Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב מאוטודיל - הסתרת החלפת מנוע

FEZH
שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים ,

לפני פירוט המקרה רק אציין שביצעתי חיפושים שונים הקשורים בנושא אך לא מצאתי תשובה אבסולוטית למקרה .

(שירשורים בנושא קבלת הסטוריית טיפולים לפני קנייה וכו' )

לפני כשבועיים רכשתי רכב מאוטודיל ,

במהלך ההתרשמות מהרכב וסגירת העסקה, העלתי את הבעייתיות במנועים בדגם רכב מסוג זה (חלקכם יכולים לשאר באיזה מנוע מדובר).

בתחילה, הסוכן לא הכיר כלל בבעיות אלו ... .לאחר שיחת טלפון (שבוצעה במקום,על ספיקר,טלפונית) עם בעל מקצוע במוסכי צ'מפיון, הבין כי יש בשר בדברים ....הלך ודרש אחריות נוספת מאחד המנהלים במקום .... הוצעה לי אחריות נוספת של 6 חודשים על מנוע.

*במהלך כל הרכישה דרשתי היסטוריית טיפולים... בהתבסס על מה שכבר נאמר כאן בשירשורים השונים, הועלתה הטענה שאי אפשר לבצע זאת עד שהרכב יהיה בבעלותי.

**שתי בדיקות לפני קנייה בוצעו ברכב . 1. ע"י מ.מ.מ (אוטדיל) 2.בדיקה נוספת שלי, במבדק .

הבדיקה הייתה תקינה, ללא נזק בעל חשיבות גבוהה.

רכשתי את הרכב והלכתי להוציא את ההסטוריית טיפולים, בהסטורייה מצויין כי הוחלף מנוע לאחר 23K ק"מ .

האם יש כאן הילה כל שהיא לתביעה ?

את כל שיכולתי לעשות עשיתי על מנת לברר כי אני לא קונה רכב שעבר משהו מהותי בעברו .

יהיו כאלה שיגידו שמנוע חדש זה יתרון ואחרים יחלקו... שורה תחתונה להעלים דבר כזה הוא לא בגבול "גילוי נאות" של מוכר הרכב.

דעתכם בעניין ... תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אם מנוע הוחלף במסגרת האחריות - מה בדיוק הבעייה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין בעיה במנוע שהוחלף במסגרת אחריות ,

הבעיה היא שלא מציינים בפניך/מעלימים את זה.

לא יורד לדקויות של כמה מקצועי אותו מוסך שהתקין מנוע ואם זה משפיע ...

או שלמכור רכב שהוחלף לו מנוע מדליק נורה אדומה אצל רבים ...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם התקינו לך מנוע חדש במסגרת האחריות אתה צריך לשמוח. כאשר מחליפים מנוע והמנוע הוא מפח זבל (סליחה, זה ניקרא פירוק) זה מדליק נורה אדומה. מצד השני קנית רכב שהחליפו לו מנוע לאחד חדש אם אני מבין נכון. מה רע בזה (גם משתמע ממה שרשמת שמנועים האלו בעיתיים והלכת ליקנות רכב בידיעה מראש על כך)? בשביל זה יש אחריות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תיראה, אם אתה מסיבה כלשהי לא מרוצה מהרכב זאת יכולה לדעתי להיות עילה להחזיר את הרכב בפיצויי מלא (עוד הזדמנות לחשוב האם אתה רוצה את הטורבו סופרצ'ארג'ר, אולי תחליט להוסיף קצת עבור מנוע טורבו 2.08)).

אני חושב שכחלק מגילוי נאות הם היו אמורים לציין לפניך עיניין כזה מהותי כמו החלפת מנוע, אך הם לא ציינו. מה עכשיו? לנסות לבטל את העיסקה? לבקש פיצויי? לקבל מסוחרים פיצויי כספי זה לא יהיה קל. אולי התחייבות לקנייה ממך במחיר מחירון כאשר תחליט למכור?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עלית עליי :mm_blush:

הרכב אש ... מרוצה ממנו לגמרי .

כל הרעיונות שהעלת נרשמו.

השירשור נפתח להתייעצות , לכיוון כל שהוא ... כי נראה לי ברור לכולנו שזאת התנהלות לקוייה ולא נעימה של העסק .

פחות כדי לשמוע אם החלפת מנוע זה טוב או רע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקומך הייתי נמנע לקחת רכב עם מנוע בעייתי. מנוע 2.0 למשל כמה שאני מבין די מוצלח, הוא גם מותקן על הגולף GTI והוא גם יותר חזק מהמנוע הבעייתי ויש יותר אפשרויות לשיפור וצ'יפים שבסופו של דבר נותנים יותר (הרי מנוע גדול יותר וחזק יותר).

מעבר לזה שבמחירים כאלו יש רכבים מעניינים עם הנעה אחורית, אבל אני לא נכנס לשיקולים שלך - תבחר מה שלדעתך מתאים לך יותר כדי שתיהיה שלם עם עצמך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ע"פ חוק גילוי נאות, ברור שיש כאן עילה לתביעה וגם לביטול העסקה. השאלה האם זה מה שאתה רוצה.

אם ברכב יש מנוע חדש, זה יכול לעשות רק טוב בעתיד הרחוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עידן, מה רע במיאטה (גם שירוקו בדרך כלל לא קונים לצרכי עסק הסעות)?

שירוקו 2010 עולה כ130K עם מנוע 1.4. בפחות מזה אתה קונה מוסטאנג 2008, בקצת מעל זה 2009. יש את במוו סדרה 5 שנת 2006, או סדרה 3 קצת יותר צעירה, או למשל סדרה 1 קבריאולט/קופה.

מרצדסים שונים, למשל C קלאס קופה שנת 2009 בערך או אפילו אם טיפה מתפשרים בשנתון קומפרסור.

בתחום הנעה כפולה יש אימפרזה טורבו/איוו שנת 2007.

אם הנעה קדמית באה על הפרק אז יש אלפות, למשל GT ו-159 בערך שנת 2009.

באמת שלא חסרים רכבים. נכון, לפעמים טיפה להתפשר בשנתון אבל אלה עדיין רכבים די צעירים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה , זה שהמנוע חדש זה יכול ליהיות יתרון.

במכירה שלו בעתיד ... ברור לך שיעדיפו רכב שלא הוחלף לו מנוע על פניו.

וזה פוגע בי איפה שהוא.

אז הכיוון הוא לפחות לטרייד הבא .... להגיע לפיצוי .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך אף אחד ממכוני הבדיקה לא ציין את זה?

נמאס כבר לשמוע על חוסר ההגונות הבסיסי בעשיית עסקים, במיוחד בתחום הרכב, בישראל. כן, ברור שגם בעולם זה קיים אבל כאן נדמה שזו דרגת אומנות.

אין ספק שמגיע לך פיצוי ולמעשה עד לביטול עסקה שכן זה מידע משמעותי שהיו חייבים למסור לך. כתבת נכון שבמכירה זה עשוי להיות בעייתי. ברכב ישן החלפת מנוע זה לרוב יתרון ברכב חדש יחסית זה תמיד מעלה חשש של הרוכשים.

אני דרך אגב, לא ממש מבין מדוע היסטוריית הטיפולים של רכב נחשבת למידע פרטי, מה זו מאהבת שצריך להסתיר מאישתי כמה כסף אני הוצאתי עליה? או אילו "מתנות" רכשתי עבורה במוסך?. נדמה שזה יותר דרישה של יבואני הרכב כך שהמידע אולי האמין ביותר אודות איכות הרכבים שלהם לא יהיה ברשות הכלל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...