Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני סטודנטית המחפשת רכב לנסיעות בין עירוניות (בערך 30 ק"מ ביום) העדפות שלי הן שיהיה זול, כמה שפחות צורך דלק ואמין. בנוסף עדיף מעל שנת 97-98, התקציב שלי הוא 7000-9000.

מדובר על רכב לתקופה של שנה- שנתיים ואז למכור.

יש לי רישיון על אוטומט וכמו שהבנתי בתקציב הזה מומלץ לקנות רכב ידני. בעקרון להשלים לידני לא תיהיה בעיה גדולה (למדתי גם על ידני) השאלה האם זה שווה את זה?

אשמח להמלצותיכם

תודה רבה

פורסם

קניית רכב אוטומטי בתקציב הזה היא סוג של הימור- תקלה בתיבת ההילוכים יכולה להגיע לעלות של 60% מעלות הרכב בקלות.

כאשר הייתי במצב דומה לשלך (הייתי חייל והיה לי רישון לאוטומטי בלבד), הימרתי על אופל קדט 82 ,שעברה 500,000 ק"מ וחששתי מהגיר (היתה דפיקה בהכנסת ההילוך).בסוף מה שהלך מהר דווקא היה ראש מנוע ומכרתי את הרכב לאחר שכבר בעיית הגיר החמירה לאחר שנה,לאחר שמחיר המחירון היה קרוב מאוד למחיר התיקון של הגיר.

בתקציב של 9,000 ש"ח נסי לחפש האם יש פונטו אוטומטית משנתון 2001 (לא בטוח שתמצאי אבל תחפשי) זו האופציה החדישה ביותר.ישנות יותר יש שרייד /סוויפט. (בגזרת הקטנות)או גדולות יותר כמו דייהטסו אפלאוז (רכב משפחתי קומפקטי) משנים 97-2000 או אקסנט.

חפשי רכב עם ק"מ נמוך מגובה בטיפולים ורצוי,שיהיה תעוד על החלפת שמן גיר.

מעבר לכך,מכוני בדיקה אינם נותנים אחריות על גיר אז רצוי לגשת למכון גירים אוטומטיים ולקבל חוות דעת תמורת תשלום סמלי יחסית לנזק שעלול להגיע אם חלילה תרכשי רכב עם גיר פגום.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הייתי שוקל משפחתית אוטומטית, רצוי יפנית, כמו אלמרה 98 לדעתי את תמצאי במחיר הזה, או אפלאוז,

אפשרות נוספת זה מגאן אוטומטית 18 שסתומים

במחיר הזה זה ממש לא משנה הדגם שתבחרי כמו הבעלים הנוכחי של הרכב

תנסי לאתר רכב שנמצא בידי בעלים אוהב ומטפל

פחות חשוב השנתון, הצבע... בעלים קודמים כמו השכרה, רק הבעלים הנוכחים, רמת הטיפול של הרכב היום.

למכור אותו בעתיד, כנראה רק לברזל בעוד שנתיים.... כך שתקבלי את אותו המחיר...

פורסם

מגאן אוטומטית?:shock:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אל תרכשי רכב !!!

יש לך כסף לביטוח ? לטסט ? לדלק ? לטיפולים שוטפים ? לתקלות משביתות ? לגרירה ? לקנסות חניה או לקנסות אחרים ?

מוכנה לקחת סיכון שהרכב יתקע ? יש לך את הזמן לבלות במוסך ? את הרצון והידע לבלות במוסך ?

את צריכה כ-2000 שח בחודש לפחות לצורך אחזקת הרכב - את מוכנה להוצאה כזאת ?

תסעי באוטובוסים/רכבת או בטרמפ אם סטודנט שגר בקרבתך, או קחי מספר פעמים בשבוע את הרכב של ההורים אם זה אפשרי - כל פתרון עדיף על הסיכון שאת תצטרכי לקחת בגין רכישה של רכב אוטמטי ישן וזול.

לגבי הכדאיות של רישיון לרכב רגיל - לא כדאי אם המטרה היא לקנות ידני במקום אוטומטי - יש לך 1000-2000 שח עבור הרישיון ? את בטוחה שיהיה לך קל לנהוג ידני לאחר מכן ? (למה בכל עשית אוטומט מהתחלה ???).

פורסם

בתקציב הזה הייתי דווקא ממליץ לחפש טויוטה סטארלט. תוכלי למצוא ידנית משנת 96 בסביבות התקציב שלך או אוטומטית בתוספת של 3k בערך. מנסיון של אחת כזאת במשפחת עם 240k קילומטרים- הרכב מאוד אמין,נוח ומרגיש חזק ולא מתפרק. גם המזגן בו מעולה והביטוח לא יקר. החסרון הוא שמי שמחזיק ברכבים האלו בדרך כלל שומר אותם חזק והשוק לא מוצף בהן. שיהיה בהצלחה בכל אופן.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

לא המלצתי על רישיון לרכב ידני סתם! תמיד טוב שיהיה.

בנוגע לרכבים

כל רכב אוטומטי שתמצאי בתקציב הזה יהיה מיושן תכנונית, עם גיר 4 הילוכים במקרה הטוב עד 3 במקרה הרע (טויוטה סטארלט אוטומטית היא בעלת 3 הילוכים. בלתי נסבלת בבין עירוני). אמינות של רכב ישן עם גיר אוטומטי היא הימור. תקלה בגיר בשקט עוברת 60-70% מערך הרכב...

רכב ישן עם גיר ידני יהיה לרוב עם 5 הילוכים (לטובת חיסכון בדרך אם נוהגים בין עירוני), גיר ידני לא "הולך" כמו גיר אוטומטי, מקסימום קלאצ' מחליפים בהתאם לאופי הנהיגה, בלמים מחזיקים יותר ועוד מלא יתרונות.

לזה שאמר "אל תרכשי רכב"... חשבתי שזה פורום מכוניות, לא פורום טרמפים ותחבורה ציבורית. היא רוצה חופש תנועה? יש לה קצת כסף לשלם על זה? אני מפרגן ואומר בהצלחה.

נושא אחזקת רכב הוא סוגיה בפני עצמה, וסה"כ המספרים שציינת כן משקפים את העלויות פחות או יותר, בפורום ייעוץ כלכלי אפשר לעשות חישוב של אם שווה, או לא שווה, להחזיק רכב, מה גם שהיא בכלל לא שאלה את השאלה הזו.

פורסם
לא המלצתי על רישיון לרכב ידני סתם! תמיד טוב שיהיה.

בנוגע לרכבים

כל רכב אוטומטי שתמצאי בתקציב הזה יהיה מיושן תכנונית, עם גיר 4 הילוכים במקרה הטוב עד 3 במקרה הרע (טויוטה סטארלט אוטומטית היא בעלת 3 הילוכים. בלתי נסבלת בבין עירוני). אמינות של רכב ישן עם גיר אוטומטי היא הימור. תקלה בגיר בשקט עוברת 60-70% מערך הרכב...

רכב ישן עם גיר ידני יהיה לרוב עם 5 הילוכים (לטובת חיסכון בדרך אם נוהגים בין עירוני), גיר ידני לא "הולך" כמו גיר אוטומטי, מקסימום קלאצ' מחליפים בהתאם לאופי הנהיגה, בלמים מחזיקים יותר ועוד מלא יתרונות.

לזה שאמר "אל תרכשי רכב"... חשבתי שזה פורום מכוניות, לא פורום טרמפים ותחבורה ציבורית. היא רוצה חופש תנועה? יש לה קצת כסף לשלם על זה? אני מפרגן ואומר בהצלחה.

נושא אחזקת רכב הוא סוגיה בפני עצמה, וסה"כ המספרים שציינת כן משקפים את העלויות פחות או יותר, בפורום ייעוץ כלכלי אפשר לעשות חישוב של אם שווה, או לא שווה, להחזיק רכב, מה גם שהיא בכלל לא שאלה את השאלה הזו.

אבל הוא צודק.

יש הרבה אנשים, במיוחד אלה שלא היה להם רכב מעולם, שלא מודעים בכלל לכול ההוצאות של רכב. הם חושבים שקנייה של רכב מסתכמת בעלות ראשונית ופה זה נגמר.

הוא פשוט הציג לה את המצב של הוצאות קבועות על רכב שזה בקלות יכול להגיע ל-2000 שקל בחודש, שלא לדבר על הסיכון להתקע ועל כניסות למוסכים שרק מחכים לבחורה שלא מתמצאת ברכבים. היא יכולה לקבל את זה והיא יכולה לא, אבל שתהיה מודעת לפחות.

פורסם

מסכים שהמספרים שהוא רשם אכן נכונים, כמו שכתבתי:

נושא אחזקת רכב הוא סוגיה בפני עצמה, וסה"כ המספרים שציינת כן משקפים את העלויות פחות או יותר

שורה שניה מהסוף בהודעתי

אבל יש שיאמרו שאין מחיר לחופש תנועה.

פורסם

ראשית, מי שהמליץ לה לעבור לתחבורה ציבורית, פשוט מקשקש. כולנו (או לפחות רובנו, חוץ מילדי השמנת) התחלנו את חיינו לפני אי-אלו שנים, עם רכב ישן וזול. בדרך כלל, מעבר לאמצעי תחבורה שמאפשר ניידות ספונטנית, זה גם בית ספר לחיים, ומלמד הלכות באחזקת רכב, עם כל המשמעויות לכך.

בוודאי שרכב אוטומטי ב-7000 שקל זה הימור - כמו שאמרו כאן המגיבים. אבל, באותה מידה כמעט, גם רכישת רכב אוטומטי ב-40 אלף שקל זה הימור - עדיין בדובר ברכב משומש, ואין לדעת מה מצב הגיר. אולי יחזיק שלוש שנים, ואולי יתפרק אחרי חודשיים?

ייתכן מאד ותמצאי משפחתית יפנית סבירה בתקציב שלך, כמו מאזדה לנטיס או סוזוקי בלנו. אבל, היא תהייה מתחת לשנת 2000, ולא פחות חשוב: עליך לקחת בחשבון תקציב הוצאות חודשי מסוים, שעומד על לפחות אלף שקל, לא כולל דלק.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אני אסביר את עצמי לכל אלו שישר רואים סדיו אדום לפני העיניים :)

אני נוסע כבר 25 שנה על רכבים ישנים מאוד - אתם יודעים למה ? כי יש לי זמן לבזבז, כי יש לי עצבים לבזבז, כי יש לי כסף לתקן, כי יש לי צורך לנסוע רק 10-15 ק"מ ביום, כי יש לי רכב נוסף בבית.

ו... אני כן משתמש בתחבורה ציבורית ! כי לפעמים זה יותר נח והרבה יותר זול וכי לפעמים הרכב תקוע :)

אז האם לסטודנטית שלנו יש זמן לבזבז ? יש לה עצבים לזה ? יש לה כסף לתקן ? יש לה רכב אחר ?

שאלתם אם זה פורום רכב או פורום כלכלי ? אז התשובה פשוטה - זה פורם רכב שנשאלה בו שאלה בעלת מהות כלכלית טהורה וכלן גם התשובה בהתאם.

ואם רוצים עוד סוג של פתרון מוטורי זה לא לרכוש רכב בכל הסכום אלה רכב עם טסט לכמה חודשים (מעל 6) ובמחיר של 2-3 אלף בלבד ופשוט לזרוק בסוף תקופה (למכור לברזל) ולרכוש אחר - זה הרבה יותר כלכלי מאשר לנסות ולמצוא פנטזיה שלא תתקלקל.

פורסם

אני חושב שבתקציב הזה אפר למצוא איזו דייהטסו שרייד אוטומטית שתשרוד עוד כמה שנים ללא תיקונים יקרים, טויוטה סטרלט היא גם אופציה טובה. בהצלחה!

We are the Human Race

פורסם

דייטסו שרייד וטויוטה סטארלט הן כמעט אותו רכב בעצם ואכן הן מומלצות. גם פיאט פונטו יכולה להיות אופציה טובה.

emotion of motion

• תוכן חדש...