Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C3 פיקאסו 1.6 HDI ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום,

עקב הרחבת המשפחה בקרוב אנחנו מחפשים רכב נוסף לפיז'ו 206 האהוב שלנו. הכוונה היא לקנות רכב משומש.

נתקלתי ב - C3 פיקאסו ואני שוקל את גרסת ה - 1.6 טורבו - דיזל עם גיר ידני. התרשמתי בעיקר מצריכת הדלק הנמוכה והחלל הפנימי ביחס לגודל הרכב.

אשמח לקבל חוות דעת על הרכב הזה.

אגב, אם למישהו חלופה מוצלחת לרכב הזה אתם מוזמנים להכיר לי אותה.

שנה טובה :-D

עודד.

פורסם

קרא את המבחן ההשוואתי הזה. שם בדקנו אמנם את הגרסה האוטומטית של ה-C3 פיקאסו אבל העיקרון דומה. הוא מסקר את שלושת המתחרות העיקריות של ה-C3 פיקאסו כיום. בנוסף יש רכבי דיזל נוספים שתוכל לשקול, כמו רנו פלואנס דיזל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא מצאתי עד כה ספייס ורסו ידנית (לא ציינתי זאת קודם אבל אנחנו די מתעקשים על גיר ידני. גם בגלל חיסכון בדלק ואמינות אבל בעיקר כי שנינו אוהבים לנהוג עם תיבה ידנית) ולגבי הג'אז, במבחן כתוב שבקושי יש שם מקום לעגלת תינוק כך שגם האופציה הזו כנראה לא מתאימה לנו.

מה עוד?

פורסם
לא מצאתי עד כה ספייס ורסו ידנית (לא ציינתי זאת קודם אבל אנחנו די מתעקשים על גיר ידני. גם בגלל חיסכון בדלק ואמינות אבל בעיקר כי שנינו אוהבים לנהוג עם תיבה ידנית) ולגבי הג'אז, במבחן כתוב שבקושי יש שם מקום לעגלת תינוק כך שגם האופציה הזו כנראה לא מתאימה לנו.

מה עוד?

בג'אז אין מקום לעגלת תינוק? :roll: שטויות במיץ! אולי התכוונו לג'אז ההיברידית ולא לרגילה. בג'אז רגילה יש תא מטען של כ-400 ליטר!!

(לעומת 300 ליטר בהיברידית) ואני ממליץ בחום לבדוק את הג'אז הידנית שלדעתי היא (הרבה) יותר נוחה ונעימה מ-C3 פיקאסו.

שלא לדבר על המראה העדיף ועל המחיר הזול משמעותית של ג'אז ידנית, כ-100 אלף ש"ח בלבד!

פורסם
שלום לפורום,

עקב הרחבת המשפחה בקרוב אנחנו מחפשים רכב נוסף לפיז'ו 206 האהוב שלנו. הכוונה היא לקנות רכב משומש.

נתקלתי ב - C3 פיקאסו ואני שוקל את גרסת ה - 1.6 טורבו - דיזל עם גיר ידני. התרשמתי בעיקר מצריכת הדלק הנמוכה והחלל הפנימי ביחס לגודל הרכב.

אשמח לקבל חוות דעת על הרכב הזה.

אגב, אם למישהו חלופה מוצלחת לרכב הזה אתם מוזמנים להכיר לי אותה.

שנה טובה :-D

עודד.

יש לי כזו שנת 2011 שעושה בממוצע 7500 ק"מ בחודש!!

אמינה ,נוחה ושקטה בטירוף!!!

מזגן מעולה,מרווחת ברמה גבוהה מאד.

תוספות שאין במכוניות בסדר גודל דומה כגון בקרת שיוט ,מראות מתקפלות חשמלית,צמיגים בחתך נמוך ועוד.

שים לב!!!שבוע שעבר 100 שקלים סולר כ-12.5 ליטר-נסעתי מחוץ לעיר 250 קילומטרים ותידלקתי שוב,ז"א 20 ק"מ לליטר.

שים לב!!השבוע יום ד 120 שקלים כ-14 ליטר סך הכל,נסיעה משולבת כמובן כמובן הכל עם מזגן נסעתי על הרכב 230 ק"מ כ-16.5קמ לליטר אמיתי ובדוק.(הרוב בעיר)

ביום יום נסיעות מאומצות בעיר כ-14 ק"מ לליטר--פקקים ,עיר,רמזורים בלבד!!

הרכב עשהה 122000 ק"מ-למעט מצמד שהוחלף--0 תקלות!!!

אתה תהנה מהרכב מאד!!!

וכן אני מטפל במרכזי בבני ברק בלבד -הכל סביר מבחינת מחירים שלא יספרו סיפורים.ושלי כמובן ידנית!!!

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

טוב, אז היום ראינו הונדה ג'אז 1.2 ידנית (רגילה, לא היברידית) ו - C3 פיקאסו מנוע 1.6 טורבו-דיזל ידנית.

הונדה ג'אז: עגלת תינוק גדולה נכנסת בתא המטען בקלות ונשאר עוד קצת מקום. הרכב מרגיש מרווח מבפנים ונוחות הנסיעה הייתה סבירה.

החשש העיקרי שלנו נותר המנוע. האם מנוע 1.2 עם 90 כ"ס הוא מספיק חזק לרכב כזה שיכול להיות קצת עמוס ונוסע בעליות של חיפה וקרית טבעון? נשמח לשמוע חוות דעת בעניין הזה.

C3 פיקאסו: מרווח יותר מהג'אז באופן ברור, גם בתא המטען וגם בחלל הפנימי. צריך להתרגל לתנוחת נהיגה "וואנית" לעומת תנוחת נהיגה רגילה של רכב פרטי אבל בתור קיבוצניקים בדימוס זה לא ממש מטריד אותנו. הנסיעה נעימה ותגובת ההגה בנסיעה עירונית ממש טובה (לא עלינו על כביש מהיר).

הסיכום הוא שאנחנו מעדיפים בבירור את הפיקאסו.

אבל..........

הרכב שבדקנו עלה על הכביש באמצע 2011 והספיק לעשות 70,000 ק"מ (!). זה רכב ששימש נהג יחיד לעבודה. הרכב טופל במוסך מורשה בעפולה ואם נחליט ללכת עליו אוודא שהיסטוריית הטיפולים לא מסתירה איזה "שלד בארון" וכמובן אקח אותו לבדיקה לפני קניה. למרות שהרכב נראה בסדר גמור מבחוץ ומבפנים יש לנו איזה כאב בטן עמום בעניין הקילומטרז' הגבוה.

מצד אחד יש לנו עוד כארבעה חודשים עד שממש נצטרך את הרכב ומצד שני נראה לי שהוא לא מאוד נפוץ (בטח לא בגרסת 1.6 דיזל ידני) ואני חושש לוותר על הרכב הזה ולחכות שיופיע אחד אחר. אולי לרכב עם מנוע דיזל עניין הק"מ לא מאוד משנה???

בקיצור, אשמח לשמוע חוות דעתכם.

שתהיה שנה טובה.

פורסם

ברור שלמנוע דיזל 70K ק"מ זה כלום, ובנסיעות עירוניות הוא יתאמץ הרבה פחות וגם ישתה הרבה פחות מהג'אז.

ההשוואה שלי היתה בעיקר בין 2 רכבים חדשים, שהג'אז הידנית זולה יותר ב-14K ש"ח.

שנה טובה ומתוקה לכולם.

פורסם

תבדוק גם רומסטר - מסוף 2010 הגיע עם מנוע ה-TSI המצויין והחסכוני למדי.

כמיקרוואן היא עדיין הטובה ביותר בסגמנט (למרות ותיקותה), עם התנהגות כביש מצויינת ונוחות טובה.

צריכת הדלק הממוצעת שלי (באזור המרכז) היא 14.9 ק"מ/ל' במהלך שנתיים ו-30K ק"מ.

קיימות גם גרסאות דיזל חסכוניות (1.6 TDI) יותר אך מחירן כחדשות יקר משמעותית ולכן הן די נדירות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שבת שלום,

אני שמח להודיע כי הנני בעליה הגאה של Cirtoen C3 Piccaso 1.6 HDI Manual. זה הרכב השלישי שראינו כך שהגענו די מבושלים. על הדרך לצימרים בערבה ("מדברא" אשר ביישוב צוקים, מומלץ ביותר) עצרנו בפתח תקווה, ראינו, בדקנו היסטוריית טיפולים, בדיקה לפני קניה והופה לדואר להחלפת בעלות. השארנו את ה - 206 בת"א והמשכנו דרומה עם הפיקאסו. לזאת ייקרא מקצוענות.

רושם ראשוני מנסיעה בינעירונית:

המנוע תענוג עם מספיק כוח בטורים נמוכים והאצה מצוינת, הנסיעה מאוד נעימה, כיף לשבת גבוה מעל הכביש (לפחות לעומת ה - 206) ולמרות מנוע הדיזל תא הנוסעים שקט. הראות נהדרת לפנים ולצדדים לא רק בגלל הגובה אלא גם בזכות שמשה קדמית גדולה + שמשת ביניים בין השמשה הגדולה לחלונות הרכב. השכבת המושבים האחוריים יוצרת חלל מרשים וגם כאשר הם בתנוחתם הרגילה יש הרבה מקום להעמסה. התצוגה הדיגיטאלית מאוד נוחה ובהירה.

מה פחות טוב - ההילוכים קצת קשים, מקווים שנתרגל. בנוסף, משענת היד של הנהג ממוקמת גבוה מדי ומאוד לא נוח להחליף הילוכים כאשר היא מורדת. להפתעתי גם כאשר המשענת הזו מורמת היא קצת מפריעה להעברת ההילוכים, בייחוד כאשר הידית בהילוכים 2, 4, R, הרגשתי אותה עם המרפק במין מגע של נוגע - לא נוגע. אגב, הידועה שלי מוסרת שהיא לא הרגישה בעיה בהחלפת ההילוכים כאשר המשענת מורמת אז למי שיש אמה קצרה - הרווחתם.

עד כאן,

חגים שמחים לכולם.

פורסם

תתחדשו, רכב משפחתי שקצת יוצא מהקופסה ובהחלט מעניק תמורה טובה למחירו בעיקר כמשומש ובעיקר בדגם הדיזל החסכוני.

סעו בדרכים טובות.

• תוכן חדש...