Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים שאלתי שאלות על משולשים, מפחד שאני אכשל בטסט, עקב חוסר זמן הלכתי לטסט בידיעה שהגומיה בתפוח משולש נהג קרוע, להפתעתי הרבה העבירו אותי את הטסט בשלום.

המשולש הימני תקין ובשמאלי מדובר רק על הגומיה של תפוח משולש, העלתי את הרכב על ג'ק ואין חופש בגלגל, הזזה של הגלגל מזיזה את כל הרכב (הוא קל).

השאלה הגדולה, האם כדאי להחליף את המשולש בכל זאת, הרי מדובר רק בגומיה וכל השאר נראה לי תקין לחלוטין.

אם כן, האם ניתן להתפשר על משולש תחליפי (סיני שסיפקו לי בחנות החלפים), או לא להתפשר ולרכוש משולש מקורי? קראתי כתבה שטוענת שהמשולשים החליפיים הם מסוכנים ומתבלים בקצב מהיר מאוד, מה דעתכם ?

עכשיו לנושא הבלמים, קיבלתי בטסט דף סיכום שבו רשום כי יעילות בלם שירות - 60% ויעילות בלם עזר 21%

בלם עזר כנראה הכוונה לבלם יד כי הוא באמת לא מצליח להחזיק לי את הרכב שלא יזוז בעליה ואני צריך למשוך אותו ממש עד למעלה, בנוסף אני תמיד משאיר את הרכב בהילוך. הבלמים הקדמיים במצב מעולה (מעבר לבדיקה בסטס הסתכלתי גם פיזית ולרפידה יש בשר ) !

יש לזכור כי את הטסט עברתי! האם כדאי לטפל בעניין הבלמים האחוריים, מה משמעותם (אני שואל כי אני לא יודע בדיוק מה תפקידם בעת הבלימה, אני יודע שהגלגלים הקדמיים בולמים בעת ברקס) והאם עניין הבלם יד הוא קריטי (שהרי לא משתמשים בו במהלך נסיעה), וכן לפני שאני פונה למוסך מה העלויות המשוערות לדבר כזה ?

תודה לכולם !

פורסם

הגיוני שלא תרגיש חופש בגלגל כי ככל הניראה הגומייה הקרועה היא לא בתפוח שמחובר לנאבה של הגלגל אלא בחלק המחובר לתחתית הרכב וגם לזה יש שיטה לבדוק חופש ולא ע"י הזזת הגלגל. לגבי בלם היד יכול להיות שנחוצה רק מתיחה ולא יותר מזה ועל מתיחה אם היא מתוך הרכב ולא מורכבת מידי אפילו לא ייגבו כסף.

פורסם

אותי מעניין איך מכון רישוי העביר רכב עם יעילות בלימה של 21% בחלק מהבלמים שלו ?

זה רק מראה,שמכוני הרישוי לא למדו לקח מהסיפור של התאונה האחרונה בטבריה ויש כאלו (לא בהכללה) שממשיכים לחפף וחבל.

אני ממליץ לך פותח השרשור למרות העובדה היבשה,שהרכב עבר טסט,לטפל בליקויים הבטיחותיים ברכב למען בטיחותך האישית ובטיחות המשתמשים בדרך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אותי מעניין איך מכון רישוי העביר רכב עם יעילות בלימה של 21% בחלק מהבלמים שלו ?

אני לא זוכר כרגע, מה אומר התקן לגבי יעילות בלם עזר. (בלם עזר זה בלם יד, אגב).

אבל יעלות 21% זה בתקן, ולא נדיר לראות נתון כזה.

פורסם

בדיוק בשביל זה אני כאן, אני רוצה להבין מה ההשלכות הבטיחותיות של דבר כזה, איך בעצם הבלמים האחוריים עובדים כי הקדמים תקינים לחלוטין.

לגבי המשולש, למישהו יש המלצות ? להבהרה (מאור30) - מדובר בתפוח משולש שמתחבר לגלגל ולא למרכב של הרכב

פורסם
אני לא זוכר כרגע, מה אומר התקן לגבי יעילות בלם עזר. (בלם עזר זה בלם יד, אגב).

אבל יעלות 21% זה בתקן, ולא נדיר לראות נתון כזה.

לא מכיר נתונים של מכון רישוי,ידוע לי שמדובר בבלם היד גם מידע כללי וגם מהציון של פותח השרשור -פשוט 21% היה נשמע לי נמוך מידי.

לא נתקלתי בנתונים של %.תמיד הבוחן ברכבים שהחזקתי היה רושם את התוצאות בדף המצורף לבדיקה,הדף נשאר אצל הבוחן ואתה עובר מתחנה לתחנה (לא התעמקתי בכך מעולם,עכשיו בטסט הקרוב נשנה הרגלים).לאחר מכן הם מורידים אותו אם אין ליקויים כך שלא ראיתי תוצאות יעילות בלימה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לפני כמה חודשים הנוהל שונה.

כעת דף מפורט עם תוצאות כל הבדיקות נמסר לנהג בסיום הטסט, בצירוף רישיון רכב חתום.

דף זה מחילף את טופס זיהום האוויר הירוק שהיה בשימוש קודם לכן.

פורסם
אני שואל שוב, האם למישהו יש דעה בנוגע למשולשים ? אני צריך לקבל החלטה אם להחזיר לחנות החלפים או שלא ..

אם הגומייה של התפוח קרועה לחלוטין וקיים חופש מוגבר בתפוח זה פשוט החלף אותו ואל תיקח ריזיקות מיותרות, גם אם אתה לא מרגיש חופש שאתה מזיז את הגלגל כי אל תישכח שהגלגל מחובר גם למוט ההגה ובהמשך גם לכרית הבולם מה שנותן לו קיבוע.

• תוכן חדש...