Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הללויה! אייפון חמש הוצג!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפל דוחפת את עצמה בכל צורה לציבור האמריקאי, זה מתחיל כבר מהגן שהם עושים סיורים לילדים ומחלקים להם מתנות וככה קונים את הילדים ומגדלים לעצמם אוהדים שבויים.

לדעתי זה הדבר הכי שפל שאפשר לעשות כדי להצליח בעולם וזה משהו שצריך להפסיק.

החברה הזאת לא עומדת בזכות המוצרים שלה אלא בזכות השיווק שלה

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואותי לקחו לסיורים בעלית ובאוסם בבית הספר

בגלל זה הנ"ל מרשים לעצמם למכור היום מוצרים במחירים גבוהים בעשרות ומאות אחוזים מהמחיר של המקבילים בחול?

בשורה הסופית השיווק של אפל עובד ואת זה מוכיחיםן המספרים בשטח, עובדה שאפילו יונית לוי אתמול בחדשות 2 התפלאה "אין פה שום מהפכה ובכל זאת אפל קיבלו פרסום חינם בכל מהדורות החדשות שמשודרות עכשיו" (+- לא זוכר א ת הניסוח המדוייק)

אני לא מסכים שהם לא עומדים בזכות המוצר וזה לא שהם מוכרים קרח לאסקימוסים, אנשים לא היו קונים 3 ו 4 ועכשיו 5 אם הקודמים לא היו נותנים להם משהו, בין אם זה משהו שעובד (המוצר עצמו) או בין אם זו הרגשת שייכות לקהילה כל שהיא (ערך מוסף)

אם הם לא עומדים בזכות המוצר אחרי האיפון1 לא היו יוצאים כל המכשירים הדומים לו מכל שאר היצרנים

היו לאפל מספיק מוצרים שלא עמדו בזכות עצמם והלכו לעולמם כמו ניוטון למשל, אז זה לא רק שיווק.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

איכשהו נהיה שדה קרב בין אפל לסמסונג, אבל נראה לי שקצת נשכח שלרוב האנשים יספיקו מכשירים עם מפרט נמוך בהרבה, וכאן רק לאנדרואיד יש מענה לקהל הביניים במחירים הסבירים יותר.

אני קניתי בשבוע שעבר, בגרמניה, מכשיר של סוני, Xperia Go, דק, נאה, עם גורילה גלאס (מסך מוגן משריטות), מצלמה של 5 מ"פ, מעבד של 1 גיגה כפול ליבה עם אנדרואיד 2.3.7 (ג'ינג'רברד, שאמור לקבל שדרוג בקרוב לICS), וOFFICE SUITE.

בנוסף להיותו קל, קטן (יחסית), מהיר ועם מסך שמגיב נהדר, הוא במקרה גם מבין המכשירים היחידים שעמידים למים וחול לפי התקן המחמיר ביותר לטלפונים ניידים, כך שגם מבחינת ה"אופס, נפל לי לכיור"/"שיט, יש לי חול בכיס" אני רגועה. גם הסוללה שלו נהדרת, ומחזיקה לי יומיים בין טעינה לטעינה (בשימוש לא רב, בעיקר WAZE, וואטסאפ ומעט שיחות).

שם זה עלה לי 1400 ש"ח, בארץ ראיתי ניצנים ראשונים של ייבוא ב1800 ש"ח, ואני לא רואה שום סיבה לשלם על מכשיר נייד יותר מזה, גם למי שמבקש יותר משיחות וSMS.

המחירים של אייפון הם בדיחה עצובה, וכך גם המחירים של הגלאקסי, שאת ה"הייפ" סביבו מעולם לא הבנתי (יש לרוב המשפחה שלי את הדור הראשון והשני, וממש לא נפלתי). בשביל מצלמה איכותית יש לי פוקט נהדרת של קאנון שעלתה 1200 ש"ח וטובה יותר מהמצלמה בנייד הכי משוכלל שיש. בשביל דברים כבדים יותר יש לי לאפטופ (שעלה פחות מאייפון...), וממשחקים בטלפון סיימתי להתלהב בערך 3 חודשים אחרי האנדרואיד הראשון שלי.

ריצת האמוק הזו אחרי המסך הטוב יותר או המצלמה היותר משוכללת, במחירים שיצאו מכל פרופורציה הגיונית, היא לא יותר מתופעת העדר במיטבה ונושא מחקר סוציולוגי מרתק (יותר או פחות).

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
החברה הזאת לא עומדת בזכות המוצרים שלה אלא בזכות השיווק שלה

לצערי הרב, שיווק זה היום הכל, כי הודות לתרבות רדודה אנשים היום מסתכלים על הקנקן, ולא על התוכן שלו.

לחברה שלך יכולים להיות מוצרים מצויינים, אבל אם מחלקת השיווק שלך עוסקת באבטלה סמויה בהנחה שמוצר טוב ימכור את עצמו, אז הם יגררו איתם למטה את כל החברה.

דוגמאות - ניסן, חברה עם מוצרים טובים ושיווק גרוע נבלעה ע"י רנו (חברה עם מוצרים לא משהו, אבל שיווק מצויין), או מיצובישי מוטורס (גם חברה עם מוצרים טובים ושיווק אפסי), שעתידה לא ברור.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אין לי בעיה עם שיווק, אבל שיווק של שטיפת מוח מגיל 5 או 6, זה כבר חציית גבולות לדעתי.

גם אותי לקחו למפעלים אבל לא בגיל גן, יותר לכיוון גיל 11 שעוד היו לי דעות משל עצמי ולא הוקסמתי מכל שוקולד בצבע.

אפל הולכים עד הסוף ומחדירים את עצמם למוח של ילד שאין לו דעות משלו והוא יקח כל מה שיתנו לו במתנה גם אם זה שק חרא עטוף באריזה יפה.

האייפון לא מוצלח בזכות עצמו כי הוא לא שונה משאר הטלפונים בשוק, זאת הסיבה שאני טוען שהוא עומד בזכות השיווק ולא בזכות עצמו. בלי השיווק האגרסיבי שלהם האייפון היה נעלם די מהר מהשוק.

אם האייפון היה עולה פחות הייתי אולי קונה, אבל במחירים שלו כיום אין סיכוי שאני אפילו אתקרב לזה, וזה לפני שדיברנו על כמה שאני לא סובל את אפל כחברה.

רוצה דוגמה חיה לכל הטענות שלי? אתמול היו אצלי אורחים מחו"ל עם אייפון 4S בן חצי שנה בערך, אמרו שרוצים לעבור לאייפון 5.

שאלתי למה מה חדש שם שאתם צריכים את זה ואין לכם באייפון 4S שלכם? אמרו לי אני רוצה שיהי לי חדש כי יש שם דברים מגניבים.

הסבר למילה מגניבים כמובן שלא קיבלתי וזה רק מוכיח את השטיפת מוח שאפל מכניסים לראש של אנשים ולא משנה שהמכשיר עולה 300 דולר (במסגרת תוכנית של המפעילה), הם רוצים את הפיצ'רים החדשים!

ואני בכלל עם DESIRE HD בן שנה וחצי שעושה את העבודה וכל מה שמפריע לי בו זה חוסר בעדכון גרסה נורמלי לאנדרואיד. וזה בערך היתרון היחידי מבחינתי באייפון.

in the face

with a chair

פורסם
;

רוצה דוגמה חיה לכל הטענות שלי? אתמול היו אצלי אורחים מחו"ל עם אייפון 4S בן חצי שנה בערך, אמרו שרוצים לעבור לאייפון 5.

שאלתי למה מה חדש שם שאתם צריכים את זה ואין לכם באייפון 4S שלכם? אמרו לי אני רוצה שיהי לי חדש כי יש שם דברים מגניבים.

הסבר למילה מגניבים כמובן שלא קיבלתי וזה רק מוכיח את השטיפת מוח שאפל מכניסים לראש של אנשים ולא משנה שהמכשיר עולה 300 דולר (במסגרת תוכנית של המפעילה), הם רוצים את הפיצ'רים החדשים!

סיכמת בערך את הכל. הקטע הוא שזה לא נגמר אצל האורחים שלך מחו"ל, זה נמצא בתופעות מסחריות גם כאן. אנשים שהולכים למהפכה החברתית ובוכים שנהיה להם קשה לחיות וצריך להוריד מחירים של מוצרים בסיסיים, מחליפים כל חצי שנה לאייפון חדש יותר וזה מבלי להכליל את האייפד המהולל ברשימה. אנשים לא באמת רוצים את האייפון חמש, או כל אייפון חדש בשביל החידוש שבו, אנשים רוצים אותו בשביל להיות מגניבים, בשביל להיות "קול" ובעיקר להיות הראשונים כחלק מעדר מאסיבי של אנשים חסרי יכולת כלכלית שיבזבזו משכורת ממוצעת על מכשיר הסמארטפון שלהם (אתם חיים בסרט אם אתם חושבים שהמכשיר באמת יעלה בסביבות 400 דולר, אפילו בארה"ב זה יהיה לכיוון ה600 דולר אז פה תצפו למחיר התחלתי של 5 אלף שקל). אם אנשים כן היו רוצים את האייפון החדש בשביל החידוש והיתרונות החדשים שלו על פני מכשירים אחרים, הם לא היו יוצאים בהכרזת "אני קונה את האייפון 5 כשהוא יוצא" עוד לפני שהם ידעו מה יש בו בכלל.

ואגב, גילוי נאות: התייחסותי לגבי העדיפות של הSGS3 לא אומרת דבר לגבי העדפותיי האישיות, המכשיר הבא שלי יהיה של HTC או אפילו לומיה קטן ונחמד אם המחיר שלו יהיה סביר.

פורסם
וזה רק משלוש ההודעות הראשונות בטרד

אני רואה פה שנאה ובוז כלפי אנשים ולא דיון על המכשיר עצמו

זה לחלוטין דיון על האנשים שקונים אותו.

אתה יודע מה שמתי לב? כשחשפו את האייפון 4S , היו הרבה שהתאכזבו, ובצדק. לא היה כמעט שום שינוי בינו לבין ה-4 הרגיל. אבל עכשיו אין יותר מדי אכזבה, למרות שבתכלס אני בטוח שהפערים בין ה-4S ל-5 יהיו אפילו קטנים יותר. למה זה ככה? כי המכשיר ניראה שונה.

כשהמכשירים ניראים אותו דבר, זה בעייתי להוציא אותו מתוך כוונה לנקר עיניים,כי הוא ניראה פשוט זהה. עכשיו זה לא המצב. יש שוני מזערי בגודל, וזה בדיוק מה שהמשתמש הממוצע מחפש.

אני באמת מצפה לראות בכיליון עיניים כמה אנשים ישדרגו מהאייפון 4 ו-4S ל-אייפון 5, למרות שהם רק נכנסים לפייסבוק/אינטרנט. תרבות השופוני במיטבה.

אבל לא נורא. לי בתור מישהו שחושב אולי על האייפון 4, זה רק יעשה טוב. הבהלה ל"זהב" בטח תוריד את המחיר שלו לסביבות ה-700-800 שקל ביד 2.

פורסם
בנוסף המצלמה הקדמית שודרגה לרמה שהאחורית הקודמת ב4S היתה. אני קורה לזה שדרוג רציני.

מאיפה קיבלת את המידע השגוי הזה?

פורסם
סיכמת בערך את הכל. הקטע הוא שזה לא נגמר אצל האורחים שלך מחו"ל, זה נמצא בתופעות מסחריות גם כאן. אנשים שהולכים למהפכה החברתית ובוכים שנהיה להם קשה לחיות וצריך להוריד מחירים של מוצרים בסיסיים, מחליפים כל חצי שנה לאייפון חדש יותר וזה מבלי להכליל את האייפד המהולל ברשימה. אנשים לא באמת רוצים את האייפון חמש, או כל אייפון חדש בשביל החידוש שבו, אנשים רוצים אותו בשביל להיות מגניבים, בשביל להיות "קול" ובעיקר להיות הראשונים כחלק מעדר מאסיבי של אנשים חסרי יכולת כלכלית שיבזבזו משכורת ממוצעת על מכשיר הסמארטפון שלהם (אתם חיים בסרט אם אתם חושבים שהמכשיר באמת יעלה בסביבות 400 דולר, אפילו בארה"ב זה יהיה לכיוון ה600 דולר אז פה תצפו למחיר התחלתי של 5 אלף שקל). אם אנשים כן היו רוצים את האייפון החדש בשביל החידוש והיתרונות החדשים שלו על פני מכשירים אחרים, הם לא היו יוצאים בהכרזת "אני קונה את האייפון 5 כשהוא יוצא" עוד לפני שהם ידעו מה יש בו בכלל.

ואגב, גילוי נאות: התייחסותי לגבי העדיפות של הSGS3 לא אומרת דבר לגבי העדפותיי האישיות, המכשיר הבא שלי יהיה של HTC או אפילו לומיה קטן ונחמד אם המחיר שלו יהיה סביר.

בארה"ב בזמנו אייפון 4S עלה 700 דולר למכשיר שלא קשור לשום עסקה עם מפעילה.

אם אני לא טועה לגרסת 16GB

in the face

with a chair

פורסם

האייפון לא מוצלח בזכות עצמו כי הוא לא שונה משאר הטלפונים בשוק, זאת הסיבה שאני טוען שהוא עומד בזכות השיווק ולא בזכות עצמו. בלי השיווק האגרסיבי שלהם האייפון היה נעלם די מהר מהשוק.

אני מתקשה להבין, כל טלפון עם מסך מגע היום חייב את חייו לאיפון

היו טלפונים עם מסך מגע לפניו (מישהו זוכר את ה i mate ?) ואף אחד כמעט לא נגע בהם, בא איפון ושינה את חיוות השימוש בצורה שרוב המשתמשים התמכרו אליו וכל היצרנים רצו לייצר מכשיר דומה

אז להגיד עליו לא מוצלח כשהוא זה שפרץ את הדרך - נשמע לי מוזר

ציינתי גם מוצרים אחרים של אפל כמו ניוטון, ליסה, ואפילו שאפל דור 3 הזוועתי שנמכרו ע"י אותה חברה שאתה מציין שהכל אצלה שיווק ועובדה שמוצרים אלה נכשלו כישלון חמור, מה שאומר, לדעתי, שאיפון זה לא רק שיווק כי הנה דוגמאות ששיווק לא יכול למכור מוצר שאין לו הצדקה.

יש הצדקה לאיפון, הוא מוצלח בפני עצמו,

האם משתמשי 4 צריכים לעבור ל 5?

רובם כנראה שלא

בדיוק כמו אנשים שמצלמים רק למחשב אבל מחליפים למצלמה חדשה יותר כי יש לה 12 מגה פיקסל ולא 7 כמו לקודמת למרות שעל המסך הם מציגים במקרה הטוב 2 מגה פיקסל

אנשים רצים אחרי טכנולוגיה חדשה בלי לדעת מה היא נותנת להם ויש מספיק משדרגים גם ל SGS3 שעושים את זה בלי שהם צריכים

אתם רוצים להפוך את הדיון למשדרגי סתם - בכיף, אבל זו מחלה עולמים כוללת ואינה שייכת רק לאנשים שמחזיקים מוצרים של אפל

רוצים דיון מה שווה יותר איפון5 או SGS3 גם סבבה, יש הצדקות לזה ולזה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

הפאנבויז של סמסונג ואנדרואיד באופן כללי לא פחות מעצבנים מפאנבויז של אפל. לי היה אייפון והיום יש לי נקסוס ואני מרוצה משניהם, בעוד שנתיים כשארכוש מכשיר חדש יש סיכוי סביר שאחליף את הנקסוס במכשיר של אפל. קיטונות הבוז שחלק חלק מהיוזרים כאן שופכים על המכשיר גורמים לי לחשוב שחסרים להם תחביבים בחיים.

It's just a phone

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

BeBest - בא ספר לנו מה זה קוד פתוח ואיך זה נותן לך לעשות מה שבא לך באנדרואיד , והכי חשוב - מה זה קשור בלהגביל אותך בתוכנות ספציפיות? זה נחמד לזרוק מושגים לאוויר - לא נראה לי שאתה כ"כ מקשר ביניהם.

ליביו

קוד פתוח אומר שכל אחד יכול לפתח את מערכת ההפעלה לכיוונים שהוא רוצה, כך נוצר מצב שיש עשרות רומים שונים שבכל אחד מהם שונה במקצת מהשני.

למשל אני בחרתי להשתמש בCM10, ומישהו אחר יכול להחליט שהוא משתמש ברום של סמסונג או של המפעילות הסלולאריות.

ועזוב את זה, קוד פתוח אומר שאני לא חייב להשתמש במה שסמסונג / גוגל מכתיבים (בשונה מאפל שם לדוגמה חייב להשתמש ב-Itunes בשביל לסנכרן את הפלאפון עם המחשב).

רוצה עוד דוגמה? כי לא חסרות לי דוגמאות.

פורסם
קוד פתוח אומר שכל אחד יכול לפתח את מערכת ההפעלה לכיוונים שהוא רוצה, כך נוצר מצב שיש עשרות רומים שונים שבכל אחד מהם שונה במקצת מהשני.

למשל אני בחרתי להשתמש בCM10, ומישהו אחר יכול להחליט שהוא משתמש ברום של סמסונג או של המפעילות הסלולאריות.

ועזוב את זה, קוד פתוח אומר שאני לא חייב להשתמש במה שסמסונג / גוגל מכתיבים (בשונה מאפל שם לדוגמה חייב להשתמש ב-Itunes בשביל לסנכרן את הפלאפון עם המחשב).

רוצה עוד דוגמה? כי לא חסרות לי דוגמאות.

בשביל המשתמש הביתי, אין שום הבדל בין להחליף רום (ולהתאים את הסמסונג לאיך שהוא רוצה) ולבין לפרוץ את האייפון (ולהתאים את האייפון לאיך שהוא רוצה).

ומספיק להזכיר כל הזמן את האייטונס, תבינו כבר - החל מios5 אפשר בלי.

רק מראה שאנשים שהם אנטי - תמיד ישארו אנטי, אפילו בלי להבין למה הם אנטי ובלי לברר קצת עובדות.

אתה אוהב אנדרואיד? מזל טוב, יש כאלה שאוהבים אייפון והוא מתאים להם יותר.

פורסם

דווקא באסה שאפל לה הפתיעו אותנו, ככה הם היו מקדמים את כל הענף הזה.

אני בכלל לא מבין את כל אלו שמעדיפים מכשיר דק על פני עבה עם זמן סוללה סביר. יש לי מכשיר בעובי של 11 מ"מ אבל מעוגל בקצוות כך שהוא "שמן" רק באמצע והוא דק מידי בידיים. המכשיר רוצה להחליק ולעוף מהידיים, לשמחתי הכיסוי מפלסטיק מנפח אותו. אני בעד סוללה חזקה ומוטורולה בכיוון הנכון לדעתי.

מכשיר כזה לא צריך להיות פחות מ- 10 מ"מ בטח לא על חשבון סוללה. 7.6 מ"מ זה מוגזם, כבר היינו בסרט הזה שהמכשירים הלכו ונעלמו עד שנהפכו לדפים ואז שוב התחילו לגדול אבל אז הסוללה עמדה בכבוד.

• תוכן חדש...