Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איך אף אחד ממכוני הבדיקה לא ציין את זה?

איך מכון בדיקה יכול לדעת האם הוחלף המנוע? אי אפשר לדעת את זה. מנוע ניראה בדיוק אותו דבר, זה לא כנף מרותכת או שכבת צבע בעובי שונה. זה מנוע שמחובר עם ברגים על תושבות שגם ככה יכולים עם הזמן להחליף אותן. אותו מנוע ניתן לפרק מהרכב ולהרכיב חזרה, במקרה כזה מנוע לא הוחלף - לכן אין משמעות לסימני ברגים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ע"פ חוק גילוי נאות, ברור שיש כאן עילה לתביעה וגם לביטול העסקה. השאלה האם זה מה שאתה רוצה.

אם ברכב יש מנוע חדש, זה יכול לעשות רק טוב בעתיד הרחוק.

צודק

בהנחה שהסיפור של הרוכש מדוייק :

אין קשר לזה שהוחלף מנוע ואם זה טוב או לא .

לא יכול להיות שהמגרש מכוניות הגדול והמפורסם בישראל לא יספר ללקוח טרם רכישה פרט חשוב שכזה .

זה לא שהחליפו איזה פנס ברכב , מדובר במנוע , וזה בהחלט מקרה של גילוי נאות שהמוכר צריך וחייב למסור

לקונה טרם הרכישה , ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בעסק כמו אוטודיל !

מה פירוש העניין כי המידע והסטורית הטיפולים תינתן רק לאחר הרכישה , איפה נשמע דבר שכזה ?

טוב שלפחות נתנו ללקוח אפשרות לבדוק את הרכב .....:-D

לדעתי האשם הלא פחות עיקרי כאן הוא הלקוח !

כיצד בן אדם רוכש רכב כאשר המוכרים אומרים לו במפורש כי לא יקבל מידע אודותיו ?!?

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
כל רכב שרכשתי עד היום (בערך חמישה) תמיד הלכנו למוסך המורשה והוצאנו ביחד היסטוריית טיפולים, נראה לי מוזר מאוד שזה מידע "סודי".

זה לא מידע סודי ולא בטיח .

לדעתי היה כאן אינטרס שאולי היה מעיב ואולי מקשה על המכירה, ולכן לא נמסר המידע .

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

אני יודע שסוחרים מתקשים להוציא מידע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי יש פה עילה לביטול עסקה , אבל אני לא מומחה.

tvziper , אתה היית קונה רכב שהחליפו לו מנוע? עזוב אם זה טוב או לא אם יש יתרון או לא , שאל את עצמך , ושאל חברים מכרים משפחה , אני לא מכיר מישהו שהיה רוכש רכב אם היה יודע שהוחלף לו המנוע , גם אם זה באחריות .

האם היית רוכש בכלל רכב שמסרבים להביא לך הסטוריית טיפולים אלא אם כן תקנה?

לפותח השרשור , האם חיפשת בפורום על הרכב שקנית? ואם כן האם ראית את השרשור של בן ה. ?

קשה לי להבין ואשמח אם תאיר את עייני מדוע החלטת לרכוש את הרכב ללא קבלת הסטוריה , האם זה בגלל שהוא יצא תקין ב2 בדיקות?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
איך מכון בדיקה יכול לדעת האם הוחלף המנוע? אי אפשר לדעת את זה. מנוע ניראה בדיוק אותו דבר, זה לא כנף מרותכת או שכבת צבע בעובי שונה. זה מנוע שמחובר עם ברגים על תושבות שגם ככה יכולים עם הזמן להחליף אותן. אותו מנוע ניתן לפרק מהרכב ולהרכיב חזרה, במקרה כזה מנוע לא הוחלף - לכן אין משמעות לסימני ברגים.

אתה רוצה להגיד לי שמכון בדיקה שהוא תמיד גם מכון רישוי לא מחובר ישירות למחשבי משרד הרישוי והוא לא יודע האם הוחלף מנוע? אני שואל, לא מתריס.

פורסם

@ch2856 למה שיידעו? מנוע הוחלף משמע רישיון הרכב עודכן עם המספר הסידורי החדש, במכון הבדיקה רואים שיש תאימות בין הנייר לבין הרכב וזהו, כל השאר לא מעניין אותם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אתה רוצה להגיד לי שמכון בדיקה שהוא תמיד גם מכון רישוי לא מחובר ישירות למחשבי משרד הרישוי והוא לא יודע האם הוחלף מנוע? אני שואל, לא מתריס.

מכון בדיקת רכב לא תמיד מכון רישוי.

פורסם
צודק

לדעתי האשם הלא פחות עיקרי כאן הוא הלקוח !

כיצד בן אדם רוכש רכב כאשר המוכרים אומרים לו במפורש כי לא יקבל מידע אודותיו ?!?

כמה חידודים חבר,

1.אני לא הראשון ולא האחרון שרוכש רכב באוטודיל, אוטודיל לא פורסים לפניך את הסטוריית הטיפולים של הרכב, זאת עובדה.

2.הבדיקות יצאו תקינות.

3.בנוסף קיבלתי אחריות על המנוע 6 חודשים מאוטודיל (האחריות של המנוע שהוחלף בדיעבד נגמרה).

4.ישנם יתרונות וחסרונות בקנייה מאוטודיל.... בסופו של דבר בחרתי לקנות מהם, מרוצה מהרכישה .... אבל יש כאן התנהלות כושלת ולגביה אני מברר.

מהבנתי, הם לא מחוייבים לתת הסטורית טיפולים !

אבל, משהו מהותי שבוצע ברכב - מחובתם על פי חוק לדווח עליו .

פורסם

לפותח השרשור , האם חיפשת בפורום על הרכב שקנית? ואם כן האם ראית את השרשור של בן ה. ?

קשה לי להבין ואשמח אם תאיר את עייני מדוע החלטת לרכוש את הרכב ללא קבלת הסטוריה , האם זה בגלל שהוא יצא תקין ב2 בדיקות?

חיפשתי רבות על הרכב , קיבלתי המלצות, הבנתי את הבעיה לשורשיה....ולסיכומו של עניין קיבלתי אחריות מנוע , יותר מזה?

הערה הצידה, נכון לעכשיו עם המנוע החדש בסדרה אחרי 40k ,אין בעיות כלל .

פורסם

tvziper , אתה היית קונה רכב שהחליפו לו מנוע?

אם אתה שואל אותי, אני בכלל לא הייתי קונה פולקסווגן, על אחת כמה וכמה עם מנוע שמראש ידוע כבעייתי. רכב ששמו לו מנוע חדש בגלל פגם ייצור אולי כן הייתי קונה אם הבעייה הייתה נקודתית ולא סדרתית, רכב ששמו לו מנוע מפח זבל (פירוק או כל דבר אחד - איך שלא יקראו לזה) לא הייתי קונה כי זה מעיד על הזנחה פושעת. לא הייתי קונה גם רכב עם נפח מנוע קטן שהוציאו ממנוע שלו הספק גבוה מידי ולא הייתי קונה טורבו בנזין. לא הייתי קונה היום גם רכב בנזין בכלל - אבל זה סיפור אחר, לא רוצה לזרוק כסף סתם על דלק כאשר דיזל עם נפח שני ליטר צורך כמו פיקנטו אבל בנוסף גם סוחב.

פורסם

מבחינתי אין דבר כזה לקנות רכב ללא היסטוריה.

זה א'-ב' של קניית רכב וזה הדבר היחיד שאתה יודע עליו. אי אפשר לדעת מי נהג עליו, איפה, כמה ומתי - אבל כן אפשר לדעת אם הוא נזקק להחלפות מהותיות, אם הוא חוזר ומבקר במוסך ובאופן כללי איך שמרו עליו.

• תוכן חדש...