Jump to content

oded_gutman

  • הודעות

    11
  • כאן מאז:

הנקודות של oded_gutman

חדש בפורום

חדש בפורום (1/14)

1

מוניטין

  1. כיוון קצת אחר - סיטרואן C3 פיקאסו. קניתי את הרכב הזה לפני כחודש (יד 2, לא חדש), הדגם הידני עם מנוע טורבו - דיזל 1.6L ומהמעט שהספקתי לנסוע עליו מאוד נהניתי. הרכב חזק עם הרבה כוח כבר בסל"ד הנמוך בזכות הטורבו וצריכת הדלק שלו בסביבות 17-18 ק"מ/ליטר. כמדומני שבתחילת 2013 אמור להגיע דגם חדש ששונה קוסמטית בלבד מהדגמים הקודמים אז אולי ללובינסקי יהיה איזה מבצע כדי למכור את המלאי הקיים. הערה אחרונה - כשבדקתי את הרכב הזה נאמר לי לא להתקרב לגרסת הבנזין 1.4L, הרכב בגרסה הזו כנראה קצת חלושס. בהצלחה.
  2. סליחה ... סיטרואן C3 פיקאסו, מנוע 1.6 טורבו - דיזל, גיר ידני.
  3. בשעה טובה קניתי את הרכב השלישי שבדקתי. לגבי המחיר... היה מעניין עם סיום מוצלח. רכב ראשון - בעלות פרטית אבל שימוש בפועל של העסק המשפחתי עם קילומטראז' של 70K בפחות משנה וחצי. בעל הרכב ביקש כ - 2000 ש"ח פחות מהמחירון של לוי יצחק אבל מחירון שמתעלם מהק"מ. ביחס למחירון משוקלל המחיר היה גבוה מדי. לא חזרנו אליו בין השאר כי הרכב היה נראה מוזנח ומלוכלך (הוא אמר שפשוט לא הספיק לנקות אותו אבל לנו זה נתן אינדיקציה להתייחסות שהרכב קיבל). רכב שני - רכב בבעלות חברה עם נהג יחיד עם 70K ק"מ בשנה (הרכב היה בן שנה). הרכב נראה כמו חדש. ההפרש בין המחירונים היה כמעט 6000 ש"ח, יד 2 גבוה יותר מלוי יצחק. בעל הרכב ביקש לפי המחירון המשוקלל של יד 2 ואנחנו ביקשנו להפגש באמצע הדרך עם 3000 ש"ח פחות. בעל הרכב ביקש לחשוב על זה סופ"ש ואז הודיע שהחליט לא למכור. רכב שלישי - נקנה כדי לשמש כמונית אך בפועל כמעט ולא שימש כמונית (ולראיה 65K ק"מ לשנתיים) ולאחר מס' חודשים בעל הרכב החליף לבעלות פרטית (היד נשארה ראשונה). הרכב נראה במצב מצוין. בעל הרכב ביקש כ - 12,000 פחות מהמחירון הרגיל של לוי יצחק אבל זה עדיין היה כ - 10,000 ש"ח יותר ממחירון הרכב כאשר הוא משוקלל לפי שימוש כמונית. הורדנו 2000 ש"ח נוספים, 1000 כי צריך ממש עכשו להעביר טסט ו - 1000 נוספים על תוצאות הבדיקה לפני קניה (שאגב, הרכב יצא ממנה טוב מאוד). סגרנו עסקה כששני הצדדים מרוצים ובכלל חוויית הקניה מול המוכר הייתה טובה מאוד. כיף לקנות ממישהו הגון ונחמד! שבת שלום ושוב תודה על הייעוץ.
  4. שבת שלום, אני שמח להודיע כי הנני בעליה הגאה של Cirtoen C3 Piccaso 1.6 HDI Manual. זה הרכב השלישי שראינו כך שהגענו די מבושלים. על הדרך לצימרים בערבה ("מדברא" אשר ביישוב צוקים, מומלץ ביותר) עצרנו בפתח תקווה, ראינו, בדקנו היסטוריית טיפולים, בדיקה לפני קניה והופה לדואר להחלפת בעלות. השארנו את ה - 206 בת"א והמשכנו דרומה עם הפיקאסו. לזאת ייקרא מקצוענות. רושם ראשוני מנסיעה בינעירונית: המנוע תענוג עם מספיק כוח בטורים נמוכים והאצה מצוינת, הנסיעה מאוד נעימה, כיף לשבת גבוה מעל הכביש (לפחות לעומת ה - 206) ולמרות מנוע הדיזל תא הנוסעים שקט. הראות נהדרת לפנים ולצדדים לא רק בגלל הגובה אלא גם בזכות שמשה קדמית גדולה + שמשת ביניים בין השמשה הגדולה לחלונות הרכב. השכבת המושבים האחוריים יוצרת חלל מרשים וגם כאשר הם בתנוחתם הרגילה יש הרבה מקום להעמסה. התצוגה הדיגיטאלית מאוד נוחה ובהירה. מה פחות טוב - ההילוכים קצת קשים, מקווים שנתרגל. בנוסף, משענת היד של הנהג ממוקמת גבוה מדי ומאוד לא נוח להחליף הילוכים כאשר היא מורדת. להפתעתי גם כאשר המשענת הזו מורמת היא קצת מפריעה להעברת ההילוכים, בייחוד כאשר הידית בהילוכים 2, 4, R, הרגשתי אותה עם המרפק במין מגע של נוגע - לא נוגע. אגב, הידועה שלי מוסרת שהיא לא הרגישה בעיה בהחלפת ההילוכים כאשר המשענת מורמת אז למי שיש אמה קצרה - הרווחתם. עד כאן, חגים שמחים לכולם.
  5. תודה על התגובות. המקרה שלי טיפה בעייתי מכיוון שאין עוד "אלף כאלה"בשוק. מדובר על סיטרואן C3 פיקאסו עם גיר ידני ומנוע דיזל ונראה שזה ל לא רכב נפוץ. אני אשנס מתניים ואנסה לצאת מזה בשלום .
  6. טוב, לאחר בירור עם מחלקת רכב של לוי יצחק מתברר שרכב שגילו מעל 3 חודשים צריך לקחת בחשבון את כל הנתונים לשקלול המחירון, כולל הקילומטראז' בלי קשר ליש או אין אחריות. מה שמעניין הוא הפער בין מחירון לוי יצחק למחירון יד 2: כמעט 6000 ש"ח (לוי יצחק נמוך מיד 2). מן הסתם מחירון לוי יצחק יותר מקובל אבל מה אפשר לומר למוכר שהולך עם מחירון יד 2 כי המחיר שיד 2 מציג גבוה יותר?
  7. בשיחה עם בעל רכב שימש כרכב חברה הוא אמר לי שכאשר הרכב עדיין תחת אחריות יצרן אז קילומטראז' גבוה לא נכנס לשקלול המחירון. הוא מוריד את מחיר הרכב מכיוון שהוא רשום כרכב חברה אבל לא מתחשב בק"מ הגבוה (70,000 ק"מ לרכב בן שנה) בגלל האחריות. לא נשמע לי הגיוני אבל אני רוצה לוודא את זה. מישהו מכיר משהו כזה?
  8. טוב, אז היום ראינו הונדה ג'אז 1.2 ידנית (רגילה, לא היברידית) ו - C3 פיקאסו מנוע 1.6 טורבו-דיזל ידנית. הונדה ג'אז: עגלת תינוק גדולה נכנסת בתא המטען בקלות ונשאר עוד קצת מקום. הרכב מרגיש מרווח מבפנים ונוחות הנסיעה הייתה סבירה. החשש העיקרי שלנו נותר המנוע. האם מנוע 1.2 עם 90 כ"ס הוא מספיק חזק לרכב כזה שיכול להיות קצת עמוס ונוסע בעליות של חיפה וקרית טבעון? נשמח לשמוע חוות דעת בעניין הזה. C3 פיקאסו: מרווח יותר מהג'אז באופן ברור, גם בתא המטען וגם בחלל הפנימי. צריך להתרגל לתנוחת נהיגה "וואנית" לעומת תנוחת נהיגה רגילה של רכב פרטי אבל בתור קיבוצניקים בדימוס זה לא ממש מטריד אותנו. הנסיעה נעימה ותגובת ההגה בנסיעה עירונית ממש טובה (לא עלינו על כביש מהיר). הסיכום הוא שאנחנו מעדיפים בבירור את הפיקאסו. אבל.......... הרכב שבדקנו עלה על הכביש באמצע 2011 והספיק לעשות 70,000 ק"מ (!). זה רכב ששימש נהג יחיד לעבודה. הרכב טופל במוסך מורשה בעפולה ואם נחליט ללכת עליו אוודא שהיסטוריית הטיפולים לא מסתירה איזה "שלד בארון" וכמובן אקח אותו לבדיקה לפני קניה. למרות שהרכב נראה בסדר גמור מבחוץ ומבפנים יש לנו איזה כאב בטן עמום בעניין הקילומטרז' הגבוה. מצד אחד יש לנו עוד כארבעה חודשים עד שממש נצטרך את הרכב ומצד שני נראה לי שהוא לא מאוד נפוץ (בטח לא בגרסת 1.6 דיזל ידני) ואני חושש לוותר על הרכב הזה ולחכות שיופיע אחד אחר. אולי לרכב עם מנוע דיזל עניין הק"מ לא מאוד משנה??? בקיצור, אשמח לשמוע חוות דעתכם. שתהיה שנה טובה.
  9. אני רואה שלג'אז יש נפח מנוע 1.2. זה לא מנוע קצת חלש לרכב כזה שצריך לשאת משפחה?
  10. לא מצאתי עד כה ספייס ורסו ידנית (לא ציינתי זאת קודם אבל אנחנו די מתעקשים על גיר ידני. גם בגלל חיסכון בדלק ואמינות אבל בעיקר כי שנינו אוהבים לנהוג עם תיבה ידנית) ולגבי הג'אז, במבחן כתוב שבקושי יש שם מקום לעגלת תינוק כך שגם האופציה הזו כנראה לא מתאימה לנו. מה עוד?
  11. שלום לפורום, עקב הרחבת המשפחה בקרוב אנחנו מחפשים רכב נוסף לפיז'ו 206 האהוב שלנו. הכוונה היא לקנות רכב משומש. נתקלתי ב - C3 פיקאסו ואני שוקל את גרסת ה - 1.6 טורבו - דיזל עם גיר ידני. התרשמתי בעיקר מצריכת הדלק הנמוכה והחלל הפנימי ביחס לגודל הרכב. אשמח לקבל חוות דעת על הרכב הזה. אגב, אם למישהו חלופה מוצלחת לרכב הזה אתם מוזמנים להכיר לי אותה. שנה טובה עודד.
×
×
  • תוכן חדש...