Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבקש להתייעץ לגבי שאלה של חבר המחפש רכב מרווח וחזק בעלות מתחת 50,000 ש"ח.

הוא נתקל במגרש ברכב יוצא דופן שממש נדלק עליו. מדובר ברכב אמריקאי שיובא לארץ באופן סדיר במשך מספר שנים , אולם כאן

מדובר באקסמפלר יוצא דופן . בעוד שהדגם הסטנדרטי המצוי בשוק הינו אוטומטי עם מנוע סטנדרטי, הרי פה מדובר בדגם

שהגיע ביבוא אישי.

ההבדלים העיקריים :

1. תיבת הילוכים ידנית מקורית במקום גיר אוטומטי.

2. מנוע מוגדש טורבו בעל הספק גבוה ב - 60% מהמנוע הסטנדרטי , ללא טורבו.

בנוסף יש הבדלים נוספים באיבזור פנים/חוץ ובמערך המתלים.

אני מתנצל אבל אינני יכול לפרט בדיוק את דגם הרכב כי החבר כ"כ התלהב מהרכב והשביע אותי לא לציין את הדגם המדויק שמא משהו יקדים אותו ויחטוף את המציאה (?).

מה שצינן את התלהבותו במקצת : ברכב , שאכן סוחב נהדר ומאיץ חבל"ז , דולקת מנורת CHECK ENGINE והטסט עוד חודש...

הדילמה:

האם צריך לברוח ממצב כזה של תקלה פוטנציאלית ברכב לא מוכר ? המוכר הבטיח לסדר את המנורה (אולי רק ינתק החיווי ?)

האם יהיו בעיות תחזוקה וטיפולים ברכב שהוא כנראה יחיד מסוגו ? עד כמה קל/מסובך לסמוך על EBAY או מקור מקביל ליבוא חלקים

יחודיים ?

פורסם

קשה מאוד לענות בלי שתמסור יותר פרטים - למרות שיש רק יצרן אמריקאי אחד שייצר גרסה עם גיר ידני + turbocharger לדגם (למעשה שני דגמים) שנמכר באופן (מאוד) יחסי בכמויות בארץ. חיפוש זריז ביד2 אישר את חשדי.

מבלי למסור יותר פרטים אני מניח שנפח המנוע המדובר הוא 2.4 ליטרים ותקן אותי אם אני טועה.

אם מדובר באותו רכב דנן, אזי הוא כנראה נחשב לאמין יחסית לשאר התוצרת של אותו יצרן אבל ----

תבין שתחזוקת רכב כזה היא לא פשוטה - אין יבואן בארץ שמחויב להחזיק חלפים לרכב. הווה אומר שכל חלק שיתקלקל שיחודי לגרסה הזאת, דורש יבוא אישי ובמקרים חמורים השבתה ממושכת של הרכב. אם מדובר ברכב שאני חושב שמדובר בו - לפחות בלוק המנוע לא שונה משמעותית מהדגם הרגיל ומגדש הטורבו לא אקזוטי וחלקיו קלים להשגה. מלבד זאת כנראה שמערכת הפליטה שונה, אלמנטים במערכת המתלים, מערכת הבלמים וכן הגריל הקדמי ושני הפגושים.

מכונית כזאת מתאימה כרכב כיף לסופי שבוע או לאדם שלא באמת חייב מכונית ובשום פנים ואופן לא כרכב שמשמש בשוטף לעבודה, לימודים או סידורים (אלא אם יש רכב חלופי זמין).

בנוסף - רצוי שבעל הרכב יהיה בקיא, לפחות באופן בסיסי, ברזי המכניקה (בדגש על זאת של המכונית שלו) וברזי הקומבינה של השגת, יבוא והתקנת חלקי חילוף מיבוא אישי (ד"א - בעלי רכבי אספנות לרוב מלומדים בתורה זאת).

לגבי בדיקת הרכב לפני רכישה - את טיב האזהרה הכללית ניתן לבדוק לפחות באופן ראשוני בעזרת סורק OBD. בכל מקרה הייתי לוקח רכב כזה למוסך שמתמחה במכוניות אמריקאיות (ולא למכון בדיקה כללי) ובאותה הזדמנות שומע ממנו חוו"ד לגבי תחזוקת הרכב.

פורסם

אם מדובר בSRT-4?

בכל אופן אני ממליץ לך לגשת לאיציק ראובני שהמוסך שלו יושב ברעננה,מתמחה באמריקאיות ובכלל,גם לצורך טיפולים סדירים וגם לצורך בדיקה טרום קנייה.

פורסם

אני אפילו יותר קיצוני מקודמי - דעתי , לא להתקרב .

מדוע ?

מספר נורות אדומות :

1. מדוע הרכב במגרש , כנראה הבעלים הפרטיים האחרונים נתקע ולא הצליח למכור בפרטי.

2. אם דולקת נורת CHECK ENGINE סימן שיש בעייה אמיתית. אם הבעייה הייתה קלה ופשוטה היו מסדרים אותה כבר. אולי

התיקון מצריך מעבר לאיבחון מקצועני (שקשה לביצוע לרכב לא מוכר בארץ) החלפת חלקים ייחודיים למנוע כזה כגון חיישנים או

מחשב הזרקה או ממיר קטליטי. כל אותם חלקים כאמור ייחודיים למנוע טורבו מחוזק וכנראה יהיה קשה ו/או יקר להשיגם.

לעיתים עובדים בשיטת ניסוי וטעייה , כלומר מחליפים חיישן X , לא עוזר , מחליפים חיישן Y , מחליפים רכיב אחר.

איך תבצע זאת לרכב בלי חלפים זמינים בארץ ?

3. טסט עוד חודש .

4. לא נראה כי האמריקאים מצטיינים בקטגורייה של רכבים ידניים עם טורבו , זו מומחיות אירופאית ויפאנית.

• תוכן חדש...