמרה על הרכב בפנאטיות!!!

כמה שילמתי? 6,700₪!!! לא מעט, הא?!

דבר אחד די בטוח - כבר לא מייצרים רכבים כאלה בימינו!

פורסם

אגב, איך הסובארו ג'אסטי והמאזדה 121?

יש רכבים כאלה בתקציב, ועם יד וק"מ נמוכים.

תודה,

עידו.

פורסם

אם נוחות משחקת אצלך תפקיד, רד מהג'סטי.

ואם חשבת לקנות אותה אוטומטית, אז תרד ממנה יותר מהר.

עומר מאחורי ניסיון מר בו הגיר הרציף (ECVT) של הג'סטי נפח את נשמתו כשהרכב עלה על במפר בתחנת דלק.

עלות התיקון גבוהה מעלות הרכב.

ואם יש לגיסך 10K שקל, למה לו לנסוע בקופסת גפרורים כשיש אופציות הרבה יותר מעניינות בשוק?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

תודה, מתן!

התכוונתי דווקא לג'אסטי הידנית!

זה היה הרכב הראשון שנהגתי בו לאחר קבלת הרישיון, לפני כמעט 20 שנה, ידנית משנת 1987, ואני זוכר שבזכות קלות המשקל של קופסת הגפרורים הזאת, היא די פאן לנהיגה בטווחים עירוניים בעיקר.

מה דעתך על ה 121 של מאזדה?

פורסם

אני נוסע עם פונטו כל בוקר מנהריה עד לאונברסיטה והיא משרתת אותי נאמנה, צריכת הדלק מעולה והיא 1:16 בערך.

הרכב שנת 2002, והאמינות מעולה חמסה חמסה!

פורסם
אני נוסע עם פונטו כל בוקר מנהריה עד לאונברסיטה והיא משרתת אותי נאמנה, צריכת הדלק מעולה והיא 1:16 בערך.

הרכב שנת 2002, והאמינות מעולה חמסה חמסה!

כייף לשמוע! האיטלקיות, כידוע, לא נהנות ממוניטין של אמינות טובה, כך שתמיד נחמד לשמוע חיזוקים לגבי אמינותה של הפונטו.

אגב, כמה ק״מ עשתה ואיזה יד אתה?

תודה,

עידו.

פורסם

כמובן שזו פונקציה של מצב הרכב הספציפי, וגם מזל...ובכל זאת:

הימנע מקיה פרייד ומגולף - הראשונה מתפרקת, לא נוחה ולא אמינה, השנייה יקרה לאחזקה.

הייתי מאד ממליץ על דייהטסו סיריון ידנית (מנוע 1000 סמ"ק), או אפילו יותר מומלצת דייהטסו שרייד 1300 סמ"ק 1997 עד 2001

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

למסלול האמור (מוריה-טכניון) - יש תח"צ טוב מאוד, שיעזוב את רכישת הרכב. לפי הדרישות הבחור לחוץ כלכלית וכל תקלה קטנה תדרדר אותו לחובות. כמוכן החניה בצי מוריה מהווה צרה-צרורה, אפילו אם יש לו תו תושב, והחניה בטכניון מוגבלת לכביש ההיקפי, כך שהוא יאלץ לטפס לא מעט על הגבעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...