Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נשמע כאילו מדובר ב1.4 tsi טווין צארג, בתחילת דרכם נחשבו ככשלון חרוץ במיוחד בגרסת הdsg 7, גם היום אחרי כמה שיפורים בעיקר בdsg עדיין המנועים הללו בעייתים , נפח קטן עם כ״ס גדול ודלי אופציות שיפורים. למי שמחפש אמינות לאורך זמן או ביצועי כוח מירבים ייאלץ להיצמד לאמירה הישנה: ״לנפח אין תחליף״.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שהם היו צריכים לידע שהוחלף מנוע. אולי ברכב שעבר 80K זה יתרון שהוחלף מנוע, ברכב חדש זה מחשיד ויקשה על המכירה. אני הייתי דורש ביטול עסקה.

פורסם
בתחילת דרכם נחשבו ככשלון חרוץ

קודם כל, ה"כשלון חרוץ" - מי החליט, אתה? היו מנועים שכשלו בשל פגם בייצור או בגלל צ'יפ, האם בדקת סטטיסטיקה עולמית ועל סמך זה קבעת שיש "כשלון חרוץ"?

במיוחד בגרסת הdsg 7, גם היום אחרי כמה שיפורים בעיקר בdsg עדיין המנועים הללו בעייתים

עשית סלט מדגם המנוע והגיר שמשולב אליו. נניח שהמנוע הוא כשלון חרוץ וגם הגיר דפוק, כל אחד בנפרד. למה ששיפורים שנעשו בגיר ישפיעו על דפיקותו של המנוע?

אגב, מאיפה הנתונים? מטוקבקים ב-ynet?

פורסם

פאסט 04 אנחנו לא מכירים בוא נאמר שאני לא עוד אחד שכותב על סמך קריאת מגזינים כמו רוב האנשים פה !!! לעומתך אני מניח , אני חבר בקהילה שטוב שאתה לא חבר שם , לא דרושים פלצנים כמוך! בקהילה הזו יש חברה עם שלל רכבים ומנועים ורק מהמצב בארץ ניתן להסיק על המצב בעולם. המנועים הללו בעייתים וזה כבר ידוע, ודרך אגב לא ציינתי שיש קשר בין העבודה שהמנוע בעייתי לבין העבודה שהגיר dsg7 בעייתי. אם לא ידעת הגיר הזה עבר שלל שינויים מיום היולדו ועדיין לא בטוחה אמינותו ולא סתם היבואן הרחיב את האחריות לחמש שנים. לגבי המנוע, מי שרוכש רכב כזה בדרך כלל מעוניין לשפר גם ולצערי היצע השיפורים למנוע מוגבל למדי גם בארץ וגם בחו״ל (ברור שבחול יש יותר היצע), בכל מקרה המנוע הזה הוא מעולה בקונספט וחזק מאוד ביחס לגודלו אבל חבל שהאמינות שלו שנויה במחלוקת.

ועכשיו פאסאט 04 לך תקרא קצת במגזינים לפני שאתה מעיר הערות לא ביסוס, אולי גם תלמד לנהוג ותיהיה חובב רכב רציני זה בטוח יעזור לך להתחבר קצת יותר לתחום שכנראה אין לך שום מושג בו!

נ.ב.

לגבי ההגדרה - ״כשלון חרוץ״, אין הכוונה כי כל מנוע שופך וישר נהרס אבל שלל התקלות שיש במנועים הללו ורק בשנותיו הראשונות גרומות לי להדביק ולא רק לי להגדיר את המנוע ככשלון משום היותו לא צפוי ואמינות שנויה במחלוקת.

אם יש שגיאות כתיב זה משום שההודעה נרשמה מהאייפון, יום טוב

פורסם

החלפת מנוע חייבת להיות מדווחת ע''י המוכר תחת הכותרת "גילוי נאות" קל וחומר שמדובר באוטודיל שהינה הזכיינית בין היתר של צ'מפיון לרכישת רכבי היד שנייה שלה.

במידה והלקוח יודע על החלפת מנוע ועדיין מעוניין לרכוש את הרכב זוהי החלטתו בלבד, ההחלטה שהוא לקח יכלה להיות שונה במידה וידע מראש על החלפת המנוע, כלומר עקב גילוי נאות כושל, נמנע מהלקוח לדעת את כל פרטי המשוואה בתרם הגיע להחלטה.

פאסאט04 קשה לשפוט מצב מנוע בשאר העולם מכמה סיבות, לי לדוגמא היתה איביזה קופרה שהיתה ידועה בבעיה של שמן גיר לא מתאים לאקלים הישראלי, לאירופאי לעומת זאת הוא היה מצויין, לכן לא יצא ריקול רשמי אך בארץ הוחלף השמן ללקוחות בטיפולים הראשונים שלהם כצעד מונע.

אני בחיפושיי אחרי רכב כזה פסלתי 2 רכבים עקב החלפת גיר שכשל במסגרת אחריות היצרן, רכשתי רכב שלאחר 4000 ק''מ מיום יציאתו לכביש הוחלף השמן לזה המתאים לאקלים הישראלי.

מנועי ה-1.4TSI אינם חפים מבעיות ולא חסרים רכבים שמנועם כשל מסיבה זו או אחרת במהלך השנים יצאו "עידכונים" מהיצרן לפתור את הבעיה, אם הדבר הצליח איני יודע, אני נוהג בסובארו היום :lol: ופחות מעורב ברכבי וואג.

לפותח השירשור, לפי מה שקראתי אתה מרוצה מרכישת המכונית רק יש לך את הספק הקטן בלב, "מה היה קורה אם...?"

הצעתי לך, גש למנהל הסניף הסבר לו את המצב, תסביר לו שאתה רוצה פיצוי לא במטרה לסחוט או להיכנס לוויכוחים, הסבר לו שאתה מרוצה מהרכב, אך לא ניהלו איתך משא ומתן בתום לב, ואתה מרגיש מרומה, ברוב המקרים תקבל הטבה אחריות/טיפול מתנה/ שוודית לסופ''ש :-P או כל דבר שיהיה מקובל על שני הצדדים.

שיהיה בהצלחה ואל תשכח לעדכן!

פורסם

אגב, מאיפה הנתונים? מטוקבקים ב-ynet?

מצחיק אמר זה שרושם בקארס פורום, תגיד רישיון יש לך בכלל?

פורסם

עידכון

היום הלכתי לאוטודיל, ניגשתי לאחד המנהלים שם והסברתי לו את המקרה.

על פי אינטואיציה בלבד ... לא נראה שבמכירת רכב הם נותנים חשיבות כל שהיא להסטוריית הטיפולים.

לפי אותו המנהל, כמוני כמוהם ... כאשר הם מקבלים רכב, הרכב עובר בדיקה במכון (במקרה הנ"ל מ.מ.מ) וזהו.

העלתי את עניין "גילוי הנאות" ,הוא הסכים ושאל האם החלפת מנוע באחריות היא עניין של דבר מהותי....? תשובתי הייתה שעל פי דעתי " ברור שכן" .

סוכם:

1. הארכת אחריות מנוע לשנה.

2. מכירת הרכב לאוטודיל על פי ירידת ערך יד, ללא ביצוע טרייד אין.

תודה לעוזרים.

• תוכן חדש...