Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טמפרטורת עבודה של ליבת מעבד.

סולל הדרך
שימו לב! השרשור הזה בן 4100 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

יש לי מחשב ישן עם מעבד Athlon +3000 שעובד ממש אחלה.

הזדמן לי מעבד +3800 וזכרונות שמשפרים את ביצועי המחשב ב30% שזה עוד יותר אחלה.

שמתי לב שטמפרטורת העבודה של המעבד (עם גוף קירור בסיסי) קפצה מ 48 ל 55 מעלות ולכן רכשתי גוף חדש עם מוליכי נחושת.

אחרי החלפת הגוף, הטמפרטורה נשארה זהה, כשנוגעים ברדיאטור או ממש במעבד הם ממש קרים ולמרותת שכך התוכנות השונות מתעקשות שטמפרטורת המעבד היא מעל 50 מעלות.

הכי מוזר שטמפרטורת הליבה עכשיו נעה סביב ה70 מעלות שזה נראה לי מטורף!

אני מזכיר!

המעבד קר, הרדיאטור קר!

אני מפספס משהו?

איך הליבה עובדת ב70 מעלות?

תודה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תעדכן את הביוס של לוח האם, יתכן והגרסא הקיימת אינו מותאמת 100% לעבודה עם המעבד החדש ולכן לא מציינת בדיוק את ערכי הטמפ', קרה לי גם עם מחשבים חדשים שעד שלא עדכנתי את גרסאת הביוס הטמפ' נראתה גבוהה ממה שהיא באמת (וזה כלל גם בדיקה עם מד טמפ' לבסיס גוף הקירור).

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל גוף קירור חדש מגיע עם משחה תרמית מוכנה לשימוש על בסיס גוף הקירור או בשפורפרת מזרק קטנה בנפרד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, משחה מרחתי.

אני אבדוק את הביוס.

אגב... איפה נמצא חיישן הטמפרטורה?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יכול לענות ב100 אחוז לגבי מעבד הAMD שלך אבל ברוב המעבדים שאני מכיר החיישן הוא פנימי במעבד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מובנה במעבד. אצלי לדוגמה אני מקבל דגימת טמפרטורה על כל ליבה בנפרד, אי אפשר להשיג את זה מבחוץ.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, זה הרושם שגם אני מקבל מקריאה בפורומים.

אבל איך 70 מעלות שהמעבד קר?

כרטיס מסך ב 50 מעלות והוא ממש חם...

יכול להיות שרגש הטמפרטורה בתוך המעבד נדפק?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תפתח את המארז ותוודא שהמאוורר אכן עובד. קרה לי פעם שהסתבך אחד החוטים במאוורר ותקע אותו, הטמפרטורה הגיע ל 80 מעלות.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הטמפרטורה שיש בתוך הליבה לאו דווקא הטמפ' של הגוף קירור ההפרש חייב להתקיים על מנת שתיהיה הולכת חום.

בכל מקרה תבדוק שהגוף קירור יושב טוב על המעבד מרווחי אוויר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם במעבדי אינטל וגם ב- AMD חיישן הטמפרטורה משולב בתוך שבב המעבד. בד"כ מדובר בדיודה או טרנזיסטור רגישים לחום, כלומר המתח הנופל עליהם בזרם נתון משתנה חזק עם הטמפרטורה, ועל ידי מדידתו ניתן לדעת את הטמפרטורה בדיוק טוב - כמעלה או מעלות בודדות.

במעבדים ישנים, שני הדקי הדיודה היו מתחברים למד טמפרטורה שעל כרטיס האם. במעבדים חדשים משולב גם מד הטמפרטורה בתוך המעבד, ואת התוצאות יכול ה- BIOS לקרוא דרך ערוץ תקשורת מיוחד - PECI באינטל ו- AMD-TSI ב(ניחשתם). שיטה זו מדוייקת יותר כי לא צריך להעביר את האות האנלוגי הרגיש על הלוח. כמו כן, במעבדים גדולים ומרובי ליבות, שמים מספר מדי טמפרטורה.

הטמפרטורה הנמדדת נקראת טמפרטורת הצומת, כלומר הטמפרטורה בשבב הסיליקון, והיא גבוהה באופן ניכר מטמפרטורת האריזה או ה- heat sink.

70 מעלות הוא מספר גבוה, אבל לא גבוה מאוד, במיוחד אם מדובר במעבד המופעל בעומס ביצועים ובתדר גבוה. אין לי נסיון אישי עם מעבדי AMD, ואינני יודע (מתעצל לבדוק) אם המעבד שלך כולל מד טמפרטורה פנימי, או אולי האשם במד טמפרטורה זול/פגום על לוח האם שמזייף קלות. בכל אופן, אם יש משחה טרמית טובה, והמאוורר פועל היטב, אני לא חושב שיש סיבה לדאגה אם הטמפ' מגיעה לאיזור ה-70 מעלות בשיא.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סיכום דיון:

לוח האם מראה טמפרטורה זהה - אבל רק של המעבד ולא של הליבה.

הביוס מעודכן לגרסה האחרונה (מ-2006)

טמפרטורת הליבה אכן מאוכסנת ברגיסטר פנימי של המעבד וניתנת לקריאה חיצונית.

לא ישנתי בשקט עם הטמפרטורה הזאת והבוקר החלפתי את גוף הקירור לישן המרעיש (מאוורר ב 4.5K RPM)

טמפרטורת המעבד ירדה ל 46-48 מעלות

טמפרטורת הליבה מ 70-80 ל 50-55!

אני עדיין לא מצליח להביון איך גוף הקירור הגדול שרכשתי לא מצליח לקרר את המעבד!

cooler_pccooler_coolingphoto2_148911039325.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...