Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין להחליף את המיצובישי כריזמה שנת 98 הותיקה שלי.

אני מחפש רכב שכיף לנהוג בו.

מבצע בחודש כ 1200 עד 1500 קילומטר.

תקציב 75 אלף עד 85 אלף גג.

אני מתלבט בין הסיויק הרגילה שנת 2008 או 2009 מהדגם המאובזר לבין הדגם ההיברידי והאוקטביה 1200 טורבו.

שמתי לב שמאוד קשה למצוא את האוקטביה ואני לא יודע חמה.

מהההמלצה הכי טובה ? אני מחפש רכב שאחזיק כ 5 שנים ומועניין בראש שקט ללא צרות .

אני מודה לכם מראש על העזרה,

שלומי

פורסם

אם אתה רוצה ראש שקט ואמינות, לך על הסיביק 2008.

לדעתי קשה למצוא אוקטביה 1.2 כי רובן משרתות עדיין בציי ליסינג ורוב החוזים הינם ל- 3 שנים. בעוד כשנה להערכתי יתחילו להיפלט הרבה מאוד אוקטביות לשוק המשומשות.

פורסם

אם אתה מחפש רכב שכיף לנהוג בו ללא ספק האוקטביה היא הבחירה.

באוקטביה מפרט מתקדם מאד של מנוע קטן נפח הזרקה ישירה עם מגדש טורבו ובשילוב גיר כפול מצמדים, דבר המתבטא בביצועים חזקים וגמישות בכוח המנוע וחסכון יחסי בדלק בעיקר מחוץ לעיר ובתוך העיר בנסיעה רגילה, בנסיעה מהירה יותר בעיר צריכת הדלק תהיה בינונית. גם התנהגות הכביש טובה.

מלבד זאת האוקטביה איכותית בהרבה מהסיביק מבחינת חומרי הפנים, פלסטיקים רכים ומוצקים לעומת פלסטיקים קשים וחלולים בסיביק וכמו כן האוקטביה שימושית בהרבה עם דלת חמישית לתא המטען ונפח תא מטען עצום.

בסיביק מפרט לא רע בשביל שנת 2008, דהיינו גיר אוטומטי רגיל אבל עם 5 הילוכים במקום 4 הילוכים שהיו נהוגים בשנה זו ברוב הרכבים מהקטגוריה ומנוע 1.8 המספק ביצועים טובים יחסית, עם כי בפועל לא עומדים בביצועים של האוקטביה והיא גם תהיה פחות חסכונית מהאוקטביה ברוב מצבי הנהיגה.

בסיביק תא קטן ולא שימושי באופן מיוחד, זאת לאור פתח צר ותא מטען צר במיוחד בממד הגובה, לא ממלא את ייעודו לרכב משפחתי.

מבחינת אמינות הבנתי כי באוקטביה בחלק מהרכבים מהשנתונים המוקדמים היו מספר מחלות ילדות בגיר ה-dsg אשר טופלו על ידי החלפת מצמדים ו/או מחשבי מנוע והבעיה נפטרה ולא ידוע לי על בעיות אמינות מעבר לכך והראיה לאמינות הטובה היא הכמות הרבה של האוקטביות דיזל אצל נהגי המוניות, המשטרה ומורי הנהיגה למרות מחיר יקר של דגמי הדיזל ולא רק בגלל החסכון בדלק והראייה לכך היא אפס מכירות של רכבים היברידיים יפניים למשל למגזרים הנ״ל למרות החסכון בדלק והמחיר הדומה.

למרות כל הנ״ל ככל הנראה האמינות בסיביק תהיה טובה יותר ולו בגלל המפרט השמרני הנ״ל של חטיבת ההנעה שלה.

הסיביק ההיברידית בפועל חסכונית אבל לא מספיק, הביצועים גם חלשים ואופי הפעולה של הגיר הרציף בגרסה זו לא מתאים לכולם. נראה שהיא לא שווה את תוספת המחיר.

מלבד זאת האוקטביה 1.2 נמכרה החל משנת 2010 למיטב זכרוני ואם אתה משווה בינה לבין סיביק שנת 2008 הרי שסביר להניח שהאוקטביה תהיה במצב טוב יותר ויתרון האמינות לכאורה של הסיביק יתקזז.

אני באופן אישי הייתי בוחר את האוקטביה ללא כל ספק אבל גם הסיביק תהיה בחירה טובה בסה״כ למי שיותר שמרני בשיקוליו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לגבי נהגי מונית והברידיות : אם אני מבין נכון, ממש לא משתלם לקנות הברידית בתור מונית, עקב מס קניה נמוך מאוד של 30% בלבד.

לכן, אחרי הנחה במס, יוצא שנהג מונית צריך לשלם מחיר לא הרבה יותר זול מהמחיר הרגיל. במקרה של דיזל, כאשר מס הוא מקסימלי, גם ״הרווח״ של נהג מונית הוא מקסימלי. אולי אני טועה, אבל ככה חשבתי עד הים :)

אם אני לא טועה, אוקטביה דיזל חדשה כמונית עולה בסביבות 80-90 אלף שקל.

פורסם

אני חושב כי השימוש במנועים קטנים ומוגדשים הוא בהחלט הכיוון המומלץ ומה שאנו צריכים אך רכב שכבר ביצע לא מעט ק''מ (רכבים הנפלטים מחברות) לא נראה לי כמו משהו שיספק אמינות גבוהה כשל הסיוויק האטומספרית.

בנוסף לכל התיבות הללו (DSG7) לא הוכיחו עצמן אם באופן האמין (עובדה שהאחריות הוארכה בארץ ובעולם,חלק מהרכבים אף חזרו להשתמש בתיבה פלנטרית הוויתקה של היצרן בטענה שישנו מחסור),האופי שלו בחיבור למנועים הקטנים לא נעים כ''כ,ללא ספק זמינות וכוח ישנם,השאלה כיצד יחזיק מעמד מנוע צנום שכזה לאורך זמן ומאמץ,טורבו שנפח את נשמתו זה משהו שגם קורה ובעל הוצאה לא קטנה,זה רק השנים יגידו,שנית תצרוכת הדלק אכן טובה אך ברגע שמאמצים את המנוע והטורבו נכנס תצרוכת הדלק משתנה מקצה לקצה!

האם תוכל להיות יותר ספציפי ומפורט לגבי הצרכים שלך?

פורסם

סיוויק / סיוויק הייבריד כלי רכב אמינים ומשעממים, מאידך, האוקטביה מהנה אך טומנת בחובה עלות הוצאות ואחזקה של פולקסוואגן.

המלצתי, לך על הסקודה א. היא חסכונית, סחירה, והיא חתיכת שדרוג אחרי הכריזמה 8)

ענת

שלום,

אני מעוניין להחליף את המיצובישי כריזמה שנת 98 הותיקה שלי.

אני מחפש רכב שכיף לנהוג בו.

מבצע בחודש כ 1200 עד 1500 קילומטר.

תקציב 75 אלף עד 85 אלף גג.

אני מתלבט בין הסיויק הרגילה שנת 2008 או 2009 מהדגם המאובזר לבין הדגם ההיברידי והאוקטביה 1200 טורבו.

שמתי לב שמאוד קשה למצוא את האוקטביה ואני לא יודע חמה.

מהההמלצה הכי טובה ? אני מחפש רכב שאחזיק כ 5 שנים ומועניין בראש שקט ללא צרות .

אני מודה לכם מראש על העזרה,

שלומי

http://malkabakvish.blogspot.co.il/ מבחני דרך במלכת הכביש

https://www.facebook.com/queenoftroads פייסבוק

http://instagram.com/queen.of.the.roadאינסטגראם

פורסם

יותר מדיי מפחידים לגבי עלויות האחזקה והטיפולים של הסקודה. אני יכול לחדש כאן לאנשים שעלויות האחזקה דומות מאוד לאחזקה של מאזדה 3.

קשה לך למצוא את הסקודה מכיוון שמנוע ה1.2 נכנס ושווק באופן מלא רק בשנת 2010 בסקודה.

אני ממליץ עליה מאוד, הסיביק קצת מוזרה מבחינתי, היא לא ממש ספרטנית, לא ממש ספורטיבית ותנוחת הנהיגה בא מאוד מעצבנת!

אבל אולי אתה תאהב אותה

פורסם

תודה רבה על התגובות. כאמור אני מחפש רכב אמין וטוב שיחזיק לי בקלות 4 עד 5 שנים של עבודה.

שיהיה חסכוני בדלק אבל בלי להתפשר על הנאת הנהיגה.

מבצע כ 1200 קילומטר בחודש אולי מעט יותר.

כיום נוסע על מיצובישי כריזמה שנת 98 שכבר עשתה את שלב.

רוצה רכב שרואה מוסך רק בטיפולים יזומים.

תודה

פורסם

אני יכול להגיד לך שהטיפולים והאחזקה של סקודה זולים (מטפל בצ'מפיון) והאמינות עד עכשיו מצוינת(מדובר על דיזל עם DSG6).

לדעתי תנסה לארגן דרך חברים או משפחה נסיעה על הרכבים האללו ותרגיש בעצמך ביתרון הגדול של הסקודה מבחינת המנוע-גיר.

לגבי האמינות אני מאמין שאם תטפל בזמן ותדאג לתחזוקה טובה(שלא כמו כל ישראלי ממוצע) של הרכב לא יהיו בעיות.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם

מצאתי היום אחת שנת 2010 עם 55000 אלף קילומטר, מטופלת בזמן במוסך מרכזי.

ביום ראשון אני אני אעשה עליה סיבוב ואקח אותה לבדיקה..

מישהו יודע מה היקף הטיפול 60 אלף? מה מחליפים ומה העלות הצפויה?

תודה ושבת שלום.

פורסם

טיפול 60K הוא יקר (פלאגים, מסננים, נוזלי קירור ובלימה - ואם צריך - גם בלמים). קח את זה בחשבון - אולי תנסה לשחק על זה מול המוכר.

ה-1.2TSI בעל מגדש טורבו בלבד. לא טורבו וסופרצ'ארג'ר כפי שנטען באחת ההודעות הקודמות בת'רד.

תנהג בסיוויק השונות, תנהג באוקטביה - שני עולמות שונים. האוקטביה נעימה, זריזה, חסכונית, איכותית ונעימה יותר לשהייה.

מצד שני - לסיוויק אמינות מוכחת, לאוקטביה מוכחת חלקית (היו מספר TSBים ל-1.2TSI וכמובן ריקול על קלאצ'ים ב-DSG7) - משהו שכדי לקחת בחשבון במידה והרכב ישרת אותך בכמה שנים הקרובות לפחות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שלום

רוצה את הפולו 1.2 tsi שלי?

ואני ארוץ ליקנות טויוטה קורולה או הונדה סיביק בלי לחשוב פעמיים.

תתרחק מהרכבים של צמפיון אמינות לא תמצא שם והחדשנות שהם מציגים .....

עדיף פשוט ממסובך

פורסם
לגבי נהגי מונית והברידיות : אם אני מבין נכון, ממש לא משתלם לקנות הברידית בתור מונית, עקב מס קניה נמוך מאוד של 30% בלבד.

לכן, אחרי הנחה במס, יוצא שנהג מונית צריך לשלם מחיר לא הרבה יותר זול מהמחיר הרגיל. במקרה של דיזל, כאשר מס הוא מקסימלי, גם ״הרווח״ של נהג מונית הוא מקסימלי. אולי אני טועה, אבל ככה חשבתי עד הים :)

אם אני לא טועה, אוקטביה דיזל חדשה כמונית עולה בסביבות 80-90 אלף שקל.

אתה צודק, זו הסיבה העיקרית לכך שהמגזרים הנ״ל, שנהנים מהנחות מס לא רוכשים רכבים היברידיים, אבל בכל זאת העובדה שהאוקטביה כה נפוצה במגזרים אלה מעידה גם על אמינותה. אני לא מאמין שהמגזרים הללו היו רוכשים רכב שהוא לא אמין על אף החסכון בדלק.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אתה צודק, זו הסיבה העיקרית לכך שהמגזרים הנ״ל, שנהנים מהנחות מס לא רוכשים רכבים היברידיים, אבל בכל זאת העובדה שהאוקטביה כה נפוצה במגזרים אלה מעידה גם על אמינותה. אני לא מאמין שהמגזרים הללו היו רוכשים רכב שהוא לא אמין על אף החסכון בדלק.

בזה אין ספק בכלל, יצא לי פעם לנסוע באוקטביה טור שנת 2004 או 05, שהגיעה לכמעט מיליון ק"מ !!! לא יאומן, פשוט סוס עבודה לא נורמלי.

• תוכן חדש...