Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת הגבורה של בסיטרואן

Doc Slow
שימו לב! השרשור הזה בן 4116 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אם כבר הצטרפתי לפורום לחפש חוו"ד למכונית הבאה שלי, אולי כבר אתרום כאן לתוכן ואחלוק סיפור גבורה מוטורי שארע לי --

בעודי מבלה לי במילואים באיזור תקוע רבתי, נקראנו לעזרתה של גברת חביבה שנתקעה עם המכונית שלה בדרכה מירושלים הביתה. השעה כבר מאוחרת, כולם עייפים, אולם ממלאים את חובתנו למולדת והנהג דחק במנוע הדיזל של הזאב (פורד F350 משורין למי שלא זכה להכיר) לעבר נקודת האירוע.

מתברר שמדובר בפאר היצירה הצרפתית, מבית היוצר של הטרקסיון-אוונט פורצת הדרך, ה-DS המלכותית וה-SM הספורטיבית וחביבת ידועני העל. כך עמדה לה מבוישת בצד הדרך סיטרואן AX - הו תהילת עולם, חמקמקה וחולפת.

לדברי הגברת המכונית כבתה לפתע וסרבה להניע, ניסיונותיה להביא את הרכב לדבר פעולה כשלו והיא נאלצה להזמין את חיל הפרשים (להלן - אנחנו) לשמור עליה עד אשר יגיע הגרר.

סקירת שטח זריזה הובילה למסקנה שמקום העצירה של המכונית לא נבחר בתבונה טקטית, עם מצוק גבוה שחלש מעלינו ותנועה מהירה על הכביש לצידנו. העברנו את האזרחית למקום בטוח יותר במושב האחורי של הזאב וניסינו לברר כמה זמן נגזר עלינו להתקע עד אשר יגיע הגרר.

אזי חלף בראשי רעיון "גאוני" - אולי ננסה להניע את הרכב בעצמנו, לחסוך את ההמתנה לגרר ולהרוויח בדרך זאת שעת שינה יקרה מפז. סימנתי לחוג"ד שיכנס למכונית וינסה להניע אותה. הוא סימן לי ממרומי 2 המטרים שלו שהדבר לא אפשרי מבחינה פיזיקלית. הבנתי שאם הדבר צריך להעשות - עלי לעשות אותו בעצמי.

הדבר הראשון שנתקלתי בו בעת החדירה לרכב הוא כשל ארגונומי של מהנדסי סיטרואן. מתברר שהיצרן לא שם דעתו על הפעמים בהם תרצה לשבת מאחורי ההגה חבוש קסדה ועטוי באפוד קרמי. לבסוף הצלחתי להסתדר עם הקסדה דחוקה כנגד התקרה וההגה נוגע בלוח החזה של האפוד. הנחתי את ה-M16 לידי וניסיתי להניע את הרכב, לאחר מספר ניסיונות הסטרטר תפס והמנוע ניעור לחיים.

המנוע טרטר, אם כי לוח המכוונים ופנים האוטו שמרו על משמעת לילה ללא כל נורית דולקת. סימנתי לשאר הצוות שיסעו אחרי עם הזאב ושילבתי להילוך ראשון. המכונית כבתה ברעד רב והבנתי שהקלאץ' כנראה גמור וחלק וזאת בשילוב עם גיר עיקש וקשה לשילוב גרמו לנהגת לתקיעה סופנית. אולם לא אלמן ישראל ובזכות ניסיון שצברתי על מכוניות מחורבנות בעברי, הצלחתי לשלב את הצרפתיה האלגנטית להילוך קדמי ולהתחיל בדרך המתפתלת והתלולה לתקוע.

הייתה זאת אחת הנסיעות האיטיות והפחות מהנות בחיי. הראש שלי היה ללא כל יכולת תנועה לצדדים, ההגה התחכך באפוד, הקלאץ' החליק וההילוכים חרקו. הספידומטר לא עבד, אבל האנשים בזאב דיווחו אחר כך שלא היה שום חשש שעברתי את המהירות המותרת.

לבסוף הגענו ליעדנו. יצאתי בקושי מהמכונית והמלצתי לגברת לגרוט אותה בהקדם. אני לא יודע למה קיבלתי ממנה בונבונירה, בסך הכל רציתי להרוויח שעת שינה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

הפרחים לצה"ל :lol:

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפרחים לצה"ל :lol:

שלום

הכתיבה שלך ממש מהנה, אבל הסיפור שלך העלה לי את הסעיף לשמים: אלו הדברים, שאתה צריך לעשות במילואים?

לשלוח קבוצה של חיילים ברכב יקר וכבד, שהשד יודע מה כמה עולות שעות המנוע שלו, שלא נדבר על החיילים עצמם כדי לעזור לאישה, שלא אציין בדיוק מה אני חושב עליה?

בקיצור, תהיה בריא, ולכל מי שקורא את הפורום, כדאי שתזכרו מדוע המיסים שלכם לא יורדים, תקציב הביטחון של מדינת ישראל בשמיים ותמשיכו לעשות בעתיד עוד תעסוקות כה מהנות!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום

הכתיבה שלך ממש מהנה, אבל הסיפור שלך העלה לי את הסעיף לשמים: אלו הדברים, שאתה צריך לעשות במילואים?

לשלוח קבוצה של חיילים ברכב יקר וכבד, שהשד יודע מה כמה עולות שעות המנוע שלו, שלא נדבר על החיילים עצמם כדי לעזור לאישה, שלא אציין בדיוק מה אני חושב עליה?

בקיצור, תהיה בריא, ולכל מי שקורא את הפורום, כדאי שתזכרו מדוע המיסים שלכם לא יורדים, תקציב הביטחון של מדינת ישראל בשמיים ותמשיכו לעשות בעתיד עוד תעסוקות כה מהנות!

בתור חייל קרבי בצהל יש דברים יותר שערורייתיים שמבזבזים עליהם כסף באגף הרכב בצהל. ולא רק אבל זה כבר דיון אחר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום

מה אתה כבר יכול לחשוב על האישה?? אתה מכיר אותה? אזרחית יהודיה של המדינה שנתקעה עם הרכב בשטח פלסטיני,

עשתה לך משהו רע?

אם אתה היית נתקע באיזור הזה היית שמח מאוד שיבואו לשמור עליך שם,

תתבייש.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה אתה כבר יכול לחשוב על האישה?? אתה מכיר אותה? אזרחית יהודיה של המדינה שנתקעה עם הרכב בשטח פלסטיני,

עשתה לך משהו רע?

אם אתה היית נתקע באיזור הזה היית שמח מאוד שיבואו לשמור עליך שם,

תתבייש.

האשה הזאת חיה באזור מסוכן מבחירה אישית (אני משוכנע בכך), ואם הייתי מתבקש, גם אני הייתי בא לעזור לה.

העניין הוא, שהאשה וחבריה לדרך - "מתנחלים/מתיישבים", עושים זאת מבחירה אישית (מעטים עושים זאת מסיבות אחרות), והם יוצרים עומס עצום על כל שאר אזרחי המדינה, וזה מה שמציק לי.

הסיפור התמים על המכונית התקועה הינו דוגמא קלאסית, על שתקציב הבטחון של המדינה מבוזבז - כן, זה ביזבוז לשמו.

לא נשכח גם את הכסף שהוצא על כבישים ודרכים עוקפות על חשבון הכבישים העלובים בשאר מדינת ישראל.

שים לרגע את הדעות הפוליטיות שלך וחשוב שוב, מה ניתן היה לעשות בכספים אלו!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי קרה מקרה דומה בגולן לפני 15 שנה. [בצעירותי כשעוד עשיתי מילואים].

אז קדימה בוא נחזיר גם את הגולן. [ כמה הכבישים עולים שם?]

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדעות הפוליטיות שלי לא רלוונטיות, גם לא עלה בדעתי עד שהזכרת את זה שמדובר במתנחלת.

לפי הבנתי (פותח השרשור תקן אותי אם אני טועה) מדובר על ערב יום שישי?

לא מכיר מתנחלים שנוסעים בשבת.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה היה יום חול למהדרין. האמת שבכל מקרה היינו בתגב"ץ אז לא היה כאן בזבוז דלק מעבר למה שבכל מקרה שרפנו כל יום. אני לא אכנס לפוליטיקה - זה פורום מכוניות. לציין שבאותה המידה היינו עוזרים לאזרח אם היה נתקע בכביש הערבה או בכל מקום ולציין גם שבאותה תעסוקה סייענו גם לפלסטינאים פצועים. שאתה על מדים אתה ממלא את המשימה שהוטלה עליך כמיטב יכולתך ומנסה להגן ולסייע לאזרחים באשר הם.

אם כבר מדברים על דלק שרוף - אז מבין רכבי הסיור הממוגנים שהיה לי עד היום העונג המפוקפק לנסוע בהם: אביר ממוגן, האמר ממוגן וזאב, זה האחרון הוא החסכוני ביותר בדלק ועם המזגן הכי אפקטיבי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתיבה מגניבה ומעניינת.

בקשר לבעיתיות של השימוש בחיילי המילואים, אני פעם זרקתי M16 על המגד וחתכתי הבייתה אחרי שיומיים רצוף ביצענו מארב טווס כל הלילה מסביב ללולים של הודים באיזה פיזדיולוך בשטחים כי "מישהוא גונב להם הודים בלילה".

אני מתנתק מהמשפחה, מהעסק, מהחיים השותפים שלי ובאמת שאני עושה את זה בנפש חפצה, אבל בשביל לשמור על תרנגולי הודו?

שבעל הלול ישן בתוך הלול או שישכור חברת שמירה, מה הקשר לצה"ל בכלל?

קיבלתי אח"כ נזיפה חמורה ומשום מה לא קראו לי יותר למילואים! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. יש "חובות שאינן כתובות בספר" - בתחום הסיוע לאזרחים. למשל - אזרחים שמגיעים לקבל סיוע רפואי במרפאות צבאיות ברמה"ג, או הוצאת צותי רפואה צבאיים לתאונות דרכים באותו איזור, למרות שיש פרישה של מד"א.

2. ממספר תקופות מילואים באזורים דומים - לפני כ-20 שנה - אכן התושבים רואים בחיילים משרתים שלהם, ובאים בדרישות לא סבירות. לי זכור מקרה שבו איזו גברת רצתה להגיע ליישוב שכן בליל חורף עם גשם סוחף ושלג - נשלח לא פחות מנגמ"ש על מנת להוביל אותה (ואותו נגמ"ש נתקע והיה צורך להוציא כוח שישמור עליו עוד 24 שעות עד שחולץ). לא היה מדובר באיזו פעולה חיונית כמו הובלת צוות רופואי לבית החולים (זה קורה לעתים בחורף בצפת) אלא בעניין חברתי גרידא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום

ואם היא היתה נתקעת על כביש 12 בדרך לאילת לא היו שולחים כוח צבאי לשמור עליה? היו שולחים. אז מה ההבדל? יש המון כבישים בדרום, ובגולן ובבקעה שעדיף לא להיתקע שם וצריך שמירה, זה גם בזבוז של המיסים? אז בגלל שזה מתנחלים אז קל להוציא את כל הרפש החוצה אבל אלפי תושבים שגרים במושבים נידחים בגבול מצרים ומצריכים משאבים אדירים כולל גדר במליארדים זה בסדר? קיצר כל מטר במדינה הזאת הוא תחת מחלוקת וכמה שנבין זאת מהר יותר כך ייטב. אתם עוברים את זה מקסימום חודש בשנתיים של תעסוקה ב"שטחים" התושבים שם חיים את זה יום יום ובעצם חיים שלמים שלהם, הם מילואים. וכל הכבוד לאותם מילואימניקים שמקריבים את חייבם הפרטיים לטובת מדינת ישראל כי כל ההתנחלויות הם מוצב קדמי בבסיס שנקרא מדינת ישראל.

אני יודע שזה פוליטיקה ולא מתאים לפורום אבל זה פשוט צרם לי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4116 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...