Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור שלי בקצרה - אני עומד לסיים בשבועות הקרובים תואר ראשון בהנדסה ביורפואית בבן גוריון, וכיאה למעמד התחלתי גם לחפש עבודה בתחום לפני כחודש-חודשיים. הבעיה היא שאין לי ניסיון (או קומבינות) ולכן יש מעט מאוד משרות בתחום שאני עונה על הדרישות שלהן (שכן הרוב דורשות ניסיון שאין לי), אך גם כשאני כבר שולח קורות חיים בקושי חוזרים אלי (בודדים מתוך עשרות פניות).

יש לציין כי פניתי גם להרבה חברות ביורפואה/מכשור רפואי מיוזמתי (מבלי שהן פרסמו מודעת דרושים), וכן ניסיתי לבדוק דרך חברים/קרובי משפחה אך בינתיים כלום.

הממוצע שלי די גבוה (מעל 85) וגם הקורות חיים כתובים כמו שצריך (מישהו שמבין בנושא בדק אותם), ולכן אני מניח שהבעיה היא או היעדר הניסיון או הצפה של השוק במהנדסי ביורפואה מחפשי עבודה. סיבה נוספת יכולה להיות מקום המגורים, אבל נגיע לזה עוד כמה שורות.

בכל אופן נשאלת השאלה מה כדאי לי לעשות?

אני גר באזור הדרום (שוכר דירה בב"ש עכשיו, דרומית לב"ש במקור), ולכן שקלתי להתחיל לחפש דירה באזור המרכז, אבל בשביל זה צריך משכורת, ולכן יש לי מספר אופציות שאני מתלבט בניהן:

1. להישאר בב"ש ולהמשיך לחפש עבודה בתחום, אך הבעיה היא שזה יכול גם לקחת חודשים, והמגורים בדרום לא מקלים על מציאת העבודה (וגם לא כל כך בא לי להישאר בב"ש למען האמת), וכמובן שצריך למצוא בינתיים עבודה זמנית.

2. לשכור דירה באזור המרכז ולמצוא עבודה זמנית עד שאמצא משהו בתחום. הבעיה היא איפה למצוא עבודה זמנית שאפשר יהיה להתפטר ממנה (במידת הצורך) גם אחרי חודש-חודשיים, וכן מה יקרה אם אמצא עבודה דווקא באזור ירושלים/צפון.

3. לנסות לחפש עבודה בחו"ל (סוג של מוצא אחרון) - מצד אחד יש לזה יתרונות כמו "שבירת שגרה" ושיפור האנגלית, אך מצד שני אין לי מושג איך ואיפה לחפש.

בכל מקרה, אם יש למישהו תובנות או עצות מועילות בנושא זה יעזור.

תודה.

פורסם

השאלה היא באיזה סוג של עבודה אתה מעוניין - אם מדובר, למשל, בתמיכה טכנית - מקום המגורים לא כל כך משנה, ממילא תהיה כל היום בדרכים. אם מדובר במשרה במשרד מסויים נראה לי כי עליך להמתין עם שכירת דירה עד שתמצא עבודה, הרי אתה יכול למצוא את עצמך עובד גם בחברות שאינן במרכז הארץ - למשל, באיזור חיפה יש הרבה מאוד פעילות של חברות המפתחות ומיצרות ציוד רפואי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין לך ברירה אלא לקחת עבודה כמעט אצל מי שמציע אפילו תמורת שכר שלא הולם את מעמדך. לאחר שתוכיח את עצמך וגם תוכל להראות ניסיון אז תוכל לחפש עבודה שהולמת את מעמדך ובמשכורת יותר טובה.

לגבי המיגורים, אם אתה מוצא עבודה במרכז לך על זה. אפילו אם זה אומר לקחת את הרכבת מב"ש לתל אביב. לאחרונה התגאו שהנסיעה בין הנקודות הללו לוקחת רק 55 דקות. תאמין לי אם אני אספר לך שאחותי נוסעת כל יום שעה וחצי לעבודה בכל כיוון? בקיצור אל תתן למרחק לעצור אותך. אתה עדיין יכול למצוא עבודה במרכז במידה ושם יש דרישה לאנשים כמותך ועדיין לחיות בב"ש.

בהצלחה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני דיי נמצא במצב שלך. רוב העבודות בתחום שלי (תכנת) גם נמצאות במרכז. אתה יכול להחליט אחד מהשניים או כל יום לנסוע לעבודה שתמצא במרכז או תעבור לאזור המרכז. אני בחרתי לשנת העבודה ראשונה באפשרות הראשונה.

בכל מקרה תתחיל לשלוח קו"ח לכל מקום שנראה לך ותהייה פנוי וזמין להגיע לראיונות. בנתיים תעבוד בעבודה גמישה ולא מחייבת ותתחיל לחפש דירות ותסגר על מקום באזור המרכז שאתה יכול להרשות לעצמך לכל מקרה.

אם בראיון ישאלו אותך אם אתה מוכן לעבור למרכז תענה בחיוב.

לאחר שתתחיל לעבוד תסגר על מקום ודירה שמתאימה לך ותתקרב יותר לאזור העבודה שלך. נכון ששילוב חיפוש דירה או מעבר לדירה בזמן עבודה חדשה הוא עניין לא פשוט אבל אין מה לעשות נראה לי שזה הפתרון הנכון עבורך.

בהצלחה!

פורסם

לגבי מרחק נסיעה - אני מכיר אנשים הגרים בחיפה ועובדים במרכז וגם להפך, מנצלים את הזמן ברכבת לעבודה. כאשר אני חושב על כך - אני חיפאי ועובד בקריות ובעכו - הנסיעה לוקחת לי 30-60 דקות בכל כיוון. בעולם הגדול יוממות (commuting, כלומר נסיעה לעבודה וחזרה, ברכב פרטי או בתח"צ) של שעתיים בכל כיוון אינה חריגה, רק הישראלים מפונקים ומתלוננים כאשר הנסיעה עולה על 30 דקות בכיוון.

מעבר לכך - משרה הכרוכה במתן שירות באתרי לקוחות נושאת עמה גם רכב צמוד, הטבה חשובה אם כי יכולה בהחלט להיות כרוכה בנסועה גבוהה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מעדיף משרה שהיא לא משרדית (או לפחות לא משרדית ברובה), אך עדיין נראה לי שיש צורך לגור קרוב (יחסית) למקום העבודה, שכן עדיין צריך להגיע למשרד מדי פעם.

ואני שולח קורות חיים כמעט לכל משרה שנראית לי מתאימה (ושאני עונה על דרישות הסף), אך הבעיה שבקושי חוזרים אליי.

לגבי הנסיעות - הכוונה שלי הייתה שאני לא ממש מעוניין להישאר בב"ש אלא דווקא לעבור למרכז (וזה בלי קשר לרכבת שלא ניתן לסמוך עליה), ומשם כבר אפשר במידת הצורך אפילו לנסוע לעבודה בחיפה/ירושלים במשך תקופה מסוימת (וגם אין לי בעיה עם נסיעות באופן כללי). כמובן שאני מציין גם בקורות החיים שאני מוכן להעתקת מקום המגורים בסיום התואר, אך כנראה שזה לא עושה על כולם רושם.

נשאלת רק השאלה איפה אפשר לעבוד מבלי להתחייב לתקופה? אני מניח שמלונאות או אבטחה זה שתי אופציות, השאלה אם יש גם אפשרויות אחרות?

פורסם

אין לכם ירידי תעסוקה באניברסיטה? בטכניון יש פעם-פעמיים בשנה ירידי תעסוקה עם ייצוג מכובד של התעשיה (אם כי איני יודע לגבי ביו-רפואית).

אני חייב לומר שממהלך השרשור נראה לי שהנושא המרכזי מבחינתך הוא רצונך לעבור להתגורר במרכז. כתבי כבר שלדעתי אתה צריך קודם למצוא מקום עבודה ואז להתאים עצמך אליו, ולא להפך, אם כי הרדיוס מאותו מקום יכול להיות גמיש. למשל - מגורים בחדרה-נתניה יספקו לך גישה נוחה הן לתעשיה באיזור חיפה-יקנעם והן לבילויים בתל אביב.

פורסם

יש יריד תעסוקה, אפילו פעמיים בשנה, אבל אחוז המשרות שם למהנדסי ביורפואה נושק ל-0. דרך אגב, היה אמור להיות יריד תעסוקה ארצי של הנדסה ביורפואית לסטודנטים מכלל האוניברסיטאות, אבל הוא נדחה עקב חוסר היענות של חברות מהתחום :roll: .

ואכן הנושא המרכזי הוא לא איך למצוא עבודה, שכן מהבחינה הזאת נראה לי שאני עושה את המקסימום, אלא יותר מה לעשות בינתיים עד שאני אמצא עבודה בתחום.

פורסם

באיזה מסלול בחרת להתמקצע- הנדסת חשמל, מכונות או הנדסה גרעינית של ציוד רפואי?

לשני הראשונים הביקוש לא רב, אפשר לומר שבאופן גורף, לפחות בחברות שאני מכיר ועובד, מעסיקים מעדיפים לקחת מהנדסים ייעודים לתחומים האלה, קרי מהנדסי אלקטרוניקה או מכונות.

לתחום הגרעיני יש הרבה יותר ביקוש אבל השוק עצמו באופן טבעי קטן יותר.

לדעתי, אם אתה רואה שאחרי עוד X זמן המצב לא משתפר, נסה למצוא משרה בתחום שלך שאינה בהכרח קשורה ישירות להנדסה פרופר- תומך הנדסה או תומך פיתוח להן קל יותר לרוב להתקבל, גם במשרות האלה הפז"מ מתחיל לדפוק.

כשאתה כבר נמצא בתוך הארגון יותר קל להתקדם למשרות הרצויות.

ועוד הערה - כדי לדעת מה המצב בשוק העבודה לא מספיק להסתכל בלוח דרושים בALLJOBS או ידיעות, וגם לא ביריד התעסוקה באוניברסיטה, אליו מגיעות רק הענקיות (תע"ש, אלביט, פריסקייל וכד')

חברות ביורפואיות הן בד"כ (למעט יוצאי דופן כמו פיליפס ו GE בחיפה) חברות קטנות, שלא עושות גיוסי ענק, ואין להן "עובדים מיותרים" לשלוח לירידי תעסוקה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

גדי אני אתן לך טיפ קטן שעבד אצלי. היות ואני גר בצפון בכלל הורדתי את מיקום מיגוריי מהקו"ח ולא ציינתי אם אני מוכן או לא מוכן להעתיק את מגוריי.

כאשר אני מגיע לראיון עבודה ושואלים אותי מאיפה אני, תמיד השאלה השנייה היא האם אני מוכן לנסיעות כל יום לת"א. היות וזה לא מפריע לי המראיין לא מתעקב על הסעיף הזה יותר מחצי דקה.

פורסם
באיזה מסלול בחרת להתמקצע- הנדסת חשמל, מכונות או הנדסה גרעינית של ציוד רפואי?

לשני הראשונים הביקוש לא רב, אפשר לומר שבאופן גורף, לפחות בחברות שאני מכיר ועובד, מעסיקים מעדיפים לקחת מהנדסים ייעודים לתחומים האלה, קרי מהנדסי אלקטרוניקה או מכונות.

לתחום הגרעיני יש הרבה יותר ביקוש אבל השוק עצמו באופן טבעי קטן יותר.

לדעתי, אם אתה רואה שאחרי עוד X זמן המצב לא משתפר, נסה למצוא משרה בתחום שלך שאינה בהכרח קשורה ישירות להנדסה פרופר- תומך הנדסה או תומך פיתוח להן קל יותר לרוב להתקבל, גם במשרות האלה הפז"מ מתחיל לדפוק.

כשאתה כבר נמצא בתוך הארגון יותר קל להתקדם למשרות הרצויות.

ועוד הערה - כדי לדעת מה המצב בשוק העבודה לא מספיק להסתכל בלוח דרושים בALLJOBS או ידיעות, וגם לא ביריד התעסוקה באוניברסיטה, אליו מגיעות רק הענקיות (תע"ש, אלביט, פריסקייל וכד')

חברות ביורפואיות הן בד"כ (למעט יוצאי דופן כמו פיליפס ו GE בחיפה) חברות קטנות, שלא עושות גיוסי ענק, ואין להן "עובדים מיותרים" לשלוח לירידי תעסוקה.

בחרתי בכיוון של מכונות.

לגבי העדפות של מעסיקים - אני לא מומחה בתחום, אבל ממה שהבנתי זה תלוי בתפקיד. כלומר, אם מדובר בתפקיד שהוא הנדסי נטו (פיתוח או תכנון רכיב חדש) אז סביר להניח שיעדיפו לקחת מהנדס מכונות/חשמל, אבל אם מדובר בתפקיד שדורש נגיעה גם בתחום הרפואי/קליני (ניהול פרויקטים, ניהול מוצר, מהנדס אפליקציה) אז זה כבר תלוי במועמד.

ושמעתי אנשים שהציעו את מה שאתה הצעת לגבי עבודה, הבעיה היא שיש גם אנשים שאומרים שלא כדאי "להתפשר" על המשרה הראשונה או על תחום העבודה, שכן ברגע שנכנסים לעבודה בתחום לא קשור (למשל בדיקות תוכנה בחברות רפואיות), אז אחרי כמה שנים בתפקיד כבר קשה לעבור לתפקיד בעל אופי שונה. כמובן שזה בסופו של דבר תלוי בכמה זמן אני אצטרך לחפש עבודה.

ולגבי ההערה שלך - זה משהו שאני יודע, וכמו שכתבתי בהודעה הראשונה, שלחתי קורות חיים להרבה מאוד חברות תחום הביורפואה (חיפשתי חברות כמעט בכל חור אפשרי) מבלי שהן פרסמו מודעות דרושים, אבל ברוב המקרים לא זכיתי לשום תשובה, וכשכן זכיתי אז זה היה משהו בסגנון "אנחנו לא מחפשי עובדים" וכדומה.

גדי אני אתן לך טיפ קטן שעבד אצלי. היות ואני גר בצפון בכלל הורדתי את מיקום מיגוריי מהקו"ח ולא ציינתי אם אני מוכן או לא מוכן להעתיק את מגוריי.

כאשר אני מגיע לראיון עבודה ושואלים אותי מאיפה אני, תמיד השאלה השנייה היא האם אני מוכן לנסיעות כל יום לת"א. היות וזה לא מפריע לי המראיין לא מתעקב על הסעיף הזה יותר מחצי דקה.

תודה, יכול להיות רעיון טוב. אני כנראה באמת אעשה את זה, או שארשום פשוט את רמת גן (יש לי שם קרובי משפחה) כמקום המגורים עבור משרות באזור המרכז.

פורסם

האמת הכי טובה. אל תסתבך עם שקרים, קטנים כגדולים.

מספיק שתכתוב בקו"ח "נכונות להעתקת מקום המגורים למרכז" בפנייה לחברות מהמרכז, וכו'.

:turn-l:
פורסם

אין מה לעשות, בחרת תחום מאוד קשה.

חבר שלי סיים תואר לפני כמה שנים בת"א ומכיוון שלא הצליח למצוא עבודה פשוט המשיך לתואר שני.

זה הגיע למצב כזה אבסורד שכ-75% מהמחזור שלו לא הצליחו למצוא עבודה בתחום.

זה ממש באסה לסיים תואר כ"כ קשה ולעבוד בעבודה כללית שגם בלי התואר היית יכול לקבל אבל זו המציאות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תנסה גם לברר מתי יש ירידי תעסוקה במקומות אחרים (כמו שאמרו, בטכניון זה יריד די גדול עם הרבה חברות) ותלך לשם.

והכי חשוב, תתכונן טוב לראיונות, תעבור על החומר החשוב ועל שאלות נפוצות בראיונות.

חבל שעד שתקבל ראיון, תפספס את ההזדמנות.

פורסם

מקצוע עם ביקוש אפסי . שני חברים שלי, אנשים מאוד אינטלגנטים ומוכשרים ביותר, סיימו תואר כזה לפני מספר שנים. נכון להיום שניהם מתעסקים בדברים שונים לחלוטין (ולא מצטערים כלל, אגב)

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תוכן חדש...