Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קנינו קולט אדים למטבח וצריך לקדוח בשבילו חור לארובה (כמו פליטה של מייבש) בקוטר של כ 15 ס"מ.

פטיש חציבה עולה אלפי שקלים ואני לא מתאר לעצמי עוד מקרה שבו אצטרך אותו.

האם יש פה מישהו מאזור אשדוד-אשקלון שיש לו פטיש חציבה והוא מוכן להשאיל אותו?

מבטיח להחזיר אותו נקי ובזמן.

פורסם

לא אמרת אם אתה רוצה לקדוח בקיר בלוקים\בטון או בתקרה.

אם מדובר בתקרה: במקרים כאלו משתמשים בכוס יהלום של מתקיני ארובות, הקידוח יוצא מדוייק ויפה.

מי שמשתמש בזה הם לרוב מתקיני קמינים, שקודחים באמצעות הכוס יהלום את הפתח לארובה של הקמין עד לגג.

*** במקרה של קידוח לתקרה:

לא לשכוח (אם אתה חוצב) שלאחר ההתקנה יש לסגור היטב את החור מסביב לארובה (אפשר לצקת חומר צמנטי, כמו מלט למשל) ולאחר מכן לאטום מלמעלה באמצעות חומר איטום (זפת או סיקה-טופ-סיל 107 שהיא תערובת דו-רכיבית של צמנט+דבק מיוחד חזק שמגיע במיכל של 5 ליטר ושק של צנמט).

אם קדחת לתקרה עליך לוודא שהיציאה בחוץ לא תכניס מי גשם (עליך לעשות מקל סבא בסוף).

בהצלחה אבאל'ה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני שאתה קודח, תוודא שאתה לא פוגע בשלד הבניין;

מבלי להיכנס לעובי הקורה... אל תקדח בבטון בקירות (חשש לעמוד או קורה יורדת).

אם זה בתקרה, והיא עשויה כולה מבטון, לא אמורה להיות בעיה - אבל אם זו תקרת צלעות - אל תקדח בצלע, אלא בבלוק המילוי.

אם יש לך ספק, אל תקדח.

dirty old man

need love too

פורסם

הקידוח הוא בקיר (לא תקרה) בלוקים שמאחוריהם יש בטון.

יש לי מקדחה רוטטת. האם זה אפשרי לקדוח הרבה חורים בהיקף ואז פשוט להוציא את הבפנים? :roll:

פורסם

לפי דעתי אתה יכול (אני עשיתי אותו דבר בשביל בניית תעלת ניקוז), אבל זה המון המון המון עבודה, ורוב הסיכויים שיפלו לך הידיים :lol: מי מתקין לך את הקולט ומבצע את האטימה?

פורסם

אם יש לך פטישון תיקדח עם מקדח דק בהיקף של הקוטר שאתה צריך מס' חורים לאחר מכן תחצוב את הבפנים.

ליפני שהשתמשו במקדחי כוס יהלום זו הייתה השיטה הנפוצה.

פורסם
השאלה היא גם מה האיכות של הפטישון, יצא לי לראות פטישונים שבקושי הצליחו לחצוב משהו

לרוב, פטישון נורמלי (גם ביתי, אבל של בוש\מקיטה\היטאצ'י) יכול לעשות את העבודה מצויין.

מומלץ להצטייד במקדח 10 מ"מ באורך 30 ס"מ ובאיזמל צר (משהו כמו 1" רוחב).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
איציק אני עבדתי אם של Black and decker והוא ממש התקשה לעבודה שכזאת, הנה הדגם שאני קניתי : http://www.blackanddecker.de/powertools/productdetails/catno/KD985KA/

יחסית לפטישון של 800W, מדובר בפטישון חלש מאוד, 2.2 ג'אול. B&D כבר מזמן לא "נחשבים" לכלים ברמה. בישראל כמעט ולא מוכרים (אולי חובבנים גמורים קונים)

מקיטה מקביל 780W נותן 2.9 ג'אול ויש גם דגם של 710W שנותן 2.85 ג'אול.

לבוש יש כלי של 790W עם 2.7 ג'אול ויש גם דגם של 800W עם 3 ג'אול.

להיטאצ'י יש כלי של 980W (נכון, חזק יותר) עם 3.4 ג'אול (כזה אגב, יש לי) ויש דגם קטן יותר (780W) שנותן פחות (באיזור ה 2.4).

ל AEG, אגב, יש כלי של 800W שנותן 2.9 ג'אול.

הבדל של 25%-30% בעוצמת ההלימה של המכשיר (בין המכשיר שלך ביחס ליתר המתחרים) הוא משמעותי מאוד.

אגב, בבית אני עובד עם פטישון בן 5 של KRESS בהספק של 600W ובעוצמה של 2.3 ג'אול.

כל הכלים בסביבות מחיר של 800-1000 שח בממוצע.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

על הזבל הזה של B&D, שילמתי בגרמניה בסביבות ה120 יורו, אפילו את החרסינות באמבטיה הוא עשה לי טובה (לצערי המחירים של הטובים יותר יקרים מאוד).

אז לפי מה שאתה אומר עדיף מ3 ג'אול ומעלה?

IMAG0237-1.jpg

פורסם
על הזבל הזה של B&D, שילמתי בגרמניה בסביבות ה120 יורו, אפילו את החרסינות באמבטיה הוא עשה לי טובה (לצערי המחירים של הטובים יותר יקרים מאוד).

אז לפי מה שאתה אומר עדיף מ3 ג'אול ומעלה?

בהחלט, ההיטאצ'י עושה אצלנו עבודת קודש (והחיים שהוא עובר לא קלים בכלל) והוא בהחלט מצדיק את מחירו ונותן תמורה טובה לכסף. גם המקיטה וגם הבוש מצויינים, את ההבדלים בין ה B&D לכלי עבודה איכותי - אתה תרגיש דיי בקלות ודיי מהר.

נסה להיפטר ממנו ב EBAY או משהו ותקנה משהו אחר (יבוא יום ואתה תראה שזה היה שווה את פער המחיר).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפי דעתי אתה יכול (אני עשיתי אותו דבר בשביל בניית תעלת ניקוז), אבל זה המון המון המון עבודה, ורוב הסיכויים שיפלו לך הידיים :lol: מי מתקין לך את הקולט ומבצע את האטימה?

אני מתכנן להתקין את הקולט בעצמי. סה"כ חיבור של שני ברגים ונקודת חשמל.

את האטימה בתוך הבית חשבתי לעשות עם שפכטל ומבחוץ לשים חלונית תריס פליטה שאותה אני אדביק עם סיליקון.

את הקידוח חשבתי לעשות עם מקדחה רוטטת די פשוטה של WOLF. ועכשיו כשאני חושב על זה.. אין לי מקדח של 30 ס"מ ונראה לי שמקדחים גדולים כאלה בטח מתאימים לפוטר שנפתח במשיכה ומה שיש לי זה פוטר שסוגרים עם מפתח. :|

המקדחה היא משהו כזה:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=815756

היא בא במזוודה כערכה עם עשרים אלף כלי עבודה שהתחילו להישבר לי בידים :lol: אבל המקדחה משרתת אותי כבר כחמש שנים. הבעיה איתה היא כשעובדים עם רטט אז הפוטר משחרר את המקדח אחרי קידוח של כדקה וכל הזמן צריך לחזק.

נראה לי שהגיע הזמן לקנות מקדחה רוטטת איכותית יותר.

• תוכן חדש...