Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

איזה שמן גיר/דיפרנציאל מומלץ לסובארו אימפרזה WRX 2006 (לא STI)?

אשמח גם לשמוע על חברות שמנים מומלצות במקרה זה...

תודה,

אלכס

פורסם

כן, זה מה שכתוב לי בספר של הרכב, אבל עשיתי חיפוש בחנויות רבות, לאף אחד אין 75W-90 משום מה...

אני אעשה חיפוש נוסף.

תודה לאלו שהמליצו

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כמה ליטר נכנס?

ב autodata אין את WRX ובאימפרזה הרגילה משום מה כתוב מספר ליטרים לגיר בנפרד, לדיפרנציאל קדמי בנפרד ולדיפרנציאל אחורי בנפרד שזה נראה לי מוזר, השמן לא משותף גם לגיר ושני הדיפרנציאלים?

(כתוב, 4 ליטר גיר + 1.2 דיפ' קדמי + 0.8 דיפ' אחורי ובנוסף משום מה כתוב שלדיפ' קדמי השמן הוא 80W90 שהוא שונה מאחורי...)

מישהו יודע בוודאות כמה ליטרים והאם השמן משותף (כלומר, ניקוז ומילוי מאותו חור)

פורסם

אני יודע שג'פים למשל לוקחים את ה 75/90 של bg. לדיפרנציאל שלהם. שמן מצוין שתאמת אני גם שמתי אותו עכשיו אצלי בגיר הידני בפונטו. בהחלט אני מרוצה. רק קח בחשבון שליטר 1 עולה 80 שח.

פורסם

באוטודאטה כן יש את הWRX,והכמויות שכתבת הן נכונות.

אבל השמן דיפרנציאל לפי אוטודאטה הוא 75W90 גם לקדמי וגם לאחורי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אני לא יודע מה מומלץ לאימפרזה אבל אני יכול לחלוק מנסיוני:

1. לתיבות הילוכים ידניות לא מומלץ שמן גיר שעומד בתקן GL-5 אלא רק GL-4. שמן גיר\דיפרנציאל שעומד בתקן GL-5 מכיל אחוז גבוה של איזה חומר (אני לא זוכר איזה, סליחה) שגורם לשמן להיות עמיד יותר נגד שחיקה ומגן טוב יותר על המכלולים. זה אולי נשמע דבר טוב, אבל בתיבת הילוכים ידנית שימוש בשמן כזה יביא לתחושה קשה ולא נעימה בתפעול ההילוכים, ההילוכים יהפכו לקשים יותר ויכנסו בחריקה.

2. מוצרים של מוטול ניתן למצוא ב"בית מטרו" בת"א ובעוד שתי חנויות המתעסקות בעיקר עם מוטול, אחת נמצאת ליד בית מעריב והשנייה ברחוב שוקן. כדאי להרים טלפון ליבואן "ארנב אנרגיה" כדי לקבל פרטים נוספים, מסיבה לא ממש ברורה קשה מאוד עד בלתי אפשרי להשיג נוזלים איכותיים של מוטול בחנויות חלפים. לפני כמה שנים מצאתי 75W90 של מוטול בחנות ליד בית מעריב, אני לא זוכר את השם אבל אם תרים טלפון לארנב אנרגיה יגידו לך.

3. שמן גיר מצויין הוא MT90 של רדליין. זהו למעשה שמן גיר 75W90 בתקן GL-4 שעד היום קראתי עליו רק רשמים חיוביים. לחילופין שמן גיר מקורי יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר והוא לאו דווקא יהיה יקר יותר. אני לא ממליץ על ה 75W90 של רוייאל פרפל בתקן GL-5, הוא בילה בגיר שלי בדיוק 625 ק"מ עד שהוא רוקן למיכל ונמסר לחבר פורום מאושר לשימוש בדיפרנציאל הג'ימני שלו.

בהצלחה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...