Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסן אלמרה MK1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלי להכנס יותר מדי לפרטים של הדגם הספציפי אני לפני רכישה של דגם GX ורוצה לקבל קצת מושג מה ההבדלים בין רמת איבזור GX לSLX, הבנתי שבGX אין ABS זה אמיתי?

מצאתי מבחן ריסוק, רק שבסוף לא מראים ציון אבל נראה שהרכב מתפרק לחלוטין(כל הדשבורד יצא לכיוון הסלון). מה רמת הבטיחות של הרכב?

מעבר לזה, מחלות ידועות: מעבר לאטם מכסה שסתומים וצינור שמן הגה כוח יש משהו מיוחד שצריך להתחשב בו?

פורסם

הבטיחות של הרכב לא ממש טובה (לפי האתר של NCAP היא קיבלה ציון של כוכב וחצי). לא מפתיע כל כך כי באותן שנים הרבה יפניות זולות ופשוטות (כמו האלמרה, הבלנו וכו') לא ממש "הצטיינו" בבטיחות.

בנוסף לכך לדגם הפשוט (זה שאתה מתכוון לקנות) באמת אין מערכת ABS לפי מה שזכור לי ולכן הייתי ממליץ לך לשקול ללכת על דגם הSLX.

חוץ מזה, מדובר במכונית אמינה מאוד! הטיפולים, החלפים, הביטוחים זולים מאוד. אין רגישויות של ממש, אבל חשוב לבדוק לעומק את תקינות הרכב כי בכל זאת מדובר ברכב די ישן.

הרכב עצמו די זריז, הגיר אמין, המנוע טוב, איכות החומרים סבירה, ההרכבה בתא הנוסעים טובה יחסית, תא מטען די נוח לשימוש, מרווח מספק מינוס, התנהגות כביש צפויה, נוחות אופיינית ליפנית משנות ה-90 (כלומר לא כל כך נוחה), אבזור טוב בדגם הSLX, שוק מעט חלש וצריכת דלק טובה.

בסך הכל, רכב שנותן תמורה טובה למחיר. רק חשוב לבדוק את תקינותו ואם הוא טופל כראוי.

פורסם

מה זה אבזור טוב? מה ההבדלים בפועל? עד כמה שאני יודע ההבדל הוא 4 חלונות חשמל וטמבונים בצבע הרכב (לעומת 2 חלונות חשמל וטמבונים שחורים בGX), מה עוד שונה? בSLX יש ABS?

לגבי הנוחות נהיגה והמראה של הסלון, קשה לי להגיד דברים חיוביים.

לגבי הצריכת דלק, למה אתה מתכוון כשאתה אומר טובה? הבנתי שאם אני מגיע ל1:10 צריך לומר תודה.

פורסם

במשפחה שלנו הייתה אלמרה GX ידנית 1600, דגם 1998 (עלתה לכביש ב-1997) כ-13 שנים.

הרכב מאוד אמין! עושה טיפולים פעם בשנה (או כל 10000 קילומטר) וזהו.

תוך 13 שנה הוחלפו 3 רביעיות של צמיגים, 3 מצברים ומצנן, זהו, השאר טיפולים שוטפים.

צריכת הדלק בכביש בינעירוני בנסיעה רגועה כ-12 קילומטר לליטר, בתוך העיר כ-10 קילומטר לליטר (מתייחס לגיר ידני), כמובן שאוטומט יהיה טיפה יותר זללן.

הבדלים בין GX ל-SLX:

2חלונות חשמל לעומת 4 חלונות חשמל,

טמבונים שחורים ומראות הרכב שחורות לעומת בצבע הרכב,

ב-GX אין ABS ויש רק כרית אויר אחת לעומת 2 בדגם המפואר יותר.

בנוסף בדגם GX אין מאחורה משענות ראש (3 משענות ראש) לעומת דגם SLX אשר יש.

רוצה לציין שיותר מאוחר התווספה רמת גימור SLGX אשר כללה גם ספוילר אחורי בצבע הרכב.

נ.ב. כאשר מכרתי את רכב לפני כשנתיים, המכירה בוצעה תוך יום אחד ב-1000 ש"ח מעל המחירון!

חייב לציין שדגם די מבוקש, אם הוא שמור.

(אצלי היה שמור בקנאות, יד ראשונה עם קילומטראז' של 126000 קילומטר תוך 13 שנים)!

רומן

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

בשורה התחתונה ההבדל המהותי היחיד הוא הכרית אויר. אני מניח שעל מראות חשמליות אין מה לדבר אפילו.

אז אני מבין שהרושם שהצטבר אצלי נכון, צריכת דלק זוועתית ואמינות מופתית.

הבנתי שהזעות מאטם מכסה שסתומים וצינור שמן הגה כוח אלה מחלות של הדגם שחוזרות כל בערך 80K-100K, יצא לך להתקל בהן?

המלצות לעשות משהו עם הסלון הספרטני הזה? כמו להחליף את הגרמושקה של הידית הילוכים לשק נורמלי?

פורסם

חייב לציין שאצלינו מראות צד כן היו חשמליות!

אכן אמינות מופתית, צריכת דלק ממוצעת לאותן השנים.

אני לא יודע אם צריכת דלק בסוזוקי בלאנו טובה יותר לדוגמא.

אישית לא נתקלתי בהזעות מאטם המכסה שסתומים וצינור שמן הגה כוח (אולי בשל קילומטראז הנמוך שעשיתי), (אצל חבר שלי עם אלמרה פרפקט 1.8 ליטר משנת 2003) כן הייתה תופעה שציינת אבל בסביבת ה-150000 קילומטר.

בסאלון לא עשיתי שום דבר מיוחד, הגרמושקה נשארה במקומה כל השנים (מכוערת אבל שורדת טוב יחסית), מה שכן התקנתי בין מושבים הקדמים ידית עם תא אכסון בפנים וזהו.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

• תוכן חדש...