Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי רוצה את סובארו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לסכם את זה בכך שהיצרנים היפנים נחו על זרי הדפנה, והקוריאנים עקפו אותם בסיבוב.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני דווקא הייתי מנסה להוציא את מאזדה מהמשוואה הזאת של סובארו וכן מיציבושי.

לעומת שתי היצרניות שציינתי שדי מזדחלות מאחור,מאזדה באיזשהו מקום לא רוצה להשתוות אליהם וכן מנסה למצוא פתרון לבעיה ולהתקדם.

ניתן לראות את זה בכך שהיא יצאה השנה בטכנולוגיית הנעה חדישה בשם sky-active שמרעננת את היצע המנועים וכל מכלוליהם.

לאחר הרבה זמן של ציפייה,מאזדה מחליטה בסוף לשחרר עוד השנה את הג'יפון החדש שלה ה-cx5 דבר שמראה על השתדלות של החברה באמת להתקדם ולצאת מהבבועה של עצמה שהיא תפסה לה כתחביב בשנים האחרונות ולנסות לפרוץ.

ה-cx5 מקבל בקורות טובות מאוד ממבחני הרכב בארץ ובעולם האמנם הוא לא הצלחה מטורפת אך לאט לאט הוא מתחיל לצבור תאוצה וניתן לראות אותו יותר ויותר בכבישי ארצנו.

בנוסף לפני ימים אחדים הודיעה חברת מאזדה על התחלת שיווקה של ה-6 החדשה,שמהווה קפיצת מדרגה ושינוי משמעותי לעומת הדגם היוצא.

שיווקה יתחיל עוד השנה באירופה משמה שעוד השנה אנחנו נראה את הדגם הנ"ל בכבישי ארצנו,אי לכך ובהתאם לזאת יצרנית מאזדה מראה לנו הקונים ולחברות הרכב בעולם כולו שהיא כן מנסה לאט לאט ובשקט בטוח לטפס לפסגה כביכול ולצמצם את הפער שנפער בין יצרניות הרכב.

לכן אני לא מסכים עם הדעה שיש להשוות את מאזדה לסובארו אני מסכים עם הדעה שמאזדה די מפגרת מאחור בזמן האחרון והיא הרגישה מפלה גדולה אבל לעומת סובארו היא כן מנסה לצמצם את הפער ולקדם תהליכים !

פורסם

ימים יגידו.

בלי קשר, "סקאי אקטיב" או כל שם מפוצץ אחר שמזדה ממציאה, מדבר על טכנולוגיה של הגדלת יחס דחיסה.

זה לא שהמציאו משהו מדהים.

אגב, המנוע והגיר החדש יסיעו בצמצום צריכת הדלק ב 15 אחוז, כלומר, להביא אותם לרמה הקיימת היום.

כך גם לגבי ה6 והCX5. הם מנסים להגיע לסטנדרט היום ולאו דווקא להיות מובילים.

פורסם
צביקה פיק: בלי שום נימה של צחוק, פשוט לפי הידיעה זה נראה שזאבי יאלץ למכור את הזכיון בכדי לקבל מזומן.

סובארו בסופו של דבר זו חברה קטנה ביחס לחברות רכב מובילות. היא אמנם משתפת פעולה עם טויוטה (לטויטה יש אחוזים ב-FHI), אבל זה בעיקר עבור השוק המקומי היפני והיצע הדגמים שלה עני במיוחד ללא שום רכב עבור השוק האירופאי (סופרמיני או מיני), אלא בעיקר כאלו עבור השוק האמריקאי והאוסטרלי.

אין לי מושג אם יש לה תקינה ארופאית, אבל במחיר הנכון, הR2 דווקא מאוד יכולה להמכר בישראל לא רע...

פורסם
סובארו מיצובישי ומזדה נמצאים באותה הסירה.

טכנולוגיה של העשור הקודם, פשטות וחומרים זולים היה מתכון סביר לשנת 2000.

אני לא חושב שהטכנולוגיה המיושנת היא הקו המחבר בין שלושת היצרניות שציינת.

גם סוזוקי לא משתמשת במילה האחרונה של הטכנולוגיה ועדיין מוכרת יפה בארץ. טויוטה מובילה את נושא ההיברידיות אבל בשאר הדגמים שלה? אין הפתעות מיוחדות, חוץ מאיזה ניסיון להפתיע עם איזה גיר רובוטי שהתברר כנפילה כואבת. עדיין טויוטה יושבת בראש טבלת המכירות בישראל.

לא צריך להיות מוביל טכנולוגי כדי להוביל את השוק, לפחות לא בישראל. צריך מחיר טוב, מותג טוב, יבואן טוב ורמת אבזור סבירה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ה- XV וה- CX5 הם באמת רכבים לא רעים, וקולעים לטמעו של הישראלי. שאר הרכבים נמכרים יקר מידי ביחס למה שהם מציעים, למעט שהם אמינים ביחס לאירופאיות, אבל כאמור לעיל - לא ביחס לקוריאניות... בנוסף היתה באמת לסובארו בעיית עיצוב "קשה", ועדיין עיצוב הפנים שלהם לא תמיד לטעמי, אבל אבא שלי, לדוגמא, יחליף את הסובארו שלו רק בסובארו אחרת. העניין הוא, שאני לא חושב שנשארו הרבה אנשים כאלה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אולי יהיה מבצע 1+1 על סובארו ומזדה? ...

או שהן מגיעות למקומן הרגיל, כמו בשווקים אחרים, כי לפעמים הקהל שלנו גם חושב על תמורה טובה יותר. רק לפעמים.

בשיקולים של "מה קרה איתם" צריך לקחת בחשבון גם את האופנות בשוק הרכב הישראלי.

היו שנים של פורד (הו, רחוק במאה הקודמת), שנים של סובארו, שנים של מיצובישי, עדנה מסווינמת לסיטרואן, שנים של מזדה.

אני סבור שהיצע הדגמים אינו ה-סיבה העירקרית אלא רק חלק. לפעמים לקהל הממוצע נמאס מיצרן כזה או אחר, לפעמים רוצים לנסות יצרן אחר, לפעמים רוצים טכנולוגיה אחרת. קורה ופתאם יש גם שיקולי איכות נהיגה ונוחות - ואז הרבה זזים ליצרן אחר.

לא לשכוח כי אצלנו יש משמעות להצטיידות ודחיפת דגמים של חברות הליסינג: נתח השוק שלהן משמעותי, השיקולים אצלן הן בעיקר מחיר ופחות טיב הרכב. וכמות של עשרו אלפי מכוניות בשנה בהחלט משפיעה על הקהל הממוצע.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

ניתן לראות את זה בכך שהיא יצאה השנה בטכנולוגיית הנעה חדישה בשם sky-active שמרעננת את היצע המנועים וכל מכלוליהם.!

אתה יכול לפרט קצת על המערכת החדישה הזו ומה כ"כ מעניין בה?

כי ממה שאני התרשמתי, מדובר בכותרת בומבסטית ל A WHOLE LOT OF NOTHING.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הדיון על תעשיית הרכב היפנית שמאבדת את מעמדה לא יכול להתעלם לדעתי ממה שקרה בשע"ח של המטבעות הרלוונטיים.

כל מי שיבדוק מה קרה לין לעומת האירו או הדולר ב 5 שנים האחרונות (כתקופה הגיונית, לדוגמא), יבין עם איזו דראמה היצרנים היפנים נדרשים להתמודד.

קריסה של האירו והתחזקות של הין משנים את שיווי המשקל. יצרן יפני שידע להעביר אתרים מחוץ ליפן, שיחק אותה. האחרים פשוט נרדמו בשמירה. כל השנים שהיין היה חלש איפשרו להם להלחם בזירת המחיר בקלות. כשהתנאים משתנים ואין יותר יתרון של מחיר, קבוצת הייחוס לתוצרת היפנית מאתגרת יותר.

עבור המאסה של הלקוחות, המחיר הוא המלך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ראשית, לא הייתי ממהר להספיד את גד זאבי. עד היום ה"חתול" הזה ניצל רק חלק מנשמותיו הרזרביות.

שנית, לסובארו יש היום מיצוב גבוה בשוק הישראלי. מכוניות כמו אאוטבק, פורסטר ו-XV מככבות באזורי המגורים היותר אמידים בארץ.

שלישית, האימפרזה החדשה שתגיע בקרוב תסייע במחיקת האפקט השלילי של האימפרזה(B3) הקודמת. עם מנוע 1.6(115 כ"ס) וגיר רציף מודרני, יש למכונית הזו סיכוי להכנס למשבצת של מאזדה 3, שנתמלאה בחלקה ע"י פורד פוקוס מחד - ויונדאי i35 מאידך.

החוליה החלשה, אם כן, תיוותר בדמות B4 הנוכחית, שצפויה למתיחת פנים קלה בספטמבר. וגם היא תוחלף בטווח של שנתיים/שלוש. הדרך היחידה של היבואן להתמודד עם המצב היא להתמקד במנועי 2.5 ליטר(גם לדגם ציי הרכב) ולהציע איבזור עשיר במיוחד.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
סובארו מיצובישי ומזדה נמצאים באותה הסירה.

סובארו, מיצובישי ומזדה (בעצם אפשר גם להוסיף את סוזוקי ודייהטסו לרשימה) תמיד נמצאו באותה סירה.

אלה יצרני נישה, שהצליחו בשווקים מסויימים (או בנישות מסויימות) בגלל שנכנסו לשם בזמן הנכון בשנות ה70-90, ואם הם ייחלשו בשווקים האלה, אין להם כל כך לאן ללכת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...