Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הציעו לי לנסר הצורה החדשה עשתה 80K שנת 2010 ב-55K הקאצ' היחיד

זה שהרכב מהשכרה.. האם זה כדאי לקנות רכב מהשכרה?

פורסם

בתור אחד שמשכיר לא מעט בסופ"שים, לא הייתי ממליץ על קנייה מהשכרה.

לך תדע איך נסעו ברכב, ומה עשו בו..

שוב אני לא מכליל ואומר שכל הרכבים קרועים, אבל ב80 אחוז מהרכבים שהשכרתי המושבים היו מלוכלכים וגם הגג (דבר שמשגע אותי אישית)

כפתורים מתקלפים (כתוצאה משימוש בידיים שומניות מאוכל), ריח עז של סיגריות, ועוד כמה דברים שלא הייתי קונה בגללם רכב שהיה שכור.

גם בד"כ מי שמנקה את הרכבים הללו, פשוט עובר עם השואב בחפיף כדי שרק יראה נקי, מתיז סקיי על כל האוטו שיראה מבריק, ויאללה לאוטו הבא.

חוץ מזה, 80K ק"מ בשנתיים זה אומר שבממוצע עשה 40K ק"מ בשנה.. זה לא מעט!

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

לא כדאי, במיוחד שבתקופה הזו שוק הרכבים מוצף ברכבים עם נתונים הרבה יותר טובים מימה שפירסמת, אפשר להשיג מציאות, אל תתבייש להתמקח על המחיר בסוף תראה שמשתלם לקנות יד פרטית כי ההבדל יהיה מאד זניח בין יד פרטית להשכרה.

קח בחשבון שרכב עם עבר של השכרה כמעט ולא תצליח למכור .

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

ההצעות האחרות שקיבלתי על הרכב הזה הם בסביבות 55K-58K (שינויים בק"מ ובזמן העליה) וזה

למודל 2009 בליסינג, בפרטי הרכב נמכר בסביבות 60K.

למישהו יש מושג כמה רכב כזה צריך לעלות השאיפה שלי לקבל מודל 2008-2009 הבעיה שמודל 2008

בקושי קיים והמחירים של 2009 ליסינג יותר יקרים מרכבים 2010 השכרה עם אותו ק"מ.

בדיקה קפדנית ביותר אני אעשה לרכב בכל מקרה, ליסינג/השכרה/פרטי.. כמה אני אפגע בעתיד אם הרכב

מהשכרה? בנוסף מציעים לי טרייד אין עתידי.

(ההסבר שקיבלתי על הטרייד העתידי, אם קיבלתי הנחה של 20% אני יכול להחזיר את הרכב והם יורידו 25%

וזה אחרי מינימום שנתיים של שימוש)

פורסם

שלום mei00,

לקנייה מצי ההשכרה יש חסרונות אך כמובן שיש גם יתרונות. את החיסרון העיקרי כבר ציינו כאן חברי הפורום. ברשותך אציין גם את היתרון העיקרי - המחיר. כמו כן, רכב ששימש בצי ההשכרה לרוב יהיה זול יותר לרכישה כך שבמחיר של רכב ממודל 2009 תוכל לרכוש רכב ממודל 2010 או 2011. רכבי ההשכרה בדרך כלל נבדקים בתדירות גבוהה יותר מרכבי הליסינג שכן הם נבדקים בכל פעם שמסתיים חוזה השכרה.

כדאי גם לשים לב שעובדה שקיימים כיום גם חוזי השכרה ארוכי טווח בהם הלקוח שוכר את הרכב לחודשיים-שלושה ואף למעלה מכך. רכב כזה לא יהיה שונה מהותית, מבחינה מעשית, מרכב ליסינג.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות לשאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם

סימן שאלה הגדול הוא, במידה וקניתי רכב מודל 2010 מהשכרה או 2009 מליסינג ואני ארצה למכור אותו

עוד 3 שנים, כמה אני "אפסיד" בכל אחד מהמקרים?

שאלה נוספת היום במחירון של לוי יצחק יש 7 סוגים של השכרה שנעים בין 18-27 אחוזי הפחתה על מה אני מסתכל?

כנ"ל לגבי ליסינג יש בין 10-20 אחוזי הפחתה. (באף אחד מהמקרים אני לא מכניס חודש עליה וק"מ)

פורסם
בתור אחד שמשכיר לא מעט בסופ"שים, לא הייתי ממליץ על קנייה מהשכרה.

לך תדע איך נסעו ברכב, ומה עשו בו..

שוב אני לא מכליל ואומר שכל הרכבים קרועים, אבל ב80 אחוז מהרכבים שהשכרתי המושבים היו מלוכלכים וגם הגג (דבר שמשגע אותי אישית)

כפתורים מתקלפים (כתוצאה משימוש בידיים שומניות מאוכל), ריח עז של סיגריות, ועוד כמה דברים שלא הייתי קונה בגללם רכב שהיה שכור.

גם בד"כ מי שמנקה את הרכבים הללו, פשוט עובר עם השואב בחפיף כדי שרק יראה נקי, מתיז סקיי על כל האוטו שיראה מבריק, ויאללה לאוטו הבא.

חוץ מזה, 80K ק"מ בשנתיים זה אומר שבממוצע עשה 40K ק"מ בשנה.. זה לא מעט!

חיים התחיל טוב אבל נתן פירוט על דברים פחות משמעותיים... לכלוך תהיה הבעיה הקטנה מכולן ברכב מהשכרה. הבעיה העיקרית היא אופן הנהיגה וייעוד הרכב. כלומר - ברוב מוחלט של המקרים, הנוהג ברכב אינו עדין בלשון המעטה בשימוש בדוושות, בהילוכים, בהגה, בבלמים... ובנוסף - כידוע, רכב המוגדר כ"משפחתי", הופך באמצעות לוחית ההשכרה לרכב "שטח" שאמור להגיע לכל משטח ולהוביל כל ציוד :twisted:

לגבי השאלה שהועלתה על מכירת האוטו בשלב מאוחר יותר - יש לקחת בחשבון שהאפשרות הכמעט יחידה תהיה טרייד אין עם... שוב, חברת השכרה/ליסינג, שכמובן רוצה למקסם רווחים ולכן תציע לך מחיר נמוך במיוחד.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

תודה על התשובות אבל השאלה, בשורה תחתונה מה עדיף בשכלול עלות מול תמורה בשני המקרים

ליסינג 2009 מול השכרה 2010 ? (במידה ושני הרכבים הנ"ל במצב זהה)

והכי חשוב אך להסתכל על המחירון ואיזה שקלול לעשות??

במחירון של לוי יצחק יש 7 סוגים של השכרה שנעים בין 18-27 אחוזי הפחתה על מה אני מסתכל?

כנ"ל לגבי ליסינג יש בין 10-20 אחוזי הפחתה. (באף אחד מהמקרים אני לא מכניס חודש עליה וק"מ)

פורסם

שלום mei00,

אתה מסתכל על אחוזי הפחתה בעוד שבפועל מה שאתה משלם זה לא אחוזים אלא שקלים חדשים.

מה שאני מנסה להגיד זה שאם קיבלת היום הנחה שמשקפת כ 20 או 30 אלף ש״ח ממחיר המחירון של הרכב, בעוד שנתיים כשתרצה למכור את הרכב תוכל להוריד את אותו הסכום בשקלים ממחיר המחירון ועדיין לא תפסיד. נכון 20 אחוז היום הם יותר כסף מ-20 אחוז בעוד שלוש שנים, אך לבסוף מי שיקנה את הרכב קונה שקלים ולא באחוזי הנחה, ניתן יהיה למכור את הרכב בפחות שקלים שתקבע.

אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם

ברכב השכרה הק"מ אמור להיות 35K בשנה. אצלך זה מעט גבוה יותר.

אחוז ההפחתה צריך להיות מחירון מינוס 20%.

קח בחשבון שברגע שהרכב עבר לבעלותך, ההפחתה היא אוטומטית מחירון מינוס 27%, זה ההפסד שלך.

לגבי לכלוך\אופן נהיגה וכו' - זה ממש תלוי ברכב הספציפי.

יש כאלה עם גג מלוכלך, ריח של עישון, קילופים וחורי סיגריות במושבים - יש כאלה שנראים כמו חדשים.

יצא לי פעם לראות פנדה מהשכרה שלא הייתה עליה שריטה אחת, לא מבחוץ ולא מבפנים. רכב שנראה והרגיש כחדש, והיה עם 100 אלף ק"מ אחרי 3 שנים של השכרה.

ז"א - כדאי להסתכל על הרכב ואז תדע איך התייחסו אליו ואם שווה בכלל להמשיך הלאה לבדיקה. רק אתה הולך לנהוג בו אז כדאי שהוא יהיה אטרקטיבי עבורך.

את המצב המכני תדע לאחר בדיקה במכון.

בהצלחה.

פורסם

מצטרף להמלצה לא לקנות רכב מהשכרה - ככל שהרכב קטן יותר הכדאיות פוחתת מכיוון שהרכבים הקטנים נמצאים כמעט כל הזמן בחוץ. בתור מי שעבד בענף לא מעט שנים, אני כיול להעיד שכל, אבל כל החברות מטפלות ברכבים את המינימום ההכרחי (לרוב גם הטיפולים לא מבוצעים במועד בגלל לקוחות שהחליטו להאריך את השכירות או שאין רכבים זמינים להשכרה בתקופת עומס). התחזוקה היא כמעט תמיד תחזוקת שבר וההתעללות מצד הלקוחות היא פשוט מזוויעה ("שילמתי כסף אז אני יכול לעשות עם הרכב מה שאני רוצה - גם לנסוע בשטח"). עוד תופעה שכדאי להכיר: אנשים שמשכירים רכב זהה לשלהם ליום או יומיים ומחליפים בו חלקים פגומים כמו חיישנים ואפילו חלקי פנים וחלקים מכאנים. שלא תגיד שלא אמרו לך.

כמו שאמרו חז"ל: טעמו המתוק של המחיר הנמוך מתפוגג הרבה יותר מהר מטעמן המר של הוצאות התיקונים.

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם על התשובות עזרתם לי מאוד.

זה מה שהבנתי פחות או יותר :

א. הוזלת הקניה עכשיו לא בהכרח תיהיה שווה למה שיהיה בעתיד ואולי דומה מבחינת שקלית.

ב. כל רכב יש לבדוק בית/חוץ ובהשכרה כפליים.

ג. לנסות להוציא כמה שיותר התחייבויות לגבי תיקונים בעתיד.

סעיף אחרון שעליו אין לי תשובה

ד. האם עדיף לקנות ליסינג 2009 או השכרה 2010 במצב שלשניהם יש אותו ק"מ?

(כמובן שכל רכב זה פרטני השאלה שלי היא בגדול המחיר מול תמורה כי על שניים כאלה יש לי הצעה והמחיר דומה)

• תוכן חדש...