Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צביעת ג'אנט(ים) 205GTI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע תורם של הג'אנטים,בנתיים נצבע אחד :wink:

הייתה לי התלבטות בין הצבע המקורי שהוא כסוף לבין לבן,יכול להיות ניגוד יפה בין הצבע השחור של הרכב לג'אנט לבן,אבל החלטתי להיות נאמן למקור,יש לי איזה שריטה של מקוריות...

אחרי שיטוט קצר בירושלים,מצאתי סוף סוף צבע יסוד למתכת בספריי(לא קל למצוא),קניתי 2,עלות של 15 שקל לאחד.

2 ספריי בצבע כסף של יעקבי,כל אחד 15 שקל.

2 ספריי לכה של יעקבי,כל אחד 15 שקל.

אחרי זה נודע לי שדווקא הצבעים שלהם לא הכי איכותיים,ועדיף להשקיע עוד כמה שקלים לצבעים של חברת דופלי קולור,יותר איכותי.

מתחילים,מפרקים:

thumb_WDUKWe4ukdUeANRn7VrwBAx.jpg

thumb_eGq1TGXyNV8rvPhwSXTf3crsz.jpg

שוטפים טוב טוב,חשוב לנקות מכל הג'יפת ברקסים,לכלוך ושאר הדברים שהצטברו על הג'אנט,על הדרך להעיף את המשקולות איזון:

thumb_8wdsOIoozDRX3o436agWFTpNe.jpg

thumb_7Xy9WVJhJKL45HETNzqOaOwZC.jpg

thumb_VDH5bOvOL1o45aZOstg1Rng3i.jpg

אחרי ייבוש אפשר להתחיל לשייף,תהליך ארוך ומתיש,חשוב לשייף ביסודיות כדי שצבע היסוד יתפוס כמו שצריך.

thumb_MlYtUMNWCtK5OjJa0pYYu98Ko.jpg

בסיום השיוף,שוטפים שוב,כדי להעיף את כל הלכלוך והשאריות מהשיוף,אפשר אפילו אחרי השטיפה לקחת פן או לחץ אוויר-לייבש ועל הדרך להעיף גרגירים שנשארו על הג'אנט,בתוצאה הסופית רואים כל דבר קטן שלא קשור לג'אנט.

מתחילים לעטוף בעזרת נייר דבק ועיתונים,את הנייר דבק חשוב לדחוף עמוק בין הצמיג לג'אנט,כדי שיהיה אפשר לצבוע את הקצוות בצורה יפה,אני השתמשתי במברג שטוח ודחפתי את הנייר דבק מתחת,אפשר גם להוריד אוויר מהצמיג אם מתקשים.

שימו לב לבחירת העיתונים המוצלחת שלי :roll:

thumb_WoNK7U5YrTnH8w9W4GxSYq2l.jpg

thumb_VHeg1RoKjyZqi3QO6HCeJAtBk.jpg

הגיע הזמן להתחיל לצבוע,צבע יסוד:

thumb_OBkVsSN6kh7avUaYihaZpKKTs.jpg

המתנה של 20 דקות,ועוד שכבה,מי שממש רוצה אפשר לחכות יותר,אני הייתי חסר סבלנות.

thumb_zpaSm7MBwiWWKSTTpfWqqd0o.jpg

2-3 שכבות של צבע יסוד,עם המתנה בין שכבה לשכבה.

אחרי שצבע היסוד יתייבש,אפשר לקחת נייר שיוף עדין מאוד,לשייף מעט כדי ליצור בסיס יותר טוב לצבע,אבל אז צריך לשטוף שוב פעם,ולהדביק מחדש את כל הנייר דבק והעיתונים,לא חובה,אבל יכול לתת תוצאה טובה עוד יותר,אני דילגתי על זה.

ויאללה לצבע,2-3 שכבות של צבע כסף,המתנה בין שכבה לשכבה:

thumb_FAedBVAZBlDSgFWaBhHds5WaU.jpg

thumb_FOt2QqMABKpohLriUxy97qlQX.jpg

ועוברים ל-2-3 שכבות של לכה,משפר פלאים את התוצאה הסופית,נותן גימור מבריק ומוצלח מאוד!

התוצאה הסופית:

thumb_mqUPDcIvZfWQa69qVZe9JoXB.jpg

thumb_7WR7ENdJClhbSNDhNaAKLPBB2.jpg

מה הלאה:

צביעת חלקי פלסטיק חיצוניים ופנימיים,דשבורד,פסי קישוט ופגושים.

פורסם

לייק.

כל הכבוד על ההשקעה.

המתנת כל פעם 20 דקות בין כל שכבה שצבעת?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

נהגת שודים-לרוב כן,אשקר אם אגיד שבכל השכבות חיכיתי 20 דקות,אני היפראקטיבי :biglaugh:

iluxxxa-הוא אומנם לא היה במצב מזעזע אבל בהחלט היה זקוק לצביעה,היו הרבה שריטות ולא מעט קילופים,נראה שהוא נצבע בעבר אבל לא בצורה איכותית.

שאר הג'נטים במצב דומה פחות או יותר,תורם יגיע היום או מחר.

פורסם

הצביעה נראית טוב ! אך יש לי שאלה לפותח השרשור. למה הורדת את משקולות האיזון ? האם הן לא חשובות ?

אני שואל כי גם לי יש כמה כאלה מפוזרות בתוך חללי הג'אנטים .

זמין 8)

פורסם

הן חשובות מאוד,אבל מפריעות לצביעה,יכולתי לצבוע על המשקולת אבל ביום שאני ארצה להחליף צמיגים(היום הזה לא רחוק כל כך)יהיה שם חלק לא צבוע כי גם ככה יורידו אותם לטובת איזון מחדש.

אחרי הצביעה אני הולך לאזן מחדש,ועל הדרך להרכיב את המשקולות בצד הפנימי של הג'אנט,כך שלא יראו משקולות מיותרות.

פורסם

על פניו עבודה ביתית יפה, שאני משער שחסכה לך הרבה כסף. אבל (ביקורת בונה...):

אם כבר, למה לא לגשת לפנצ'רייה ולהוריד את הצמיגים מהג'אנטים? הרי ממילא תצטרך לאזן את הגלגלים שוב, לאחר שהסרת את המשקולות. אם היית עושה את זה, היה לך נוח יותר לעבוד- וגם נקי יותר.

לגבי השיוף, אני משער שהשתמשת בסדרה של ניירות ליטוש (בדרך כלל מתחילים מ-1000 ויורדים עד 400, אבל זה מאד תלוי בסוג העבודה). מהתמונה קשה לראות מה הולך, אז אם תוכל להרחיב על העניין אני מתאר לעצמי שזה יעזור פה לכמה אנשים.

אישית, אני הייתי משקיע והולך למקום כמו "חצם", שעולה אמנם הרבה יותר ממה שאתה השקעת, אבל שווה כל פרוטה. אפשר לראות פרטים פה בשרשור של חבר'ה מפולגז, שמתארגנים על צביעה קבוצתית.

אבל בלי קשר, יפה שהשקעת עצמאית ושאיכפת לך מהרכב.

עריכה: עכשיו שאני חושב על זה, אולי אתה יכול להצטרף לצביעה הנ"ל. בכל זאת יש לך עוד הרבה עבודה עם שלושת הג'אנטים הנותרים. על פניו, המחיר שהם דורשים לא כזה נורא. לשיקולך.

• תוכן חדש...